kourdistoportocali.comRead ThisΜε τη φιλοσοφία του Bruce Lee μακράν ο καλύτερος πρωθυπουργός της μεταπολίτευσης

Κυριάκος Μητσοτάκης

Με τη φιλοσοφία του Bruce Lee μακράν ο καλύτερος πρωθυπουργός της μεταπολίτευσης

-Ο λαός θα εκπλαγεί από τα αποτελέσματα της διακυβέρνησης του Κυριάκου, είχε γράψει τη νύχτα των εκλογών ο Θεοχάρης Φιλιππόπουλος

Ο ιδιοκτήτης τον Αττικών Εκδόσεων Θεοχάρης Φιλιππόπουλος είναι ίσως από τους ελάχιστους εκδότες της μεταπολίτευσης που κατάφεραν να μην χρεοκοπήσουν μια και τον χαρακτήριζε πάντα μια προσωπική λιτή ζωή χωρίς υπερβολές και προκλήσεις.

Aπό τον Βασίλη Μπόνιο

Με τον Θεοχάρη βρισκόμαστε σε μία “αντιδικία” γιατί επιχειρεί να μου στερήσει τα πνευματικά δικαιώματα του χαρακτηρισμού Ελλάδα, η Κολομβία των Βαλκανίων τα οποία μου ανήκουν.

Ο Θεοχάρης έχει αρθρογραφήσει κατ΄επανάληψη γι΄αυτό το θέμα.

Με χαρά όμως τόσο ο υπογράφων όσο και ο ιδιοκτήτης των Αττικών Εκδόσεων αναγνωρίζουμε στο πρόσωπο του σημερινού πρωθυπουργού ένα άνθρωπο που καταφέρνει να λειτουργεί με την φιλοσοφία του Μπρους Λι όσο αφορά τη διαπλοκή και τους ολιγάρχες για παράδειγμα.

Ο Φιλιππόπουλος την νύχτα των εκλογών είχε γράψει ότι ο λαός θα εκπλαγεί από τα αποτελέσματα της διακυβέρνησης του Κυριάκου. Και πράγματι ο Κυριάκος δικαιώνει τα προγνωστικά του εκδότη στο πρόσωπό του.

Ο Κυριάκος δεν φαίνεται να υποκύπτει κάνοντας τα χατήρια κάποιου συγκεκριμένου σε βάρος των άλλων. Δεν ενισχύει τη λεγόμενη διαπλοκή. Ακόμη και ο τρόπος που αποφάσισε να αγοράσει τα Rafale και τις φρεγάτες δείχνει ότι θέλει να ξεφορτωθεί τους μεσάζοντες.

O Kυριάκος λοιπόν ακολουθεί τη συμβουλή του σπουδαίου Μπρους Λι.

Είναι νερό!

Ναι σωστά ακούσατε. Είναι ΝΕΡΟ και μπορεί να ξεφεύγει πάντα, να παίρνει ότι σχήμα χρειάζεται κάθε φορά, να φθείρει τους αντιπάλους του όπως το νερό τους τοίχους και πάει λέγοντας. Υπάρχει πιο δύσκολος αντίπαλος από το νερό; Το νερό είναι τα πάντα.

Κι αυτό γιατί είναι ΙΧΘΕΙΣ. O Κυριάκος γεννήθηκε στις 4 Μαρτίου 1968.

Δείτε λοιπόν τη φιλοσοφία του Μπρους Λι που ακολουθεί ο Κυριάκος>

Κι αυτό γιατί από παιδί έζησε από μέσα και γνώρισε τις συνέπειες της διαπλοκής στο τόπο.

Ο Κυριάκος κατά τη γνώμη μας γκρέμισε ήδη το μύθο του Εθνάρχη Καραμανλή μια και ο τρόπος που χειρίστηκε τα ελληνοτουρκικά τόσο στον Έβρο όσο και στη πρόσφατη κρίση είναι μοναδικός. Συνέχισε μάλιστα το ρου της Ιστορίας που θέλει το Ελλάς-Γαλλία-Συμμαχία χωρίς να παραβλέψει τη σημασία της Γερμανίας, των ΗΠΑ και φυσικά του Ισραήλ.

Εξαίρετος υπήρξε και στη διαχείριση της πανδημίας. Ο σημερινός πρωθυπουργός πιστώνεται και την επιλογή δύο πολύ προσώπων με εξαιρετικές ικανότητες στο Μέγαρο Μαξίμου, των κ.κ. Γρηγόρη Δημητριάδη και Γιώργου Γεραπετρίτη.

Σ΄αυτό το σημείο να απονείμουμε και τα εύσημα στις γυναίκες συμβούλους του πρωθυπουργού στα Ελληνοτουρκικά.

Πρόκειται για τις κυρίες Ελένη Σουρανή, Μάνια Τελαλιάν και Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου.

Το μόνο τρωτό σημείο που βρίσκουμε στον Κυριάκο είναι η παραμονή του κ. Σταικούρα το υπ. Οικονομικών, και του Μπελμοντό Βρούτση στο Ασφαλιστικό. Αμφότερα έχουν ανάγκη έναν Μπρους Λι μεταρρυθμίσεων και όχι Συριζαίους με γραβάτα. Δεν είναι δυνατόν να παραμένουν αυτοί οι χυδαίοι φορολογικοί συντελεστές και να μην έχουμε ήδη γίνει ο συγκεκαλυμμένος φορολογικός παράδεισος της Ευρώπης με ελάχιστο δημόσιο και ανύπαρκτη γραφειοκρατία.

Τα έχουμε γράψει πολλές φορές. O κ. Σταικούρας δεν κάνει για μία μεταρρυθμιστική κυβέρνηση. Είναι τσούκου-τσούκου μπολ και λάτρης του πελατειακού κράτους. Τα πελατάκια μας.

Ε, δεν θέλουμε κάτι τέτοιο. Δεν θέλουμε να βιώνουμε την Ημέρα της Μαρμότας -μια ατέλειωτη μεταπολίτευση.

Γράφαμε>

Τώρα λοιπόν γνωρίζουμε με ποιο μαγικό τρόπο ο κ. Σταικούρας καταφέρνει και διατηρεί ανέγγιχτα αυτά τα διαβόητα 32 δις ευρώ στα Ταμεία του Κράτους.

Γιατί απλά κάνει κάτι πολύ χειρότερο που μας οδηγεί κατευθείαν σε νέα χρεοκοπία όπως απεκάλυψε ο εξαίρετος Κώστας Στούπας στο άρθρο του: O Σταικούρας δανείζεται από τις τράπεζες για τι ανάγκες της Γενικής Κυβέρνησης!

Αυτή είναι μία εντελώς “συριζέικη” καταστροφική επιλογή. Με τον ίδιο τρόπο και την ίδια άγνοια αντιμετώπιζε και ο Τσίπρας τις τράπεζες.

Και να που φτάσαμε:  Η τραπεζική χρηματοδότηση της Γενικής Κυβέρνησης έχει εκτιναχθεί στα 44,5 δισ. ευρώ από 28,4 δισ. πέρυσι. Στο ίδιο διάστημα η χρηματοδότηση του ιδιωτικού τομέα έχει συρρικνωθεί από τα 160,3 δισ. ευρώ στα 147,3 δισ. ευρώ.

Έτσι λειτουργεί ο οραματιστής μεταρρυθμιστής Σταικούρας!

Κι όλα αυτά ενώ ο Σταικούρας κάθε τόσο μας βεβαιώνει ότι μοιράζει από το Ταμείο των 32 δις που έχει τον ατέλειωτο!

Πάμε παρακάτω. Η κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν υπήρξε τολμηρή όσο θα έπρεπε ώστε να αναταχθεί η Οικονομία με αποτέλεσμα ο Covid-19 να τη μετατρέψει σε μία νέα εκδοχή του Σύριζα με αποτέλεσμα να μοιράζει επιδόματα και βοηθήματα. Μια αδιέξοδη κατάσταση.

Αυτό σε συνδυασμό με τον Τουρισμό που βρίσκει βράχια υπόσχεται έναν οδυνηρό χειμώνα με τους Συριζαίους να δαγκώνουν τις ζαρντινιέρες του φιλόδοξου δημάρχου.

Η Ελλάδα πρέπει να αλλάξει κε Πρωθυπουργέ. Η οικονομία της πρέπει να αλλάξει κατεύθυνση και προτεραιότητες.

Η Ελλάδα πρέπει να γίνει boutique καινοτομίας, κουλτούρας, επιστημονικής έρευνας, εκπαίδευσης και παράλληλα πρέπει να χαλυβδώσει την αμυντική της ισχύ επενδύοντας στην εγχώρια πολεμική βιομηχανία και πάει λέγοντας.

Η φιλοσοφία του μαζικού τουρισμού που αποτελεί την υποτιθέμενη βαριά βιομηχανία (ωραίο ανέκδοτο) της χώρας μεταφράζεται σε αυγουστιάτικη ευωδία αποχετεύσεων στα σοκάκια και στις παραλίες της Μυκόνο, της Πάρου, της Σαντορίνης, της Αντιπάρου και πάει λέγοντας.

Κι αυτό γιατί παρότι έχουν εγκαταστήσει μονάδες βιολογικού καθαρισμού επειδή το κόστος της συντήρησής τους είναι μεγάλο, η πλειοψηφία των ξενοδόχων δεν τις λειτουργεί και επιλέγουν να διοχετεύσουν στη θάλασσα υποψιάζεστε τι.

Η κυβέρνηση πρέπει να δώσει πραγματικά κίνητρα στους επισκέπτες της χώρας. Κι όταν λέμε πραγματικά εννοούμε φορολογικά.

Η Ελλάδα πρέπει να μεταβληθεί σε τουριστικό club πολυτελείας. Μας ενδιαφέρει η ελίτ του χρήματος όχι η πλέμπα.

Η πλέμπα ας πάει στη Βενετία να δει τους γονδολιέρηδες.

Κάποιες χώρες την έχουν μυριστεί τη δουλειά και προχωράνε σε άλλα κόλπα με φορολογικό αντίκρυσμα για τον επισκέπτη.

Έτσι θα μπορούσαμε να προσφέρουμε στους ξένους επισκέπτες μας τη δυνατότητα:

1. Αίτησης για περισσότερο χρόνο εκτεταμένων διακοπών

2. Προσωρινή αλλαγή για την περίοδο αυτή της φορολογικής διεύθυνσης του ενδιαφερόμενου έτσι ώστε να πληρώνει φόρους στην Ελλάδα και να καλύπτεται ιατροφαρμακευτικά (υποχρεωτικά) είτε από το κράτος ή από ιδιωτική εταιρία. Αν η εταιρία που δουλεύει έχει γραφείο στην Ελλάδα αυτό μπορεί να κανονιστεί απευθείας μέσω του τοπικού γραφείου έτσι ώστε ο εργαζόμενος να έχει όλα τα προνόμια της εταιρίας του. Αν δεν υπάρχει τότε το κράτος πρέπει να έχει μια ομάδα που να το κανονίζει αυτό. Σχετικά με το φορολογικό αν η Ελλάδα και η χώρα του αιτούντος δεν έχουν συμφωνία για διπλή φορολόγηση θα μπορούσε να γίνει μια διακρατική συμφωνία εξπρές από ένα κλιμάκιο του ΥΠΕΞ με την εκάστοτε πρεσβεία.

Έτσι θα σωθεί η Ελλάδα

1. Ορίζεται πάγιος φορολογικός συντελεστής στο 12%. Σε όλους: Ιδιώτες, επιχειρήσεις αλλά και στις αμοιβές των στελεχών των επιχειρήσεων ώστε να έχουν κίνητρο να επιστρέψουν στη χώρα μας τα φωτεινά μυαλά των επιχειρήσεων.

2. Kαταργούνται όλα τα φορομπηχτικά χαράτσια, προκαταβολές φόρου κλπ.

3. Το κράτος κρατικοποιεί τα ακίνητα που αντιστοιχούν στα 90 δις στεγαστικά κόκκινα δάνεια. Αναλαμβάνει το ίδιο το κράτος μέσα από μια καλοχτενισμένη πλατφόρμα που θα φτιάξει ο Πιερρακάκης να νοικιάζει τα ακίνητα. Με προτεραιότητα στους ιδιοκτήτες τους. Θα έχουμε δηλαδή μια κρατική πλατφόρμα airbnb που κάθε μήνα θα φέρνει στα ταμεία του κράτους κασαδούρα.

4. Κρατικοποίηση της ακίνητης περιουσίας της Εκκλησίας και αξιοποίησή της από το κράτος. Ολες οι εκκλησίες μετατρέπονται σε Κέντρα Υγείας. Οι δε παπάδες θα παραμείνουν για να επιμελούνται τα νεκροταφεία. Οι ιδιώτες θα μπορούν να πληρώνουν τον ιερέα για όλες τις τελετές που συνοδεύουν τους νεκρούς τους. Από νεκρώσιμες ακολουθίες, τρισάγιο, 40, κλπ. Έχει σημασία να βρίσκονται τα Κέντρα Υγείας δίπλα στα νεκροταφεία ώστε να γίνει συνείδηση και στο τελευταίο πολίτη της χώρας ότι εάν δεν προσέχει την υγεία του θα καταλήξει πιο γρήγορα στο νεκροταφείο που θα βρίσκεται στο πίσω μέρος του Κέντρου Υγείας-σημερινοί ναοί. Οι νοσηλευτές θα λένε στους ασθενείς: Eάν αποτύχω εγώ θα σε αναλάβει το κοράκι στη πίσω αυλή…Οπότε πρόσεχε…

5. Το Αγιο Όρος θα μετατραπεί σε μία Παγκόσμια Ντίσνευλαντ της Ορθοδοξίας. Τα κελιά θα μετατραπούν σε μικρές ξενοδοχειακές μονάδες και το κράτος θα τρελαθεί στη κασαδούρα από τον θρησκευτικό τουρισμό. Θα κρατικοποιήσει επίσης την Παναγία Τήνου, τον Αγιο Νεκτάριο Αιγινας και όσες άλλες μονές πλασάρουμε σαν θαυματουργές.

6. Στα ακριτικά νησιά μας σε συνεργασία με τις ΗΠΑ και το Ισραήλ θα κάνουμε Πανεπιστήμια στα οποία η έρευνα θα βρίσκεται στο επίκεντρο. Δε μπορεί για παράδειγμα η Κως του Ιπποκράτη να μην έχει 7 Ιατρικά Πανεπιστήμια. Αυτά τα Πανεπιστήμια θα λειτουργήσουν παράλληλα σαν αμυντική ζώνη-σύνορα της Ευρώπης. Η Τουρκία θα σκεφθεί πολλοί σοβαρά να επιτεθεί σε περιοχές που υπάρχουν Αμερικανοί, Αγγλοι, Γάλλοι, Ισραηλινοί ακόμη και Τούρκοι φοιτητές.

7. Το κράτος κλείνει αμέσως την ΕΡΤ και όλα τα κρατικά ΜΜΕ εκτός από το ΑΠΕ.

8. Σε όσους ξένους έλθουν να επενδύσουν σε ακριτικά νησιά και ακριτικά σημεία της χώρας μας η φορολογία θα είναι μόλις 5% και οι εταιρίες τους θα μπορούν να γίνουν εντός μίας εβδομάδας.

9. Κάθε τουρίστας που θα μπαίνει στη χώρα μας θα πληρώνει 10 ευρώ ετήσιο τέλος στο κράτος.

10. Εάν τα καταφέρουμε και δεν έχουμε πολλούς θανάτους από τον Covid-19 η Ελλάδα θα γίνει Παγκόσμιος Προορισμός Υγείας.

11. Το Κουρδιστό Πορτοκάλι προτείνει στον Κυριάκο να αναθέσει το υπ. Οικονομικών στους Στέφανο Μάνο και Μιράντα Ξαφά οι οποίοι θα συμπληρώσουν τη λίστα του Κουρδιστού Πορτοκαλιού. Εμείς άλλωστε δεν είμαστε οικονομολόγοι. Αλλά ούτε και ανόητοι σύμβουλοι, χα,χα και υπουργοί της θεωρίας.

Διαφορετικά ας μας πει ο Σταικούρας πως με 32 δις ευρώ στα κρατικά ταμεία θα σώσει τις τράπεζες από κόκκινα δάνεια 120 δις ευρώ (που σύντομα θα γίνουν 160 και 200 δις) και ως πότε θα μπορεί να κρατάει την οικονομία στην εντατική.

Aς δούμε τώρα τι έγραψε ο φίλος Θεοχάρης Φιλιππόπουλος τη νύχτα που ο Κυριάκος κέρδισε τις εκλογές>

Tην Κυριακή στην πραγματικότητα τελειώνει μια ολόκληρη εποχή. Τελειώνουν οι αυταπάτες, τα ψεύτικα λόγια, τελειώνει η εικονική πραγματικότητα. Δεν έχει νόημα να αναφερθώ στην τραγική διακυβέρνηση Τσίπρα, 2 ημέρες πριν τις εκλογές. Ήταν ό,τι χειρότερο έχει ζήσει η Ελλάδα, σε περίοδο Δημοκρατίας, σε όλα τα επίπεδα. Κατέστρεψε την οικονομία, λόγω παντελούς άγνοιας, ιδεοληψίας και ανικανότητας. Κατέστρεψε την παιδεία, διέλυσε την ασφάλεια της χώρας, προσπάθησε βίαια να ελέγξει τη δικαιοσύνη.

Το ήθος και το αγοραίο ύφος της εξουσίας που άσκησε (μαζί με τους Πολάκηδες που τόσο αγάπησε και προστάτευσε) δεν το έχει ξαναζήσει ο τόπος μας, πότε μέχρι σήμερα. Όμως ζούμε -ευτυχώς- σε χώρα κοινοβουλευτικής Δημοκρατίας, αυτόν επέλεξε το 2015 ο λαός για να κυβερνήσει, και έτσι τον λουστήκαμε όλοι, και κυρίως βέβαια τα λαϊκά στρώματα, τα οποία κατέστρεψε κυριολεκτικά, αν και στο όνομά τους κυβέρνησε… Οι μόνοι που ωφελήθηκαν είναι οι κάθε λογής αργόσχολοι τύπου Καρανίκα – Πετσίτη, που από τα καφενεία των Εξαρχείων  βρέθηκαν με παχυλούς μισθούς και προνόμια, στα σαλόνια του Μαξίμου.

Αυτό που μας ενδιαφέρει πια είναι τι θα γίνει τη Δευτέρα. Τη Δευτέρα, επιστρέφουμε στην κανονική  ζωή, που έχει ανάγκη όλη η χώρα και ο λαός της.

Ο Κυριάκος έχει πρόγραμμα για τη χώρα και στρατηγική. Είναι έτοιμος να βάλει μπροστά την αναπτυξιακή πορεία της χώρας, ενισχύοντας και αξιοποιώντας όλες τις παραγωγικές δυνάμεις, προκειμένου να επιτευχθούν οι στόχοι της οικονομίας. Με συγκεκριμένα μέτρα που έχει περιγράψει και θα εφαρμόσει άμεσα. Ο Κυριάκος έχει την απόλυτη εμπιστοσύνη των αγορών και των επενδυτών. Γιατί ξέρουν ότι γνωρίζει καλά πώς λειτουργούν οι αγορές, πώς η χώρα μπορεί να δώσει κίνητρα για να γίνει ανταγωνιστική και να προσελκύσει κεφάλαια. Χωρίς κεφάλαια, ανάπτυξη δεν έρχεται και τα κεφάλαια για να επενδυθούν χρειάζονται ασφάλεια στους κανόνες λειτουργίας της οικονομίας. Ο Κυριάκος τα γνωρίζει καλύτερα από όλους αυτά και εμπνέει εμπιστοσύνη.

Ο Κυριάκος επίσης γνωρίζει ότι ο κόσμος και τα λαϊκά στρώματα που θέλουν να δουν τα παιδιά τους να προκόβουν έχουν ανάγκη από πανεπιστήμια λειτουργικά και αξιόπιστα, συνδεδεμένα με την αγορά εργασίας, ώστε τα παιδιά αυτά να βρουν αμέσως καλοπληρωμένες δουλειές στην ιδιωτική οικονομία και όχι να παρακαλάνε τον τοπικό βουλευτή για μια θεσούλα στο Δημόσιο.

Ο Κυριάκος γνωρίζει το αίσθημα ανασφάλειας που νιώθουν οι απλοί άνθρωποι σε όλη την Ελλάδα, που δεν ξέρουν ποια μέρα θα μπουκάρουν στο σπίτι τους ληστές με καλάσνικοφ για να τους κλέψουν τις οικονομίες τους. Ληστές που αφέθηκαν ελεύθεροι με συνοπτικές διαδικασίες με τον Νόμο Παρασκευόπουλου και τους νέους ποινικούς κώδικες. Θα αποκαταστήσει άμεσα το αίσθημα δικαίου και το αίσθημα της ασφάλειας στον απλό κόσμο που κυρίως το έχει ανάγκη.

Ο Κυριάκος στέκεται στο εξωτερικό με τους ξένους ηγέτες, στο ίδιο επίπεδο. Μιλάει άριστα ξένες γλώσσες και έχει το ίδιο επίπεδο παιδείας, γνώσεων και εμπειριών. Ας μην σας θυμίσω την θλιβερή εμφάνιση του Τσίπρα δίπλα στον Ομπάμα, στο Μέγαρο Μαξίμου…

Ο Κυριάκος δεν έχει τις αγκυλώσεις των προηγούμενων σε σχέση με την παρουσία του Κράτους στη ζωή του πολίτη και την οικονομία. Η χώρα οδηγήθηκε στην πτώχευση το 2010, διότι καθ’ όλη τη διάρκεια της μεταπολίτευσης (με ελάχιστες εξαιρέσεις) ακολουθήθηκε αριστερή πολιτική, τόσο από το ΠΑΣΟΚ, όσο και από τη Νέα Δημοκρατία. Διορισμοί, ρουσφέτια, διόγκωση του κράτους, αντικίνητρα για την επιχειρηματικότητα, χαριστικές πράξεις σε κρατικοδίαιτους.

Αυτή ακριβώς η αριστερής κατεύθυνσης πολιτική οδήγησε στη χρεοκοπία, και ακολουθήθηκε από όλους και φυσικά και τον Τσίπρα. Ο Τσίπρας ήταν τελικά πιο παλιό και από το παλιό που ευαγγελιζόταν ότι θα έδιωχνε. Ένας μίμος του Ανδρέα Παπανδρέου, με την πολιτική του Ανδρέα Παπανδρέου, αλλά χωρίς τα λεφτά που μοίραζε ο Ανδρέας ελέω ΕΟΚ και φυσικά χωρίς τις γνώσεις του (ας μην ξεχνάμε ότι ο Ανδρέας ήταν καθηγητής στο Μπέρκλεϋ, ενώ ο Τσίπρας διέπρεψε ως καταληψίας σχολείων και πανεπιστημίων…).

Έπρεπε όμως τελικά -ήταν απαραίτητη ιστορική αναγκαιότητα- να κυβερνήσει η Αριστερά του Τσίπρα. Για να συνειδητοποιήσουν τα λαϊκά στρώματα την παρακμή που φέρνει η πολιτική αυτή και μάλιστα όταν εφαρμόζεται από την ίδια την Αριστερά (διότι η πολιτική εφαρμοζόταν αλλά από… άλλα κόμματα….). Για να φτάσουμε στο σημείο οι πολίτες να επιλέξουν τον πιο σύγχρονο, συγκροτημένο, Ευρωπαϊστή πολιτικό που διαθέτει η γενιά μας.

Τη Δευτέρα, η χώρα θα αναπνεύσει μετά από 4,5 χρόνια έναν άλλο αέρα. Και θα περιμένει από τον Κυριάκο, αυτό που γνωρίζει πολύ καλά ήδη ο ίδιος. Ότι η Ελλάδα έχει μόνον ένα δρόμο. Τον δρόμο της πραγματικής προόδου, προς την Ευρώπη, και τις αρχές της. Τις αρχές της Δημοκρατίας, της δικαιοσύνης, της ασφάλειας, της αριστείας στην παιδεία, της οικονομικής ανάπτυξης με σκοπό τη δημιουργία πλούτου για τη χώρα, δίκαια κατανεμημένου στην κοινωνία.

Θα εκπλαγεί ο λαός από τα αποτελέσματα της διακυβέρνησης του Κυριάκου.

SHARE

Περισσότερα

MORE READ THIS

TOP LINE

Oμιχλώδης ανακοίνωση των καθηγητών Μαγιορκίνη-Δημόπουλου για την αποτελεσματικότητα των εμβολίων αυξάνει την αγωνία
Πάνω από 1,08 δισ. εμβολιασμένοι μετατρέπονται σε ανεμβολίαστους και ζουν έναν εφιάλτη με τους Μπουρλά και Τσιόδρα εξαφανισμένους
Ξαφνικά οι υπερορθόδοξες γειτονιές του Ισραήλ εμφανίζονται με λιγότερα κρούσματα την ίδια στιγμή που ο γενικός πληθυσμός βρίσκεται εκ νέου στο έλεος της πανδημίας
Επικίνδυνα “Ανεμβολίαστοι”;
Jerusalem Post> Τι πραγματικά συμβαίνει με την πανδημία; Η ανεξήγητη απουσία συντονισμού μεταξύ των κρατών
Θετικός στο ιό ο Αδωνις μετά το κορωνοπάρτι του Προεδρικού Μεγάρου;
ΕΚΤΑΚΤΟ> Γιατί οι εμβολιασθέντες πρέπει να φοράνε μάσκα. Δες ποιες είναι οι αδιαπέραστες μάσκες της Ισραηλινής εταιρίας Sonovia
ΙΣΡΑΗΛ> O Naftali Bennett δίνει εντολή για 3η δόση Pfizer στους άνω των 60. Δεν υπήρξε ομοφωνία στην επιτροπή
EKTAKTO> H Pfizer παρουσιάζει τη 3η δόση. Στις ηλικίες 65 έως 85 τα επίπεδα αντισωμάτων έναντι της παραλλαγής Delta αυξάνονται έως 11 φορές
Έρχεται η μετάλλαξη Lamda
ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ> Ο Eyal Ofer, ίσως ο πιο πλούσιος Ισραηλινός επιχειρηματίας διακοπάρει με την θαλαμηγό του Olivia O στο Δεσποτικό
EKTAKTO> O Eφιάλτης Επιστρέφει στο Ισραήλ! Πάνω από τα μισά κρούσματα και τα δύο τρίτα των ασθενών σε σοβαρή κατάσταση είναι ασθενείς που έχουν εμβολιαστεί πλήρως!