kourdistoportocali.comRead ThisΟ Sir Richard Branson επέστρεψε από το διάστημα και τώρα φιλοδοξεί να σώσει την ανθρωπότητα από τα ναρκωτικά

Χρειαζόμαστε νέο τρόπο σκέψης και καινοτομία

Ο Sir Richard Branson επέστρεψε από το διάστημα και τώρα φιλοδοξεί να σώσει την ανθρωπότητα από τα ναρκωτικά

Το 2020, περισσότεροι από 93.000 Αμερικανοί πέθαναν από θανάτους που σχετίζονται με τα ναρκωτικά

Ο Sir Richard Branson αφού επέστρεψε από το διάστημα αποφάσισε να συνεχίσει την ιεραποστολική του δράση επί του εδάφους. Ο πόλεμος κατά των ναρκωτικών βρίσκεται ψηλά στην ατζέντα του.

Γράφει λοιπόν στο ημερολόγιό του>

Καθώς η πανδημία της COVID συνεχίζει να καταβάλλει πολλά μέρη του κόσμου, μια άλλη καταστροφική παγκόσμια κρίση υγείας αναδύεται εδώ και χρόνια, σκοτώνοντας ανθρώπους σε άνευ προηγουμένου αριθμούς.

Μιλάω για την κρίση των οπιοειδών, η οποία έχει συνδεθεί άρρηκτα με τον αποτυχημένο πόλεμο κατά των ναρκωτικών, που διακηρύχθηκε περίφημα από τον πρόεδρο των ΗΠΑ Richard Nixon το 1971. Πενήντα χρόνια λανθασμένων προσπαθειών των κυβερνήσεων να πολεμήσουν την προσφορά και τη ζήτηση παράνομων ναρκωτικών για να τα εξαφανίσουν · η αυστηρή επιβολή του νόμου, η στρατιωτική δύναμη και οι σκληρές ποινές απέτυχαν με κάθε νοητό τρόπο.

Πριν από μερικές εβδομάδες, τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των ΗΠΑ έδωσαν στη δημοσιότητα τα τελευταία στοιχεία θανάτου από ναρκωτικά για τις ΗΠΑ. Οι αριθμοί είναι καταστροφικοί.

Το 2020, περισσότεροι από 93.000 Αμερικανοί πέθαναν από θανάτους που σχετίζονται με τα ναρκωτικά, οι περισσότεροι από τους οποίους προκλήθηκαν από κάποια μορφή οπιοειδούς. Ο αριθμός υπερβολικά πολύ μεγάλος για να τον κατανοήσουμε, και επομένως είναι χρήσιμο να το θέσουμε σε προοπτική: περίπου 58.000 Αμερικανοί πέθαναν στη δεκαετία περίπου της ενεργού στρατιωτικής εμπλοκής των ΗΠΑ στο Βιετνάμ.

Καμία άλλη μη φυσική αιτία θανάτου-ούτε η βία με όπλα, ούτε οι θάνατοι από τροχαία ατυχήματα-δεν πλησιάζει αυτόν τον δραματικό ετήσιο απολογισμό που καλύπτει τόσα πολλά δημογραφικά στοιχεία. Είναι μια παναμερικανική κρίση, που σκοτώνει πλούσιους και φτωχούς, άσπρους και μαύρους το ίδιο. Όπως είπε κάποτε ο φίλος μου Ethan Nadelmann, είναι πραγματικά “μια κρίση πόνου”, μια που έχει επιδεινωθεί από τις κοινωνικές και οικονομικές επιπτώσεις της COVID-19. Καμία αστυνόμευση και επιβολή του νόμου δεν θα το αλλάξει αυτό.

Τα πράγματα δεν φαίνονται πολύ καλύτερα σε άλλα μέρη του κόσμου. Τις τελευταίες ημέρες, οι νεοεκδοθέντες αριθμοί θανάτων από ναρκωτικά από το Ηνωμένο Βασίλειο παρουσιάζουν μια παρόμοια ζοφερή εικόνα, καθώς οι θάνατοι που σχετίζονται με τα ναρκωτικά στην Αγγλία, την Ουαλία και τη Σκωτία έχουν φτάσει στα υψηλότερα επίπεδα από τότε που ξεκίνησε η συστηματική καταγραφή των θανάτων από ναρκωτικά στη δεκαετία του 1990. Υπήρξε επίσης μια τεράστια αύξηση των θανάτων που σχετίζονται με διεγερτικά τόσο στις ΗΠΑ όσο και στο Ηνωμένο Βασίλειο, δείχνοντας την πολυπλοκότητα της πρόκλησης.


Είναι καιρός να αλλάξουμε πορεία στην πολιτική για τα ναρκωτικά. Χρειαζόμαστε νέο τρόπο σκέψης και καινοτομία

 

Για περισσότερο από μια δεκαετία τώρα, είμαι περήφανος που είμαι μέλος της Παγκόσμιας Επιτροπής για την Πολιτική των Ναρκωτικών, μια ομάδα παγκόσμιων ηγετών από την πολιτική, τις επιχειρήσεις και την κοινωνία των πολιτών που υποστηρίζουν μια νέα και πιο ανθρώπινη προσέγγιση στα ναρκωτικά. Με φόντο τους εκπληκτικούς αριθμούς του τρέχοντος έτους, ήρθε η ώρα όλοι να συμμετάσχουν στην προσπάθεια να τερματιστεί οριστικά ο πόλεμος κατά των ναρκωτικών. Και όλοι ξέρουμε τι να κάνουμε. Στην πραγματικότητα, γνωρίζουμε εδώ και χρόνια ποιες προσεγγίσεις λειτουργούν και τα αυξανόμενα αποδεικτικά στοιχεία από πρωτοπόρες χώρες όπως η Πορτογαλία (όπου η προσωπική κατοχή και χρήση ναρκωτικών αποποινικοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία το 2001) και άλλες δείχνουν το δρόμο.

Επανειλημμένα, οι συνάδελφοί μου επίτροποι και εγώ υποστηρίξαμε ότι η χρήση ναρκωτικών δεν πρέπει ποτέ να αντιμετωπίζεται ως έγκλημα, ότι στους εγκλωβισμένους στον εθισμό πρέπει να παρέχεται υποστήριξη και όχι τιμωρία. Η μείωση των βλαβών μέσω της βελτιωμένης πρόσβασης σε αποδεδειγμένες παρεμβάσεις, από ιατρικά υπό επίβλεψη δωμάτια κατανάλωσης ναρκωτικών έως θεραπεία υποκατάστασης οπιοειδών ή θεραπεία με ηρωίνη σώζει ζωές, όπως έχει αποδειχθεί αμέτρητες φορές. Εκεί πρέπει να κατευθυνθεί η δημόσια χρηματοδότηση.

Ταυτόχρονα, οι κυβερνήσεις θα πρέπει να σταματήσουν τη μάταιη προσπάθειά τους να πολεμήσουν το παγκόσμιο παράνομο εμπόριο με τη βία και να αρχίσουν να σκέφτονται την αποποινικοποίηση των ναρκωτικών ή ακόμη και τις ρυθμιζόμενες αγορές για ορισμένα ναρκωτικά. Είναι ο μόνος τρόπος για να πάρετε τον έλεγχο αυτής της αγοράς πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων από τις εγκληματικές οργανώσεις που την ελέγχουν σταθερά.

Γνωρίζω ότι αυτά δεν είναι απαραίτητα δημοφιλή μέτρα, αλλά η ενοχλητική αλήθεια είναι η εξής: τα ναρκωτικά είναι παντού γύρω μας και θα συνεχίσουν να είναι γύρω μας. Το ερώτημα είναι εάν είμαστε τελικά πρόθυμοι να πάρουμε τον έλεγχο μέσω τολμηρής και τεκμηριωμένης πολιτικής.

Ας πάμε σε μερικούς οργανισμούς που πασχίζουν να δώσουν ένα τέλος στον πόλεμο κατά των ναρκωτικών

Transform

Drug Policy Alliance

Release

SHARE

Περισσότερα

MORE READ THIS

TOP LINE

Έρευνα-βόμβα της Daily Telegraph> Οι 26 από τους 27 επιστήμονες που υπέγραψαν την επιστολή του Lancet για τον κορωνοϊό είχαν κάποια (μεγάλη ή μικρή) σχέση με το εργαστήριο της Wuhan. O αμφιλεγόμενος Σωτήρης Τσιόδρας
Aμηχανία στο Ισραήλ που έχει εμβολιάσει ήδη 3 εκατ. με 3η δόση μετά την απόφαση της Αμερικανικής FDA να μην εγκρίνει τη μαζική χορήγησή της
Η κωλοτούμπα του επιστημονικού Lancet για την Εργαστηριακή προέλευση του ιού και οι ποινικές ευθύνες ενός πιθανού εγκλήματος κατά της ανθρωπότητας
Ο θρυλικός επενδυτής Jim Rogers προειδοποιεί για το μεγάλο ΜΠΑΜ που έρχεται
ΗΝΩΜΕΝΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ-ΕΚΤΑΚΤΟ> Από την επόμενη εβδομάδα στους ασθενείς το κοκτέιλ αντισωμάτων Ronapreve
Aμήχανος τώρα ο πρωθυπουργός του Ισραήλ καλεί ΗΠΑ και Ευρώπη να θεωρήσουν ανεμβολίαστους όσους δεν έχουν κάνει την 3η δόση, 6 μήνες μετά τη 2η!
Ξαφνικά στη κόψη του ξυραφιού ο Ισραηλινός Πρωθυπουργός για την 3η δόση. Δέχεται σφοδρή κριτική για την απόφασή του
ΣΟΚ στο Ισραήλ> Ο 49χρονος δημοφιλής προπονητής μπάσκετ Arik Alfasi πέθανε από COVID-19 παρότι είχε εμβολιαστεί δύο φορές, ήταν αθλητικός χωρίς νοσήματα
Πως έγινε η επιλογή των παιδιών ηλικίας 6 μηνών έως 4 ετών που λαμβάνουν μέρος στις κλινικές έρευνες των εμβολίων της Pfizer
Μεγάλη δικαίωση του George Soros για το Κινέζικο κράχ
Εμβόλιο Pfizer> Mεγαλώνει γερά παιδιά
ΕΚΤΑΚΤΟ-ΒΟΜΒΑ> Η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων για την Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) των ΗΠΑ αρνήθηκε τη μαζική χορήγηση της 3ης δόσης!