kourdistoportocali.comRead ThisΗ εικόνα της κλαίουσας Ελλάδας που γίνεται πρωτοσέλιδο στα διεθνή ΜΜΕ δεν είναι η εικόνα που ταιριάζει στους Έλληνες

Λεπτό προς λεπτό το παγκόσμιο θρίλερ

Η εικόνα της κλαίουσας Ελλάδας που γίνεται πρωτοσέλιδο στα διεθνή ΜΜΕ δεν είναι η εικόνα που ταιριάζει στους Έλληνες

Είναι λοιπόν η ώρα να σκουπίσουμε τα δάκρυα για να μπορούμε να δούμε καθαρά αυτό που συμβαίνει

Δεν μπορώ να φαντασθώ πολλούς Έλληνες επιχειρηματίες και εφοπλιστές στη χώρα των Νιάρχων και των Ωνάσηδων οι οποίοι θα παρέδιδαν εύκολα και αμαχητί τις επιχειρήσεις τους και τις εταιρίες τους.

Aπό τον Βασίλη Μπόνιο

Δεν μπορώ να φανταστώ ότι δεν υπάρχουν σπουδαίοι και πανίσχυροι Έλληνες στον πλανήτη οι οποίοι και εθνικό εγωισμό διαθέτουν και τη δύναμη να αποτρέψουν εξελίξεις και σχεδιασμούς οι οποίοι θα μπορούσαν να συμπαρασύρουν και τους ίδιους.

Η εικόνα της κλαίουσας Ελλάδας που γίνεται πρωτοσέλιδο στα διεθνή ΜΜΕ παρά την οδυνηρή πραγματικότητα δεν είναι η εικόνα που ταιριάζει στους Έλληνες.

Δεν είναι δυνατόν οι απόγονοι του Λεωνίδα να είναι μόνο ένας ποταμός δακρύων προς συνετισμό και των υπολοίπων. Τα δάκρυα οδηγούν σε περισσότερα δάκρυα και οδύνη. Δεν είναι λύση. Είναι παραδοχή ήττας.

Τα συσσίτια του Κράτους δεν είναι λύση.

Αυτή τη στιγμή η επίθεση στους επιχειρηματίες ισοδυναμεί με σκάψιμο του λάκκου. Αυτό κάνουμε. Με δεδομένο το γεγονός ότι οι επαγγελματίες πολιτικοί όλου του κομματικού φάσματος δεν έχουν δουλέψει στη ζωή τους, αγνοούν τι σημαίνει επιχείρηση, αγνοούν τι σημαίνει να αγωνιάς να στήσεις την εταιρία σου, να φυτέψεις τη γη και να περιμένεις τη σοδειά, να έχεις βαπόρια στους Ωκεανούς και να ζεις με το άγχος του επόμενου τηλεφωνήματος. Οι πολιτικοί εξ ορισμού είναι οι πρώτοι που θα μας δώσουν στεγνά ακόμη κι εάν υποκριτικά δάκρυα κυλούν στα μάγουλά τους. Σε αυτούς δεν μπορούμε να υπολογίζουμε.


Οι άνθρωποι των γραμμάτων επίσης είναι στο κόσμο τους και αυτός ο κόσμος δεν έχει ουδεμία σχέση με τον σημερινό, οπότε ούτε από εκεί μπορούμε να περιμένουμε βοήθεια και φως. Το μόνο στο οποίο ποντάρουμε είναι η δύναμη του επιχειρηματικού και εφοπλιστικού κόσμου εντός και εκτός της χώρας. Στη πραγματικότητα πρόκειται και για μία σύγκρουση μυαλών και κάπου ανάμεσά μας ίσως κρύβεται ένας νέος Οδυσσέας που θα αποτελέσει την έμπνευση για τον Όμηρο του μέλλοντος. Είναι λοιπόν η ώρα να σκουπίσουμε τα δάκρυα για να μπορούμε να δούμε καθαρά αυτό που συμβαίνει. Μόνο η σωστή διάγνωση των όσων βιώνουμε θα μπορούσε να οδηγήσει στο αντίδοτο. Eίμαστε Έλληνες.

SHARE

Περισσότερα

MORE READ THIS

TOP LINE

Ο κ. Τσίπρας θα μπορούσε να σταθεί διπλά τυχερός ώστε σε βαθύ γήρας να μεταβιβάσει την εξουσία στα παιδιά του. Γιατί ο Κυριάκος…
Ο “ψυχρός” πόλεμος της Κωνσταντινούπολης> Γιατί τρέμει την Πόλη ο Ερντογάν
-Act greedy when others are fearful
New York Times> Οι πραγματικά πλούσιοι δεν είναι αυτοί που νομίζουμε- Η κάστα του 0,1%
S&P 500> Η πιο άγρια αρένα του πλανήτη για τους CEOs. Εννέα έλαβαν πακέτα αμοιβής πάνω από 50 εκατ. δολάρια. Κάποιοι άλλοι απέτυχαν
Έφυγε μετά από σύντομη μάχη με τον καρκίνο που αντιμετώπισε πρόσφατα ο δημοσιογράφος Κώστας Τσαούσης
Στις βίλες-αριστουργήματα των €1.200.000 του Ρεθύμνου
Dead Sea_Israel> Road trip to the lowest point on earth
Στις Tech Companies, η εξέγερση ενάντια στην επιστροφή στο γραφείο γίνεται σοβαρή
Boris Johnson για τους “εξαφανισμένους” δημοσίους υπαλλήλους> Η εργασία από το σπίτι δεν αποδίδει
Μαθήματα ηγεσίας στη πολιτική, την οικονομία και τις επιχειρήσεις από το Ισραήλ. Ο Bennett ακύρωσε όλα τα επιδόματα ανεργίας για να επιστρέψουν οι άνθρωποι στη δουλειά και τη δημιουργία
Με 3 ευρώ κέρδισε 200.000 ευρώ στο ΣΚΡΑΤΣ “Διαμαντένια 7άρια”