kourdistoportocali.comRead ThisΓιατί να διαφημιστείς στους εγχώριους εκδότες-διαφημιστές όταν μπορείς στο Bloomberg;

Με εταίρους πολυεθνικές οι μεγαλύτερες εταιρίες στην Ελλάδα

Γιατί να διαφημιστείς στους εγχώριους εκδότες-διαφημιστές όταν μπορείς στο Bloomberg;

Αυτές τις μέρες είδαμε μία πληρωμένη διαφήμιση μίας μεγάλης ελληνικής εταιρίας στο Βloomberg

Αυτές τις μέρες είδαμε μία πληρωμένη διαφήμιση μίας μεγάλης ελληνικής εταιρίας-Ομίλου για την ακρίβεια-στο Βloomberg.

Πιθανόν δεν είναι η πρώτη πληρωμένη καταχώριση που έκανε ο συγκεκριμένος όμιλος και ίσως και άλλοι όμιλοι σε έναν από τους πλέον έγκριτους δημοσιογραφικούς οργανισμούς του πλανήτη.

Πρόκειται για μία σωστή επιλογή-πρωτοβουλία του Ομίλου και μακάρι να τον ακολουθήσουν και άλλες μεγάλες εγχώριες εταιρίες οι οποίες εν πολλοίς έχουν εταίρους μεγάλες πολυεθνικές.

Εάν το καλοεξετάσουμε ελάχιστες είναι οι κορυφαίες εταιρίες στην Ελλάδα οι οποίες δεν έχουν εταίρους πολυεθνικές εταιρίες.

Πολλές λοιπόν κορυφαίες εγχώριες εταιρίες έχουν πολλούς λόγους να προβάλουν τις δραστηριότητές τους διεθνώς και όχι εντός της χώρας.

Εδώ όπου μία χούφτα εκδότες (τρομάρα τους) του διαδικτύου και ένα τσούρμο διαφημιστές που ζουν καμουφλαρισμένοι σε χασιέντες της Μυκόνου και σε βίλες εντός Αττικής – αναντίστοιχες της επαγγελματικής επάρκειας των διαφημιστών-ιδιοκτητών τους αλλά αντίστοιχες της δεινότητας διαπλοκής τους με την εκάστοτε εξουσία και τους “επ’ αμοιβή κολλητούς” στην επιχειρηματική αγορά.

Έτσι λοιπόν μπορεί να παρατηρήσει κανείς στη Κολομβία των Βαλκανίων να κατασκευάζονται εν μία νυκτί εκδότες, με τα λεγόμενα θαλασσοδάνεια των τραπεζών αλλά και με τις διαφημίσεις που οι ίδιες οι τράπεζες έδιναν ώστε πάλι με λεφτά των τραπεζών να αποπληρωθούν τα θαλασσοδάνεια των εκδοτών.

Σε ελάχιστες περιπτώσεις οι εκδότες κατάφεραν να αποπληρώσουν τα θαλασσοδάνειά τους.

Ετσι μεγάλοι χρεοκοπημένοι μηντιακοί όμιλοι άλλαξαν χέρια σε εξευτελιστική τιμή με αποτέλεσμα αυτά τα θαλασσοδάνεια να μετατραπούν σε μνημονιακά δάνεια για να κληθεί στη συνέχεια να τα πληρώσει ο καλοχτενισμένος Μπάμπης και η Σούλα από τη Δραπετσώνα.

Το ίδιο βιολί συνεχίζεται και σήμερα με κάτι εκδότες του διαδικτύου οι οποίοι κατασκευάζονται εν μία νυκτί καθώς όπως μπορεί κανείς να διαπιστώσει ακόμη και οι χρεοκοπημένες τράπεζες σπεύδουν να τους εγκρίνουν εκατοντάδες χιλιάδες διαφήμιση.

Οι τράπεζες, το ελληνικό δημόσιο και άλλοι διαφημιζόμενοι πριμοδοτούν πρωτοεμφανιζόμενες ιστοσελίδες με 300 και 500.000 ευρώ και αναρωτιέσαι εάν δίνουν λογαριασμό τους μετόχους και σε όποιον αρμόδιο φορέα τέλος πάντων.

Οταν οι τράπεζες δεν μπορούν να επιτελέσουν τον αντικειμενικό τους ρόλο που είναι ο δανεισμός των υγιών επιχειρήσεων είναι πολύ προκλητικό και κολομβιάνικο να εκταμιεύουν ένα σκασμό λεφτά για να διαφημισθούν στο site του φιρδιπίτσουλα εκδότη ο οποίος είτε γλείφει είτε κάνει bullying στα εμπορικά των “πελατών” του.

Στην Ελλάδα όλοι οι εκδότες του διαδικτύου θέλουν να γίνουν Μαρινάκηδες παρότι η παροιμία για τα μεταξωτά βρακιά είναι γνωστή.

Αναρωτιέται κανείς εάν η μεταπολίτευση έχει δώσει κάποια μαθήματα στην εγχώρια αγορά των διαφημιστών, των διαφημιζομένων και φυσικά των ΜΜΕ. Και εάν ακόμη δεν πήραμε τα μαθήματά μας κανένα πρόβλημα. Έτσι κι αλλιώς η χώρα με ένα σκασμό χρέη οδεύει φουνταριστή σε νέες περιπέτειες, νέα Μνημόνια-και μάλιστα χωρίς δάνεια-, νέα δεινά.

Η επόμενη μέρα της πανδημίας θα είναι ένα νέο 2010 και όχι μία εύφορη κοιλάδα στην οποία το χρήμα θα ρέει άφθονο.

Για εμάς εδώ στο Κουρδιστό Πορτοκάλι η πανδημία μας έκανε αν ζηλέψουμε ακόμη πιο πολύ τα σπουδαία ρεπορτάζ  ναυαρχίδων της ενημέρωσης με άποψη όπως ο Oμιλος Bloomberg, οι  Νew York Times, το Νew Yorker, oι New York Times, το TIME, το Τhe Atlantic αλλά και τα εξαίρετα αγγλόφωνα ισραηλινά ΜΜΕ όπως οι Times of Israel, η Jerusalem Post, η Haaretz oι δημοσιογράφοι και αρθρογράφοι των οποίων μας κρατούν αμείωτο το ενδιαφέρον καθώς το Ισραήλ που είναι πρωτοπόρο στους εμβολιασμούς έχει στρέψει πάνω του τα βλέμματα της παγκόσμιας κοινής γνώμης.

Για εμάς όλο αυτό που συνέβη είναι μία πρόκληση και γι αυτό το λόγο αποφασίσαμε η άποψή μας για την Ελλάδα να μην περιορίζεται από τον ανασταλτικό παράγοντα της ελληνικής γλώσσας αλλά να δοκιμάσουμε τις δυνάμεις μας στον Ωκεανό του παγκόσμιου ανταγωνισμού. Δεν μας ενδιαφέρει να πουλήσουμε “ειδήσεις” κάτι που κάνει άλλωστε και ο τελευταίος  εγχώριος σατυροβαρκάρης, τραχανοπλαγιάς εκδότης.

Μας ενδιαφέρει να δοκιμάσουμε την ισχύ της άποψής μας. Κι αυτό θα κάνουμε.

Η συνέχεια επί της οθόνης…

THE CLOCKWORK ORANGE TIMES TEAM

SHARE
MORE READ THIS

TOP LINE

-Δεν μας αρέσει η κανονικότητα. Θέλουμε νεκρούς σαν την Mαρφίν, θέλουμε Αγανακτισμένους
Μπορεί η Melinda Ann French να σώσει τον πλανήτη;
Το χτένισμα της Jennifer Aniston και γιατί οι εμβολιασμένοι δεν μεταδίδουν τον ιό
Τρομάζει η άρνηση των γιατρών να εμβολιαστούν και το παράξενο VIDEO από τον εμβολιασμό του Anthony Hopkins
Γιατί σε κάποιους η 2η δόση του εμβολίου είναι σαν να τους πατάει φορτηγό [ΝYΤ]
Σφοδρές αντιδράσεις στην Αγγλία> Χωρίς λόγο, εκτός πράσινης λίστας διακοπών τα ελληνικά νησιά
Μέρκελ> Είναι αυτονόητο ότι και οι ανεμβολίαστοι θα μπορούν να κάνουν διακοπές χωρίς περιορισμούς
Οι έπαινοι του Warren Buffet για τους πραγματικούς generators και το σύμπλεγμα του Βill Gates
Γιατί τώρα;
Είναι ξεκάθαρο> Οι ΗΠΑ προετοιμάζονται για μία τρίτη δόση εμβολίων το Φθινόπωρο
Oι άνθρωποι που πεθαίνουν από το εμβόλιο όπως το 22χρονο κορίτσι από το Ισραήλ δεν είναι στατιστικές
Τέλος ταξιδιού για τον Θεόδωρο Κατσανέβα