kourdistoportocali.comNews DeskYπάρχει Έλληνας καθηγητής που έσπασε (λέει) το DNA της COVID-19!

Ονομάζεται Δημήτριος Παρασκευής

Yπάρχει Έλληνας καθηγητής που έσπασε (λέει) το DNA της COVID-19!

Είναι ανάμεσα σε εκείνους που υποστήριζαν τη φυσική προέλευση του ιού μόλις τον Ιανουάριο του 2020

Κι όμως σε μία βροχερή μέρα σαν τη σημερινή είναι σίγουρο ότι θα εξασφαλίσετε λίγα λεπτά για να διαβάστε κάτι διασκεδαστικό και επίκαιρο. Έλληνας καθηγητής λοιπόν υποστηρίζει ότι έσπασε το DNA της COVID-19.

Ο Αναπληρωτής Καθηγητής Προληπτικής Ιατρικής και Υγιεινής Επιδημιολογίας της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών Δημήτριος Παρασκευής (αυτός το έσπασε) βρίσκεται επίσης ανάμεσα στην ομάδα των Ελλήνων καθηγητών που μόλις τον Ιανουάριο του 2020 κι ενώ η ανθρωπότητα είχε αρχίσει να αιφνιδιάζεται από τον εργαστηριακής φύσεως ιό δημοσιεύουν μελέτη σύμφωνα με την οποία ο ιός ήταν φυσικής προέλευσης!

Πρόκειται για τους S. Tsiodras, G. Magiorkinis, D. Paraskevis, E.G. Kostaki, G. Panayiotakopoulos.

O ZeroHedge παρουσιάζει εδώ πως ο Daszak έστησε το δίκτυο της επικοινωνιακής προπαγάνδας που συγκάλυπτε την εργαστηριακή προέλευση του ιού, αξιοποιώντας και την ελληνική μελέτη των εκλεκτών καθηγητών.

Σήμερα οι μισοί Αμερικανοί πιστεύουν ότι ο ιός προέρχεται από το Εργαστήριο της Wuhan και είτε ηθελημένα είτε από ατύχημα διέρρευσε στον πλανήτη και στέρησε τη ζωή στον άνθρωπό σου.

Βρισκόμαστε λοιπόν στον Φεβρουάριο του 2020 και συγκεκριμένα στις 11 Φεβρουαρίου όταν ο ιστότοπος Greek City Times θα δημοσιεύσει την συνέντευξη του Καθηγητή Επιδημιολογίας Δρ. Δημητρίου Παρασκευή.

Ο Έλληνας Καθηγητής  που «έσπασε» το DNA του κορωνοϊού, μιλά αποκλειστικά στους Greek City Times και στον Κωνσταντίνο Σαρρηκώστα και δίνει απαντήσεις σχετικά με την πιθανή διαθεσιμότητα εμβολίου κατά του ιού, τι πρέπει να προσέχουμε και πώς ξεκίνησε ο θανατηφόρος κορονοϊός.

-Κύριε καθηγητά, ολόκληρος ο πλανήτης συζητά για τον κορονοϊό και η ανησυχία των ανθρώπων είναι πραγματικά μεγάλη. Θα μπορούσατε να μας πείτε με απλά λόγια τι είναι ο κορωνοϊός και γιατί εξαπλώθηκε τόσο γρήγορα;

Ο κορωνοϊός εξαπλώνεται σχετικά εύκολα για διάφορους λόγους, ο πιο σημαντικός είναι ότι μπορεί να μεταδοθεί με σταγονίδια εάν κάποιος εκτεθεί σε αυτά, για παράδειγμα μέσω του φτερνίσματος ή του βήχα. Άλλοι λόγοι περιλαμβάνουν το γεγονός ότι δεν ελήφθησαν προληπτικά μέτρα για τον περιορισμό του ιού ή τουλάχιστον τον περιορισμό της εξάπλωσής του, ειδικά όταν μολύνθηκε για πρώτη φορά άτομα στα τέλη Νοεμβρίου και στις αρχές Δεκεμβρίου 2019 – περίοδος πρωταρχικής σημασίας.

Αυτό συνέβη επειδή είναι ένας άγνωστος ιός και ως εκ τούτου δεν υπήρχε ευαισθητοποίηση μεταξύ των ανθρώπων στην Κίνα προκειμένου να λάβουν τα απαραίτητα μέτρα ελέγχου. Επομένως, όταν ένας μεγάλος αριθμός ανθρώπων έχει ήδη μολυνθεί, αντιλαμβάνεστε ότι από εκείνο το σημείο και μετά, είναι πιο δύσκολο να ελέγξετε τη μόλυνση. Επιπλέον, λόγω του γεγονότος ότι οι καθολικές μεταφορές είναι πολύ εύκολες στις μέρες μας, μια ασθένεια μπορεί εύκολα να εξαπλωθεί παγκοσμίως».

Από τις μελέτες και τη γενετική σας ανάλυση ως επικεφαλής επιστήμονας της ερευνητικής σας ομάδας, καταλήξατε σε κάποιο συμπέρασμα για το πώς ξεκίνησε; Τελικά, διαδόθηκε από νυχτερίδες ή θα μπορούσε να είναι προϊόν εργαστηρίου: μια συζήτηση που υπάρχει παγκοσμίως;

Ο κορωνοϊός ανήκει σε μια ομάδα που χαρακτηρίζεται ως «ομάδα Β» και είναι η ίδια ομάδα στην οποία ανήκει ο ιός που προκάλεσε την επιδημία SARS το 2003. Το γενετικό υλικό του ιού που προκάλεσε την παρούσα επιδημία, παρουσιάζει μεγάλη αναλογία με το γενετικό υλικό των σχετικών ιών που μολύνουν τις νυχτερίδες.

Μιλώντας για αναλογία εννοούμε ότι φτάνει στο επίπεδο του 96%, δηλαδή η πιθανή πηγή μόλυνσης είναι το συγκεκριμένο ζώο, δηλαδή οι νυχτερίδες. Φυσικά, δεν μπορούμε να αποκλείσουμε το γεγονός ότι η μόλυνση μπορεί να γίνει από άλλο ζώο, άλλο φορέα, άλλο θηλαστικό που έχει μολυνθεί από νυχτερίδες και αυτό με τη σειρά του τη μετέφερε στον άνθρωπο. Αυτό θα είναι δύσκολο να το βρούμε γιατί πρέπει να βρούμε το συγκεκριμένο ζώο και να εντοπίσουμε την αλήθεια, το μέρος του ιού που προκάλεσε τη μόλυνση. Όμως, από την άλλη, δεν έχει ιδιαίτερη σημασία ούτε για την επιδημιολογία ούτε για την έρευνα για τη δημιουργία εμβολίων ή φαρμάκων κατά των ιών.

Για το αν ο ιός έχει δημιουργηθεί σε εργαστήριο, δηλαδή αν είναι προϊόν ανθρώπινης παρέμβασης, θα ήθελα να σας διαβεβαιώσω ότι τέτοιες θεωρίες υπάρχουν σχεδόν πάντα σε κάθε επιδημία με κάθε νέο ιό.

Δεν υπάρχει καμία πιθανότητα –επιστημονικά (!)- να έχει συμβεί κάτι τέτοιο. Δεν υπάρχει πιθανότητα γιατί επιβεβαιώθηκε ότι αυτός ο ιός υπάρχει σε ζώα, οι μολύνσεις από ζώα σε ανθρώπους είναι πολύ συχνές και επίσης όλοι οι άνθρωποι από τους οποίους απομονώθηκε και χαρακτηριστικά ο ιός στην Κίνα κατά την περίοδο Δεκεμβρίου είχαν πανομοιότυπο ιό πράγμα που σημαίνει ότι αυτό ήταν αποτέλεσμα λοιμώξεων μεταξύ διαφορετικών ανθρώπων. Επομένως, επιτρέψτε μου να επαναλάβω ότι η ανθρώπινη παρέμβαση ή η πιθανή προέλευση από ένα εργαστήριο, θα πρέπει αναμφισβήτητα να αποκλειστεί.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) δεν έχει χρησιμοποιήσει ακόμη τον όρο πανδημία. Είναι, κύριε καθηγητά, πανδημία και πότε υπάρχει πανδημία;

Πανδημία, σύμφωνα με τον ΠΟΥ, ορίζεται ως τέτοια όταν η επιδημία έχει μεγάλη εξάπλωση σε, τουλάχιστον, δύο περιοχές, σε δύο ηπείρους. Οι περιοχές όπως ορίζονται από τον ΠΟΥ, δεν είναι ακριβώς οι γεωγραφικές ήπειροι, αλλά είναι ελαφρώς διαφορετικές. Για να μην μπω σε πολλές λεπτομέρειες, ο ορισμός της πανδημίας αναφέρεται στη γεωγραφική εξάπλωση και όχι τόσο στον αριθμό των κρουσμάτων.

Στην Ελλάδα, προς το παρόν, δεν υπάρχουν βεβαιωμένα κρούσματα. Πιστεύετε, επίσης, ότι είναι θέμα χρόνου να δούμε την πρώτη μας περίπτωση; Πόσο καλά προετοιμασμένη είναι η χώρα μας με τα μέτρα που επικαιροποιούνται όλο και περισσότερο.

Στην Ελλάδα δεν υπάρχει πιστοποιημένο κρούσμα. Μπορεί να υπάρχουν αλλά είναι απίθανο να υπάρχουν. Οι αρχές έχουν λάβει τα κατάλληλα μέτρα, έχουν ανακοινώσει τα μέτρα προστασίας που πρέπει να λάβουν οι επαγγελματίες υγείας, ο πληθυσμός και τι πρέπει να προσέχουν οι άνθρωποι που ταξιδεύουν.

Ενημερωνόμαστε για μέτρα στα αεροδρόμια και έχει γίνει προσπάθεια έγκαιρης διάγνωσης ενός πιθανού κρούσματος που είναι απολύτως σημαντικό για τον περιορισμό περαιτέρω μολύνσεων.

Είναι εύκολη η διάγνωση του συγκεκριμένου ιού και ποια είναι τα συμπτώματα;

Τα συμπτώματα είναι πανομοιότυπα με αυτά της γρίπης και ο ορισμός της πιθανής περίπτωσης σχετίζεται με το εάν κάποιος έχει εκτεθεί σε άλλα άτομα από περιοχές όπου υπάρχουν κρούσματα. Δηλαδή, ένας συμπολίτης που δεν έχει ταξιδέψει και έχει συμπτώματα γρίπης, όπως αντιλαμβάνεστε, δεν έχει αυτόν τον ιό.

Άρα, στα πρώτα στάδια και απουσία κρούσματος στην Ελλάδα, εάν κάποιος έχει συμπτώματα, τα συμπτώματα αυτά θα πρέπει να συνοδεύονται από έκθεση σε άλλο πιθανό κρούσμα, προφανώς και ενδεχομένως εκτός Ελλάδας, ώστε να υπάρχει ρεαλιστική πιθανότητα να έχει μολυνθεί. Ως εκ τούτου, οι συμπολίτες μας είναι πιο πιθανό να υποφέρουν από γρίπη ή άλλο ιό παρά από κορωνοϊό.

Η τεκμηρίωση της λοίμωξης, είναι εφικτή στο Ινστιτούτο Paster καθώς και σε άλλα εργαστήρια που μπορούν να διαγνώσουν εάν η μόλυνση προκαλείται από τον συγκεκριμένο ιό.

Όσον αφορά τα ταξίδια και σύμφωνα με τον ΠΟΥ, οι άνθρωποι δεν πρέπει να περιορίζουν τα ταξίδια τους εκτός εάν βρίσκονται σε περιοχές όπου υπάρχει μεγάλος αριθμός κρουσμάτων. Ωστόσο, θα πρέπει να ακολουθούν όλες τις οδηγίες που συνιστώνται σε σχέση με την πρόληψη της μόλυνσης από αυτούς τους ιούς. Ποια είναι μερικά προληπτικά μέτρα;

Οι άνθρωποι πρέπει να πλένουν τα χέρια τους με σαπούνι για περίπου 20 δευτερόλεπτα και ειδικά όταν βρίσκονται σε μέρη με κυκλοφοριακή συμφόρηση όπως αεροδρόμια. θα πρέπει να αποφεύγουν να αγγίζουν τα μάτια, τη μύτη ή το στόμα τους με τα χέρια τους. Όταν, λοιπόν, βρισκόμαστε σε δημόσιους χώρους όπου υπάρχουν αρκετοί συμπολίτες, θα πρέπει να έχουμε υπόψη μας ότι πρέπει να προσέχουμε πολύ την υγιεινή των χεριών μας και να μην αγγίζουν το πρόσωπό μας. Επίσης, εάν αισθανόμαστε συμπτώματα πανομοιότυπα με αυτά της γρίπης, θα πρέπει να μένουμε σπίτι, ώστε να μην εκθέτουμε άλλους ανθρώπους σε κίνδυνο. και εάν τα συμπτώματα επιμένουν, θα πρέπει να ζητήσουμε ιατρική συμβουλή.

Είναι η μάσκα απλώς ένα αξεσουάρ μόδας ή όντως συμβάλλει στον περιορισμό της εξάπλωσης του ιού;

Η μάσκα δεν αποτελεί το απόλυτο μέσο προστασίας και δεν σημαίνει ότι όποιος τη φοράει προστατεύεται είτε πλήρως είτε σε μεγάλο βαθμό από πιθανή μόλυνση από γρίπη ή κορωνοϊό. Ο ρόλος της μάσκας είναι να προστατεύει τους άλλους ανθρώπους από τον πάσχοντα που πρέπει να τη φοράει. Αν φτερνίζονται ενώ μιλάνε, εκτίθενται πολύ λιγότερα σταγονίδια, επομένως η μάσκα είναι ένας τρόπος προστασίας, ειδικά για την προστασία των άλλων. Έτσι, κάποιος που φοράει μάσκα θα πρέπει να γνωρίζει το γεγονός ότι δεν προστατεύεται πλήρως από αυτούς τους ιούς.

Κύριε καθηγητά, γιατί αυτός ο ιός είναι τόσο θανατηφόρος; Έχουν ήδη σημειωθεί 630 θάνατοι και περισσότερα από 31.400 κρούσματα*;

Θα πρέπει να διευκρινίσουμε τα εξής: Ο κορωνοϊός δεν είναι τόσο θανατηφόρος σε σχέση με άλλους ιούς. Ο αριθμός των θανάτων αφορά έναν σχετικά μεγάλο αριθμό ατόμων για τα οποία έχει τεκμηριωθεί η μόλυνση από τον κορωνοϊό. Ο κορωνοϊός όπως και ο ιός της γρίπης προκαλούν, σε μεγάλο βαθμό, πολύ ήπια συμπτώματα.

Ως αποτέλεσμα, ο αριθμός των ατόμων που έχουν μολυνθεί είναι πολύ μεγαλύτερος από τον αριθμό των ατόμων των οποίων η μόλυνση έχει τεκμηριωθεί. Έτσι, ο παρονομαστής, όταν υπολογίζουμε το ποσοστό θνησιμότητας, είναι πολύ μεγαλύτερος επειδή ο πραγματικός αριθμός των κρουσμάτων είναι άγνωστος και πολύ μεγαλύτερος σε σχέση με αυτούς που έχουν τεκμηριωθεί η μόλυνση.

Μέχρι τώρα, το ποσοστό θνησιμότητας θεωρούνταν περίπου 3% έως 4% αλλά πιθανόν να είναι πολύ μικρότερο γιατί όπως ήδη προανέφερα ο πραγματικός αριθμός των κρουσμάτων είναι άγνωστος.

Αυτοί που είναι πιο επιρρεπείς σε αυτή τη μόλυνση είναι οι ηλικιωμένοι, οι ευάλωτες ομάδες και οι άνθρωποι που πάσχουν από χρόνιες καρδιακές παθήσεις, χρόνιες αναπνευστικές ασθένειες και ανοσοανεπάρκεια. Οι παραπάνω κατηγορίες αποτελούν το ποσοστό των σοβαρών συμπτωμάτων ή του θανάτου.

Πόσο μακριά ή πόσο κοντά είμαστε για τη δημιουργία εμβολίου για τον κορωνοϊό; Μπορούμε να είμαστε αισιόδοξοι αφού δεν έχει βρεθεί ακόμη σχετική θεραπεία για πολύ παλιές ιώσεις και θανατηφόρες ασθένειες;

Υπάρχουν ιοί, όπως σωστά αναφέρατε, για τους οποίους δεν είναι εύκολο να αναπτυχθούν εμβόλια. Ας ελπίσουμε ότι ο κορωνοϊός δεν έχει αυτά τα χαρακτηριστικά.

Θεωρούμε ότι το εμβόλιο για τον κορωνοϊό θα είναι διαθέσιμο σχετικά γρήγορα, ενδεχομένως ακόμη και σε λίγους μήνες, αν υπολογίσουμε και τον χρόνο που απαιτείται για τις κλινικές δοκιμές.

Πολλά Ινστιτούτα και Κέντρα έχουν συμμετάσχει ενεργά στη δημιουργία του εμβολίου. Πιστεύεται ότι σε μερικές εβδομάδες θα είναι διαθέσιμα εμβόλια για κλινικές δοκιμές. Στο μεταξύ, τα μέτρα προστασίας είναι ζωτικής σημασίας για τον περιορισμό του ιού και για την προστασία μας.

Θα ήθελα να επισημάνω για άλλη μια φορά: υπάρχουν άλλοι ιοί και ασθένειες που είναι πραγματικά επικίνδυνες. Συνειδητοποιώ πόσο ανησυχούν οι άνθρωποι. Ο κορονοϊός είναι κάτι νέο. Ωστόσο, η Ελλάδα και η διεθνής κοινότητα έχουν βρεθεί αντιμέτωπες με παρόμοιες απειλές στο παρελθόν, τα τελευταία 10 χρόνια, γεγονός που μας γεμίζει αισιοδοξία.

Έχουμε την εμπειρία και την τεχνογνωσία ώστε να αντιμετωπίσουμε αποτελεσματικά αυτήν την απειλή. Αυτό που είναι πραγματικά απαραίτητο είναι η ψυχραιμία και η αισιοδοξία για το γεγονός ότι ακόμη και αυτή η ασθένεια θα αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά με ελάχιστο ανθρώπινο κόστος.

Αυτά έλεγε ο καθηγητής που έσπασε τον  DNA του κορωναιού τον Φεβρουάριο του 202ο.

(Μείνετε συντονισμένοι στο Κουρδιστό Πορτοκάλι. Η δράση συνεχίζεται…)

Pagona Lagiou; Professor and Director of the Department of Hygiene, Epidemiology and Medical Statistics, Medical School of National and Kapodistrian University of Athens, Gkikas Magiorkinis; Assistant Professor of Hygiene and Preventive Medicine at National and Kapodistrian University of Athens, Dimitrios Paraskevis; Deputy Professor of Epidemiology and Preventive Medicine of Medical School of National and Kapodistrian University of Athens, Evangelia Georgia Kostaki; PhD, Research Associate of Medical School of National and Kapodistrian University of Athens

SHARE

Περισσότερα

MORE NEWS DESK

TOP LINE

Ισραήλ> Mία Ιστορική Νύχτα στο Jerusalem Theatre καθώς ο Albert Bourla ελάμβανε το Genesis Prize ενώ συγκεντρωμένοι Ισραηλινοί του φώναζαν -Δολοφόνε…!
Oι Έλληνες άνω των 60 που δεν έχουν 4,5,7 (;) τρυπήματα COVID-19 θα πληρώνουν πρόστιμο 100 ευρώ; Αμβλώσεις, αυτοδιάθεση και κάτι ακόμη
O Γιάννης και το Τέρας των 394,5 δισ.
ΒΙLD> Άρρωστος μετά τον εμβολιασμό COVID-19. H γερμανική εφημερίδα αναστατώνει τους αναγνώστες της
POLITICO> Δικαστής του Ανωτάτου Δικαστηρίου των ΗΠΑ υπαινίχθηκε ότι τα εμβόλια για τον Covid προέρχονται από κύτταρα «αποβληθέντων παιδιών»
Reuters> Η ΕΚΤ θα αγοράζει ιταλικά και ελληνικά ομόλογα για να αποφύγει την κατάρρευση!
Για την ύπαρξη ενός νέου Χίτλερ στον πλανήτη προειδοποιούν Εβραίοι επιζήσαντες του Auswitch
Επείγον> Έφυγε από ανακοπή καρδιάς ο Ηλίας Νικολακόπουλος. Ήταν πλήρως εμβολιασμένος
Christian Lindner> Πρέπει να συμμορφωθούμε με το φρένο χρέους!
Σάμπυ Μιωνής> Καληνύχτα, Κεμάλ, αυτός ο κόσμος δεν θα αλλάξει ποτέ. Εκτός και αν τον αλλάξουμε όλοι μαζί
Mιλήσαμε με τον Άδωνι μετά την 4η δόση. Όσα ακολουθούν έχουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον
Τel Aviv_Βen Gurion Airport, Ιούνιος 2022> -Είμαι υπερήφανος για το βαθύ γαλάζιο διαβατήριο της Βρετανικής Αυτοκρατορίας μου!