kourdistoportocali.comRead ThisΗ Ντόρα Ηλιοπούλου-Ρογκάν στη Λαμογιολάνδη

Ότι αρπάξουνε!

Η Ντόρα Ηλιοπούλου-Ρογκάν στη Λαμογιολάνδη

Aπό πλαστά έργα τέχνης, έως πλαστά κοινόχρηστα, πλαστοί λογαριασμοί, πλαστά τιμολόγια και πάει λέγοντας

Τα λαμόγια που, δυστυχώς, ανέκαθεν ενδημούσαν στη χώρα μας, τώρα τελευταία μας βομβαρδίζουν – ολοένα και περισσότερο- τόσο αριθμητικά όσο
και πολιτικά και επιχειρησιακά !!!…Και αυτό ,επειδή η ακτίνα της δράσης τους έχει επεκταθεί σε όλα, δυστυχώς, τα κοινωνικά στρώματα, καταμερισμένη με μιαν ολοένα και πιο εξωφρενική αναλογία!!!

Της Ντόρας Ηλιοπούλου-Ρογκάν*

Είμαστε ανήμποροι μάρτυρες μιας συνεχούς επέλασης ή μήπως και έχουμε ήδη περάσει στην κατηγορία των επικίνδυνα εθελοτυφλούντων;

Γιατί, η παρατηρημένη ύποπτη απραγία από μέρους της Πολιτείας αλλά και των πολιτών που έστω και έμμεσα, την ανέχονται  σε βαθμό σιωπηρής υποστήριξης δεν νοείται να θεωρηθεί απλά αποτέλεσμα: ανήλεου ψεκάσματος ,απαράδεκτης μέχρι και εμβόλιμης αδιαφορίας, ή και μεταλλαγμένης ωριμότητας σε αντίληψη και κρίση.

Ιδιαίτερα ασφυκτική καθότι και άμεσα αναγνωρίσιμη έχει γίνει η επέλαση των λαμογιών σε κάθε φάση της καθημερινότητάς μας .

Σε αυτήν θα επικεντρωθούμε ,εδώ και όχι στα μεγάλα κόλπα που είναι ήδη γνωστά. Εξωφρενική,μέχρι παρακρουσματική είναι η ανεξάντλητη σε κομπίνες, αδηφάγα, παρείσφρηση των λαμογιών που με το ρυθμό επιδημίας ή καλύτερα πανδημίας –όπως εκείνης του κορονoιού-έχει δηλητηριάσει τον κοινωνικό ιστό ,συνολικά θεωρημένο!!!

Απανωτά είναι τα  κτυπήματα ακόμη και σε καθημερινή βάση για τους παθόντες. Η καλύτερα τα ύπουλα και όχι τα εμφανή – κλοπή, τραυματισμός, πυρπόληση ,ανατίναξη ΑΤΜ-περιστατικά που έχουν διαβρώσει τις κοινωνικές σχέσεις . Δόλια περιστατικά που προδίδουν φιλίες, διεμβολίζουν επαγγελματικές σχέσεις και συνεργασίες ,ισοπεδώνουν αξίες ,καταστρατηγούν υποχρεώσεις ,χτίζουν ολοένα και πιο πεισματικά μιαν εξοργιστικά ανυπόφορη πραγματικότητα .
Ότι λάχει. Ότι τύχει και το κακό συναπάντημα-στη χώρα Λαμογιολάνδη.

Πάρτε παράδειγμα τους λογαριασμούς ΔΕΚΟ και εταιριών. Οσοι μπορούν να μας κλέψουν, το κάνουν.

H εκμετάλλευση που γίνεται στα κοινόχρηστα ορισμένων πολυκατοικιών π.χ. του Κολωνακίου προς εξεύρεση πόρων για τα φιλαράκια ακόμη και των παράνομα αυτοδιορισμένων δήθεν θυρωρών [λαμογιών νέας κοπής] προς εξυπηρέτηση αποκλειστικά των επίσης παράνομων επαγγελματικών στεγών,ψσε βάρος των μειοψηφούντων λόγω οικονομικής αδυναμίας ιδιωτών που επιμένουν να μην φοροδιαφεύγουν καταμεσίς της λαίλαπας των βραχυπρόθεσμων μισθώσεων!

Εγκληματική σε χαρακτήρα λαίλαπα που, όντως, καταστρέφει στην ξετιναγμένη από κάθε άποψη χώρα μας, τον κοινωνικό ιστό , καθώς επιδεινώνοντας τις συνθήκες φτώχιας οδηγεί σε απόγνωση και εξαθλίωση.

Και εδώ, όμως, ο Έλληνας μεγαλουργεί !!!!!Έχει π.χ. ανακαλύψει πώς να υποκλέπτει το πελατολόγιο των εταιριών βραχυχρόνιας μίσθωσης δίχως να εμφανίζει τη μίσθωση στην ανάλογη πλατφόρμα με αποτέλεσμα να κλέβει και την εφορεία !!!!! Συλλογικό είναι το αμάρτημα εδώ, καθώς η εφορία δεν προωθεί με ταχύτερους ρυθμούς τους ελέγχους.

Αντίθετα ,μερικοί από τους θυρωρούς νέας κοπής με παχυλές απολαβές ιδιαίτερα ενισχυμένες από τις μίζες που τους ακουμπούν τα φιλαράκια τους όταν αναλαμβάνουν έργα και επισκευές στην πολυκατοικία αλλά και από παράπλευρη βοήθεια επαυξάνουν σημαντικά την ακίνητη περιουσία τους σε βάρος των ιδιοκτητών παλαιάς κοπής που για να αντιμετωπίσουν τα φουσκωμένα και συχνά αδικαιολόγητα κοινόχρηστα ξεπουλούν τη δική τους περιουσία. .Η επέλαση των νομίμων επαγγελματικών στεγών στις πολυκατοικίες του κέντρου λειτουργεί σε βάρος των λοιπών συγκατοίκων ιδιωτών με το προφίλ και τις μεθόδους μίνι-τρόικας!!!

Έχει άρα γε κάνει ποτέ ελέγχους το ΙΚΑ ή και το Υπουργείο Εργασίας ως προς τη νόμιμο διορισμό των θυρωρών ή και τη σύννομη ή όχι λειτουργία των επαγγελματικών στεγών μερικές από τις οποίες ενδέχεται -όπως φημολογείται- να αποτελούν βιτρίνα ή καλύτερα ορμητήρια για παράνομες και κυρίως αξιόποινες συναλλαγές [πχ διακινήσεις ουσιών].

Οργιάζουν οι παρανομίες με πωλήσεις πλαστών έργων τέχνης όχι μόνον από εμπόρους και< ειδήμονες> που μοιράζουν αντί παχυλής και, μάλιστα αφορολόγητης αμοιβής πιστοποιητικά γνησιότητας .

Ο στόλος έχει τελευταία επανδρωθεί και με τριτοκοσμικά σαΐνια εξοπλισμένα με τα γνωστά επίσης τριτοκοσμικά ημιφορτηγά που σταθμεύουν σε καίριους δημόσιους χώρους και που μέχρι πρόσφατα αγόραζαν άχρηστα αντικείμενα και παλιοσίδερα.

Η εικόνα συμπληρώνεται από αξιοπρεπείς, κατά τα άλλα ,πολίτες που έφτασαν σε τέτοιο σημείο ανέχειας ώστε να τα αγοράζουν εν γνώσει τους ότι είναι πλαστά για 100 το πολύ ευρώ και να τα μεταπωλούν σε αδαείς που ορέγονται επένδυση σε τιμές προσκείμενες -ανάλογα με την περίπτωση- εκείνης του αυθεντικού. Το κόλπο πάντως σχετικά με τα πλαστά είναι όπως συμβαίνει, δυστυχώς, με διάφορες έντονα αμφιλεγόμενες συλλογές : να παρουσιάζονται σε ίδρυμα ή σε μουσείο ώστε να ξεπλένονται και να παίρνουν το χρίσμα του αυθεντικού!!!! με όλα τα συνεπακόλουθα σε κοστολόγηση κλπ.

Πρόσφατα, κάπου διάβασα, για τα πλαστά τιμολόγια στις τράπεζες.

Σε συνεχή εξέλιξη είναι και τα κόλπα με τα Pos, με την Ανέπαφη και δεν συμμαζεύεται ,όπως και με το δόλωμα της Επιστροφής!!!!! Και το καθιερωμένο γλειφιτζούρι αν ζητήσεις απόδειξη θα πληρώσεις το ΦΠΑ ενώ σου έχουν ήδη φουσκώσει τις αμοιβές τους πχ οι υδραυλικοί οι ηλεκτρολόγοι κλπ που διαβιώνουν χρυσές εποχές .
Η απαρίθμηση των αντίστοιχων περιστατικών δεν έχει τέλος.. Και ούτε θα έχει ως διαφαίνεται!!!! Καθώς, μάλιστα ,ενώ έχουμε ήδη βουλιάξει από κάθε άποψη , συνεχίζουμε να το γλεντάμε παντοιοτρόπως!!!!!

Ντόρα Ηλιοπούλου-Ρογκάν*
Δρ.Ιστορικός της Τέχνης-τεχνοκριτικός

SHARE

Περισσότερα

MORE READ THIS

TOP LINE

-Η εφιαλτική και άνιση μάχη μου στην εντατική με τον κορωνοϊό
Στο σπίτι του Κυριάκου στα Χανιά από νωρίς το βράδυ το ζεύγος Πομπέο
Κοντονής “καρφώνει” εν ψυχρώ Τσίπρα> Φέουδα στον ΣΥΡΙΖΑ και φαινόμενα αρχηγισμού
Ο Ερντογάν αυτοανακηρύσσεται “ιδιοκτήτης της Μεσογείου”
-Βλέπουμε την Ελλάδα ως κεντρικό παίκτη στα Βαλκάνια και στην ευρύτερη περιοχή
Πατάει “πόδι” απροκάλυπτα και στο Ναγκόρνο Καραμπάχ ο Ερντογάν
-Θα επανεξεταστούν όλες οι συμφωνίες Σάρατζ με την Τουρκία
Δεύτερος ναύσταθμος στη Σούδα για την υποστήριξη του πολεμικού ναυτικού
Πως οι 4 “καθώς πρέπει” ΜΚΟ στρατολογούσαν αλλοδαπούς για να μεταφέρουν μετανάστες στη Ελλάδα
-Πραγματικότητα και Τσίπρας είναι λέξεις ασύμβατες
Πομπέο> Έχουμε πολύ ισχυρή στρατιωτική σχέση, είστε πυλώνας σταθερότητας
Η κυβέρνηση τρέμει στο ενδεχόμενο να γίνουμε Ισραήλ> Εκατοντάδες στους δρόμους αλλά και στα νοσοκομεία