kourdistoportocali.comRead ThisΜήπως ο Τούρκος πρόεδρος αγνοεί το Κοράνι;

Γράφει ο Γιώργος Γράτσος

Μήπως ο Τούρκος πρόεδρος αγνοεί το Κοράνι;

Γιατί τόσοι ευσεβείς μουσουλμάνοι παράκουσαν σαφώς τις γραφές του Κορανίου;

Είμαι εντυπωσιασμένος από την ματαιόδοξη επίδειξη του Ερντογάν του «επιτεύγματος» να μετατρέψει την Αγία Σοφία σε ένα τζαμί, και περήφανα να διαβάσει στίχους εκεί από το Κοράνι. Είμαι εξίσου εντυπωσιασμένος από τις μάζες των ευσεβών Μουσουλμάνων που παρακολούθησαν την αποδοχή και την ενθάρρυνσή του. Ωστόσο, φαίνεται ότι καταλαβαίνουν ελάχιστα από τις γραφές του Προφήτη τους. Ξεχνούν ότι η Αγία Σοφία σημαίνει «Η Αγία  του Παντοδύναμου Σοφία» μια έννοια αποδεκτή από Εβραίους, Χριστιανούς και Μουσουλμάνους. Η μόνη τους διαφορά είναι τίνος προφήτη τα διδάγματα ακολουθεί ο καθένας.

Γράφει ο Γιώργος Γράτσος

Σύμφωνα με τον Μεχμέτ Χαϊρί Κιρμπάσογλου, καθηγητή στο Τμήμα Θεολογίας του Πανεπιστημίου της Άγκυρας «ο 40ος στίχος του Σουρά «Το Προσκύνημα»…. «λέει σαφώς ότι δεν πρέπει να αγγίξει κανείς εκκλησίες, μοναστήρια, συναγωγές και ιερά άλλων θρησκειών, δεδομένου ότι το όνομα του Αλλάχ τιμάτε  εκεί».

Κάτω από αυτές τις συνθήκες γιατί τόσοι ευσεβείς μουσουλμάνοι παράκουσαν σαφώς τις γραφές του Κορανίου;

Ο Μεχμέτ Β’ ο Κατακτητής διεκδίκησε τον τίτλο «Καίσαρας» της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας (Qayser-I Rûm), με βάση το γεγονός ότι η Κωνσταντινούπολη ήταν η έδρα και η πρωτεύουσα της σωζόμενης Ανατολικής Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας από την καθιέρωσή της το 330 μ.Χ. από τον αυτοκράτορα Κωνσταντίνο Α΄. Ο Μεχμέτ Β΄ θεωρούσε το οθωμανικό κράτος ως συνέχεια της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας για το υπόλοιπο της ζωής του. Πίστευε ότι «συνέχιζε» μια Αυτοκρατορία και από δεν την «αντικαθιστούσε».

Η Κωνσταντινούπολη από τότε ονομαζόνταν επίσημα Kostantiniyye που χρησιμοποιήθηκε μέχρι και τον 20ό αιώνα. Το όνομα Istambul προέρχεται από την ελληνική «εις στην πόλη», είναι ένας προορισμός και θα μπορούσε να σημαίνει οποιαδήποτε μεγάλη πόλη.

Ο Μεχμέτ Β’ ο Κατακτητής, αν και θα έπρεπε να γνωρίζει τις γραφές του Κορανίου, εν τούτοις μετέτρεψε την Αγία Σοφία σε τζαμί. Ο Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ, σε  προσπάθεια του να διορθώσει το οθωμανικό παρελθόν, νομοθέτησε σοφά και μετέτρεψε την Αγία Σοφία σε μουσείο, στο οποίο όλοι  να αισθάνονται άνετα όταν το επισκέπτονται.

Ο Ερντογάν, την Παρασκευή 24 Ιουλίου 2020, υποτιμώντας τις Κορανικές γραφές, που προφανώς δεν τον βόλευαν, προχώρησε σε βλασφημία διαβάζοντας στίχους του Κορανίου σε Χριστιανικό Ναό κτισμένο το 537 μ.Χ. πολύ πριν τον Μωάμεθ.

Αγνοεί προφανώς το «Έστι δίκης οφθαλμός, ος τα πανθ’ ορά» όπως έλεγαν οι αρχαίοι ημών πρόγονοι.

SHARE

Περισσότερα

MORE READ THIS

TOP LINE

-Η εφιαλτική και άνιση μάχη μου στην εντατική με τον κορωνοϊό
Στο σπίτι του Κυριάκου στα Χανιά από νωρίς το βράδυ το ζεύγος Πομπέο
Κοντονής “καρφώνει” εν ψυχρώ Τσίπρα> Φέουδα στον ΣΥΡΙΖΑ και φαινόμενα αρχηγισμού
Πατάει “πόδι” απροκάλυπτα και στο Ναγκόρνο Καραμπάχ ο Ερντογάν
-Βλέπουμε την Ελλάδα ως κεντρικό παίκτη στα Βαλκάνια και στην ευρύτερη περιοχή
-Θα επανεξεταστούν όλες οι συμφωνίες Σάρατζ με την Τουρκία
Πως οι 4 “καθώς πρέπει” ΜΚΟ στρατολογούσαν αλλοδαπούς για να μεταφέρουν μετανάστες στη Ελλάδα
Ο Ερντογάν αυτοανακηρύσσεται “ιδιοκτήτης της Μεσογείου”
Δεύτερος ναύσταθμος στη Σούδα για την υποστήριξη του πολεμικού ναυτικού
Μπουρλότο στον Καύκασο ανάβει ο Ερντογάν> Τουρκικό F-16 κατέρριψε αρμένικο μαχητικό
-Πραγματικότητα και Τσίπρας είναι λέξεις ασύμβατες
Η κυβέρνηση τρέμει στο ενδεχόμενο να γίνουμε Ισραήλ> Εκατοντάδες στους δρόμους αλλά και στα νοσοκομεία