kourdistoportocali.comRead ThisΗ σιωπηλή νίκη στο επεισόδιο με την Τουρκία

Αλλαγές σε κινητήρες ελικοπτέρων σε ελάχιστες ώρες

Η σιωπηλή νίκη στο επεισόδιο με την Τουρκία

Τα πληρώματα των υποβρυχίων μας απέδειξαν άλλη μια φορά ότι είναι ό,τι πιο επαγγελματικό, καταρτισμένο και ικανό διαθέτει αυτή η χώρα

Ποια πιστεύω ότι είναι η δικιά μας σιωπηλή νίκη στο επεισόδιο με την Τουρκία για την οποία δεν έχω διαβάσει τίποτα πουθενά.
Τα γεωπολιτικά δεν με ενδιαφέρουν και πολύ για να πω την αλήθεια καθώς σε τέτοιες χοντρές καταστάσεις είμαστε μόνοι και όλα καταλήγουν στην σωστή συνεργασία πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας και τελικά στα παλικάρια και στα κορίτσια των ΕΔ.
Toυ Νικόλα Κατσίμπρα
Αυτές είναι λοιπόν μερικές από τις κρυφές πτυχές της επιτυχημένης μας αντίδρασης:
1. Μετά από μια τεράστια οικονομική κρίση, η κατάσταση του στόλου είναι πάνω κάτω γνωστή… Οι Τουρκικές υπηρεσίες το ξέρουν καλά αυτό και σίγουρα και πόνταραν πάνω του. Παρόλα αυτά, ο ναύσταθμος άδειασε!!! και γέμισε το Αιγαίο και η Αν. Μεσόγειος με όλο το στόλο σε ανέλπιστα γρήγορο ρυθμό και κυρίως λόγω στις πραγματικά ηρωικές προσπάθειες των πληρωμάτων. Δεν είναι και λίγο από το πουθενά να βλέπεις μονάδες που δεν περίμενες. Αυτή η άμεση κινητοποίηση κάθε μονάδας και ο καταιγιστικός εγκλωβισμός καθενός Τουρκικού σκάφους ανέτρεψε κάθε σχεδιασμό των απέναντι. Εμείς θα χάναμε μερικά πλοία. Αυτοί θα έχαναν έναν στόλο. Κι αυτό δεν είναι δικιά μου εκτίμηση αλλά ατόμων τα οποία είμαστε τυχεροί που βρίσκονται εκεί που βρίσκονται αυτή την ιστορική στιγμή.
2. Η αποφασιστικότητα και η ευρύματικοτητα των πληρωμάτων ήταν πραγματικά πρωτοφανής. Αλλαγές σε κινητήρες ελικοπτέρων που θέλουν πάνω από εβδομάδα ολοκληρωθήκαν σε ελάχιστες ώρες. Άπειρα χρόνια προβλήματα μονάδων επιφάνειας αντιμετωπίστηκαν άμεσα για να καταφέρουν να πάρουν θέσεις εκεί που έκρινε η ηγεσία. Ουσιαστικά, τα πληρώματα μας έλυσαν τα χέρια της ηγεσίας κάνοντας μαγικά. Άπειρα προβλήματα σε διαθεσιμότητα πλοίων λύθηκαν αστραπιαία λόγω της υπέρβασης που έκαναν υπαξιωματικοί και αξιωματικοί των οποίων τα ονόματα δεν θα γίνουν ποτέ γνωστά.
3. Τα πληρώματα των υποβρυχίων μας απέδειξαν άλλη μια φορά ότι είναι ό,τι πιο επαγγελματικό, καταρτισμένο και ικανό διαθέτει αυτή η χώρα. Ακόμα ψάχνουν οι απέναντι…
4. Υπήρξε ένα κύμα φρέσκων και αξιόμαχων αποστράτων οι οποίοι έσπευσαν να δηλώσουν παρόντες αν και δεν ήταν ανάγκη. Αυτό είναι ενδεικτικό του ηθικού των ΕΔ. Αυτό είναι επίσης απίστευτα σήμαντικο καθώς απέναντι μας έχουμε μια Τουρκία που καταδιώκει και φυλακίζει τα πιο έμπειρα στελέχη της, ενώ εμείς σε κρίσιμες στιγμές φαίνεται ότι λαμβάνουμε τεράστιες ενέσεις εμπειρίας. Αυτό από μόνο του είναι ο κρυμμένος μας άσσος.
5. Η ηγεσία του ΠΝ έδειξε ότι είναι πραγματικά ό,τι πιο καταρτισμένο, επιχειρησιακό, εμπνευσμένο και ετοιμοπόλεμο είχαμε στην σύγχρονη ιστορία. Και το λέω αυτό με συγκίνηση.
6. Και πάνω απ’όλα, η πολιτική ηγεσία συνεργάστηκε άψογα με την στρατιωτική, το οποίο είχε σαν αποτέλεσμα να δημιουργηθεί αυτό που δεν είχαμε μέχρι τώρα τουλάχιστον δείξει – αποτρεπτική ισχύ.
Οι ιστορίες που ακούω είναι πολλές και είναι συγκινητικές. Τα ίδια συνέβησαν και σε ΣΞ και ΠΑ. Το τι θα γίνει στη συνέχεια και πως θα εξελιχθούν τα πράγματα σε αλλά επίπεδα, αυτό το ξέρουν άλλοι. Εγώ το μόνο που ξέρω είναι ότι είμαι περήφανος, υπόχρεος, και εθνικά και προσωπικά ευγνώμων.
Σας ευχαριστώ όλους από καρδιάς. Δεν παίζεστε.

Ποια πιστεύω ότι είναι η δικιά μας σιωπηλή νίκη στο επεισόδιο με την Τουρκία για την οποία δεν έχω διαβάσει τίποτα…

Δημοσιεύτηκε από Nikolas Katsimpras στις Τετάρτη, 29 Ιουλίου 2020

SHARE

Περισσότερα

MORE READ THIS

TOP LINE

-Η εφιαλτική και άνιση μάχη μου στην εντατική με τον κορωνοϊό
Στο σπίτι του Κυριάκου στα Χανιά από νωρίς το βράδυ το ζεύγος Πομπέο
Πατάει “πόδι” απροκάλυπτα και στο Ναγκόρνο Καραμπάχ ο Ερντογάν
Πως οι 4 “καθώς πρέπει” ΜΚΟ στρατολογούσαν αλλοδαπούς για να μεταφέρουν μετανάστες στη Ελλάδα
-Βλέπουμε την Ελλάδα ως κεντρικό παίκτη στα Βαλκάνια και στην ευρύτερη περιοχή
Μπουρλότο στον Καύκασο ανάβει ο Ερντογάν> Τουρκικό F-16 κατέρριψε αρμένικο μαχητικό
-Θα επανεξεταστούν όλες οι συμφωνίες Σάρατζ με την Τουρκία
Δεύτερος ναύσταθμος στη Σούδα για την υποστήριξη του πολεμικού ναυτικού
Κοντονής “καρφώνει” εν ψυχρώ Τσίπρα> Φέουδα στον ΣΥΡΙΖΑ και φαινόμενα αρχηγισμού
Η κυβέρνηση τρέμει στο ενδεχόμενο να γίνουμε Ισραήλ> Εκατοντάδες στους δρόμους αλλά και στα νοσοκομεία
Πομπέο> Έχουμε πολύ ισχυρή στρατιωτική σχέση, είστε πυλώνας σταθερότητας
-Πραγματικότητα και Τσίπρας είναι λέξεις ασύμβατες