kourdistoportocali.comRead ThisΕνώ η αγορά πεθαίνει δεν μας αρκούν 30 εκατ. τουρίστες για να πληρώσουμε τα 17 δις ευρώ μισθών των δημοσίων υπαλλήλων

Κλείνουν τα Βενέτης;

Ενώ η αγορά πεθαίνει δεν μας αρκούν 30 εκατ. τουρίστες για να πληρώσουμε τα 17 δις ευρώ μισθών των δημοσίων υπαλλήλων

Το 2018 έφτασαν στην Ελλάδα 30 εκατ. επισκέπτες και άφησαν πίσω τους 16,1 δισ. ευρώ. Δεν φθάνουν να πληρώσουμε τους μισθούς του Δημοσίου

Για να συνειδητοποιήσετε το μέγεθος της κτηνωδίας του χυδαίου κρατισμού στην Ελλάδα που σκοτώνει κάθε απόπειρα ανάπτυξης και δύο αιώνες τώρα με τη γραφειοκρατία και τη διαπλοκή τους αποτελεί τροχοπέδη σε κάθε μεταρρύθμιση που το θίγει δείτε σας παρακαλούμε αυτούς τους αριθμούς>

Aπό τον Βασίλη Μπόνιο

Το 2018 στην Ελλάδα ήρθαν 30 εκατ. επισκέπτες από το εξωτερικό, χωρίς να υπολογίζονται οι επιβάτες της κρουαζιέρας. Τα έσοδα αντιστοίχως έφτασαν τα 16,1 δισ. ευρώ, σημειώνοντας άνοδο 10% περίπου σε σύγκριση με το 2017. Η μέση δαπάνη ανά ταξίδι συνολικά για τον εισερχόμενο τουρισμό ήταν 486 ευρώ, η δαπάνη ανά διανυκτέρευση 70 ευρώ, ενώ η μέση διάρκεια παραμονής διαμορφώθηκε στις επτά διανυκτερεύσεις.

Τα 16 δις ευρώ που άφησαν πίσω τους 30 εκατ. τουρίστες δεν μας φθάνουν για να πληρώσουμε τα 17 και πλέον δις ευρώ που κοστίζουν οι μισθοί των δημοσίων υπαλλήλων στη χώρας μας. Οι ιερές αγελάδες του Δημοσίου σύμφωνα με έρευνα του ΣΕΒ αντί να μειωθούν έχουν αυξηθεί στα 10 χρόνια των Μνημονίων.

Μια ιστορία χαμένων ευκαιριών και μεγάλων προσδοκιών με ημερομηνία 16 Ιουλίου 2020 διαβάζουμε ότι η ελληνική οικονομία απασχολεί (2019) κάτι παραπάνω από 4 εκατ. εργαζόμενους, εκ των οποίων το 69% είναι μισθωτοί και το υπόλοιπο 31% αυτοαπασχολούμενοι. 

Οι 948 χιλ. απασχολούνται στους κλάδους της δημόσιας διοίκησης (αμιγώς δημόσιο), καθώς και εκπαίδευσης και υγείας όπου η πλειοψηφία των εργαζομένων απασχολείται από το δημόσιο.

Δηλαδή οι υπάλληλοι του Δημοσίου μετά από 10 χρόνια Μνημόνια αντί να μειώνονται αυξάνονται-κατά περίπου 50 χιλιάδες μόλις μέσα σε δύο χρόνια, από το 2017 στο 2019!

Το 2017, σε σύνολο 4.146 χιλ. εργαζομένων, οι απασχολούμενοι στους παραπάνω κλάδους ανέρχονταν σε 890 χιλ. ή σε 21,5% του συνόλου, εκ των οποίων 371 χιλ. στη δημόσια διοίκηση, 296 χιλ. στην εκπαίδευση και 223 χιλ. στην υγεία.

Πάμε παρακάτω. Το ετήσιο κόστος της μισθοδοσίας τους ξεπερνάει τα 17 δις ευρώ! Δηλαδή χρειαζόμαστε πάνω από 30 εκατ. τουρίστες ώστε να μπορούμε να πληρώνουμε τους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων οι οποίοι σαν τις κατσαρίδες θα βγουν πιο ισχυροί ακόμη και από την πανδημία μια και κάνουν ότι δουλεύουν από τα σπίτια τους!

Την ίδια στιγμή η αδυναμία της κυβέρνησης να βρει λύση για την εστίαση και το λιανεμπόριο οδηγεί σε χρεοκοπία και λουκέτα ολόκληρους κλάδους. Μετά την ιδεοληπτική αριστερή χούντα των Τσίπρα-Τσακαλώτου-Κατρούγκαλου που φορολόγησε με μίσος τους ελεύθερους επαγγελματίες και τη μεσαία τάξη δυστυχώς η μεταρρυθμιστική κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν προχώρησε στις μεταρρυθμίσεις που υποσχέθηκε.

Έτσι μία μετά την άλλη οι επιχειρήσεις της εστίασης και του λιανεμπορίου κατεβάζουν ρολά. Δείτε τι συνέβη με τον Βενέτη>

Κατέβασε ρολά εδώ και λίγες ημέρες το κατάστημα Venetis Great στην διασταύρωση της Πλατείας Ομονοίας με την οδό Αθηνάς λίγους μήνες μετά από την έναρξη λειτουργίας του νέου concept του ομίλου Βενέτη.

Βενέτης:

Τι αναφέρει η διοίκηση της Βενέτης

Ονεπικεφαλής της Βενέτης, κ. Παναγιώτη Μονεμβασιώτη, η αιτία είναι η μηδαμινή κίνηση στην περιοχή της Ομόνοιας καθ’ όλη την περίοδο του δεύτερου lockdown. “Από το να μπαίνουμε μέσα μερικές χιλιάδες ευρώ, επιλέξαμε να διακόψουμε προσωρινά την λειτουργία του καταστήματος και να επαναλειτουργήσει όταν οι συνθήκες το επιτρέψουν” σημείωσε.

Εδώ αξίζει να αναφερθεί ότι το Venetis Great είναι ιδιαίτερα κοστοβόρο concept με έμφαση στο φαγητό που παρασκευάζεται εκείνη την στιγμή. Υπό κανονικές συνθήκες το κατάστημα, που άνοιξε τις πόρτες στο ισόγειο του Μπάγκειου τον περασμένο Αύγουστο, λειτουργεί σε 24ώρη βάση. Στόχος του πέρα από τους Αθηναίους που επιστρέφουν στην Ομόνοια μετά από την ριζική της ανακαίνιση είναι και οι τουρίστες των ξενοδοχείων που άνοιξαν και αναμένεται να ανοίξουν το επόμενο διάστημα στην κεντρική πλατεία και στους γύρω δρόμους.

Υπενθυμίζεται ότι η Βενέτης διαθέτει ήδη ένα μεγάλο κατάστημα στην ίδια πλατεία, στον χώρο του πρώην Καφεστιατόριον Νέον ενώ στον αρχικό σχεδιασμό ήταν και η λειτουργία ενός ακόμη νέου concept, του Veneti Go στον χώρο απέναντι από το Great (σ.σ. στον χώρο που λειτουργούσε κατάστημα Κατσέλης τις περασμένες δεκαετίες, στο ισόγειο του ξενοδοχείου Μέγας Αλέξανδρος).

Δεν αποκλείεται και η αναστολή λειτουργίας και άλλων καταστημάτων

Όπως αναφέρει ο κ. Μονεμβασιώτης  εξετάζεται η προσωρινή αναστολή λειτουργίας ακόμη 2-3 καταστημάτων Βενέτη στο κέντρο της Αθήνας εάν συνεχίσουν να παραμένουν ζημιογόνα λόγω της έκτακτης κατάστασης. Πρέπει να σημειωθεί ότι δεν είναι μόνο η Βενέτης η οποία έχει προχωρήσει σε κλείσιμο καταστημάτων ή αναστολή λειτουργίας στο κέντρο της Αθήνας καθώς τους τελευταίους μήνες έχουν κλείσει μία σειρά καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος στο Κολωνάκι αλλά και στην ευρύτερη περιοχή του Συντάγματος.

SHARE

Περισσότερα

MORE READ THIS

TOP LINE

ΙΣΡΑΗΛ-ΝΕΟ> Το 80% των εμβολιασθέντων δεν μεταδίδει τον ιό, το 20% των εμβολιασθέντων τον μεταδίδει
Παγκόσμιο ΣΟΚ από τον Ugur Sahin (εμβόλιο Pfizer) o οποίος παραδέχεται στη WSJ ότι το εμβόλιο δεν αντιμετωπίζει τη Delta και νίπτει τα χείρας του για τη 3η δόση! Να αποφασίσουν οι κυβερνήσεις και οι πολίτες!
Φθινόπωρο 2019> Tο νοσοκομείο της Wuhan είχε ήδη δύο ορόφους γεμάτους με άρρωστους γιατρούς
EKTAKTO> Γιατρός του Λευκού Οίκου προειδοποιεί ότι ο Biden δεν στέκει στα καλά του και σύντομα θα παραιτηθεί ή θα τον αναγκάσουν σε παραίτηση!
ΕΚΤΑΚΤΟ> Η Ιαπωνική Shionogi ξεκινά δοκιμές σε ανθρώπους για το χάπι κατά της COVID
Financial Times> O ιός κυκλοφορούσε στην Ιταλία από τον Οκτώβριο του 2019. Η Κίνα αρνείται να επιτρέψει νέα έρευνα!
Bhutan> Πως ένα μικρό φτωχό έθνος κατάφερε να έχει μόνο έναν θάνατο από τον κοροναϊό;
Ο φονικός κορωνοϊός SARS (2002) και η μεγάλη εξαπάτηση της Κίνας. Οι ανατριχιαστικές ομοιότητες με το σήμερα
Aναθυμιάσεις οξυδέρκειας στους Κήπους του Προεδρικού Μεγάρου
Μετά το Ισραήλ και η Μεγάλη Βρετανία περιγράφει τα εμβόλια σαν “κουτσές πάπιες”
IΣΡΑΗΛ ΝΕΟ> Πότε θα χρειαστείς 3η δόση. Στο 16% η προστασία του εμβολίου της Pfizer έναντι της Delta μετά το 6μηνο
Μάχη ζωής με τον ιό δίνουν γνωστός τραγουδιστής (ανεμβολίαστος) και πασίγνωστος επιχειρηματίας αυτοκινήτου (εμβολιασθής). 35χρονος στη Κόρινθο πέθανε μετά το εμβόλιο