kourdistoportocali.comRead ThisΟι άφαντοι ξένοι επενδυτές και η νοοτροπία των συνδικαλιστών της ΟΜΕ-ΟΤΕ

Με το κυάλι

Οι άφαντοι ξένοι επενδυτές και η νοοτροπία των συνδικαλιστών της ΟΜΕ-ΟΤΕ

Σε μία ιδιωτική εταιρία με 13.000 εργαζόμενους έγιναν 6 απολύσεις φυλάκων οι οποίοι αρνήθηκαν μυθικά πακέτα εθελουσίας που έφταναν τις 230.000 ευρώ!

Την ώρα που ο πρωθυπουργός και οι υπουργοί ταξιδεύουν ανά τον κόσμο και εκλιπαρούν επενδυτές και επενδύσεις, αναρωτιέται κανείς ποιος ξένος επενδυτής θα έλθει να κάνει σοβαρή επένδυση στην Ελλάδα;

Από τον Βασίλη Μπόνιο

Αυτό είναι ένα από τα πολλά ερωτήματα της κοινής λογικής που προκύπτουν από την απεργία της ΟΜΕ-ΟΤΕ στον μεγαλύτερο οργανισμό τηλεπικοινωνιών της χώρας.

Σε μία ιδιωτική εταιρία με 13.000 εργαζόμενους-τον Όμιλο ΟΤΕ COSMOTE– έγιναν μόλις 6 απολύσεις φυλάκων οι οποίοι αρνήθηκαν πακέτο εθελουσίας εξόδου συνολικού καθαρού ύψους 230.000 ευρώ!

Για τις 6 απολύσεις (ανάμεσά τους κι ένας συνδικαλιστής) υπήρξε αντίδραση ακόμη και από τον Ρουβίκωνα ο οποίος εκτόξευσε απειλές κατά των στελεχών της διοίκησης του Ομίλου.

Υπενθυμίζεται ότι από το σύνολο 75 εργαζομένων στη φύλαξη του ΟΤΕ τελικά μόνο οι συγκεκριμένοι 6 δεν δέχθηκαν να ενταχθούν στο πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου.

Σύμφωνα με συνδικαλιστικά στελέχη του ΟΤΕ, η θέση των έξι εργαζομένων είναι ιδιαιτέρως δυσχερής, αφού δύο από αυτούς αρνήθηκαν πακέτο εθελουσίας εξόδου συνολικού καθαρού ύψους 230.000 ευρώ.

Σύμφωνα με καλά ενημερωμένες πηγές, οι δύο υπάλληλοι της φύλαξης απώλεσαν 185.000 ευρώ σε μετρητά που θα τους καταβάλλονταν χθες και 45.000 ευρώ σε διασφαλισμένους μισθούς για την επόμενη τριετία!!!

(Είναι τρελό αν το σκεφτείς, αλλά απόλυτα ελληνικό. Με αυτά τα λεφτά θα μπορούσαν ακόμη να ανοίξουν δική τους επιχείρηση και να δοκιμάσουν στην πράξη, σαν εργοδότες πλέον, τι εστί επιχειρείν στην Ελλάδα)

Αντιθέτως, παρασυρμένοι από τις συνδικαλιστικές φωνές για σύγκρουση, επέλεξαν να φύγουν με τη νόμιμη αποζημίωση, η οποία πλέον δεν επαρκεί να καλύψει τα δάνεια που έχουν λάβει από τον ΟΤΕ.

Ετσι, αντί να αποχωρήσουν από τον ΟΤΕ λαμβάνοντας καθαρή αμοιβή 230.000 ευρώ, φεύγουν με καθαρή οφειλή ύψους περίπου 7.000 ευρώ.

Πάντως, παρά το καθημερινό απεργιακό δελτίο της ΟΜΕ-ΟΤΕ, η εργασιακή καθημερινότητα επιστρέφει στον ΟΤΕ.

Ομως η εικόνα των συνδικαλιστών του Ομίλου μιλάει από μόνη της και είναι αποκαλυπτική: Tην ώρα που ο πρόεδρος της  ΟΜΕ-ΟΤΕ, Δημήτρης Φούκας, δήλωνε ότι οι απεργοί δεν παρεμποδίζουν την εργασία των συναδέλφων τους άλλος συνδικαλιστής με ντουντούκα αποφάσιζε και διέταζε να παραμείνει κλειστό το κατάστημα του Κεραμεικού!

 

SHARE

Περισσότερα

MORE READ THIS

TOP LINE

Ο Αλέξης Τσίπρας στο πλευρό του Αθανασίου Πλεύρη και εναντίον των εξαθλιωμένων υγειονομικών
40.000 ελληνικές οικογένειες περιμένουν κάποιον δικό τους που δεν θα επιστρέψει ποτέ στο σπίτι
Μαρία Δεναξά> Κι όμως ο Τσιτσιπάς είπε το αυτονόητο
Mνήμες από τις πιο σκοτεινές μέρες διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ ξύπνησε η συνέντευξη Μιωνή στον ΑΝΤ1
Δημοσκόπηση Marc> 10 μονάδες η διαφορά ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ και μάλιστα με αυξητικές τάσεις
Μα πού πρέπει να απλώσω την πετσέτα θαλάσσης μου;
Ακόμα μία ηχηρή παραίτηση στη Silicon Valley> Αποχωρεί ο CEO του Pinterest, Ben Silbermann
Yossi Amrani> Οι Συμφωνίες του Αβραάμ είναι ένα περιφερειακό αποτέλεσμα πραγματικής πολιτικής
To Aνώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ επιχειρεί να διασώσει τα κουνούπια (fan club του dj Valentino) από την μαζική εξόντωση και τη προθυμία αυτοχειρίας τους
O Kωνσταντίνος Τζούμας έφυγε ξαφνικά μετά την ξαφνική επιστροφή του καρκίνου που είχε νικήσει ήδη από το 2004
New York Times> Γιατί οι πλούσιοι Νεοϋορκέζοι εγκαταλείπουν την παγκόσμια πρωτεύουσα του πλανήτη
ISRAEL>COVID-19 vaccine reduces sperm concentration, but effect is only temporary