kourdistoportocali.comRead ThisΕπιστολή προς Αποστόλους και Αρχιερείς των Γραφών του Διαλεκτικού και Δυσλεκτικού Υλισμού

Γράφει ο Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης

Επιστολή προς Αποστόλους και Αρχιερείς των Γραφών του Διαλεκτικού και Δυσλεκτικού Υλισμού

Αυτή την ήττα, να σας λυπάται η φασίζουσα δεξιά, λόγω τιμής δε μπορώ να υποθέσω πως θα την χωνέψετε ποτέ

Σύντροφε Τσακαλώτε, πριν τη μάχη των εκλογών για το προεδρικό αξίωμα στο κόμμα των παλιών θυσιών και των νέων ευκαιριών, που το ονομάζουν και ευσχήμως «κόμμα του ηθικού πλεονεκτήματος», οφείλω να πω πως σας θαύμαζα. Ναι σας θαύμαζα για την παιδεία και την διανοητική σας οξύτητα να λέτε αφορισμούς τύπου Wittgenstein. Το τελευταίο που θυμάμαι ήταν το ερμητικό φιλοσόφημα πως «αν ένα γεγονός ρίξει το σύστημα, δεν φταίει το γεγονός αλλά το σύστημα».  Αυτό ήταν η απάντησή σας στο ερώτημα αν η δήλωση Κατρούγκαλου πως θα φορολογήσει τον πλούτο ήταν η ταφόπλακα της ήττας του ΣΥΡΙΖΑ.

Θαύμασα επίσης το βιτριολικό σχόλιο οσκαρικού αρώματος (Oscar Wilde) πως «οι Άγγλοι και οι Αμερικανοί είναι ίδιοι λαοί αλλά μιλούν διαφορετική γλώσσα», σχόλιο για τα αγγλικά φαντάζομαι του Κασσελάκη και τα δικά σας Oxfordwise αγγλικά που θαυμάζω απεριόριστα. Θαύμασα ακόμα και την κακία για τον Αλέξη πως δεν είχε αστική αυτοπεποίθηση, γι’ αυτό δε θα μπορούσε να κυβερνήσει.

Πίστευα και πιστεύω πως είστε ένας σοβαρός διανοούμενος, ακόμα και αν τα ελληνικά σας είναι σαν να σκοντάφτουν σε πέτρες και λακκούβες ή σαν, να φτύνετε τις λέξεις που βρέθηκαν στην γλώσσα σας, όπως φτύνει κανείς τις μύγες που ανακαλύπτει στη μπουκιά του.

Αυτό όμως που δεν θαύμασα κύριε Τσακαλώτε ήταν η έλλειψη αστικής ευγένειας να παραδεχτείτε την ήττα των ιδεών σας και να μην κατηγορείτε ότι στραβός είναι ο γιαλός γι’ αυτό στραβά αρμενίζει ο κόσμος. Όχι σύντροφε, δεν κατανοήσατε την κοινωνική αλλαγή και ούτε την θέληση των οπαδών του κόμματός σας.

Είστε βαθιά νυχτωμένος και μαρξιστικά και διαλεκτικά και αυτό να το δεχτούμε, γιατί δε μπορούν όλοι να συμφωνούν για την ερμηνεία του διαλεκτικού υλισμού. Υπενθυμίζω λίγο πιο πριν από το Μαρξ και τον υλισμό υπήρχε κι ένας διαφωτισμός Βολταιρικός, που έλεγε πως «διαφωνώ μαζί σας αλλά θα υπερασπίζομαι το δικαίωμά σας στην διαφωνία μέχρι θανάτου».

Όχι σύντροφε, δεν έχετε αστική παιδεία και αμφιβάλλω αν έχετε και μαρξιστική με την στάση σας. Να σας υπενθυμίσω πως ανάλογη γαϊδουριά έκανε και ένας πολιτικός από τα γεννοφάσκια του αστός, που ως πρωθυπουργός τότε όταν έχασε τις εκλογές αρνήθηκε να υποδεχτεί το νικητή τότε Αλέξη.

Μια από τα ίδια και εσείς και η όμορφη Έφη, που κατάπιατε την γλώσσα σας όταν ήρθε η στιγμή της αναγνώρισης του νικητή Στέφανου. Εν τέλει σύντροφε αυτό που είπατε για το γεγονός και το σύστημα έρχεται γάντι και μπούμερανγκ για εσάς. Όχι σύντροφε, το φαινόμενο Κασσελάκη δε θα ήταν γεγονός αν δεν έφταιγε το σύστημα ΣΥΡΙΖΑ.

Όπερ, πήρατε ένα κόμμα και το κάνατε απόκομμα γι’ αυτό και ο Στέφανος σας πήρε και τα εσώρουχα ή βρακιά στην δημώδη γλώσσα, που κάνει ακόμα και τον Άδωνι να θυμώνει πως ένας άσχετος σας πήρε κάτω από τη μύτη το κόμμα. Αυτή την ήττα, να σας λυπάται η φασίζουσα δεξιά, λόγω τιμής δε μπορώ να υποθέσω πως θα την χωνέψετε ποτέ, γι’ αυτό και σας συστήνω να πάτε στον ψυχαναλυτή σας λίαν συντόμως για να κλείσετε το τραύμα πριν γίνει δράμα.

Υποψιάζομαι πως θα θυμάστε ακόμα την ρήση πως το τραγικό από το γελοίο απέχει ελάχιστα. Αλλά προπάντων σας υπενθυμίζω το Μουζελικό πως αν η ευφυΐα (που την έχετε) δεν απείχε τόσο λίγο από την βλακεία, κανείς δεν θα δεχόταν να είναι βλαξ. Σώστε τουλάχιστον την υστεροφημία σας ως υπουργού που έβγαλε την χώρα από τα μνημόνια και όχι ενός μικρόψυχου Αγιατολαχ της Αριστεροσύνης.

SHARE

Περισσότερα

MORE READ THIS