kourdistoportocali.comNews Desk-We are in a 5G Cold War, προειδοποιεί ο υπ. Επικοινωνιών του Ισραήλ

Yoaz Hendel

-We are in a 5G Cold War, προειδοποιεί ο υπ. Επικοινωνιών του Ισραήλ

Η Ουάσινγκτον ανησυχεί ότι τα κινεζικά δίκτυα 5G θα είναι ευάλωτα σε hacking και θα χρησιμοποιηθούν για κατασκοπεία

Το Ισραήλ δεσμεύεται να συνεργαστεί με αξιόπιστη επικοινωνιακή υποδομή για τη δική του εθνική ασφάλεια, δήλωσε ο υπουργός Επικοινωνιών Yoaz Hendel στη διάσκεψη Cybertech της Νέας Υόρκης την Τετάρτη.
Η ομιλία του Yoaz Hendel ήρθε μια μέρα μετά από συναντήσεις στην Ουάσινγκτον στις οποίες αξιωματούχοι των ΗΠΑ εξέφρασαν ανησυχία στον υπουργό για πιθανή εμπλοκή της Κίνας στα δίκτυα 5G του Ισραήλ.
«Αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε σε έναν νέο, άγνωστο τύπο πολέμου – έναν ψυχρό πόλεμο 5G», δήλωσε ο Hendel στο συνέδριο κυβερνοτεχνολογίας. «Σε αυτόν τον ψυχρό πόλεμο, το Ισραήλ δεσμεύεται για αξιόπιστα δίκτυα – πρώτα απ ‘όλα, λόγω των δικών του εθνικών συμφερόντων ασφάλειας».

Ο Hendel προειδοποίησε ότι “η υποδομή επικοινωνίας είναι ευαίσθητη και τείνει να είναι ο αδύναμος κρίκος στον κόσμο του κυβερνοχώρου … Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο είμαι εδώ στις ΗΠΑ, ο καλύτερος σύμμαχος του Ισραήλ”.
Η κυβέρνηση Biden εργάζεται πιο έντονα με το Ισραήλ από την προηγούμενη διοίκηση για να διασφαλίσει ότι ο πυρήνας του ισραηλινού δικτύου 5G στο Διαδίκτυο δεν θα είναι Κινέζικος, ανέφερε πηγή με γνώση του θέματος.

Η προσδοκία του Ισραήλ είναι ότι οι ΗΠΑ θα βοηθήσουν στην εξεύρεση προσιτών εναλλακτικών λύσεων από τα κινεζικά δίκτυα 5G, τα οποία κοστίζουν πολύ λιγότερο από τη χρήση δυτικών εταιρειών για την κατασκευή των δικτύων, προκειμένου να δημιουργηθούν «καθαρά» δίκτυα, όπως τα αποκαλούν οι ΗΠΑ. Η Ουάσινγκτον ανησυχεί ότι τα κινεζικά δίκτυα 5G θα είναι ευάλωτα σε hacking και θα χρησιμοποιηθούν για κατασκοπεία.
Όταν ο σύμβουλος εθνικής ασφάλειας Eyal Hulata επισκέφθηκε την Ουάσιγκτον νωρίτερα αυτόν τον μήνα, αξιωματούχοι των ΗΠΑ κάλεσαν τον πρωθυπουργό Naftali Bennett να δημιουργήσει ένα πιο ισχυρό screen system  για ξένες επενδύσεις σε βασικές υποδομές και τεχνολογία, υπό το φως των πολλών προσφορών της Κίνας σε αυτούς τους τομείς.

Ο Hendel* συναντήθηκε με τον αναπληρωτή υπουργό Εμπορίου των ΗΠΑ Don Graves, την πρόεδρο της Ομοσπονδιακής Επιτροπής Επικοινωνιών Jessica Rosenworcel, τον υφυπουργό Οικονομικής Ανάπτυξης, Ενέργειας και Περιβάλλοντος των ΗΠΑ Jose Fernande και την υποψήφια βοηθό υπουργού Εξωτερικών για θέματα Εγγύς Ανατολής Barbara Leaf, μεταξύ άλλων.
Ένα άλλο ζήτημα που ενδιαφέρει ιδιαίτερα πολλούς συνομιλητές του είναι το σχέδιο του Hendel να ερευνήσει πώς οι εταιρείες κοινωνικών μέσων μαζικής ενημέρωσης λογοκρίνουν και ενισχύουν το περιεχόμενο, και να εξετάσει το ενδεχόμενο νομικής ευθύνης για αυτό το περιεχόμενο.
Συναντήθηκε επίσης με ανώτερα στελέχη της Google, Amazon, Twitter, Netflix, Sysco, Disney και άλλων για να ακούσει τις ανησυχίες τους για το ρυθμιστικό περιβάλλον του Ισραήλ.

*Dr. Yoaz Hendel resumed his position as the Minister of Communications on May 2020. He served as a Member of the Israeli Parliament, the Knesset from October 2019 until June 2021. Dr. Hendel enlisted in the Naval Commando Unit, ‘Shayetet’ 13 of the IDF (Israel Defense Force) and held a variety of positions. Hendel serves as a military unit commander at the rank of Lieutenant Colonel. Hendel obtained academic degrees from the Department of History of Tel Aviv University. After completing his master’s degree, Hendel pursued a doctorate in Military History. In 2010-2011 Dr. Hendel worked at the Prime Minister’s Office as head of the Public Diplomacy Directorate, and was a member of the Negotiating team with Palestinians and as a senior journalist. Hendel served as the chairmen of the Institute for Zionist Strategies until he entered politics in January 2019. Hendel wrote weekly columns on politics, military and security issues and on matters of society since 2009. During this time he has written several books, two of which became bestsellers. . . Hendel is married and a father of four.

SHARE

Περισσότερα

MORE NEWS DESK

TOP LINE

Elon Musk [VIDEO]> O πραγματικός Πρόεδρος των ΗΠΑ είναι αυτός που κοντρολάρει τον τηλεϋποβολέα του Biden…O Biden μετατρέπει τις ΗΠΑ σε Βενεζουέλα
-Act greedy when others are fearful
Ο νέος “μαύρος χρυσός” του Κατάρ> Πως μια κατάξερη χερσόνησος μετατρέπεται σε επίκεντρο του ενεργειακού κόσμου
Έφυγε μετά από σύντομη μάχη με τον καρκίνο που αντιμετώπισε πρόσφατα ο δημοσιογράφος Κώστας Τσαούσης
Ο κ. Τσίπρας θα μπορούσε να σταθεί διπλά τυχερός ώστε σε βαθύ γήρας να μεταβιβάσει την εξουσία στα παιδιά του. Γιατί ο Κυριάκος…
New York Times> Οι πραγματικά πλούσιοι δεν είναι αυτοί που νομίζουμε- Η κάστα του 0,1%
Bloomberg > Εφόσον το κόστος στέγασης εκτοξεύεται γιατί δεν χτίζουμε νέες πόλεις;
Χειροποίητα σαπούνια VALANIA από τις αδελφές Μαρία και Ιωάννα Μπακογιαννάκη
Dead Sea_Israel> Road trip to the lowest point on earth
Πρωθυπουργικό μήνυμα για την Παγκόσμια Ημέρα κατά της Ομοφοβίας και Τρανσφοβίας
Στις βίλες-αριστουργήματα των €1.200.000 του Ρεθύμνου
Aποστολή στο Tel Aviv> Bόλτα στη γειτονιά του Roman Abramovich και της Gal Gabot