kourdistoportocali.comRead ThisAλυσίδα Karacannabi Stores ανοίγει στη Νέα Υόρκη ο Καρανίκας

Τι συνέβη

Aλυσίδα Karacannabi Stores ανοίγει στη Νέα Υόρκη ο Καρανίκας

Για μαζική μετοίκηση στη Νέα Υόρκη ετοιμάζονται λεφούσια οξυδερκών Συριζαίων

Για μαζική μετοίκηση στη Νέα Υόρκη ετοιμάζονται λεφούσια οξυδερκών Συριζαίων με επικεφαλής τον Νίκο Καρανίκα.

Ο λόγος είναι το γεγονός ότι η  Νέα Υόρκη έγινε το 15ο κράτος που νομιμοποίησε την ψυχαγωγική χρήση κάνναβης. Εδώ λοιπόν ο Καρανίκας βλέπει πλέον τη Γη της Επαγγελίας. Έτσι παρότι είναι Συριζαίος κορόιδο δεν είναι και αποφάσισε να πάει Αμερική για να κάνει μπίζνες και να τα κονομήσει.

Θα ανοίξει εδώ αλυσίδα Cannabi Stores τα Karacannabi Stores. Οσο αφορά τους Νεουορκέζους τώρα όλα τα είχανε εν μεσω μανδημίας η νομιμοποίηση της κάναβης τους μάρανε. Γενικότερα έχει χαθεί η μπάλα στον πλανήτη και τα πιο άγρια είναι μπροστά μας.

Τέλος πάντων. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ τώρα:

«Αυτή είναι μια ιστορική μέρα στη Νέα Υόρκη – μια ημέρα που δικαιώνει τα λάθη του παρελθόντος, τερματίζοντας σκληρές ποινές φυλάκισης, αγκαλιάζει μια βιομηχανία που θα αναπτύξει την οικονομία του Empire State και δίνει προτεραιότητα σε περιθωριοποιημένες κοινότητες, ώστε αυτές που έχουν υποφέρει περισσότερο γίνετε ο πρώτος που θα αποκομίσει τα οφέλη », δήλωσε ο κυβερνήτης Andrew Cuomo.

Οι νομοθέτες ψήφισαν το σαρωτικό νομοσχέδιο σε μια ιστορική ψηφοφορία την Τρίτη το βράδυ. «Χθες το βράδυ, το κρατικό νομοθετικό σώμα έγραψε ιστορία και ενήργησε για να διορθώσει ένα λάθος και να νομιμοποιήσει τη μαριχουάνα με τον σωστό τρόπο», δήλωσε την Τετάρτη ο δήμαρχος Bill de Blasio .

Οι νέοι ηλικιωμένοι 21 ετών και άνω θα μπορούν να αγοράζουν νόμιμα κάνναβη από εξουσιοδοτημένους εμπόρους λιανικής πώλησης, να έχουν έως και 3 ουγγιές και να καλλιεργούν έως και έξι φυτά στο σπίτι. Η δυνητική βιομηχανία 4,2 δισεκατομμυρίων δολαρίων θα σημαίνει 350 εκατομμύρια δολάρια σε φορολογικά έσοδα για το κράτος. «Τερματίζουμε μια απαγόρευση 90 ετών», δήλωσε η επικεφαλής της πλειοψηφίας της Συνέλευσης Crystal Peoples-Stokes, η οποία χρηματοδότησε τη νομοθεσία.

Πολλοί τοπικοί ηγέτες προσπαθούν να υπογράψουν μια «δέσμευση μετοχών κάνναβης» για να βεβαιωθούν ότι τα έσοδα θα βοηθούν τις μειονοτικές κοινότητες. «Σε αυτό το νομοσχέδιο, έχουμε εργαστεί για να προστατεύσουμε τις κοινότητες χρωμάτων από την υπερβολική αστυνόμευση. Θα δαπανήσουμε τα έσοδα από φόρους κάνναβης για να βοηθήσουμε τις κοινότητές μας που έχουν υποστεί ζημιές από τον πόλεμο κατά των ναρκωτικών », δήλωσε η Crystal D. Peoples-Stokes. Η γενική εισαγγελέας Letitia James δήλωσε, «Η νομιμοποίηση της μαριχουάνας είναι επιτακτική ανάγκη για τη φυλετική και ποινική δικαιοσύνη». Σύμφωνα με το νέο νόμο, δεκάδες χιλιάδες καταδίκες μαριχουάνας χαμηλού επιπέδου θα διαγραφούν επίσης αυτόματα.

Ωστόσο, δεν είναι όλοι πεπεισμένοι ότι η νομιμοποίηση είναι καλή ιδέα. “Εάν τα έσοδα είναι η κινητήρια δύναμη αυτής της νομοθεσίας, νομίζω ότι πρέπει να αναζητήσουμε άλλες εναλλακτικές λύσεις”, δήλωσε ο δήμαρχος του Village of Freeport, Robert Kennedy, στον Dick Brennan του CBS2.

Ο Kennedy είπε ότι θέλει το χωριό του να εξαιρεθεί από την πώληση και τη διανομή μαριχουάνας, για λόγους ασφάλειας.

«Δεν είμαι ικανοποιημένος στην ιδέα να δοκιμάσω την έκταση της επιρροής που έχει η μαριχουάνα σε κανέναν από τους οδηγούς μας εδώ. Η αστυνομία επίσης δεν είναι ικανοποιημένη με αυτό»,

Ο ενταταλμένος της Αστυνομίας της Νέας Υόρκης Dermot Shea δώλωσε ότι είναι ανήσυχος με το νέο νόμο. «Ανησυχώ για ποιες είναι οι ακούσιες συνέπειες. Σίγουρα το έχουμε ξαναδεί. Αυτή είναι μια σημαντική αλλαγή », είπε ο Shea. «Δεν έχω καμία αμφιβολία ότι πιστεύουν ότι κάνουν το σωστό».

Ορισμένοι Ρεπουμπλικάνοι πιστεύουν ότι ο νέος νόμος περικλείει κινδύνους και σηματοδοτεί ένα βήμα προς τη λάθος κατεύθυνση. «Η νομιμοποίηση της μαριχουάνας εγγυάται ότι οι νέοι θα έχουν μεγαλύτερη πρόσβαση σε ένα ναρκωτικό στο οποίο δεν θα έπρεπε να είναι κοντά», δήλωσε ο επικεφαλής της μειονοτικής συνέλευσης Will Barclay.

Οι Νεοϋορκέζοι μπορούν να αρχίσουν να καλλιεργούν μαριχουάνα αμέσως, αλλά οι λιανικές πωλήσεις δεν αναμένεται να ξεκινήσουν πριν από ένα χρόνο από σήμερα.

SHARE

Περισσότερα

MORE READ THIS