kourdistoportocali.comRead ThisΟ East Med και η φιλία Ελλάδας-Ισραήλ είναι μία δικαίωση και για τον Σάμπυ Μιωνή

Ο Πρόεδρος του Ισραηλινοελληνικού Επιμελητηρίου

Ο East Med και η φιλία Ελλάδας-Ισραήλ είναι μία δικαίωση και για τον Σάμπυ Μιωνή

Ο άνθρωπος που πολεμήθηκε όσο κανείς γιατί πολέμησε ανοιχτά τον αντισημιτισμό και προώθησε την σχέση της Ελλάδας με το Ισραήλ

Ο άνθρωπος που πολεμήθηκε όσο κανείς γιατι πολέμησε ανοιχτά τον αντισημιτισμό και προώθησε την σχέση της Ελλάδας με το Ισραήλ.

Ο Σάμπυ Μιωνής, Πρόεδρος του Ισραηλινοελληνικού Επιμελητηρίου και διεθνώς γνωστός ακτιβιστής κατά του αντισημιτισμού (είναι ο συν-επικεφαλής του Task Force κατα του αντισιμητισμου του Jewish Agency. Το Jewish Agency λειτουργεί υπό την αιγίδα του γραφείου του εκάστοτε πρωθυπουργού του Ισραήλ), πρέπει να αισθάνεται ιδιαίτερα δικαιωμένος μετά την ιστορική υπογραφή του East Med από την Ελλάδα, την Κύπρο και το Ισραήλ.

Εδώ και 20 χρόνια, ο Σάμπυ Μιωνής έγραφε άρθρα και γράμματα στις ελληνικές εφημερίδες καταγγέλλοντας τα παρανοϊκά αντισημιτικά ξεσπάσματα διαφόρων δημοσιογράφων και πολιτικών που διακήρυσσαν την μισαλλοδοξία τους στους ψεκασμένους ελληναρες.

Τις εποχές που οι περισσότεροι Ελληνες-Εβραίοι παρακολουθούσαν με τρόμο την ξέφρενη αντισημιτική προπαγάνδα κάθε φορά που υπήρχε ένταση μεταξύ του Ισραήλ και των «φιλήσυχων» γειτόνων του, ο Σάμπυ Μιωνής ύψωνε την φωνή του χωρίς φόβο, αλλά με πολύ πάθος και κατήγγειλε τους αντισημίτες που κάλυπταν τον ρατσισμό τους με τον μανδύα του αντισιωνισμού.

Δυστυχώς για τους εγχώριους αντισημίτες, ο νεαρός τότε Σάμπυ Μιωνής, δεν ήταν ένας τρελός φωνακλάς, αλλά ενας οξυδερκής, αυτοδημιούργητος επιχειρηματίας που με τα χρόνια ανέπτυξε ιδιαίτερα μεγάλη ακτιβιστική και φιλανθρωπική δραστηριότητα.

Είναι αναμφισβήτητα ο μεγαλύτερος Έλληνας Εβραίος δωρητής του Ισραήλ.

Εχει κάνει δωρεές δεκάδων εκατομμυρίων δολαρίων σε νοσοκομεία, μουσεία και πανεπιστήμια και έχει δώσει εκατοντάδες υποτροφίες σε φτωχούς φοιτητές.

Και επειδή η εβραϊκή κουλτούρα μετράει τους ανθρώπους όχι από τα χρήματα έχουν αλλά απά τα χρήματα που προσφέρουν, ο Σάμπυ Μιωνής χαίρει ιδιαίτερης εκτίμησης στην παγκόσμια εβραϊκή κοινότητα και στο Ισραήλ.

Μάλιστα, όπως ίσως να θυμούνται πολλοί, το 2010, όταν ο Ερντογαν έστειλε την Flotilla του στην Γάζα ακολουθούμενος από ένα πλοίο γεμάτο Συριζαίους , ο Σάμπυ Μιωνής εμφανίστηκε στα ελληνικά κανάλια σαν εκπρόσωπος τύπου του Ισραηλινου στρατού.

Φορώντας στρατιωτική στολή, άφησε παγωτό τους δημοσιογράφους μιλώντας καλύτερα ελληνικά απο αυτούς και υπερασπιζόμενος ακούραστα το δικαίωμα του Ισραήλ να προστατεύει τα σύνορά του απο Τούρκους τρομοκράτες και Έλληνες ανεγκέφαλους.

Μάλιστα εκείνες τις ημέρες είχε πει σε Ελληνες δημοσιογραφους που τον κοίταγαν σαν να ήταν ξωτικό, ότι στο μέλλον η Ελλάδα και το Ισραήλ θα είναι οι καλύτεροι φίλοι. Μάλλον κάτι ήξερε….Χθες δικαιώθηκε απόλυτα.

Με αυτόν λοιπόν τον ασυνήθιστο τύπο, αποφάσισε πριν μερικά χρόνια να τα βάλει μια ετερόκλητη εγχώρια ομάδα, αποτελούμενη από δημοσιογράφους, εκδότες, πολιτικούς και άλλους κρατικούς λειτουργούς , που πίστεψαν ότι μπορούσαν να τον φιμώσουν και να τα κονομήσουν, κατασκευάζοντας, (με την “ευκαιρία” της παρουσίας του ονόματος του στην λίστα Λαγκάρντ), μια σκευωρία τόσο μεγάλη, που φάνταζε απίθανη.

Έλα όμως που πέσανε πάνω στον λάθος Εβραίο, ο οποίος από το 2006 ζούσε στο Ισραηλ και είχε πάρει την Ισραηλινή υπηκοότητα. Και επειδή τα έξυπνα πουλιά απο την μύτη πιάνονται, ο Σάμπυ Μιωνής τους τρέλανε στις αγωγές και τις μηνύσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, τις οποίες μέχρι στιγμής έχει κερδίσει όλες και στην κυριολεξία τους πήρε και τα ρόλεξ.

Η συνέχεια αναμένεται ακόμη πιο συναρπαστική.

Εχει κερδίσει αγωγές πολλών εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ και αν κερδίσει και τις υπόλοιπες, τα ποσά που θα πρέπει να του καταβληθούν, θα περάσουν το εκατομμύριο και κάποιοι είναι πολύ πιθανό να καταλήξουν έγκλειστοι για μεγάλο μέρος της ζωής τους.

 

Ο ίδιος έχει δωρίσει στο Χαμόγελο του Παιδιού ότι έχει εισπράξει μέχρι σήμερα και έχει δηλώσει ότι θα δωρίσει όλα τα ποσά σε ελληνικούς φιλανθρωπικούς οργανισμούς.

Οπως είχε πει σε παλαιότερη συνέντευξη του ο Σάμπυ Μιωνής:

“Το καλό πάντα κερδίζει το κακό, αρκεί το καλό να έχει γερό στομάχι και λεφτά…”

Το Κουρδιστό Πορτοκάλι  έχει παρακολουθήσει και αναδείξει την σκευωρία εναντίον του από το ξεκίνημά της γι αυτό περιμένουμε με ανυπομονησία να δούμε τι άσσους θα βγάλει απά το μανίκι του, τι είδους ατράνταχτα στοιχεία θα δώσει στη δημοσιότητα τα οποία θα αποδεικνύουν τους καταφανείς και πρωτοφανείς εκβιασμούς που υπέστη όχι σε κάποια χαμαιτυπεία αλλά σε “θεσμικούς” χώρους!

Κουρδιστό Πορτοκάλι

SHARE

Περισσότερα

MORE READ THIS