kourdistoportocali.comRead ThisEρμητικά κλειστό το καλοκαίρι του 2021. Το 2024 θα επιστρέψουμε στο καλοκαίρι του 2020!

Ξεχάστε τους τουρίστες

Eρμητικά κλειστό το καλοκαίρι του 2021. Το 2024 θα επιστρέψουμε στο καλοκαίρι του 2020!

Η βιαιότητα της πανδημίας είναι τέτοια που απειλεί ακόμη και τους δικτάτορες τύπου Ερντογάν. Δεν είναι εύκολη η διαχείρισή της.

Το να κατηγορούν οι Συριζαίοι την κυβέρνηση για αποτυχία στο θέμα της διαχείρισης του κοροναιού είναι λαικισμός και υποκρισία. Μάλιστα αυτού του είδους η κριτική το μόνο αποτέλεσμα που έχει είναι να εξαναγκάζει τη κυβέρνηση να παίρνει ακόμη πιο αυστηρά μέτρα.

Από τον Ian Ford

Αναρωτιέται λοιπόν κανείς πως είναι δυνατόν να ανοίξει η Ελλάδα για το Καλοκαίρι του 2021; Το λογικό συμπέρασμα στο οποίο καταλήγει κανείς είναι ότι η Ελλάδα θα δεχθεί λιγότερους τουρίστες το καλοκαίρι του 2021 από το αντίστοιχο του 2020.

Δεν θα έχουμε καν την επανάληψη του καλοκαιριού του 2020. Ακόμη και το άνοιγμα της χώρας για τα Χριστούγεννα θα επιδεινώσει τη κατάσταση στη συνέχεια. Ειδικά με την διασπορά που έχει τώρα η πανδημία στη χώρα μας. Δύσκολα λοιπόν μπορεί κανείς να περιμένει ότι η Άνοιξη του 2021 θα είναι καλύτερη από εκείνη του 2020. Μπορούν τα τοπικά lockdown να σώσουν την κατάσταση;

Eαν δεν δοκιμασθούν με τόλμη και στη πράξη δύσκολα θα εξάγουμε κάποιο συμπέρασμα. Έπρεπε να υπήρχε μεγαλύτερο διάστημα δοκιμής τους πριν την επιλογή του δεύτερου ολικού lockdown.

Όσοι ισχυρίζονται ότι το δεύτερο lockdown έγινε στα πρότυπα και λόγω της αποτελεσματικότητας που είχε το αντίστοιχο του Ισραήλ ξεχνούν ότι τα σύνορα του Ισραήλ παραμένουν κλειστά από τον Μάρτιο του 2020 για τους μη έχοντες ισραηλινό διαβατήριο ή visa.

Με απλά λόγια μιλάμε για μία χώρα ερμητικά κλειστή. Αυτή η επιλογή θα είναι το επόμενο στάδιο για την Ελλάδα σε περίπτωση που η διασπορά της πανδημίας και οι θάνατοι παραμείνουν εκτός ελέγχου.

Θα είναι μονόδρομος ειδικά μετά την καταστροφική αντιπολίτευση του Σύριζα αλλά και του ΚΙΝΑΛ. Σοβαροί επιδημιολόγοι δεν βλέπουν επιστροφή στη κανονικότητα των ελληνικών διακοπών πριν το 2024. Μπορεί η ελληνική οικονομία να αντέξει κάτι τέτοιο;

-Είναι η Οικονομία ηλίθιε…,

Αυτό σκέφτηκε και ο Ερντογάν καθώς βλέπει την οικονομία της χώρας του να καταρρέει και τους Ευρωπαίους-εν μέσω πανδημίας-να έχουν την διάθεση να τον αποτελειώσουν. Λόγω του ενστίκτου που τον χαρακτηρίζει και φοβούμενος μην έχει την τύχη του Καντάφι αποφάσισε να κάνει κωλοτούμπα και να δηλώνει πλέον ότι η θέση της Τουρκίας είναι στη Ευρώπη.

Η βιαιότητα της πανδημίας είναι τέτοια που απειλεί ακόμη και τους δικτάτορες τύπου Ερντογάν. Δεν είναι εύκολη η διαχείρισή της.

Η αμηχανία ως προς τη διαχείρισή της είναι διάχυτη σε όλες τις ηγεσίες της Ευρώπης. Θα χρειαστεί χρόνος να βγούμε από το τούνελ με την ελπίδα ότι τα εμβόλια θα αποδειχθούν αποτελεσματικά και δεν θα προκαλέσουν ένα νέο κύκλο αμφισβήτησης και καχυποψίας.

Πάντως το ελληνικό καλοκαίρι του 2021 δείχνει πιο μουντό από το αντίστοιχο του 2020…

SHARE

Περισσότερα

MORE READ THIS

TOP LINE

Βιβλίο-βόμβα για Donald Trump> Άνθρωπος των Ρώσων για πάνω από 40 χρόνια
Ποια ανοσία της αγέλης;> Ισπανία και Τσεχία αναστέλλουν τους εμβολιασμούς
Ευφυέστατη “τρολιά” του Θάνου Τζήμερου ευτελίζει τη Συμφωνία των Πρεσπών
Δύο αιώνες βαθύ κράτος. Δικάζουν τον Τζήμερο επειδή απεκάλεσε “κηφήνες” την ΑΔΕΔΥ
Truman Capote>Διασύροντας τις Κυρίες του Καλού Κόσμου
Ποια είναι η λιγότερο διεφθαρμένη χώρα στον κόσμο; Που βρίσκεται η Ελλάδα;
Ενας πλανήτης σε αμηχανία πριν τον όλεθρο; Φορέστε διπλή μάσκα λένε τώρα οι “ειδικοί”
Pfizer-BioNTech>Τι δείχνουν οι πρώτες μελέτες για την αποτελεσματικότητα του εμβολίου απέναντι στις μεταλλάξεις
Ζούμε το μεγάλο φιάσκο του Εμβολιασμού κατά της Covid-19;
Bill Gates για το τσιπάκι στα εμβόλια> Μα πραγματικά, τα πιστεύει αυτά ο κόσμος;
“Το θέατρο είναι ιδρώτας, σπέρμα και σκατά”
Economist Intelligence Unit> Αυτές οι χώρες θα αποκτήσουν ανοσία στον κορωνοϊό το 2021