kourdistoportocali.comRead ThisΟι Ένοπλες Δυνάμεις να κλείσουν ερμητικά τα σύνορα της χώρας

Μια ριζοσπαστική πρόταση σωτηρίας

Οι Ένοπλες Δυνάμεις να κλείσουν ερμητικά τα σύνορα της χώρας

Την ίδια στιγμή να ανοίξει απόλυτα η αγορά και να σταματήσουν όλοι οι περιορισμοί εντός της χώρας

Όποιος παρακολουθεί τις εξελίξεις της πανδημίας στο παγκόσμιο χωριό, σχεδόν από το ξεκίνημά της, όπως συνέβη με την συντακτική ομάδα του The Clockwork Orange Times, έχει λίγες επιλογές για να καταλήξει σε ασφαλή συμπεράσματα για όλο το φάσμα του θέματος.

Γράφει ο Βασίλης Μπόνιος

Ίσως το πιο ασφαλές συμπέρασμα είναι ότι σ΄αυτή την υπόθεση (της Covid-19) η δημοσιογραφία στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων με εξαίρεση χώρες όπως η Κίνα (κυρίως) και η Ρωσία.

Αυτό είναι ένα ασφαλές συμπέρασμα.

Το δεύτερο ασφαλές συμπέρασμα είναι ότι η μάσκα σώζει!

Το γεγονός ότι ο πλανήτης καθυστέρησε να αντιληφθεί την αξία της χρήσης της ειδικά στο πρώτο κύμα της πανδημίας το χειμώνα του 2019-2020 είχε σαν αποτέλεσμα τους εκατοντάδες χιλιάδες θανάτους της πρώτης περιόδου.

Το τρίτο ασφαλές συμπέρασμα είναι ότι η μοναδική συνταγή που λειτούργησε ως τώρα σε επίπεδο κρατών είναι η συνταγή του ερμητικά κλειστού κράτους.

Η Αυστραλία και η Νέα Ζηλανδία είναι τα καλύτερα παραδείγματα λειτουργίας αυτής της συνταγής.

Ήδη σήμερα 18 Απριλίου 2021 ο Αυστραλός πρωθυπουργός Scott Morrisonστη photo κάτω ενώ εμβολιάζεται- εξήγησε γιατί η χώρα του δεν βιάζεται να ανοίξει και πάλι τα διεθνή της σύνορα και να θέσει σε κίνδυνο τον τρόπο ζωής στη χώρα που είναι σχεδόν «απαλλαγμένος» από τον νέο κορονοϊό.

Η Αυστραλία έκλεισε τα σύνορά της σε όλους τους ξένους υπηκόους και μη μόνιμους κατοίκους τον Μάρτιο το 2020 και επιτρέπει μόνο περιορισμένο αριθμό διεθνών αφίξεων τους τελευταίους μήνες, κυρίως σε πολίτες της που επιστρέφουν από το εξωτερικό.

Το κλείσιμο των συνόρων, μαζί με τα μικρής διάρκειας lockdowns, την γρήγορη ιχνηλάτηση των επαφών και την υψηλή συμμόρφωση της κοινότητας προς τα υγειονομικά μέτρα, έχουν καταστήσει την Αυστραλία μια από τις πλέον πετυχημένες χώρες στην ανακοπή της πανδημίας, περιορίζοντας τον μέχρι τώρα απολογισμό του κορονοϊού σε κάτω από 29.500 κρούσματα και μόλις 910 θανάτους.

«Η Αυστραλία δεν βιάζεται να ανοίξει τα σύνορα, σας διαβεβαιώνω», ανέφερε ο Morrison στη διάρκεια ενημέρωσης που αναμεταδόθηκε τηλεοπτικά.

«Δεν θα θέσω σε κίνδυνο τον τρόπο με τον οποίο ζούμε σε αυτή τη χώρα, που είναι τόσο διαφορετικός από τον υπόλοιπο κόσμο σήμερα».

Εδώ και κάποιους μήνες, με την εξαίρεση ορισμένων σύντομης διάρκειας έκτακτων lockdowns, οι Αυστραλοί έχουν τη δυνατότητα να βγαίνουν έξω για φαγητό, να συγκεντρώνονται σχεδόν χωρίς περιορισμούς και να μην φορούν μάσκες στις περισσότερες περιστάσεις.

Αντάλλαξαν τα ταξίδια στο εξωτερικό με εσωτερικές εξορμήσεις: τα στοιχεία της κυβέρνησης έδειξαν μεγάλη ετήσια αύξηση στις ενδοπολιτειακές μετακινήσεις τους πρώτους μήνες του 2021.

Από τη Δευτέρα εξάλλου, οι Αυστραλοί και οι γείτονές τους Νεοζηλανδοί θα μπορούν να ταξιδεύουν ελεύθερα από τη μια χώρα στην άλλη χωρίς την υποχρέωση να υποβάλουν αίτηση εξαίρεσης ή να μπαίνουν σε υποχρεωτική καραντίνα.

Η Νέα Ζηλανδία έχει καταγράψει μόνο 2.239 επιβεβαιωμένα κρούσματα και 26 θανάτους που οφείλονταν στον νέο κορονοϊό.

Ο Morrison είπε σήμερα ότι οι εμβολιασμένοι Αυστραλοί θα μπορούν να ταξιδεύουν στο εξωτερικό «για απαραίτητους λόγους» και να επιστρέφουν στις δραστηριότητές τους ύστερα από κατ’ οίκον καραντίνα το δεύτερο εξάμηνο του έτους, αλλά αυτή η πιθανότητα είναι ακόμη σε «φάση σχεδιασμού».

(Δείτε πόσο προσεκτικοί είναι οι Αυστραλοί και απέναντι στα εμβόλια μια και δεν γνωρίζει κανείς για την ώρα πόσο κρατάνε τα αντισώματα, τι γίνεται με τις μεταλλάξεις και εάν οι εμβολιασθέντες μπορούν να μεταδώσουν τον ιό ή να τον κολλήσουν εκ νέου)

Η Αυστραλία πρόσφατα εγκατέλειψε τον στόχο να εμβολιάσει σχεδόν το σύνολο των 26 εκατ. κατοίκων της έως τα τέλη του 2021, μετά τη σύσταση ότι οι πολίτες ηλικίας κάτω των 50 ετών είναι καλό να εμβολιαστούν με το εμβόλιο της Pfizer αντί με αυτό της AstraZeneca.

Σ΄αυτό το σημείο του ρεπορτάζ τελειώνουν και τα ασφαλή συμπεράσματα για την υπόθεση πανδημία. Καθώς μπαίνουμε (σαν ρεπορτάζ) στον πλανήτη των ερωτηματικών και της ανασφάλειας ας ξεκινήσουμε από τα εμβόλια στα οποία ο πλανήτης αλλά και οι ηγέτες έχουν εναποθέσει τις ελπίδες τους.

Εδώ σχεδόν καθημερινά διαβάζουμε για τις παρενέργειες των εμβολίων της AstraZeneka και της Johnson & Johnson, γεγονός που κάνει τους πολίτες σε όλο τον κόσμο να αισθάνονται ανασφάλεια.

O χάρτης του Forbes δημοσιεύθηκε τη Κυριακή 18 Απριλίου 2021 και δείχνει την Ελλάδα κόκκινη. Αυτό τα λέει όλα.

 

Τα μοναδικά εμβόλια που προς ώρας φαίνεται να δουλεύουν χωρίς παρενέργειες που να έχουν λάβει έκταση στα διεθνή ΜΜΕ είναι τα mRNA εμβόλια των Pfizer/BioNTech και Moderna.

Στη περίπτωσή τους η κύρια πηγή ενημέρωσης είναι τα εξαιρετικά ΜΜΕ του Ισραήλ τα οποία καλύπτουν όλο το φάσμα του εμβολιασμού ενώ αναδεικνύουν ταυτόχρονα και τις έρευνες που κάνουν οι επιστήμονες της χώρας.

Αυτό από μόνο του είναι τεράστια προσφορά στην ανθρωπότητα.

Πριν επανέλθουμε στο Ισραήλ δημοσιεύουμε το σημερινό άρθρο (18 Απριλίου 2021) του κ. Διανέλου Γεωργούδη για την Ιστορία του εμβολίου της Pfizer/BioNTech που δεν είναι παρά μία απόδειξη της σημασίας που έχει να ζει και αν επιχειρεί κανείς σε ένα πραγματικά δυτικό-ευρωπαικό κράτος.

Η ιστορία του εμβολίου Pfizer/BioNTech

 

Πολλοί έχουμε την εντύπωση ότι το λεγόμενο εμβόλιο της Pfizer είναι αμερικάνικο. Και πράγματι πήρε πρώτα έγκριση στις ΗΠΑ όπου και χρησιμοποιήθηκε σε μεγάλους αριθμούς, με δεύτερη χώρα στην σειρά το ΗΒ. Αλλά αυτό το εμβόλιο είναι γερμανικής τεχνολογίας, μιας νέας επιχείρησης που ονομάζεται BioNTech και η οποία δημιουργήθηκε μόλις το 2008 με στόχο να βρει φάρμακα που θα γίνονται κατά παραγγελία για κάθε ασθενή καρκίνου.

Καταλαβαίνω η βασική ιδέα είναι με βάση το μεταλλαγμένο γονιδίωμα των καρκινικών κυττάρων ενός ασθενούς να παράγονται σωματίδια φορείς ειδικά σχεδιασμένου mRNA που να προκαλούν το ανοσοποιητικό σύστημα του ασθενή να επιτεθεί ακριβώς και μόνο στα καρκινικά του κύτταρα.

Η επιχείρηση ιδρύθηκε το 2008 από ένα παντρεμένο ζευγάρι εθνικά Τούρκων, του Ugur Sahin και της Ozlem Tureci, παιδιά μεταναστών. Ο μεν πρώτος γεννήθηκε στην Τουρκία και η δεύτερη στις ΗΠΑ αλλά και οι δυο μεγάλωσαν στην Γερμανία όπου χάρηκαν της πολύ καλής ποιότητας δημόσιας παιδείας σε αυτό το φιλελεύθερο κράτος.

Σπούδασαν και οι δυο ιατρική και ακολούθησαν και οι δυο επιστημονική καριέρα με εργασίες ως καθηγητές πανεπιστημίου (κυρίως αυτός) και υπεύθυνοι προγραμμάτων έρευνας (κυρίως αυτή).

Τα φιλελεύθερα κράτη διευκολύνουν την δημιουργία νέων επιχειρήσεων και έτσι το 2001 όταν το ζεύγος ήταν 36 και 34 ετών ίδρυσαν την πρώτη τους επιχείρηση Ganymed Pharmaceuticals την οποία το 2016 πούλησαν για 1,2 δισεκατομμύρια ευρώ.

Είχαν ήδη ιδρύσει την BioNTech της οποία η αξία σήμερα υπολογίζεται στα 30 δις ευρώ.

Η προσωπική περιουσία του Sahin είναι περίπου 4 δις που τον κάνουν έναν από τους 50 πιο πλούσιους Γερμανούς και έναν από τους 500 πιο πλούσιους ανθρώπους το κόσμου. Και όμως το ζευγάρι συνεχίζει να ζει σε απλό διαμέρισμα και να πηγαίνει στην δουλειά του με ποδήλατο.

Έγιναν πλούσιοι όχι για το χρήμα αλλά για την χαρά της δημιουργίας.

Όταν έσκασε η πανδημία στις αρχές του 2020 άνοιξε η ευκαιρία να χρησιμοποιηθεί η τεχνολογία mRNA για να δημιουργηθεί ένα νέας τεχνολογίας εμβόλιο κατά του ιού. Η ιδέα ήταν παλιά και είχαν υπάρξει ανά τον κόσμο πολλές προσπάθειες τα τελευταία χρόνια που όμως προχωρούσαν αργά λόγω τεχνικών προβλημάτων.

Όμως μπρος στην νέα μεγάλη κρίση η ΕΕ αλλά κυρίως η κυβέρνηση της Γερμανίας έδωσαν στην BioNTech μισό δισεκατομμύριο ευρώ το οποίο πολλαπλασίασε την ταχύτητα της έρευνας και επίλυσης προβλημάτων σε βαθμό που σε λίγους μήνες είχαν αρχίσει ήδη οι δοκιμές πρώτης φάσης του νέου εμβολίου.

Ένα πλεονέκτημα της τεχνολογίας mRNA είναι ότι όταν τα τεχνικά προβλήματα έχουν λυθεί η δημιουργία ενός νέου εμβολίου βασικά συνίσταται στον προγραμματισμό ενός διαφορετικού RNA γονοτύπου, κάτι που μπορεί να γίνει σε λίγες μέρες. Αυτό που καθυστερεί την μαζική χρήση του εμβολίου είναι οι απαραίτητες δοκιμές και ιδίως της τρίτης φάσης που είναι διπλά τυφλές (double-blind) και γίνονται στο πεδίο με δεκάδες χιλιάδες εθελοντές οπότε απαιτούν μήνες χρόνου.

Πιστεύω ότι όσο ωριμάζει η τεχνολογία και κερδίζουμε εμπειρία το θεσμικό πλαίσιο θα προσαρμοστεί επιτρέποντας την μείωση του χρόνου παραγωγής ενός νέου εμβολίου από μήνες σε εβδομάδες.

Πάντως ούτως ή άλλως η τεχνολογία mRNA (που ανεξάρτητα και ελάχιστα αργότερα τελειοποίησε και η αμερικανική Moderna) θα βοηθήσει εξαιρετικά στην αντιμετώπιση των παραλλαγών του ιού του covid-19.

Η επικράτηση πιο κολλητικών και πιο θανατηφόρων παραλλαγών εν πολλοίς εξηγεί γιατί τα πράγματα στην Ευρώπη (που λόγω υπερβολικής προσοχής καθυστέρησε τους εμβολιασμούς) πάνε ιδιαίτερα άσχημα.

(Το video και οι φωτογραφίες από την εκδήλωση στη διάρκεια της οποίας ο γερμανικός κολοσσός Axel Springer SE-ιδιοκτήτης μεταξύ άλλων της BILD βράβευσε το ζεύγος των Τούρκων ιδρυτών της BionTech-“There could be no better choice” – BioNTech founders Özlem Türeci und Uğur Şahin honored with Axel Springer Award).

Γιατί λέμε ότι το εμβόλιο είναι της Pfizer;

Ήδη από το 2018 η BioNTech είχε συμμαχήσει με τον αμερικανικό γίγαντα Pfizer (την 11η μεγαλύτερη φαρμακευτική εταιρία του κόσμου – παρεμπιπτόντως με Έλληνα μετανάστη CEO) που έχει τεράστια τεχνογνωσία αλλά και πείρα στην παραγωγή εμβολίων, με αρχικό στόχο την πιθανή παραγωγή εμβολίων mRNA για την εποχική γρίπη – συμμαχία που ενισχύθηκε ειδικά για το εμβόλιο κατά του covid-19 τον Απρίλη του 2020.

Καταλαβαίνω ότι η έρευνα και παραγωγή είναι σχετικά ανεξάρτητες διαδικασίες, και ότι υπάρχουν μονάδες (π.χ. στην Ινδία) που μπορούν να παράξουν σε μεγάλες ποσότητες εμβόλια κάποιας δεδομένης τεχνολογίας όταν τους παραγγελθεί.

Το σίγουρο είναι ότι γρήγορα άρχισαν να παράγονται τα εμβόλια της BioNTech τόσο σε μονάδες στις ΗΠΑ (όπου με νόμο απαγορεύθηκε η εξαγωγή εμβολίων) και στην ΕΕ η οποία μέχρι το Μάρτη το 2021 είχε εξάγει πολλές δεκάδες εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου της BioNTech σε πολλά κράτη του κόσμου περιλαμβανομένων 20 εκατομμυρίων δόσεων στο ΗΒ.

Συνολικά η ΕΕ έχει παραγγείλει 500 εκατομμύρια δόσεις αυτού του εμβολίου, αρκετές για να εμβολιαστεί πλήρως πάνω του 50% όλου του ευρωπαϊκού πληθυσμού (με πρόβλεψη για άλλα 100 εκατομμύρια δόσεις αν χρειαστεί).

Στο μεταξύ η BioNTech κατασκεύασε δική της μονάδα παραγωγής στην μικρή πανεπιστημιούπολη του Marburg (80.000 κάτοικοι). Αυτή η μονάδα έχει ήδη αρχίσει να παραδίδει εμβόλια και υπολογίζεται ότι θα παράξει 250 εκατομμύρια δόσεις το δεύτερο τρίμηνο του έτους (δηλ. μέχρι τον Ιούνιο).

Μόνο αυτή η μονάδα είναι ικανή να παράξει ένα δισεκατομμύριο δόσεις το χρόνο. Μέσω και άλλων μονάδων η BioNTech υπολογίζει ότι φέτος θα παράξει συνολικά 2,5 δισεκατομμύρια δόσεις. Πακοσμίως έχουν ήδη χρησιμοποιηθεί 200 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου της, σε 65 κράτη εκ των οποίων τα μισά στην Ευρώπη.

Τα γράφω όλα αυτά για μοιραστώ με τον αναγνώστη αυτά τα ενδιαφέροντα δεδομένα που μας δίνουν μια ιδέα πόσο βοηθάει η επιστήμη αιχμής και πως λειτουργούν τα προοδευτικά κράτη. Αλλά και για να αντιληφθούμε όλοι τι τυχεροί είμαστε που επειδή η Ελλάδα είναι μέλος της ΕΕ ο ελληνικός λαός έχει την ίδια πρόσβαση σε αυτά τα εμβόλια όπως ο γερμανικός λαός (παρότι πρόκειται για γερμανική εταιρία και η γερμανική κυβέρνηση επένδυσε εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ του γερμανού φορολογούμενου).

Και πράγματι για να δούμε τι σημαίνει και πως λειτουργεί η ευρωπαϊκή αλληλεγγύη. Βλέπω ότι δυστυχώς στην χώρα μας και ιδίως μεταξύ των κρατικοδίαιτων έχει δημιουργηθεί η ιδέα ότι “αλληλεγγύη” σημαίνει ότι οι άλλοι έχουν υποχρέωση να μας βοηθάν. Ζω για την ημέρα που στο όνομα της ευρωπαϊκής αλληλεγγύης θα δω την Ελλάδα να βοηθάει άλλα ευρωπαϊκά κράτη.
Σημειώσεις:
Οι κύριες πηγές που χρησιμοποίησα είναι
https://www.forbes.com/…/biontechs-humble-billionaire…/ απ’ όπου αντέγραψα και την φωτογραφία που συνοδεύει την ανάρτηση
https://en.wikipedia.org/wiki/BioNTech
https://en.wikipedia.org/wiki/U%C4%9Fur_%C5%9Eahin
https://en.wikipedia.org/wiki/%C3%96zlem_T%C3%BCreci
https://investors.biontech.de/…/biontech-provides…
https://www.bloomberg.com/quote/BNTX:US
Διανέλος Γεωργούδης, 18 Απριλίου 2021

Είναι γεγονός ότι η αρθρογραφία για τις τυχόν παρενέργειες των mRNA εμβολίων είναι πολύ φτωχή διεθνώς.

Το The Clockwork Orange Times θα προσπαθήσει να σας μεταφέρει ότι σχετικό έχουμε εντοπίσει.

ΟΙ ΠΑΡΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΤΩΝ mRNA EMBOΛΙΩΝ

(Το ρεπορτάζ της Maayan Jaffe-Hoffman που ακολουθεί δημοσιεύθηκε στη The Jerusalem Post στις 17 Νοεμβρίου 2020.)

Όταν η Moderna μόλις ολοκλήρωσε τη δοκιμή της Φάσης Ι, ο The Independent έγραψε για το εμβόλιο και το περιέγραψε με αυτόν τον τρόπο: «Χρησιμοποιεί μια ακολουθία γενετικού υλικού RNA που παράγεται σε ένα εργαστήριο το οποίο, όταν εγχέεται στο σώμα σας, πρέπει να εισβάλει στα κύτταρα σας και να “εκβιάσει ή να κάνει αεροπειρατία” στα μηχανήματα παραγωγής πρωτεϊνών των κυττάρων που ονομάζονται ριβοσώματα για την παραγωγή των ιογενών συστατικών που στη συνέχεια εκπαιδεύουν το ανοσοποιητικό σας σύστημα για την καταπολέμηση του ιού. ”
“Σε αυτήν την περίπτωση, το mRNA-1273 της Moderna έχει προγραμματιστεί ώστε να κάνει τα κύτταρα σας να παράγουν την περίφημη ακίδα της κορανοϊού που δίνει στον ιό όνομα κοροναιός επειδή μοιάζει με την κορώνα.

Την δράση του εμβολίου θα σχολιάσει ως εξής ο dr. Tal Brosh επικεφαλής του Infectious Disease Unit at Samson Assuta Ashdod Hospital στη The Jerusalem Post>

Aυτό δεν σημαίνει ότι το εμβόλιο αλλάζει τον γενετικό κώδικα των ανθρώπων. Αντίθετα, είπε ότι μοιάζει περισσότερο με μια συσκευή USB (το mRNA) που εισάγεται σε έναν υπολογιστή (το σώμα σας). Δεν επηρεάζει τον σκληρό δίσκο του υπολογιστή αλλά εκτελεί ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα.
Ωστόσο, αναγνώρισε ότι υπάρχουν μοναδικοί και άγνωστοι κίνδυνοι για τα εμβόλια RNA, συμπεριλαμβανομένων τοπικών και συστημικών φλεγμονωδών αποκρίσεων που θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε αυτοάνοσες καταστάσεις.

Ένα άρθρο που δημοσιεύθηκε από το Εθνικό Κέντρο Πληροφοριών Βιοτεχνολογίας του Ισραήλ ανέφερε ότι άλλοι κίνδυνοι περιλαμβάνουν τη βιοκατανομή και την επιμονή της επαγόμενης έκφρασης ανοσογόνου, πιθανή ανάπτυξη αυτοδραστικών αντισωμάτων και τοξικές επιδράσεις οποιωνδήποτε μη φυσικών νουκλεοτιδίων και συστατικών του συστήματος παροχής.

Ο Brosh συνέκρινε το εμβόλιο mRNA με παραδοσιακά εμβόλια, όπως αυτά για τη γρίπη, τα οποία χρησιμοποιούν έναν απενεργοποιημένο ιό που καταστράφηκε από θερμότητα ή χημικές ουσίες για να προκαλέσουν ανοσοαπόκριση χωρίς να μολύνουν τον παραλήπτη. Άλλοι, όπως για την ιλαρά ή την παρωτίτιδα, χρησιμοποιούν έναν εξασθενημένο ιό που δεν μπορεί να σας βλάψει, αλλά μπορεί ακόμα να εκπαιδεύσει το ανοσοποιητικό σας σύστημα για να το καταπολεμήσει.

Παραδείγματα εμβολίων mRNA περιλαμβάνουν το εμβόλιο λύσσας της CureVac, η οποία ανακοίνωσε θετικά δεδομένα από μια ενδιάμεση ανάλυση της ασφάλειας και της ανοσογονικότητας στη μελέτη φάσης Ι.

Το mRNA-1647 της Moderna, το οποίο έχει θετικά προσωρινά αποτελέσματα από μια μελέτη Φάσης II για μολύνσεις από κυτταρομεγαλοϊούς.

Το mRNA-4157 της Moderna για συμπαγείς όγκους, που βρίσκεται στη Φάση II για μεταστατικό μελάνωμα και το BNT-112 της BioNTech, το οποίο βρίσκεται στη Φάση II για καρκίνο του προστάτη

Υπάρχουν πιθανοί κίνδυνοι από εμβόλια mRNA που περιλαμβάνουν τοπικές και συστημικές φλεγμονώδεις αποκρίσεις, οι οποίες θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε αυτοάνοσες καταστάσεις και τις τοξικές επιδράσεις οποιωνδήποτε συνθετικών νουκλεοσιδίων ή συστατικών χορήγησης εμβολίου. Ωστόσο, οι τροποποιήσεις που έγιναν στους νουκλεοζίτες έχουν βρεθεί ότι μειώνουν δραστικά την απόκριση του ανοσοποιητικού συστήματος στους συνθετικούς νουκλεοζίτες.

Οι πιθανότητες θανάτου ή εμφάνισης μακροχρόνιων παρενεργειών από τη Covid-19, ειδικά για τους ηλικιωμένους ασθενείς, είναι υψηλότερες από τους τρέχοντες κινδύνους από τη λήψη εμβολίου, ειδικά δε υπάρχουν γνωστές μακροπρόθεσμες επιδράσεις από το Covid-19 στην καρδιά, τους πνεύμονες, και εγκεφάλου ακόμη και από ήπιες περιπτώσεις Covid-19.

Επιπλέον, ο Brosh υποστήριξε ότι παραμένουν αρκετά ερωτήματα, όπως εάν αυτά τα εμβόλια θα είναι πραγματικά ικανά να προκαλέσουν μια αρκετά προστατευτική ανοσοαπόκριση και πόσο θα διαρκέσει αυτή η ανοσία.
«Θα ήταν το χειρότερο σενάριο εάν οι άνθρωποι συμπεριφέρονται σαν να είναι άνοσοι αλλά μπορούν ακόμα να μολυνθούν»

H Michal Linial καθηγήτρια βιολογικής χημείας στο Εβραϊκό Πανεπιστήμιο της Ιερουσαλήμ, δήλωσε στη JPost ότι πιστεύει ότι δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας για τα mRNA εμβόλια.

Η Linial εξήγησε ότι «το mRNA είναι ένα πολύ εύθραυστο μόριο, που σημαίνει ότι μπορεί να καταστραφεί πολύ εύκολα … Εάν βάλετε το mRNA στο τραπέζι, για παράδειγμα, σε ένα λεπτό δεν θα υπάρξει κανένα απομένον mRNA. Αυτό είναι σε αντίθεση με το DNA, το οποίο θα παραμείνει τόσο σταθερό όσο διάστημα το αφήσετε”

Είπε ότι αυτή η ευθραυστότητα ισχύει για το mRNA οποιουδήποτε ζωντανού όντος, είτε ανήκει σε φυτό, βακτήρια, ιό ή άνθρωπο.

Ως εκ τούτου πρόσθεσε ότι η ανησυχία θα πρέπει να είναι εάν το mRNA δεν μπει στα κύτταρα και αντ ‘αυτού παραμείνει έξω, να αιωρείται. Εάν δεν εισέλθει στα κελιά, θα αποσυντεθεί και ως εκ τούτου θα είναι αναποτελεσματικό.

Είπε ότι ενώ η Moderna και η Pfizer βασίζονται σε νέες τεχνολογίες εμβολίων, ζητούν από τους οργανισμούς μας να κάνουν κάτι που κάνουν καθημερινά: σύνθεση πρωτεϊνών, μια διαδικασία όπου τα κύτταρα παράγουν πρωτεΐνες.

Οι Moderna και Pfizer προσφέρουν απλώς μια συγκεκριμένη αλληλουχία mRNA στα κύτταρα μας. Μόλις το mRNA βρίσκεται στο κύτταρο, η ανθρώπινη βιολογία αναλαμβάνει δράση. Τα ριβοσώματα διαβάζουν τον κώδικα και χτίζουν την πρωτεΐνη, και τα κύτταρα παρατάσουν την πρωτεΐνη στο σώμα.

אנחנו ביום חג של פתיחה מלאה של מערכת החינוך שלנו. אנו מובילים את העולם ביציאה מהקורונה.

ובכל זאת, עוד לא סיימנו עם…

Δημοσιεύτηκε από ‎Benjamin Netanyahu – בנימין נתניהו‎ στις Κυριακή, 18 Απριλίου 2021

Η Linial είπε ότι πιστεύει ότι ο λόγος για τον οποίο δεν είχε αναπτυχθεί ακόμη το εμβόλιο mRNA είναι επειδή δεν υπήρχε ανάγκη επίσπευσης έως ότου εμφανίσθηκε η COVID-19. Σημείωσε ότι τα περισσότερα από τα εμβόλια που έχουμε σήμερα αναπτύχθηκαν πριν από δεκαετίες.
Αλλά όταν ρωτήθηκε αν θα έπαιρνε το εμβόλιο αμέσως, απάντησε: «Δεν θα το πάρω αμέσως – πιθανώς όχι για τουλάχιστον τον επόμενο χρόνο», είπε στην Post. «Πρέπει να περιμένουμε και να δούμε αν λειτουργεί πραγματικά».

I won’t be taking it immediately – probably not for at least the coming year,” she told the Post. “We have to wait and see whether it really works.”

>

TA TEΛΕΥΤΑΙΑ ΠΟΛΥ ΑΝΗΣΥΧΗΤΙΚΑ ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΗΣ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ ΣΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ

Πάμε τώρα στα τελευταία νέα από το μέτωπο της πανδημίας τα οποία είναι πιο ανησυχητικά από ποτέ. Αφού σας τα παρουσιάσουμε θα σας γράψουμε ποια είναι η πρότασή μας για την αντιμετώπιση της πανδημίας στην Ελλάδα.

Από τα μέσα Μαρτίου, όλοι οι κάτοικοι του Χονγκ Κονγκ άνω των 30 ετών έχουν το δικαίωμα να κάνουν κράτηση για εμβολιασμό. Έχουν ακόμη και την πολυτέλεια μιας επιλογής: μεταξύ του εμβολίου Pfizer-BioNTech που δημιουργήθηκε στη Γερμανία ή ενός εμβολίου που παράγεται από την Sinovac, μια κινεζική εταιρεία.

Ωστόσο, παρά τον άφθονο εφοδιασμό σε εμβόλια, μόνο το 8% περίπου του πληθυσμού επέλεξε να κάνει το εμβόλιο.

Ένας λόγος είναι η εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση εξαιτίας της διετούς πολιτικής αναταραχής. Κι αυτό γιατί χρειάστηκε η καταστρατήγηση των ελευθεριών του λαού ώστε ο ιος να τεθεί υπό έλεγχο.

Η χρήση εμβολιασμών στο Χονγκ Κονγκ υστερεί πολύ σε σύγκριση με συγκρίσιμα μέρη όπως η Σιγκαπούρη, όπου περίπου το 20% των ανθρώπων έχουν εμβολιαστεί.

Μια έρευνα που πραγματοποιήθηκε τον Ιανουάριο, πριν από την έναρξη του εμβολιασμού, διαπίστωσε ότι μόνο το 37% των κατοίκων Χονγκ Κονγκ ήθελαν να εμβολιασθούν.

Έκτοτε τα τοπικά μέσα ενημέρωσης αναδεικνύουν τον αριθμό των ανθρώπων που πεθαίνουν τις ημέρες και τις εβδομάδες μετά τον εμβολιασμό, παρά τις άφθονες ενδείξεις ότι ο εμβολιασμός καθιστά τον θάνατο λιγότερο πιθανό, όχι περισσότερο.

Τα ποσοστά μόλυνσης είναι αρκετά χαμηλά, οπότε οι άνθρωποι που ανησυχούν για παρενέργειες αισθάνονται ότι μπορούν να αναβάλουν τη λήψη τους. Στις 15 Απριλίου, η κυβέρνηση δήλωσε ότι πρόκειται να αρχίσει να επιτρέπει σε άτομα ηλικίας 16-29 να εμβολιασθούν.

Στο Ισραήλ τώρα που από σήμερα Κυριακή 28 Απριλίου καταργεί τις μάσκες στους εξωτερικούς χώρους και οι μαθητές επιστρέφουν στα σχολεία, ο πρώην αναπληρωτής γενικός διευθυντής του υπουργείου Υγείας Itamar Grotto μιλώντας στη The Jerusalem Post είπε ότι η πανδημία COVID-19 θα μπορούσε να εμφανιστεί ξανά στο Ισραήλ ήδη από αυτόν τον χειμώνα,
«Μόλις τελειώσαμε τον πρώτο χρόνο του κοροναϊού και δεν ξέρουμε αν θα επιστρέψει», είπε, σημειώνοντας ότι οι αξιωματούχοι υγείας αναμένουν επανεμφάνιση του ιού στο Νότιο Ημισφαίριο, όπου ο χειμώνας διαρκεί από τον Ιούνιο έως τον Αύγουστο και εκεί έχει υπάρξει ήδη νέα άνοδος των κρουσμάτων. “Δεν είναι διόλου απίθανο να έχουμε επιστροφή της πανδημίας το φθινόπωρο…”
Ο Grotto παραιτήθηκε από το ρόλο του στο Υπουργείο Υγείας τον περασμένο μήνα, αφού εργάστηκε στο υπουργείο για 13 χρόνια.
Εξήγησε ότι ενώ η εποχή της γρίπης γενικά κορυφώνεται γύρω στο Φεβρουάριο και θεωρείται χειμερινή ασθένεια, τα κρούσματα γρίπης μπορούν ήδη να διαγνωστούν από το καλοκαίρι. Ομοίως, οι τέσσερις πιο συνηθισμένοι κοροναϊοί που είναι γνωστό ότι μολύνουν τον άνθρωπο είναι πολύ εποχιακοί, με τις περισσότερες περιπτώσεις να κορυφώνουν τους χειμερινούς μήνες.
«Σκεφτήκαμε αρχικά ότι η COVID-19 θα γινόταν εποχιακή. Είναι πολύ δύσκολο να προσδιοριστεί η εποχικότητα από τον πρώτο κιόλας χρόνο», είπε ο Grotto.

Σημείωσε ότι εάν ο ιός COVID-19 επανέρχεται κάθε χειμώνα, τότε η χώρα θα πρέπει να λάβει κάποια φαρμακευτικά και μη φαρμακευτικά μέτρα, που κυμαίνονται από μια αναμνηστική δόση του εμβολίου έως τη χρήση μάσκας.
Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Pfizer, Dr. Albert Bourla, δήλωσε στην CVS Health την περασμένη εβδομάδα ότι είναι ένα «πιθανό σενάριο» ότι οι άνθρωποι θα χρειαστεί να κάνουν μια ετήσια αναμνηστική δόση του εμβολίου.

Ο Grotto εξήγησε ότι η ανάγκη για ενισχυτική βολή βασίζεται στο εάν ο ιός μεταλλάσσεται ή όχι, πράγμα που σημαίνει ότι αλλάζει με κάποιο τρόπο που θα του επέτρεπε να διασπάσει την ανοσία που παρέχει το εμβόλιο στην τρέχουσα μορφή του.
Επανέλαβε ότι το τρέχον εμβόλιο είναι αποτελεσματικό κατά της βρετανικής παραλλαγής και μάλλον αρκετά αποτελεσματικό κατά των μεταλλάξεων της Νοτίου Αφρικής και της Βραζιλίας. Αλλά «θα μπορούσε να υπάρξει μια νέα παραλλαγή που θα είναι σε θέση να ξεπεράσει το εμβόλιο; Σίγουρα αυτή είναι μια πιθανότητα, και πρέπει να το λάβουμε αυτό υπόψη », είπε.

Στο μεταξύ το Υπουργείο Υγείας του Ισραήλ ανακοίνωσε τη Παρασκευή ότι στη χώρα εντοπίστηκαν 7 περιπτώσεις ινδικής παραλλαγής.

Ανακαλύφθηκαν μέσω του πρωτοκόλλου γενετικής αλληλούχησης του υπουργείου που εξετάζει όλα τα ιογενή δείγματα ατόμων που έχουν θετικά αποτελέσματα κατά την επιστροφή τους από το εξωτερικό.

Οι άνθρωποι που είχαν την ινδική μετάλλαξη δεν είχαν εμβολαισθεί. Ως εκ τούτου, το υπουργείο χρησιμοποίησε την ευκαιρία για να επαναλάβει τη σημασία όλων των μη εμβολιασμένων επαναπατριζόμενων να μένουν σε απομόνωση.

Μιλώντας για την παραλλαγή κατά τη διάρκεια συνέντευξης με το N12 το σαββατοκύριακο, ο επίτροπος κοροναϊού Καθ. Nachman Ash είπε ότι «δεν γνωρίζουμε πολλά για αυτήν τη μετάλλαξη, αλλά υπάρχουν κάποια κακά σημάδια. Συγκρίνουμε τα ευρήματα στη γενετική αλληλουχία με αυτά που γνωρίζουμε και έχουμε αρκετές ενδείξεις ότι μπορεί να είναι ανθεκτική στο εμβόλιο. ”
Είπε ότι αξιωματούχοι υγείας πιστεύουν ότι η παραλλαγή έχει την ικανότητα να μολύνει ευρέως αφού βλέπουν πώς εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι μολύνθηκαν γρήγορα στη νότια Ινδία, όπου οι περιπτώσεις αυξήθηκαν σε ρεκόρ πάνω από 200.000 την ημέρα για αρκετές ημέρες.

Η παραλλαγή ταξινομήθηκε την περασμένη εβδομάδα ως B.1.617.

Επιπλέον, είπε ο Grotto, θα μπορούσε να μειωθεί η αποτελεσματικότητα του εμβολίου και επομένως θα χρειαστεί μια νέα εκστρατεία εμβολιασμού.
Αν δεν συμβεί κανένα από αυτά τα πράγματα – «εάν δεν υπάρχει σημαντική παραλλαγή και εάν οι εργαστηριακές εξετάσεις θα δείξουν ότι το εμβόλιο εξακολουθεί να προσφέρει προστασία έναντι του ιού – δεν θα χρειαστεί τρίτη δόση», είπε.

Το ποσοστό μόλυνσης της χώρας εξακολουθεί να μειώνεται σε σχέση με τον περασμένο μήνα, με λιγότερα από 100 άτομα να διαγιγνώσκονται με κοροναϊό την Πέμπτη, ανέφερε την Παρασκευή το υπουργείο Υγείας. Ως εκ τούτου, την Κυριακή, οι αίθουσες διδασκαλίας ανοίγουν πλήρως και το κοινό δεν θα απαιτείται πλέον να φορά μάσκες όταν βρίσκεται σε εξωτερικούς χώρους.
Παρ ‘όλα αυτά, ο Ash τόνισε στη συνέντευξή του στο N12 ότι το Ισραήλ δεν έχει ακόμη επιτύχει ασυλία της αγέλης.
Είμαστε περίπου πέντε εκατομμύρια εμβολιασμένοι και άλλα ένα εκατομμύριο που αναρρώνουν: Δεν αρκεί. Πρέπει να φτάσουμε περίπου το 75% εμβολιασμένους ή να ανακάμψουμε », είπε.
“Υπάρχει ακόμη πολλή δουλειά και τρόποι να διανύσουμε”, προειδοποίησε η Ash. «Έχουμε πολλά πράγματα να σχεδιάσουμε. Να σκεφτούμε μπροστά. ”

ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΔΙΠΛΗ ΜΕΤΑΛΛΑΞΗ B.1.617. ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΑΠΕΙΛΕΙ ΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ

Προσδεθείτε και ξεχάστε ότι γνωρίζατε ως τώρα! Ο νέος τρόμος έρχεται από την Ινδία με τη μορφή μίας μετάλλαξης δύο σε ένα που απειλεί να εξολοθρέσει τη 2η μεγαλύτερη χώρα στο κόσμο με πληθυσμό 1.400 δις κατοίκων. Κι αυτό παρότι στην Ινδία που ξεκίνησε αργά τους εμβολιασμούς έχουν γίνει ήδη 120 εκατ. δόσεις. Το πιο σοκαριστικό στην υπόθεση της Ινδίας είναι το γεγονός ότι η χώρα είναι ο μεγαλύτερος παραγωγός #CovidVaccines στον κόσμο.

Ήδη η ινδική μετάλλαξη δύο σε ένα έκανε την εμφάνισή της σε 10 χώρες με πιο πρόσφατη το Ισραήλ τη περασμένη Τετάρτη όταν 7 Ισραηλινοί επέστρεψαν από το εξωτερικό.

Η παραλλαγή ανιχνεύθηκε χρησιμοποιώντας προσδιορισμό αλληλουχίας γονιδιώματος, σύμφωνα με το Υπουργείο Υγείας του Ισραήλ.

Παρότι έως σήμερα κανείς δεν έχει πει με σιγουριά (είναι τρομακτικό μόνο και στην ιδέα) ότι η διπλή ινδική μετάλλαξη διαπερνά και αχρηστεύει τη προστασία των αντισωμάτων των εμβολίων το γεγονός ότι η πανδημία εμφανίζεται πλέον με έναν φρενήρη καλπασμό στην Ινδία μπορεί κανείς να συνειδητοποιήσει τι μας περιμένει.

“Δεν υπάρχουν ακόμη σαφείς πληροφορίες σχετικά με την παραλλαγή ή την επίδρασή της στους εμβολιασμένους και ανακτημένους”, ανέφερε δήλωση του υπουργείου Yγείας του Ισραήλ.

Η Ινδία επιβεβαίωσε τη νέα και δυνητικά πιο φονική παραλλαγή του κοροναϊού, η οποία έχει δύο μεταλλάξεις στην αιχμηρή πρωτεΐνη που χρησιμοποιεί ο ιός για να στερεωθεί στα κύτταρα.

Ο Δρ Rakesh Mishra, διευθυντής του Κέντρου Κυτταρικής και Μοριακής Βιολογίας, δήλωσε τον περασμένο μήνα ότι αυτές οι γενετικές τροποποιήσεις είναι ανησυχητικές, καθώς βοηθούν τον ιό να εξαπλωθεί πιο εύκολα και να ξεφύγουν από το ανοσοποιητικό σύστημα.

Η Ινδία αντιμετωπίζει επί του παρόντος μια ευρεία αύξηση των λοιμώξεων, με τους ειδικούς να υποψιάζονται ότι η πιο πιθανή αιτία είναι η παρουσία της συγκεκριμένης διπλής παραλλαγής.

Rakesh Mishra

Το νέο στέλεχος υπογραμμίζει την ύπουλη φύση των ιών και απειλεί να αποτρέψει τις προσπάθειες περιορισμού στην Ινδία, παρά τα αυστηρά μέτρα όπως το μεγαλύτερης διάρκειας lockdown στον κόσμο πέρυσι. Ένα εκρηκτικό ξέσπασμα στην Ινδία κινδυνεύει να αναιρέσει μια σκληρή νίκη επί του ιού σε παγκόσμιο επίπεδο μια και έχει ήδη μεταπηδήσει σε 11 χώρες.

Πώς προέκυψε η παραλλαγή «διπλής μετάλλαξης»;

Η νέα παραλλαγή, που ονομάζεται B.1.617, εντοπίστηκε αρχικά στην Ινδία με δύο μεταλλάξεις – το E484Q και το L452R. Αναφέρθηκε για πρώτη φορά στα τέλη του περασμένου έτους από έναν επιστήμονα στην Ινδία και περισσότερες λεπτομέρειες παρουσιάστηκαν ενώπιον του ΠΟΥ τη Δευτέρα, σύμφωνα με την Μaria Van Kerkhove-Αμερικανίδα επιδημιολόγος μολυσματικών ασθενειών την οποία βλέπετε σε παλαιότερη φωτό σε καρότσα μικρού φορτηγού στη Καμπότζη. Είχε βρεθεί εδώ για να καταγράψει τη κίνηση των πουλερικών καθώς η γρίπη των πτηνών είχε εξεπλωθεί.


Οι ιοί μεταλλάσσονται συνεχώς, ως μέρος της εξελικτικής βιολογίας.

Ορισμένες μεταλλάξεις αποδυναμώνουν τον ιό, ενώ άλλες μπορεί να τον καταστήσουν ισχυρότερο, επιτρέποντάς του να πολλαπλασιάζεται γρηγορότερα ή να προκαλεί περισσότερες λοιμώξεις.

Το υπουργείο Υγείας της Ινδίας αναγνώρισε για πρώτη φορά την παρουσία ενός τέτοιου «διπλού μεταλλάκτη» στα τέλη Μαρτίου, αλλά έκτοτε το υποβαθμίζει (!!!), σημειώνει το Bloomberg.

Ενώ είναι μια παραλλαγή ενδιαφέροντος, «δεν έχει χαρακτηριστεί ως «παραλλαγή ανησυχίας» (από ποιους άραγε;) για να πει ότι είναι πιο θανατηφόρα ή πιο μολυσματική», δηλώνει στο Bloomberg TV, η Aparna Mukherjee, επιστήμονας στο Ινδικό Συμβούλιο Ιατρικής Έρευνας, η οποία εργάζεται υπό το υπουργείο Υγείας της Ινδίας.

Aparna Mukherjee

Η διπλή μετάλλαξη έχει βρεθεί σε πολλές χώρες όπως η Αυστραλία, το Βέλγιο, η Γερμανία, η Ιρλανδία, η Ναμίμπια, η Νέα Ζηλανδία, η Σιγκαπούρη, το Ηνωμένο Βασίλειο, οι ΗΠΑ και πρόσφατα το Ισραήλ, σύμφωνα με δήλωση της κυβέρνησης της Ινδίας στις 16 Απριλίου. «Η υψηλότερη δυνατότητα μετάδοσης αυτής της παραλλαγής δεν έχει ακόμη τεκμηριωθεί», είπε.

Προκαλεί το ρεκόρ της αύξησης των λοιμώξεων στην Ινδία;

Η αλληλουχία γονιδιώματος δείχνει την παραλλαγή ως πιθανό ένοχο του καλπασμού των κρουσμάτων στη χώρα, αν και η ινδική κυβέρνηση δεν το έχει επιβεβαιώσει.

Ο μέσος επιπολασμός της παραλλαγής αυξήθηκε στο 52% των δειγμάτων που αλληλουχήθηκαν τον Απρίλιο από σχεδόν τίποτα τον Ιανουάριο, σύμφωνα με τον ιστότοπο tracker outbreak.info, ο οποίος χρησιμοποιεί δεδομένα από το παγκόσμιο αποθετήριο GISAID.

(Μιλάμε για καλπασμό!!!)

Σε ορισμένες περιοχές της πολιτείας Maharashtra, όπως το Mumbai που φιλοξενεί τον οικονομικό κόμβο της χώρας η επικράτηση αυτής της παραλλαγής ήταν πάνω από 60%, σύμφωνα με τον Anurag Agrawal, διευθυντή του κράτους –

Το Β.1.617 ήταν παρόν σε δείγματα από περίπου 10 ινδικές πολιτείες και ενώ το ποσοστό μπορεί να ποικίλει, αναμενόταν να αυξηθεί καθώς «έχει δύο κρίσιμες μεταλλάξεις που το καθιστούν πιο πιθανό να μεταδοθεί και να ξεφύγει από την προηγούμενη ασυλία», δήλωσε ο Agrawal.

Anurag Agrawal

Και οι δύο μεταλλάξεις είναι γνωστό ότι μειώνουν – αν και δεν εξαλείφουν πλήρως – τη δέσμη των αντισωμάτων που δημιουργούνται είτε από την ανάρρωση από την ασθένεια είτε με τον εμβολιασμό, σύμφωνα με τον Jesse Bloom, αναπληρωτή καθηγητή για τις γονιδιωματικές επιστήμες και τη μικροβιολογία στο Πανεπιστήμιο της Ουάσιγκτον.

«Οι μεταλλάξεις στις τοποθεσίες E484 και L452 έχουν παρατηρηθεί ξεχωριστά, αλλά αυτή είναι η πρώτη μεγάλη ιογενής καταγωγή που συνδυάζει τα δύο», δήλωσε ο Bloom. «Νομίζω ότι αυτή η νέα ιογενής παραλλαγή είναι σημαντική για παρακολούθηση.»
Μετά την ισοπέδωση της καμπύλης, η Ινδία βλέπει και πάλι μια ταχεία αύξηση των λοιμώξεων

Jesse Bloom

 

«Κάναμε τoυς υπολογισμούς και καταλήξαμε στο συμπέρασμα ότι πολλές από τις αυξήσεις του αριθμού αναπαραγωγής μπορούν να εξηγηθούν από αυτές τις μεταλλάξεις», δήλωσε η Nithya Balasubramanian, επικεφαλής της έρευνας για την υγειονομική περίθαλψη στο Bernstein India. «Λοιπόν, ναι, οι μεταλλάξεις αυτές είναι μια μεγάλη αιτία ανησυχίας».

Nithya Balasubramanian

Έχει βρεθεί εκτός Ινδίας;

Αυτή η παραλλαγή έχει εντοπιστεί σε τουλάχιστον 10 άλλες χώρες, συμπεριλαμβανομένων των ΗΠΑ, του Ηνωμένου Βασιλείου, της Αυστραλίας και της Νέας Ζηλανδίας, σύμφωνα με την έκθεση κατάστασης στο outbreak.info.

Από τις 16 Απριλίου, 408 ακολουθίες στη γενεαλογία Β.1.617 έχουν ανιχνευθεί, εκ των οποίων 265 βρέθηκαν στην Ινδία, δείχνει η έκθεση.

Μια έκθεση παρακολούθησης από την κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου ανέφερε ότι έχει εντοπίσει 77 περιπτώσεις στην Αγγλία και τη Σκωτία μέχρι στιγμής, χαρακτηρίζοντάς την ως «Παραλλαγή υπό έρευνα»

Όλοι πρέπει να ανησυχούμε για την ινδική μετάλλαξη εάν όχι για την ίδια την Ινδία η οποία είναι η 2η μεγαλύτερη σε πληθυσμό χώρα του πλανήτη και θα μπορούσε να μεταβληθεί εκτός των άλλων σε ένα εργαστήριο παραγωγής τρόμου-ένα τεράστιο υπαίθριο εκκολαπτήριο μεταλλάξεων.

Οι λόγοι είναι οι εξής>

-Παγκόσμια οικονομία

Χώρος αναπαραγωγής για περισσότερες παραλλαγές

Η Ινδία είναι ο μεγαλύτερος παραγωγός #CovidVaccines στον κόσμο.

Η Ινδία διέκοψε πρόσφατα όλες τις σημαντικές παραγγελίες εξαγωγών εμβολίων από άλλες χώρες, όταν εκτινάχθηκαν τα κρούσματα.

Η Νέα Ζηλανδία ανέστειλε προσωρινά τις αφίξεις των πολιτών και των κατοίκων της από την Ινδία λόγω της αύξησης του αριθμού των πολιτών που επιστρέφουν θετικοί στη νόσο.

Το δεύτερο κύμα της Ινδίας – δεδομένου του μεγέθους και του γρήγορου ρυθμού του -έχει ήδη αρχίσει να τρομοκρατεί τα υπόλοιπα έθνη που έχουν διαχειριστεί τα δικά τους κρούσματα μετά από εβδομάδες καταστροφικών lockdown για την οικονομία.

Είναι πιο θανατηφόρο από άλλες παραλλαγές εκεί έξω;

Οι ερευνητές προσπαθούν ακόμη να το καταλάβουν. Τα χαρακτηριστικά της παραλλαγής διπλού μεταλλάγματος βρίσκονται υπό διερεύνηση, αλλά η μετάλλαξη L452R χαρακτηρίζεται πολύ επικίνδυνη σε μελέτες των ΗΠΑ, σύμφωνα με τον Agrawal. Αυξάνει τη μετάδοση ιών κατά περίπου 20% και μειώνει την αποτελεσματικότητα των αντισωμάτων κατά περισσότερο από 50%, είπε.

Σε παγκόσμιο επίπεδο, τρεις ανησυχητικές παραλλαγές που έχουν μέχρι στιγμής εμφανιστεί στο Ηνωμένο Βασίλειο, τη Νότια Αφρική και τη Βραζιλία έχουν προκαλέσει ιδιαίτερη ανησυχία. Οι μελέτες δείχνουν ότι είναι πιο μεταδοτικές, και ορισμένα στοιχεία δείχνουν ότι ένα από αυτά είναι πιο θανατηφόρο, ενώ ένα άλλο οδηγεί σε νέες μολύνσεις.
Αυτό το διπλό μεταλλαγμένο στέλεχος, που βρέθηκε για πρώτη φορά στην Ινδία, έχει αρχίσει ήδη να τρομοκρατεί τους ιολόγους παγκοσμίως. Κάποιοι υποστηρίζουν ότι η απειλή μόλις ξεκίνησε.

«Η παραλλαγή B.1.617 έχει όλα τα χαρακτηριστικά ενός πολύ επικίνδυνου ιού», έγραψε ο William A. Haseltine, πρώην καθηγητής της Ιατρικής Σχολής του Χάρβαρντ στο Forbes στις 12 Απριλίου. «Πρέπει να κάνουμε ό, τι είναι δυνατόν για να προσδιορίσουμε την εξάπλωσή του και να τον ελέγξουμε πριν είναι πολύ αργά!”

William A. Haseltine

Λειτουργούν τα εμβόλια εναντίον του;

Είναι δύσκολο να γνωρίζουμε σίγουρα χωρίς επαρκή δεδομένα και έρευνα. Η Ινδία δοκιμάζει αν οι νέες παραλλαγές, συμπεριλαμβανομένης της B.1.617, είναι ικανές να «ξεφύγουν από το ανοσοποιητικό ή όχι», σύμφωνα με το Mukherjee της ICMR.

Η διαφυγή του ανοσοποιητικού αναφέρεται στην ικανότητα ενός παθογόνου να αποφεύγει την ανταπόκριση του ανθρώπινου σώματος. Αυτό σημαίνει ότι τα αντισώματα που δημιουργούνται μετά τον εμβολιασμό ή την προηγούμενη μόλυνση ενδέχεται να μην προστατεύουν ένα άτομο από τη μόλυνση. Εάν η νέα παραλλαγή της Ινδίας εμφανίζει συμπεριφορά «διαφυγής του ανοσοποιητικού», αυτό θα είχε βαθιές συνέπειες για το πρόγραμμα εμβολιασμού της Ινδίας, το οποίο έχει ξεκινήσει μετά από μια αργή έναρξη και έχει χορηγήσει σχεδόν 120 εκατομμύρια δόσεις μέχρι στιγμής.

Η Ινδία έχει εγκρίνει τρία εμβόλια. Δύο από αυτά είναι ήδη σε χρήση, ενώ το τρίτο, το Sputnik V της Ρωσίας, εγκρίθηκε αυτήν την εβδομάδα. Η Ινδία, επίσης, έδωσε τάχιστα έγκριση για ξένα εμβόλια αυτή την εβδομάδα. Όλες αυτές οι προσπάθειες κινδυνεύουν να τιναχθούν στον αέρα εάν τα εμβόλια αποδειχθούν τελικά καθόλου ή λιγότερο αποτελεσματικά έναντι αυτής της παραλλαγής διπλής μετάλλαξης…

Aφού λοιπόν τα διαβάσετε όλα αυτά ακούστε την ριζοσπαστική πρότασή μας την οποία εφάρμοσαν με επιτυχία- όπως γνωρίζουν οι αναγνώστες του The Clockwork Orange Times εδώ και ένα χρόνο η Αυστραλία, η Νέα Ζηλανδία και το Ισραήλ.

Προτείνουμε το απόλυτο σφράγισμα των ελληνικών συνόρων για τον επόμενο χρόνο (από σήμερα έως και τον Απρίλιο του 2022) με την συμμετοχή των Ενόπλων Δυνάμεων και της Παλλαικής Άμυνας της χώρας. Δεν πρέπει να περάσει κανείς από τα ηπειρωτικά και τα θαλάσσια σύνορα της χώρας με ότι και να σημαίνει αυτό για τον τουρισμό.

Οι παραβάτες θα συλλαμβάνονται επί τόπου και θα εγκαταλείπουν το ελληνικό έδαφος.

Εάν το επιχειρήσουν εκ νέου αναλαμβάνουν το ρίσκο τους.

Στη χώρα θα εισέρχονται μόνο ξένοι ηγέτες και επιχειρηματίες οι οποίες έχουν ήδη επενδύσει εδώ ή πρόκειται να επενδύσουν.

(Να βρεθεί τρόπος ώστε να αποζημιωθεί η Aegean και λοιπές εταιρίες αερομεταφορών, κλπ)

Αντίθετα η χώρα στο εσωτέρικό της θα πρέπει να λειτουργήσει κανονικά αφού πρώτα γίνουν εξαντλητικά και μαζικά αυστηρά test (όχι τα ψευδοrapid) όλου του πληθυσμού. Επίσης θα πρέπει να προμηθευθούμε από την Ισραηλινή εταιρία που κατασκευάζει τα αξιόπιστα test των 20 δευτερολέπτων εκατομμύρια συσκευές ώστε να διανεμηθούν σε όλες τις επιχειρήσεις που έρχονται σε επαφή με το κοινό.

Οι Έλληνες θα πρέπει να αφεθούν ελεύθεροι να ταξιδέψουν εντός της χώρας, να ανοίξουν όλα τα καταστήματα εστίασης, ρούχων, ξενοδοχεία κλπ. Να λειτουργήσει κανονικά η αγορά, τα σχολεία, οι εταιρίες, ανεξάρτητα από τη πορεία του εμβολιασμού μια και για τη ώρα δεν έχουμε καθαρή εικόνα για τα εμβόλια. Την ίδια στιγμή η κυβέρνηση θα πρέπει να μειώσει κάθετα και οριζόντια τον φορολογικό συντελεστή στο 12% και την φορολόγηση των στελεχών στο 5%.

Οποιαδήποτε άλλη επιλογή είναι θανάσιμη για τον πληθυσμό μια και το τοπίο του εμβολιασμού παγκοσμίως είναι θολό, ρευστό και επικίνδυνο ενώ οι μεταλλάξεις του ιού μοιάζουν ανεξέλεγκτες…

SHARE
MORE READ THIS

TOP LINE

-Δεν μας αρέσει η κανονικότητα. Θέλουμε νεκρούς σαν την Mαρφίν, θέλουμε Αγανακτισμένους
Μπορεί η Melinda Ann French να σώσει τον πλανήτη;
Το χτένισμα της Jennifer Aniston και γιατί οι εμβολιασμένοι δεν μεταδίδουν τον ιό
Τρομάζει η άρνηση των γιατρών να εμβολιαστούν και το παράξενο VIDEO από τον εμβολιασμό του Anthony Hopkins
Γιατί τώρα;
Οι έπαινοι του Warren Buffet για τους πραγματικούς generators και το σύμπλεγμα του Βill Gates
Μέρκελ> Είναι αυτονόητο ότι και οι ανεμβολίαστοι θα μπορούν να κάνουν διακοπές χωρίς περιορισμούς
Σφοδρές αντιδράσεις στην Αγγλία> Χωρίς λόγο, εκτός πράσινης λίστας διακοπών τα ελληνικά νησιά
Γιατί σε κάποιους η 2η δόση του εμβολίου είναι σαν να τους πατάει φορτηγό [ΝYΤ]
Τέλος ταξιδιού για τον Θεόδωρο Κατσανέβα
Είναι ξεκάθαρο> Οι ΗΠΑ προετοιμάζονται για μία τρίτη δόση εμβολίων το Φθινόπωρο
Oι άνθρωποι που πεθαίνουν από το εμβόλιο όπως το 22χρονο κορίτσι από το Ισραήλ δεν είναι στατιστικές