kourdistoportocali.comNews DeskWashington Post> Ο Λευκός Οίκος σχεδιάζει να εμβολιάσει 28 εκατομμύρια παιδιά ηλικίας 5 έως 11 ετών

Με έναρξη τη πρώτη εβδομάδα του Νοεμβρίου

Washington Post> Ο Λευκός Οίκος σχεδιάζει να εμβολιάσει 28 εκατομμύρια παιδιά ηλικίας 5 έως 11 ετών

Μόλις ανοίξει ένα φιαλίδιο, οι δόσεις πρέπει να χρησιμοποιηθούν εντός έξι ωρών, αναφέρουν τα έγγραφα

Ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι σχεδιάζει να διανείμει εμβόλια σε μια τεράστια ομάδα που δεν ήταν επιλέξιμη μέχρι τώρα για να λάβει εμβόλια για τον κορονοϊό. Πρόκειται για 28 εκατομμύρια παιδιά ηλικίας 5 έως 11 ετών. Η επιχείρηση αναμένεται να ξεκινήσει μόλις οι ομοσπονδιακοί υγειονομικοί αξιωματούχοι υπογράψουν για τη λήψη της μειωμένης δόση του εμβολίου Pfizer-BioNTech, το οποίο αναμένει η διοίκηση Biden να ξεκινήσει μόλις την πρώτη εβδομάδα του Νοεμβρίου-σύμφωνα με την Washington Post.

Αξιωματούχοι του Λευκού Οίκου δήλωσαν ότι έχουν ήδη αποκτήσει αρκετές δόσεις για να εμβολιάσουν κάθε παιδί αυτής της ομάδας και σχεδιάζουν να διαθέσουν το ειδικά συσκευασμένο εμβόλιο σε περισσότερα από 25.000 γραφεία παιδίατρων και γιατρών, νοσοκομεία, φαρμακεία, κοινοτικά κέντρα υγείας και σχολεία και κοινότητες. Επίσης, θα αναλάβουν μια εκστρατεία για την πληρέστερη εκπαίδευση των γονέων σχετικά με τα εμβόλια.

Αυτή η στρατηγική είναι το κλειδί για τη μείωση του αντίκτυπου του ιού σε όλες τις Ηνωμένες Πολιτείες, δήλωσε ο Anthony S. Fauci, ο κορυφαίος ειδικός των μολυσματικών ασθενειών της χώρας, σε ενημέρωση του Λευκού Οίκου. Η παραλλαγή Δέλτα άλλαξε το παιχνίδι, είπε, περιγράφοντας μια πρόσφατη μελέτη που δείχνει ότι τα παιδιά μολύνονται και μεταδίδουν τον ιό τόσο εύκολα όσο και οι ενήλικες, αν και το 50 % αυτών είναι ασυμπτωματικά.

«Αν μπορέσουμε να εμβολιαστούμε τη συντριπτική πλειοψηφία αυτών των 28 εκατομμυρίων παιδιών, νομίζω ότι αυτό θα έπαιζε σημαντικό ρόλο στη μείωση της εξάπλωσης της μόλυνσης στην κοινότητα», δήλωσε ο Fauci. «Αυτός είναι ένας από τους λόγους για τους οποίους θέλουμε να κάνουμε ό, τι καλύτερο μπορούμε για να εμβολιάσουμε αυτά τα παιδιά 5 έως 11 ετών».

Η διάθεση θα βασιστεί σε γνωστές προσεγγίσεις, όπως η αναγνώριση αξιόπιστων αγγελιοφόρων για να ξεπεραστεί η διστακτικότητα των εμβολίων. Αλλά αυτό θα είναι προσαρμοσμένο στα παιδιά και τις οικογένειες, δήλωσαν αξιωματούχοι. Μεταξύ των αλλαγών θα επικεντρωθεί στη χορήγηση των εμβολίων σε περιβάλλοντα μικρών ομάδων και στη δημιουργία ενός Σώματος Ηγεσίας Γονέων από επιστήμονες και άλλους ειδικούς που είναι οι ίδιοι γονείς και οι οποίοι θα αποτελέσουν πόρο για άλλους γονείς.

Η ανακοίνωση της Τετάρτης έρχεται καθώς η κυβέρνηση Biden αγωνίζεται να ανακτήσει την εμπιστοσύνη στον προγραμματισμό και τον συντονισμό της μετά την ανακοίνωση στα μέσα Αυγούστου ότι όλοι οι Αμερικανοί θα είναι επιλέξιμοι για αναμνηστικές δόσεις από τα τέλη Σεπτεμβρίου. Ο FDA και το CDC μείωσαν τις τάξεις εκείνων που ήταν επιλέξιμες για αναμνηστικές λήψεις, σπέρνοντας σύγχυση μεταξύ ορισμένων ασθενών και επαγγελματιών.

Την Τετάρτη, μέλη της ομάδας ανταπόκρισης του Λευκού Οίκου συνέκριναν την ετοιμότητά τους για κυκλοφορία παιδιατρικού εμβολίου με αυτό που περιέγραψαν ως έλλειψη συντονισμού γύρω από την αρχική προσπάθεια διανομής εμβολίων τον περασμένο Δεκέμβριο, παρά ως τελική δοκιμή γύρω από ομοσπονδιακές ρυθμιστικές αρχές και αξιωματούχους υγείας.

«Νομίζω ότι πήραμε αυτό το μάθημα από την προηγούμενη κυβέρνηση», δήλωσε ο Jeff Zients, Συντονιστής Αντιμετώπισης Κορωνοϊού στον Λευκό Οίκο.

«Σε περίπτωση που η FDA και το CDC εγκρίνουν το εμβόλιο, θα είμαστε έτοιμοι να κάνουμε εμβόλια στους παιδικούς ώμους», είπε ο Zients. «Τα παιδιά έχουν διαφορετικές ανάγκες από τους ενήλικες.»

Μια ομάδα εμπειρογνωμόνων που συμβουλεύει την Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων έχει προγραμματιστεί να συναντηθεί στις 26 Οκτωβρίου για να ακούσει δεδομένα σχετικά με την ασφάλεια και την αποτελεσματικότητα του εμβολίου και να κάνει συστάσεις στις ρυθμιστικές αρχές. Στη συνέχεια, ο FDA θα αποφασίσει εάν θα εγκρίνει τη χρήση του. Εάν ο FDA δώσει τη συγκατάθεσή του, μια συμβουλευτική επιτροπή εμβολίων στα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων έχει προγραμματιστεί να συναντηθεί στις 2 και 3 Νοεμβρίου για να σταθμίσει μια σύσταση χρήσης. Εάν ο διευθυντής του CDC υπογράψει μια σύσταση, το εμβόλιο μπορεί να χορηγηθεί σε παιδιά στις αρχές Νοεμβρίου.

Εκατομμύρια πυροβολισμοί παιδιών για τον κορονοϊό είναι «έτοιμα» να ξεκινήσουν.

Ο Zients είπε ότι συνολικά 15 εκατομμύρια δόσεις θα είναι διαθέσιμες την πρώτη εβδομάδα μετά το o.k. του εμβολίου για χρήση. Από αυτές τις δόσεις, 10 εκατομμύρια θα σταλούν σε τοπικές αρχές, πέντε εκατομμύρια σε φαρμακεία και 265.000 σε ομοσπονδιακές οντότητες, όπως η Ινδική Υπηρεσία Υγείας, σύμφωνα με έγγραφο σχεδιασμού του CDC που εστάλη στις τοπικές αρχές την περασμένη εβδομάδα, αντίγραφο του οποίου ελήφθη από την Washington Post.

Αυτό το εμβόλιο θα αποσταλεί σε μικρότερες συσκευασίες από την έκδοση για ενήλικες – φιαλίδια 10 δόσεων σε χαρτοκιβώτια των 10 φιαλιδίων το καθένα – μαζί με μικρότερες βελόνες που θα ήταν πιο λογικό να χρησιμοποιούν οι παιδίατροι και οι κοινοτικές κλινικές, σύμφωνα με έναν ομοσπονδιακό οδηγό προγραμματισμού. Μόλις ανοίξει ένα φιαλίδιο, οι δόσεις πρέπει να χρησιμοποιηθούν εντός έξι ωρών, αναφέρουν τα έγγραφα.

Τα δεδομένα της έρευνας δείχνουν ότι περίπου το 30 έως 35 τοις εκατό των γονέων θα θέλουν τα παιδιά τους να εμβολιαστούν αμέσως, είπε.

Ο Lee Savio Beers, πρόεδρος της Αμερικανικής Ακαδημίας Παιδιατρικής και ένας εν ενεργεία παιδίατρος, επαίνεσε τον σχεδιασμό της διοίκησης γιατί «βασίζεται σε μεγάλο βαθμό στη σχέση που έχουν οι παιδίατροι με τις οικογένειες».

 

SHARE

Περισσότερα

MORE NEWS DESK

TOP LINE

Elon Musk [VIDEO]> O πραγματικός Πρόεδρος των ΗΠΑ είναι αυτός που κοντρολάρει τον τηλεϋποβολέα του Biden…O Biden μετατρέπει τις ΗΠΑ σε Βενεζουέλα
-Act greedy when others are fearful
Ο νέος “μαύρος χρυσός” του Κατάρ> Πως μια κατάξερη χερσόνησος μετατρέπεται σε επίκεντρο του ενεργειακού κόσμου
Έφυγε μετά από σύντομη μάχη με τον καρκίνο που αντιμετώπισε πρόσφατα ο δημοσιογράφος Κώστας Τσαούσης
Ο κ. Τσίπρας θα μπορούσε να σταθεί διπλά τυχερός ώστε σε βαθύ γήρας να μεταβιβάσει την εξουσία στα παιδιά του. Γιατί ο Κυριάκος…
New York Times> Οι πραγματικά πλούσιοι δεν είναι αυτοί που νομίζουμε- Η κάστα του 0,1%
Bloomberg > Εφόσον το κόστος στέγασης εκτοξεύεται γιατί δεν χτίζουμε νέες πόλεις;
Πρωθυπουργικό μήνυμα για την Παγκόσμια Ημέρα κατά της Ομοφοβίας και Τρανσφοβίας
Στις βίλες-αριστουργήματα των €1.200.000 του Ρεθύμνου
Aποστολή στο Tel Aviv> Bόλτα στη γειτονιά του Roman Abramovich και της Gal Gabot
Ανάλυση CNN Business> Περισσότερα από 7 τρισ. δολάρια έχουν εξαφανιστεί από τη Wall Street φέτος
Πόσο αξιόπιστες είναι οι εξετάσεις στο Εθνικό Θέατρο;