kourdistoportocali.comNews DeskΒLOOMBERG> H Eυρώπη επιστρέφει στην κανονικότητα καθώς η Γερμανία εντάσσεται στο club των χωρών που βάζουν τέλος  στους περιορισμούς Covid

Βreaking news

ΒLOOMBERG> H Eυρώπη επιστρέφει στην κανονικότητα καθώς η Γερμανία εντάσσεται στο club των χωρών που βάζουν τέλος  στους περιορισμούς Covid

Τι συμβαίνει σε κάθε χώρα. Όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις

Η Ευρώπη επιστρέφει στην κανονικότητα καθώς η Γερμανία εντάσσεται στο club των χωρών που βάζουν τέλος  στους περιορισμούς Covid.

Η Αυστρία, η Ελβετία, η Ολλανδία επίσης χαλαρώνουν τους κανόνες για τον ιό. Η Γαλλία στοχεύει να επιστρέψει στην «οιονεί κανονική» ζωή εντός εβδομάδων.

Βy The End of the year

Η Ευρώπη φαίνεται να αφήνει πίσω της την πανδημία, με τη Γερμανία να είναι έτοιμη να συμμετάσχει σε άλλες χώρες στους περιορισμούς που έχουν διαταράξει τη ζωή στην περιοχή για δύο χρόνια.

Τα περισσότερα από τα μέτρα περιορισμού του Covid στη Γερμανία θα απαλειφθούν σε τρία στάδια έως τις 20 Μαρτίου, σύμφωνα με πρόταση που εκπονήθηκε από το γραφείο του καγκελαρίου Olaf Scholz μετά από συνάντηση με περιφερειακούς ηγέτες την Τετάρτη.

Η Αυστρία και η Ελβετία σχεδιάζουν παρόμοια μέτρα και η Ολλανδία ανακοίνωσε αργά την Τρίτη ότι θα άρει τους ελέγχους σε άτομα και επιχειρήσεις από την Παρασκευή.

Κάποτε το παγκόσμιο επίκεντρο της κρίσης, η Ευρώπη επιδιώκει να επιστρέψει σε κάτι κοντά στο κανονικό. Στη αλλαγή βοηθούν τα σχετικά υψηλά ποσοστά εμβολιασμού και τα ηπιότερα συμπτώματα που προκαλούνται από την παραλλαγή του Omicron, ακόμα κι αν τα ποσοστά μόλυνσης παραμένουν κοντά στα κορυφαία επίπεδα σε ορισμένες χώρες.

Η Γαλλία, η οποία κινήθηκε ταχύτερα όσον αφορά την απελευθέρωση των περιορισμών από ό,τι η Γερμανία, θα μπορούσε να προχωρήσει ένα βήμα παραπέρα χαλαρώνοντας τις απαιτήσεις για μάσκες και την επίδειξη αποδείξεων εμβολιασμού από τα μέσα Μαρτίου, δήλωσε την Τετάρτη ο υπουργός Υγείας Olivier Veran.

«Εάν συνεχιστεί η τάση, το κύμα θα μπορούσε να τελειώσει σε περίπου δύο εβδομάδες», είπε στο ραδιόφωνο France Info. «Θα μπορούσαμε να επιστρέψουμε σε μια σχεδόν φυσιολογική κατάσταση».

Το ξέσπασμα του COVID στη Γερμανία άρχισε να υποχωρεί τις τελευταίες ημέρες και οι βελτιωμένες προοπτικές προκάλεσαν εκκλήσεις από όλο το πολιτικό φάσμα για τη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης να ακολουθήσει χώρες όπως το Ηνωμένο Βασίλειο, η Ιρλανδία και η Δανία στη χαλάρωση των περιορισμών.

Μάλιστα η Δανία που αψήφησε πρώτη τους επικριτές του πρόωρου τέλους των περιορισμών COVID βλέπει τα κρούσματα να μειώνονται.

Ωστόσο, οι Γερμανοί αξιωματούχοι παραμένουν επιφυλακτικοί. Η πρόταση της κυβέρνησης ζητά να παραμείνει υποχρεωτική η χρήση μάσκας και η κοινωνική απόσταση στους εσωτερικούς δημόσιους χώρους και στα μέσα μαζικής μεταφοράς.

Το προσχέδιο της καγκελαρίας προειδοποιεί για τον κίνδυνο ενός νέου κύματος που θα μπορούσε να προκληθεί από νέες παραλλαγές «το αργότερο μέχρι το φθινόπωρο». Οι αξιωματούχοι επαναλαμβάνουν επίσης την επείγουσα έκκλησή τους στους πολίτες να λάβουν τις ενισχυτικές δόσεις για τον Covid καθώς εκατομμύρια εμβολίων βρίσκονται στις αποθήκες.

«Πρέπει να παραμείνουμε σε επαγρύπνηση», δήλωσε ο Hendrik Wuest πρωθυπουργός της North Rhine-Westphalia στον δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό σταθμό ARD πριν από τη συνάντηση. «Δεν μπορούμε απλώς να πετάξουμε στη θάλασσα οτιδήποτε έχει αποδείξει την αξία του τους τελευταίους μήνες».

Στην Ελβετία, η κυβέρνηση αναμένεται ευρέως από την Πέμπτη να εγκαταλείψει τα περισσότερα μέτρα δημόσιας υγείας που έχουν τεθεί σε εφαρμογή για τον περιορισμό της εξάπλωσης του Covid. Ωστόσο, ενδέχεται να εξακολουθούν να απαιτούνται μάσκες στα μέσα μαζικής μεταφοράς.

Ο Αυστριακός καγκελάριος Karl Nehammer συζητά πρόσθετες επιλογές χαλάρωσης με τους περιφερειακούς ηγέτες την Τετάρτη. Η ολλανδική κυβέρνηση παρουσίασε την Τρίτη έναν οδικό χάρτη προς την πλήρη επαναλειτουργία καθώς οι μολύνσεις αρχίζουν να πέφτουν από επίπεδα ρεκόρ.

«Όλα θα ανοίξουν, όχι με μία κίνηση, αλλά με βήματα», δήλωσε ο Ολλανδός υπουργός Υγείας Ernst Kuipers την Τρίτη στη Χάγη.
Στη Γερμανία, η απαίτηση εμβολιασμού ή ανάρρωσης ατόμων για την είσοδο σε μη απαραίτητα καταστήματα και τα όρια στις ιδιωτικές συγκεντρώσεις θα αρθούν αμέσως, σύμφωνα με την πρόταση της καγκελαρίας.

Ένα δεύτερο βήμα θα τεθεί σε ισχύ στις 4 Μαρτίου. Η πρόσβαση σε εστιατόρια και ξενοδοχεία θα επιτρέπεται σε όσους έχουν εμβολιαστεί, έχουν αναρρώσει ή έχουν έγκυρο αρνητικό τεστ, ενώ τα μεγάλα γεγονότα θα μπορούν να παρακολουθήσουν περισσότερα άτομα. Τα νυχτερινά κέντρα μπορούν να ανοίξουν ξανά για άτομα που έχουν υποβληθεί σε αναμνηστικό εμβόλιο ή έχουν αρνητικό τεστ.

Στην τρίτη και τελευταία φάση, «όλα τα πιο ολοκληρωμένα μέτρα προστασίας μπορούν να λήξουν όσο το επιτρέπει η κατάσταση του συστήματος υγείας», αναφέρει η εφημερίδα. Οι εργοδότες δεν θα υποχρεούνται πλέον να επιτρέπουν στους εργαζόμενους να εργάζονται από το σπίτι.

 

SHARE

Περισσότερα

MORE NEWS DESK

TOP LINE

Η Aman Resorts απαντά στο Κουρδιστό Πορτοκάλι για το Amanzoe του Κρανιδίου
O Jeffrey Sachs, o (σοφός) Eυάγγελος Βενιζέλος (νέος Πρωθυπουργός Οικουμενικής) και οι Κασιδιάρης-Χίος
The Wall Street Journal> Συγκλονιστικό ρεπορτάζ αποκαλύπτει ότι οι κυβερνήσεις αναγκάζονται να πετάξουν στα σκουπίδια τα εμβόλια COVID των Pfizer-Moderna
Dietmar Hopp> Ποιος είναι ο Γερμανός δισεκατομμυριούχος που μηνύει την εταίρο της Pfizer, BionTech
Ανέμελοι νέοι με φόντο 400 δις χρέος προετοιμάζουν συγκυβέρνηση με τον Βενιζέλο στο Μαξίμου
O υπουργός Γιάννης Πλακιωτάκης είχε νοσηλευθεί στην Εντατική με COVID-10. Σήμερα βγήκε εκ νέου θετικός
Με tweet γεμάτο υπονοούμενα για τη μείωση του πληθυσμού της Γης απαντά ο Musk για τα δίδυμα, το Twitter έκανε Unblocked τον Alex Berenson ενώ έκρηξη κατέστρεψε τους Georgia Guidestones
Tι είναι αυτό που τρομάζει έναν θεσμικό πρωθυπουργό ώστε να δέχεται παθητικά και κάτω από πίεση την επίσπευση των εκλογών σαν ομολογία ήττας;
H Iσραηλινή Ιατρική παρουσιάζει ένα ακόμη φάρμακο κατά του COVID-19. Τα όπλα πληθαίνουν και δεν μπορούν να μένουν αναξιοποίητα
Ο λόγος που μας συμφέρει, ως πολίτες, η απόφαση του Κυριάκου να εξαντλήσει τη 4ετία δεν είναι αυτός που φαντάζεσαι
Οι New York Times εξηγούν> Πως η Wall Street “απέδρασε” από την κατάρρευση των Κρυπτονομισμάτων
Αίτηση πτώχευσης από την Scandinavian Airlines (SAS)> Ακόμα ένας ιστορικός αερομεταφορέας στη μέγκενη της ύφεσης