kourdistoportocali.comNews DeskΒρέθηκε ο άνθρωπος που άρπαξε την Μαντλίν πριν από 13 χρόνια;

Ραγδαίες εξελίξεις στην υπόθεση

Βρέθηκε ο άνθρωπος που άρπαξε την Μαντλίν πριν από 13 χρόνια;

Βασικός ύποπτος είναι ένας 43χρονος που ταξίδεψε στην Πορτογαλία με τροχόσπιτο [ΕΙΚΟΝΕΣ]

Ραγδαίες από εχθές το απόγευμα είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση εξαφάνισης της μικρής Μαντλίν ΜακΚαν πριν από περίπου 13 χρόνια σε τουριστικό θέρετρο της Πορτογαλίας, καθώς η αστυνομία φαίνεται να έχει ταυτοποιήσει έναν Γερμανό κρατούμενο ως βασικό ύποπτο. Πρόκειται για έναν 43χρονο που ταξίδεψε στην Πορτογαλία τότε με ένα τροχόσπιτο-βαν και ο οποίος βρίσκεται τώρα στο επίκεντρο της έρευνας της Scotland Yard για την πολύκροτη εξαφάνιση. Η αστυνομία πιστεύει ότι βρισκόταν στην περιοχή όπου το τρίχρονο τότε κορίτσι, εθεάθη για τελευταία φορά τον Μάιο του 2007. Οι αρχές ζητούν πληροφορίες για το τροχόσπιτο και ένα ακόμα όχημα του υπόπτου, μία Jaguar.

Το βαν του υπόπτου

Οι αρχές αναζητούν τον ιδιοκτήτη της Jaguar

Ο άντρας φέρεται να μετέφερε το όχημα σε άλλο όνομα την επομένη ακριβώς της εξαφάνισης της μικρής Μαντλίν. «Κάποιος εκεί έξω ξέρει πολλά περισσότερα από αυτά που λέει ότι γνωρίζει», δήλωσε ο Mark Cranwell, ο οποίος ηγείται της έρευνας της Μητροπολιτικής Αστυνομίας. Οι αρχές ανέφεραν ότι η έρευνα παραμένει στο τμήμα των «αγνοουμένων» καθώς ακόμα δεν υπάρχουν «οριστικά στοιχεία« για το αν η Μαντλίν είναι ζωντανή ή όχι. Ωστόσο, οι Γερμανοί ανακριτές στο Ομοσπονδιακό Γραφείο Ποινικής Αστυνομίας, το Bundeskriminalamt (BKA), χαρακτήρισαν της υπόθεση ως «έρευνα για δολοφονία». Η Scotland Yard είπε ότι οι γερμανικές αρχές είχαν αναλάβει να ηγηθούν αυτήν την πτυχή της υπόθεσης επειδή ο Γερμανός ύποπτος ήταν υπό κράτηση στη χώρα τους. Οι ντετέκτιβ δήλωσαν ότι ο ύποπτος, ο οποίος δεν κατονομάζεται ωστόσο, ήταν στη φυλακή για «άσχετο θέμα» και είχε «προηγούμενες καταδίκες», αλλά αρνήθηκαν να παράσχουν περισσότερες λεπτομέρειες.

Το ξενοδοεχείο απ’ όπου εξαφανίστηκε η Μαντλίν

Παράλληλα, νωρίτερα μεταδόθηκε έκκληση στη γερμανική τηλεόραση για όποιον έχει πληροφορίες. Ο Cranwell είπε ότι ο κρατούμενος, τότε 30 ετών, επισκέφθηκε το Αλγκάρβε μεταξύ 1995 και 2007, μένοντας για «μέρες» στο τροχόσπιτό του και ζώντας έναν «παροδικό τρόπο ζωής». Βρισκόταν στην περιοχή Praia de Luz όπου η οικογένεια ΜακΚαν έμενε όταν εξαφανίστηκε η μικρή. Τότε μάλιστα, εκείνος φέρεται να έλαβε ένα τηλεφώνημα στις 7.32 μμ, το οποίο έληξε στις 8.02 μμ. Η αστυνομία δημοσίευσε λεπτομέρειες σχετικά με τον αριθμό τηλεφώνου του υπόπτου και τον αριθμό που τον κάλεσε, ζητώντας πληροφορίες, που θα μπορούσαν να είναι κρίσιμες για την εξέλιξη της έρευνας.
«Είναι βασικοί μάρτυρες και τους παροτρύνουμε να έρθουν σε επαφή», δήλωσε ο Cranwell. «Κάποιοι άνθρωποι θα γνωρίζουν τον άντρα που περιγράφουμε σήμερα (…) μπορεί να γνωρίζετε κάποια από τα πράγματα που έχει κάνει. Μπορεί να σας έχει εμπιστευτεί κάτι για την εξαφάνιση της Μαντλίν. Πέρασαν περισσότερα από 13 χρόνια και οι πεποιθήσεις σας μπορεί να έχουν αλλάξει. Τώρα είναι η ώρα να προχωρήσουμε.» πρόσθεσε.

Οι γονείς της Μαντλίν δεν έχουν σταματήσει ποτέ τις έρευνες

Η αστυνομία ανέφερε ότι ο ύποπτος ήταν ένα από τα 600 άτομα που οι ντετέκτιβ της έρευνας, γνωστή ως Επιχείρηση Grange, εξέτασαν αρχικά, αν και δεν ήταν ύποπτος. Μετά από ένσταση το 2017, δόθηκαν «σημαντικές» νέες πληροφορίες για αυτόν. Έκτοτε, οι ντετέκτιβ της Μητροπολιτικής αστυνομίας πραγματοποίησαν «εκτεταμένες έρευνες» στην Πορτογαλία και τη Γερμανία προκειμένου να συγκεντρώσουν περισσότερες λεπτομέρειες για αυτόν. Η Scotland Yard είπε ότι προσπαθούσε να «αποδείξει ή να διαψεύσει» τη συμμετοχή του στην υπόθεση.

Η Μαντλίν όπως θα πρέπει να είναι σήμερα

SHARE

Περισσότερα

MORE NEWS DESK