kourdistoportocali.comRead ThisΔημήτρης Τζιώτης>Το τσιμέντο είναι υπανάπτυξη. Δεν θέλουμε άλλους κατοίκους στη Βουλιαγμένη!

Tι άλλο πρέπει να μας συμβεί;

Δημήτρης Τζιώτης>Το τσιμέντο είναι υπανάπτυξη. Δεν θέλουμε άλλους κατοίκους στη Βουλιαγμένη!

Oι πανδημίες προκαλούνται από την καταστροφή του φυσικού περιβάλλοντος. Είμαστε κλεισμένοι μέσα σε καραντίνα

Mία παρέμβαση που θα προκαλέσει αίσθηση κάνει μέσω  του Glyfada.news ο επικοινωνιολόγος Δημήτρης Τζιώτης.
Έχοντας κατά νου το παράδειγμα της Βενετίας επικρίνει την τσιμεντοποίηση της περιοχής από τον νυν δήμαρχο. Με αφορμή μάλιστα την καραντίνα την οποία βιώνουμε θα γράψει: Oι πανδημίες προκαλούνται από την καταστροφή του φυσικού περιβάλλοντος. Είμαστε κλεισμένοι μέσα σε καραντίνα.
Τι άλλο χρειάζεται να συμβεί για να ξυπνήσουμε;
Το τσιμέντο είναι υπανάπτυξη. Σε προηγμένες χώρες, σε περιοχές σαν τη Βουλιαγμένη, διώχνουν κόσμο. Δεν φέρνουν περισσότερο. Αυτό θεωρούν εξέλιξη στην εποχή μας.
Γράφει ο Δημήτρης Τζιώτης
Όταν υπήρχε ο ανεξάρτητος Δήμος Βουλιαγμένης, προϋπόθεση για οποιαδήποτε συζήτηση αποτελούσε η απόλυτη προστασία του περιβάλλοντος και η μηδενική ανοχή στο τσιμέντο! Οι διαφορές πού είχαμε ήταν διαφορετικές. Αυτά τα θέματα ήταν δεδομένα.Όλες οι σχετικές αποφάσεις λαμβάνονταν με ομοφωνία. 100% !
Δυστυχώς, το πνεύμα του Δήμου Βουλιαγμένης – αυτά που θεωρούσαμε ως αυτονόητα – δεν εκπροσωπείται πια στον Δήμο ΒΒΒ.
Με αυτά τα δεδομένα, η Βουλιαγμένη συνεχώς θα υποβαθμίζεται. Οι κοινότητες που συγκροτούν τα ΒΒΒ έχουν διαφορετικές προτεραιότητες, άλλες ανάγκες ή άλλες κοινωνικές πλειοψηφίες.
Εδώ δεν μπορούμε δέκα χρόνια να συμφωνήσουμε για να έχουμε ένα όνομα, πως θα συμφωνήσουμε για τη Στρατηγική του μέλλοντός μας; Αν το τσιμέντο το θεωρούν οι άλλοι ανάπτυξη, δεν είναι ανάγκη να τσακωνόμαστε.
Το ζήτημα δεν είναι προσωπικό. Αναφέρομαι σε μία άλλη στρατηγική, σε ένα άλλο σχέδιο ανάπτυξης, σε μία άλλη φιλοσοφία ζωής.
Κατά την άποψή μου, μοναδική λύση για να σωθεί το χωριό μας είναι να διεκδικήσουμε την ανεξαρτησία μας. Δεν βλέπω άλλο δρόμο.
Να ξεκαθαρίσουμε τρία πράγματα από την αρχή.
α) Προσωπικά, αντίπαλος του Κασιδόκωστα ήμουν. Όχι, όμως, σε αυτά τα θέματα. Όλες οι αποφάσεις που λάβαμε στο Δημοτικό Συμβούλιο για την προστασία του περιβάλλοντος ήταν ομόφωνες. Συμφωνούσαμε τόσο πολύ, που δεν χρειάστηκε να ξανακατέβω.
β) Αντίστοιχα, την περίοδο της δημαρχίας του Πανά. Μοιραζόμασταν την ίδια κοσμοθεωρία για το χωριό μας και δεν μπλέξαμε ποτέ την μικροπολιτική.
γ) Τέλος, εμπιστεύτηκα σε βαθμό παρεξηγήσεως τον Γρηγόρη για την ανάγκη προστασίας της Βουλιαγμένης από το τσιμέντο.
Σε κάθε περίπτωση, η εξουσία για μένα δεν είναι αφροδισιακό, όπως ήταν για τον Κίσσιντζερ.Και δεν θα πέσω ποτέ τόσο χαμηλά, όσο χρειάζεται για να την κατακτήσω.
Αυτό, όμως,που συμβαίνει αυτή την εποχή στη Βουλιαγμένη είναι αδιανόητο. Ξεπερνάει κάθε λογική. Στην εποχή της πανδημίας, όταν οι συμπολίτες μας δίνουν τη μάχη για τη ζωή, κάποιοι βρήκαν την ευκαιρία να καταστρέψουν την πιο ωραία περιοχή της Αττικής.
Μας γυρίζουν πίσω στην εποχή που τσιμεντώθηκε η Αθήνα. Κάποιος πρέπει να αντισταθεί.
Στο βωμό του εύκολου κέρδους, βγήκαν τα πριόνια, οι εκσκαφείς, οι μπουλντόζες, οι γερανοί και οι μπετονιέρες.Το πράσινο εξαφανίζεται σε κάθε τετράγωνο.

Το γεγονός ότι οι πανδημίες προκαλούνται από την καταστροφή του φυσικού περιβάλλοντος δεν τους αγγίζει. Αυτή είναι η ευκαιρία τους.
Όταν ο κόσμος έχει το μυαλό του στην επιβίωση. Είναι τόσο παράλογο, που εάν μας διαβάζει κάποιος που ζει σε άλλη περιοχή δεν θα το πιστεύει.
Το βέβαιο είναι ότι εάν ήταν ακόμη Δήμαρχος ο Κασιδόκωστας ή ο Πανάς (ένας Βουλιαγμενιώτης, τέλος πάντων, με την ίδια φιλοσοφία) θα είχαμε το κεφάλι μας ήσυχο. Δεν θα χρειαζόταν να γίνει καν αυτή η συζήτηση.
Σε αυτή την απουσία, στην ένδεια εκπροσώπησης του αυτονόητου για τους συγχωριανούς μου, δεν μπορώ να σκεφτώ τίποτε άλλο από την Ανεξαρτησία μας.
Συνεπώς:
1) Εκπονούμε τις αναγκαίες αιτιολογικές μελέτες ,
2) Συλλέγουμε υπογραφές,
3) Αναλαμβάνουν τα κόμματα στη Βουλή τις ευθύνες τους.
Το θέμα δεν είναι προσωπικό. Είναι υπαρξιακό. Όταν έχει γεμίσει ο τόπος μπετονιέρες δεν επιτρέπεται να φυτεύουμε δυο δεντράκια για να κουκουλώσουμε την πραγματικότητα.
Οι μπετονιέρες είναι μπετονιέρες. Και το τσιμέντο δεν ταιριάζει στο χωριό μας. Τουλάχιστον σε όλους εμάς, για τους οποίους η αισθητική είναι η ηθική μας.

Η Βουλιαγμένη μπορεί να σωθεί, μόνο αν ανεξαρτητοποιηθεί, τώρα που τελείωσαν τα μνημόνια και δεν υπάρχει το ΔΝΤ. Δικαιολογίες δεν υπάρχουν.

Για τους ίδιους λόγους που την ανακήρυξε ανεξάρτητο Δήμο ο Κωνσταντίνος Καραμανλής.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΤΖΙΩΤΗΣ

SHARE

Περισσότερα

MORE READ THIS

TOP LINE

ΞΑΦΝΙΚΑ μέλος του ΔΣ της Pfizer προτείνει να ακυρωθούν οι εντολές εμβολίου ακόμη και στο Δημόσιο και να αρθούν οι περιορισμοί!
ΕΠΕΙΓΟΝ> Σοκάρει το κυβερνητικό-κομμουνιστικό-συριζαικό μένος εναντίον μιας εταιρίας που δεν κυβερνάει τη χώρα, δεν διοικεί τη Τροχαία, τη Πολιτική Προστασία και το Υπ. Συγκοινωνιών
BOMBA> O Διευθυντής Κυκλοφορίας της Αττικής Οδού καταγγέλει τον Τσιτσιολίνο-MacGyver για τη μετατροπή της σε παγίδα
Mετά το νέο άρθρο του κορυφαίου επιστημονικού ερευνητή Nicholas Wade είναι αστείο να πιστεύουμε ότι ο Μενέλαος Φουρθιώτης θα ρίξει τον πρωθυπουργό που βγήκε όρθιος από τη κρίση του Έβρου. Θα το κάνει όμως αποτελεσματικά ο Σωτήρης Τσιόδρας
THE EPOCH TIMES-VIDEO> 50 εκατ. δολάρια από τον Fauci στους επιστήμονες που εξαφάνισαν την εργαστηριακή προέλευση του ιού SARS-COV2
Ο Γιάννης (ΑΒACUS) παρέα με 3 φίλους του έκαναν μία δημοσκόπηση στο γκαράζ (επειδή θέλει να γίνει Steve Jobs), η οποία δίνει στο ΚΙΝΑΛ τη 2η θέση
Η ΝEW YORK POST βάζει στο τραπέζι δυνατά το σενάριο του εργαστηριακού ιού. Πως συνδέεται με την διαφαινόμενη εισβολή του Putin στην Ουκρανία και το ενδεχόμενο τουρκικής επίθεσης εναντίον της Ελλάδας
ΙΣΡΑΗΛ-ΕΙΚΟΝΕΣ> Η ElPIS έφτασε στην Ιερουσαλήμ. Για να δούμε εάν θα προκαλέσει κι εδώ το ίδιο μπάχαλο
SOUTH CAROLINA> Νομοσχέδιο καθιστά παράνομο το ερώτημα της κατάστασης εμβολιασμού
ΕΚΤΑΚΤΟ> Ο ρωσικός στρατός ανέπτυξε ένα νέο τάγμα ηλεκτρονικού πολέμου κοντά στα σύνορα με την Ουκρανία [VIDEO]
EΠΕΙΓΟΝ> Τουλάχιστο 5 Ουκρανοί στρατιώτες είναι νεκροί μετά από πυρ εναντίον τους
ΗΠΑ-PROJECT VERITAS> Ιατρικό προσωπικό παραδέχεται λάθος αραίωση στη χορήγηση του εμβολίου της Pfizer [VIDEO]