kourdistoportocali.comRead ThisΦέρτε μας τον Ρούσβελτ!

Λεπτό προς λεπτό το παγκόσμιο θρίλερ

Φέρτε μας τον Ρούσβελτ!

Ενας ιός ήταν αρκετός ώστε να αναδείξει το κενό ηγεσίας στην ηγέτιδα δύναμη του δυτικού κόσμου

Δυστυχώς η Ιστορία δεν διδάσκει άσε που η πλειοψηφία των σημερινών πολιτών το μόνο που κάνει είναι να ανεβάζει stories  στο Insta. Το ίδιο και οι ανά τον κόσμο ηγέτες. Σχεδόν δύο χρόνια τώρα ένας ιός μυστηριώδους προελεύσεως σκοτώνει τους ανθρώπους και προκαλεί το χάος χωρίς να μοιάζει ορατό το τέλος.

Από τον Βασίλη Μπόνιο

Κι εάν το τέλος δεν είναι ορατό μπορεί κανείς να διακρίνει δια γυμνού οφθαλμού το τεράστιο κενό πολιτικής ηγεσίας στον πλανήτη. Μοιραία λοιπόν η ανθρωπότητα στρέφει το πρόσωπό της στη χώρα που οι παλαιότερες γενιές θεωρούσαν ως ηγέτιδα δύναμη και αυτή δεν είναι άλλη από τις ΗΠΑ. Οχι δεν είναι η ηλικία του Biden που τον καθιστά αναξιόμαχο.

Η ηλικία στη προκειμένη περίπτωση θα μπορούσε να αποδειχθεί ωφέλιμη μια και ο ίδιος έχει συσσωρευμένη πολιτική εμπειρία. Είναι το γεγονός ότι απλά δεν διαθέτει το μέταλο ηγέτη. Αυτό είναι που προκαλεί απόγνωση και απελπισία. Η απουσία ηγέτη στο πηδάλιο της ηγετιδας δύναμης του δυτικού κόσμου. Ο Ρούσβελτ εξελέγη 32ος πρόεδρος του έθνους το 1932. Με τη χώρα του στη δίνη της Μεγάλης Ύφεσης, ο ίδιος άρπαξε το πηδάλιο για να αποκαταστήσει την εμπιστοσύνη του κοινού, ανακηρύσσοντας αργίες και μιλώντας απευθείας στο κοινό σε μια σειρά ραδιοφωνικών μεταδόσεων. Η φιλόδοξη σειρά προγραμμάτων και μεταρρυθμίσεων του New Deal επαναπροσδιόρισε τον ρόλο της ομοσπονδιακής κυβέρνησης στη ζωή των Αμερικανών.

Επανεκλέχθηκε με άνετα το 1936, το 1940 και το 1944. Ο FDR οδήγησε τις Ηνωμένες Πολιτείες από τον απομόνωση στη νίκη κατά της ναζιστικής Γερμανίας και των συμμάχων της στον Β ‘Παγκόσμιο Πόλεμο. Ηγήθηκε της επιτυχούς συμμαχίας του πολέμου μεταξύ της Βρετανίας, της Σοβιετικής Ένωσης και των Ηνωμένων Πολιτειών και βοήθησε να τεθούν τα θεμέλια για τη μεταπολεμική ειρηνευτική οργάνωση που θα γινόταν τα Ηνωμένα Έθνη. Ο μοναδικός αμερικανός πρόεδρος στην ιστορία που εκλέχθηκε τέσσερις φορές, ο Ρούσβελτ πέθανε στο αξίωμα τον Απρίλιο του 1945.

Γεννημένος στις 30 Ιανουαρίου 1882, σε ένα μεγάλο κτήμα κοντά στο Χάιντ Παρκ της Νέας Υόρκης, ο Φράνκλιν Ντελάνο Ρούσβελτ ήταν το μόνο παιδί των πλούσιων γονέων του, Τζέιμς και Σάρα Ντελάνο Ρούσβελτ. Εκπαιδεύτηκε από ιδιωτικούς δασκάλους και σχολεία της elite (Groton και Harvard) και νωρίς άρχισε να θαυμάζει και να μιμείται τον πέμπτο ξάδελφό του, τον Θεόδωρο Ρούσβελτ, εκλεγμένο πρόεδρο το 1901.

Πάμε τώρα στο σημερινό μπάχαλο. Ας δούμε πως είναι η κατάσταση στο Ηνωμένο Βασίλειο>

Επιβεβαιώνεται μέρα με την ημέρα η πολύ μειωμένη αποτελεσματικότητα των εμβολίων κατά της μετάλλαξης Δέλτα του κορωνοϊού, τουλάχιστον όσον αφορά το σκεύασμα της AstraZeneca, το οποίο έχει χορηγηθεί κυρίως στη Μεγάλη Βρετανία.

Ο καθηγητής Tim Spector, ο οποίος διευθύνει τη μεγαλύτερη μελέτη παρακολούθησης συμπτωμάτων covid-19 του Ηνωμένου Βασιλείου, παρουσίασε νέα στοιχεία, σύμφωνα με τα οποία, στις 6 Ιουλίου, ημερομηνία που -όπως αναφέρει ο ίδιος- φαίνεται πως κορυφώθηκε το τρίτο κύμα στο Νησί, εκτιμάται ότι τουλάχιστον τα μισά από τα κρούσματα ήταν εμβολιασμένοι, είτε πλήρως είτε με την πρώτη δόση.

Η παραπάνω εκτίμηση βασίζεται στη στατιστική, καθώς ήδη το 87,2% του πληθυσμού στη Βρετανία έχει εμβολιαστεί, με την πρώτη ή και με τις δύο δόσεις, με τα κρούσματα ωστόσο να συνεχίζουν να αυξάνονται. Τα δεδομένα του επικεφαλής καθηγητή, ο οποίος είναι επιδημιολόγος στο King’s College του Λονδίνου, καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι οι συνολικές νέες περιπτώσεις μεταξύ των δύο ομάδων, εμβολιασμένων και ανεμβολίαστων, ήταν στις 33.000, αριθμός κοντά σε αυτόν που ανακοινώνεται την τελευταία εβδομάδα στη Βρετανία.

Tim Spector

Παρ’ όλα αυτά, ξεχωριστά στοιχεία δεδομένων δείχνουν ότι οι λοιμώξεις εξακολουθούν να αυξάνονται σε ολόκληρη τη χώρα, ενώ το ποσοστό των εμβολιασμών είναι αρκετά μεγάλο. Από την άλλη, το ποσοστό των ασθενών που νοσούν βαριά είναι μόνο ένα κλάσμα από αυτό που ήταν στην κορυφή της πανδημίας.

Τα στοιχεία αυτά βασίζονται στην εφαρμογή ZOE Covid Symptom Study, η οποία παρακολουθεί πώς εξαπλώνεται ο ιός και ποια συμπτώματα προκαλεί, μέσω δεδομένων που παρέχονται από εκατοντάδες χιλιάδες Βρετανούς, το αντίστοιχο Vaccine Adverse Event Reporting System (VAERS) της Αγγλίας.

Τα στοιχεία που δημοσιεύθηκαν από τη μελέτη την Κυριακή έδειξαν ότι οι περιπτώσεις στο Ηνωμένο Βασίλειο αυξήθηκαν από 33.254 στις 6 Ιουλίου σε 33.392 την επόμενη ημέρα. Αλλά ο αριθμός των μη εμβολιασμένων ατόμων που μολύνθηκαν με covid άρχισε να μειώνεται, ενώ εκείνοι που έχουν εμβολιαστεί συνέχισαν να μολύνουν με τον ιό. Κι αυτό, επειδή οι εμβολιασμένοι Βρετανοί αποτελούν τη συντριπτική πλειοψηφία του πληθυσμού, με τους αριθμούς ρεκόρ να αυξάνεται ραγδαία με τη διάθεση των εμβολιών σε όλους τους ενήλικες άνω των 18.

Ο καθηγητής Spector ανέφερε ότι ο ιός «δεν έχει τελειώσει μαζί μας», αλλά υπάρχουν ήδη ενδείξεις ότι το τρίτο κύμα επιβραδύνεται. Ωστόσο, οι επιστήμονες παραμένουν σε σύγχυση ως προς το τι κρύβεται πίσω από την ταχεία εξάπλωση της μετάλλαξης Δέλτα, με ορισμένους ειδικούς να υποθέτουν ότι η νέα παραλλαγή μπορεί να είναι πίσω από την ανοδική πορεία των κρουσμάτων. Άλλοι ισχυρίζονται ότι θα μπορούσαν να φταίνε τα πάρτι και οι μεγάλες συγκεντρώσεις, με την εξαιρετικά μεταδοτική παραλλαγή Delta να κυριαρχεί ήδη σε ολόκληρη την Αγγλία.

Ο Tom Hall, διευθυντής δημόσιας υγείας στο South Tyneside Council, δήλωσε στο Mail Online ότι το στέλεχος Delta οδηγεί την αύξηση των κρουσμάτων, τα οποία είναι κυρίως μεταξύ μη εμβολιασμένων ατόμων. Είπε ότι το συμβούλιο θα συνεχίσει να συμβουλεύει ανθρώπους στην περιοχή να εμβολιαστούν και να συνεχίσουν να ακολουθούν τους περιορισμούς Covid και μετά τις 19 Ιουλίου.

 

SHARE

Περισσότερα

MORE READ THIS

TOP LINE

Έρευνα-βόμβα της Daily Telegraph> Οι 26 από τους 27 επιστήμονες που υπέγραψαν την επιστολή του Lancet για τον κορωνοϊό είχαν κάποια (μεγάλη ή μικρή) σχέση με το εργαστήριο της Wuhan. O αμφιλεγόμενος Σωτήρης Τσιόδρας
Albert Bourla> Πότε ο κόσμος θα επιστρέψει στη «φυσιολογική ζωή», τι θα συμβεί με τα εμβόλια
“Πάνω” σε τέταρτο κύμα πανδημίας η εμβολιασμένη (82,4%) Βρετανία;> Για δέκατη συνεχόμενη ημέρα αυξάνονται οι μολύνσεις
Πρώην επικεφαλής του FDA> Ο κορωνοϊός και η αντιμετώπιση του “σκότωσε” την εμπιστοσύνη του κόσμου στην επιστήμη
Οι Γερμανοί πολίτες αποχαιρετούν αποδοκιμάζοντας την Καγκελάριο που άδειασε δύο πρωθυπουργούς (Παπανδρέου-Σαμαρά) και άνοιξε τον δρόμο στον Τσίπρα
Η AUKUS έφερε ακόμα πιο κοντά Ελλάδα-Γαλλία> 3+1 γαλλικές φρεγάτες Belh@rra στο Πολεμικό Ναυτικό
EKTAKTO> Kαι τώρα πλέον η Ισραηλινή κυβέρνηση στρέφει τις ελπίδες της στο κοκτέιλ αντισωμάτων Regeneron το οποίο θα λάβουν πρώτοι οι ανεμβολίαστοι ασθενείς
Ισχυρός σεισμός 5,8 Ρίχτερ και δεκάδες μετασεισμοί στην Κρήτη> Νεκρός 62χρονος στο Αρκαλοχώρι και 15 τραυματίες
Wall Street Journal> Διέλυσαν και την αμφιλεγόμενη επιτροπή του Lancet που ερευνούσε την πραγματική προέλευση της Covid-19
Brandon Smith> Ο πόλεμος είναι ήδη στο κατώφλι μας
Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, οι αθλιότητες για το 5G και τα 11 (από τα 100) αναπάντητα ερωτηματικά για την προέλευση της πανδημίας
Γιατί οι διανομείς δεν πρέπει να πληρώνονται αλλά να πληρώνουν για την απόκτηση της εμπειρίας