kourdistoportocali.comNews DeskΒερολίνο και Ιερουσαλήμ απέναντι στην πρόκληση αποκατάστασης της ιστορικής αλήθειας και της διάσωσης του δυτικού κόσμου

Breaking News

Βερολίνο και Ιερουσαλήμ απέναντι στην πρόκληση αποκατάστασης της ιστορικής αλήθειας και της διάσωσης του δυτικού κόσμου

28 Οκτωβρίου 1898 έξω από τη γεωργική σχολή στο Mikve Israel. Όταν ο Kaiser Wilhelm II της Γερμανίας συνάντησε τον Theodor Herzl

Βερολίνο και Ιερουσαλήμ απέναντι στην πρόκληση αποκατάστασης της ιστορικής αλήθειας για τον Χίτλερ και της διάσωσης του δυτικού κόσμου.

Βy Pendulum

Οι απελευθερώσεις ομήρων της Ηamas είναι ένας καθημερινός συνδυασμός φρίκης και ανακούφισης. Και αυτό είναι το εύκολο μέρος-Το να πλησιάζει είναι μια προσφορά «όλα για όλους» – για την απελευθέρωση των εναπομεινάντων ομήρων με αντάλλαγμα κάθε φυλακισμένο τρομοκράτη και τον τερματισμό του πολέμου. τότε το Ισραήλ θα χρειαστεί τις ΗΠΑ περισσότερο από ποτέ

Ο διαρκής εφιάλτης που ζει το Ισραήλ από τις 7 Οκτωβρίου έχει μεταλλαχθεί αυτές τις τελευταίες ημέρες σε σκηνές που ελάχιστα, αν όχι καθόλου, έθνη που επιβεβαιώνουν τη ζωή αναγκάστηκαν να υπομείνουν – χαράς και βαθιάς ανακούφισης ανάμεικτης με σπαραγμό και αδυσώπητο φόβο.

Καθημερινά από την Παρασκευή, το έθνος περιμένει αβοήθητο, τα όπλα σιωπούν οικειοθελώς, για να δει αν τα ίδια άκαρδα τέρατα που έσφαξαν 1.200 ανθρώπους μας μέσα και γύρω από τα σπίτια τους μόλις πριν από λίγες εβδομάδες θα τιμήσουν μια συμφωνία — ακόμα και το να γράψεις αυτές τις λέξεις είναι πέρα για πέρα γελοίο και σουρεαλιστικό — και δώσoυν πίσω μερικούς από αυτούς που έσερναν ζωντανούς στη Γάζα.

Μερικές μέρες, η διαδικασία εξελίσσεται σχετικά ομαλά. Άλλες μέρες το σέρνουν. Τον τελευταίο καιρό, η δαιδαλώδης διαδικασία έχει καθυστερήσει επειδή η Hamas έχει οργανώσει περίτεχνες τελετές παράδοσης μπροστά σε μεγάλα πλήθη θαυμαστών, που διοργανώνονται κάτω από έντονα φώτα, χρησιμοποιώντας πολλές κάμερες.

Η Χamas βασανίζει τους αιχμαλώτους της μια τελευταία φορά, δείχνοντας σε έναν επίμονα ευκολόπιστο κόσμο την φαινομενική μεγαλοψυχία του (ουάου, κοίτα αυτό, η Μia έχει ακόμα τον σκύλο της) και επιδεικνύοντας κακόβουλα σε οποιονδήποτε μη υποστηρικτικό Γάζα και στο Ισραήλ τον συνεχή έλεγχο και την ισχύ της.

Έχει απελευθερώσει παιδιά που έμειναν ορφανά και παιδιά χωρίς τις μητέρες τους. Εχει κρατήσει αιχμάλωτους όλα τα αρσενικά, συμπεριλαμβανομένων των πατέρων παιδιών χωρίς μητέρες. Γρήγορα απελευθέρωσε μια ηλικιωμένη γυναίκα που είπε ότι είχε καλή μεταχείριση, δημιουργώντας μια αφήγηση που μόλις τώρα αναιρείται σιγά σιγά από τις περιγραφές της απαίσιας μεταχείρισης που μεταδίδονταν από εκείνους που αποφυλακίστηκαν πρόσφατα και ειδικά οι συγγενείς των τραυματισμένων παιδιών.

Επέλεξε να απελευθερώσει το ορφανό τετράχρονο Ισραηλινοαμερικανό κορίτσι, την Avigail Idan, που τράβηξε την προσοχή του Joe Biden θεωρώντας πλεονεκτικό να έχει με το μέρος της τον πρόεδρο των ΗΠΑ που ελπίζει ότι θα μετατρέψει την «παύση» σε «κατάπαυση του πυρός».

Αλλά κρατάει όμηρο έναν άλλο εμβληματικό αθώο – τον 10 μηνών Kfir Bibas, μαζί με τον τετράχρονο αδερφό του Ariel και τους γονείς τους – στρίβοντας το μαχαίρι στις καρδιές του Ισραήλ και συνεχίζοντας την πίεση στους ηγέτες του Ισραήλ, που ξέρουν ο πόλεμος πρέπει να ξαναρχίσει μέχρι να διαλυθεί η  αλλά οι οποίοι είπαν επίσης ότι πρέπει να καταβληθεί κάθε προσπάθεια για να επιστρέψει κάθε όμηρος.

Όσο για την οικογένεια Bibas και το μωρό Kfir οι διαρροές των τελευταίων ωρών τους θέλουν νεκρούς. Πως θα το αντέξει αυτό το Ισραήλ; Ο λαός του Ισραήλ;

Πως θα αντέξει όταν θα έρθει η προσφορά των τρομοκρατών να απελευθερώσουν όλους τους υπόλοιπους που κατέλαβαν στις 7 Οκτωβρίου, οι οποίοι θα είναι κυρίως στρατιώτες και πρώην στρατιώτες – σε αντάλλαγμα για όλους τους Παλαιστίνιους κρατούμενους ασφαλείας που κρατούνται από το Ισραήλ: όλους τους δολοφόνους, όλους τους υποκινητές και τους ενορχηστρωτές και τους δράστες της τρομοκρατίας, συμπεριλαμβανομένων όλων εκείνων που συνελήφθησαν στο Ισραήλ στις 7 Οκτωβρίου και αμέσως μετά.

Και θα παρουσιαστεί και θα περιπλανηθεί σε μεγάλο μέρος του κόσμου που αδυνατεί ή δεν θέλει να διακρίνει μεταξύ εκείνων που επιδιώκουν να προστατεύσουν τη ζωή και εκείνων που θέλουν να την τελειώσουν, ως εξαιρετικά λογικό: οι ένοπλοι άντρες και οι γυναίκες σας για τους δικούς μας.

Η προσφορά πιθανότατα θα έχει διαπραγματευτεί ή θα έχει διαμεσολαβηθεί από το Κατάρ του οποίου η χρηματοδότηση έχει βοηθήσει να κρατήσει τη Hamas στην εξουσία. Του Κατάρ που την ιδια στιγμή έχει πολύ στενές σχέσεις με τις ΗΠΑ και κοίτα-σατανική σύμπτωση-το Κατάρ και οι ΗΠΑ είχαν οργανώσει από κοινού Άσκηση παράδοσης τρομοκρατών στη Doha του Kατάρ μόλις τον Ιούλιο του 2023. Λίγο πριν την πραγματική εισβολή της Hamas που προκάλεσε το ΝΕΟ Ολοκαύτωμα και λίγο πριν η Άσκηση γίνει πραγματικότητα. Και θα παρουσιαστεί και θα περιπλανηθεί σε μεγάλο μέρος του κόσμου που αδυνατεί ή δεν θέλει να διακρίνει μεταξύ εκείνων που επιδιώκουν να προστατεύσουν τη ζωή και εκείνων που θέλουν να την τελειώσουν, ως εξαιρετικά λογικό: οι ένοπλοι άντρες και οι γυναίκες σας για τους δικούς μας.

Πιθανότατα δεν υπάρχει υπουργός στη κυβέρνηση Netanyahu που θα συμφωνούσε με αυτούς τους όρους. Υπάρχουν πολύ λίγοι στη mainstream αντιπολίτευση που θα συμφωνούσαν.

Τι γίνεται όμως με τις οικογένειες; Χωρίς να πειστούν από το επιχείρημα ότι η ισραηλινή επίθεση είναι αυτή που πίεσε τη Hamas στις απελευθερώσεις μέχρι στιγμής, φοβούμενοι ότι μια επανάληψη της επίθεσης θα έβλαπτε τους αγαπημένους τους και πιστεύοντας ότι η προσφορά «όλα για όλους» είναι η τελευταία τους ελπίδα, ορισμένοι μπορεί να ανέβαιναν στις στέγες φωνάζοντας για συμφωνία — και ποιος θα μπορούσε να τους κατηγορήσει;

Τι γίνεται με την διεθνή κοινότητα η οποία έρμαιο της προπαγάνδας θα κατηγορήσει το Ισραήλ ότι σφυροκόπησε άσκοπα τη Γάζα, με όλο τον επακόλουθο θάνατο και καταστροφή, όταν υποτίθεται ότι υπάρχει η ευκαιρία να αποκατασταθεί το status quo. (Το status quo, δηλαδή, δώστε ή πάρτε 1.200 σφαγμένους Ισραηλινούς, μια χαρούμενη, λατρεμένη Hamas που εξακολουθεί να στέκεται στη Γάζα, με δημοτικότητα στα ύψη για τον μαζικό δολοφονικό ισλαμικό εξτρεμισμό στη Δυτική Όχθη)

O Netanyahu έχει δίκιο που επιμένει ότι η Ηamas πρέπει να καταστραφεί, ότι ο ενορχηστρωτής της 7ης Οκτωβρίου, Yahya Sinwar, δεν πρέπει να επιβιώσει και ότι η απειλή για περισσότερες 7 Οκτωβρίου από τη Γάζα πρέπει να εξαλειφθεί.

Διαφορετικά, η Χαμάς θα ξεσηκωθεί χωρίς αμφιβολία για να επιχειρήσει ακόμη μεγαλύτερη σφαγή, η Χεζμπολάχ και το Ιράν θα διπλασιάσουν τις προσπάθειές τους να εξαφανίσουν το Ισραήλ, οι Ισραηλινοί δεν θα επιστρέψουν στα σπίτια τους κοντά στα σύνορά μας ούτε θα κοιμηθούν με ασφάλεια πουθενά αλλού στο κράτος του Ισραήλ που έχει το μέγεθος της Πελοποννήσου.

Όμως, παρ’ όλη την υπερβολή του, ο Netanyahu και το Ισραήλ μπορούν και πρέπει να αψηφήσουν μεγάλο μέρος του κόσμου. Το Ισραήλ δεν ζητά από κανέναν από τους συμμάχους τους να βάλουν τη ζωή των στρατιωτών τους στη πρώτη γραμμή του πολέμου όπως σχεδόν το έπραξαν στην Ουκρανία.

Το Ισραήλ πρέπει να προστατέψει μόνο του τον εαυτό του. Και ίσως είναι καιρός να απομακρυνθεί από τις ΗΠΑ με αυτή την πιο πρακτική έννοια, θα πρέπει να μετατοπίσει μια κεντρική ώθηση της ισραηλινής οικονομίας από την υψηλή τεχνολογία στην κατασκευή όπλων. Ή, μάλλον, θα έπρεπε να το είχε κάνει ήδη.

Σχεδόν οκτώ εβδομάδες μετά τις 7 Οκτωβρίου, ο διαρκής εφιάλτης μας βλέπει το Ισραήλ να αντιμετωπίζει μια Hamas που εξακολουθεί να λειτουργεί ευρέως. Αυτό προωθεί μια γενοκτονική φιλοδοξία που αγνόησε η πολιτική και στρατιωτική ηγεσία του Ισραήλ, ακόμη και όταν έκανε γεώτρηση σε κοινή θέα για να τοποθετήσει τη σημαία του βαθιά μέσα στη χώρα του Ισραήλ. Που κατασκεύασε μια υπόγεια υποδομή την οποία υποτίμησε ο Ισραηλινός Στρατός για χρόνια, και η οποία παραμένει δυνητικά ικανή να στείλει ένοπλους σε περιοχές που οι Ισραηλινοί στρατιώτες πίστευαν ότι ήταν ασφαλείς.

Ο πόλεμος, με λίγα λόγια, κάθε άλλο παρά κερδισμένος είναι.

Σε ένα tweet την Τρίτη, ο Biden τον οποίο στηρίζει το βαθύ κράτος δήλωσε: «Η Hamas εξαπέλυσε μια τρομοκρατική επίθεση γιατί δεν φοβάται τίποτα περισσότερο από τους Ισραηλινούς και τους Παλαιστίνιους που ζουν δίπλα-δίπλα ειρηνικά. Το να συνεχίσουμε στο μονοπάτι του τρόμου, της βίας, των δολοφονιών και του πολέμου είναι να δώσουμε στη Ηamas αυτό που επιδιώκει. Δεν μπορούμε να το κάνουμε αυτό». Το απόσπασμα προήλθε από μια ομιλία που έδωσε την Κυριακή στην οποία επανέλαβε επίσης ότι ο στόχος του Ισραήλ να εξαλείψει τη Ηamas «είναι νόμιμος στόχος».

Μήπως ο πρόεδρος των ΗΠΑ ή εκείνοι που επέλεξαν να γράψουν στο Twitter αυτές τις συγκεκριμένες λέξεις για λογαριασμό του, σηματοδοτούσαν τώρα μια μετατόπιση από την υποστήριξη του πολέμου;

Αλλά οι ΗΠΑ θέλουν αντιφατικούς στόχους – να διαλύσει το Ισραήλ τη Ηamas, αλλά να το κάνει χωρίς να σκοτώσει πολλούς περισσότερους κατοίκους της Γάζας, οι οποίοι υποστηρίζουν τη Ηamas!

Ακριβώς αυτός είναι ο τρόπος του βαθέως κράτος, να κατασκευάζει τον δράστη και το θύμα και να παίρνει το μέρος του δράστη και του θύματος. Ειδικά εάν έχει προηγηθεί η κατασκευή μιας planδημίας και των εμβολίων ευθανασίας και η συμμετοχή των ηγετών του δυτικού κόσμου στην μείωση του πληθυσμού των χωρών τους. Αυτή η γενοκτονία, αυτό το έγκλημα κατά της ανθρωπότητας έπρεπε να καμουφλαρισθεί επικοινωνιακά κάτω από ένα κτηνώδες ιστορικά γεγονός-το ΝΕΟ Ολοκαύτωμα της 7ης Οκτωβρίου. Που κι αυτό με τη σειρά του εξυπηρετεί παρόμοιους στόχους. Κανείς λαός στον πλανήτη δεν μπορεί να είναι ασφαλής εάν δεν είναι ο λαός του Ισραήλ. Θα ζείτε μέσα στην ανασφάλεια του θανάτου έως τη τελική λύση στην οποία με προθυμία συμμετέχουν τα πιόνια μας-οι ηγέτες σας του δυτικού κόσμου.

Ο στόχος είναι τα ανθρωποειδή που θα κυκλοφορούν στον πλανήτη τον επόμενο αιώνα να μην ξεπερνούν τον πληθυσμό των 1,5 -2 δις και τα οποία θα είναι απολύτως ελεγχόμενα με τα βιομετρικά τους δεδομένα. Κουκίδες στην οθόνη ενός μαγάλου υπολογιστή και ανά πάσα στιγμή με το πάτημα ενός πλήκτρου θα σωριάζονται νεκροί όπου κι εάν βρίσκονται κάτω από τον Πύργο του Αίφελ για τις ανάγκες του Ιnstagram ή στη πλατεία Προσκόπων στο Παγκράτι. Ο αγώνας του Εβραικού λαού είναι αγώνας για την επιβίωση του δυτικού κόσμου. Το λευκού δυτικού τρόπου. Θα μπορούσε επίσης να σημάνει (στη θετική εκτροπή του σεναρίου) την απελευθέρωση της Γερμανίας από ένα ιστορικό άγος-αυτό του Χίτλερ. Ποιοί κατασκεύασαν και ποιοί υπήρξαν οι χορηγοί του Χίτλερ και ποιοι τον ενεθάρρυναν στις ολέθριες κτηνωδίες του; Μήπως εκείνοι και οι οργανισμοί τους που εμφανίστηκαν στη συνέχεια στο πλευρό -των πάντα θυμάτων- Εβραικού λαού;

Η ιστορία βρωμάει επανάληψη γιατί οι σεναριογράφοι της παραμένουν οι ίδιοι. Μόνο που τώρα τόσο η Γερμανία όσο και το Ισραήλ έχουν μία ιστορική ευκαιρία να αποκαταστήσουν την αλήθεια για χάρη της ιστορικής συνέχειας αμφοτέρων και κυρίως του δυτικού κόσμου…

Το Mikveh Israel (Εβραϊκά: מִקְוֵה יִשְׂרָאֵל-Ελπίδα του Ισραήλ) είναι ένα χωριό νέων και ένα οικοτροφείο στην περιοχή του Τel Aviv του κεντρικού Ισραήλ, που ιδρύθηκε το 1870. Ήταν το πρώτο εβραϊκό και γεωργικό σχολείο στο Ισραήλ. Ο πρώτος σύγχρονος εβραϊκός οικισμός στην Παλαιστίνη έξω από την Ιερουσαλήμ, προαναγγέλλοντας μια νέα εποχή στην ιστορία της περιοχής. Η ιστορία του ξεκινάει κάπως έτσι.

Απρίλιος 1870. Στο Mutasarrifate της Ιερουσαλήμ της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας τον Απρίλιο του 1870 ο Charles Netter, απεσταλμένος της γαλλικής οργάνωσης Alliance Israélite Universelle, έφτασε εδώ με στόχο να δημιουργήσει ένα εκπαιδευτικό ίδρυμα όπου οι νέοι Εβραίοι θα μπορούσαν να μάθουν γεωργία και να φύγουν για να ιδρύσουν χωριά και οικισμούς παντού. Αποστολή τους να κάνουν την έρημο να ανθίσει. Η έκταση γης που βρίσκεται νοτιοανατολικά της των 750 στρεμμάτων μισθώθηκε από τον Οθωμανό Σουλτάνο. Το όνομα προέρχεται από δύο αποσπάσματα του Βιβλίου του Ιερεμία, Ιερεμίας 14:8 και 17:13, και προτάθηκε από τον Wolf Grinstein, έναν από τους πρώτους μαθητές του σχολείου, ο οποίος αργότερα δίδαξε εκεί.

Ξεκινώντας στις αρχές της δεκαετίας του 1880, το σχολείο χρησιμοποιήθηκε για την εκπαίδευση της πρώτης ομάδας εργατών αγροκτημάτων προκειμένου να προετοιμαστεί ένα ενδεχόμενο αυτοσυντηρούμενο χωριό στην περιοχή. Το έργο χρηματοδοτήθηκε κυρίως από τον Γάλλο Baron de Rothschild, ο οποίος θα αγόραζε τη γη μόνο με δάνειο, αφού οι αγρότες είχαν αποδείξει ότι είχαν εκπαιδευτεί σωστά. Οι πρώτοι αγρότες που έφθασαν εδώ ήταν καθιερωμένοι εργάτες αγροκτημάτων που κατάγονταν από το ρωσικό χωριό Pavaluka. Έτσι στις 7 Νοεμβρίου 1883 οι πρώτοι δέκα επιλεγμένοι αγρότες είχαν μετακομίσει στην Παλαιστίνη και όργωσαν τις πρώτες σειρές γης, σε αυτό που ήταν γνωστό ως Rishon le-Zion.

Ο Netter, ο πρώτος διευθυντής, εισήγαγε νέες μεθόδους αγροτικής εκπαίδευσης, με τον Baron de Rothschild να συνεισφέρει στη συντήρηση του σχολείου. Ο Netter πρωτοστάτησε στις προοδευτικές εκπαιδευτικές μεθόδους και έναν νέο τρόπο ζωής και αγροτικής κατάρτισης στους μελλοντικούς αγρότες αυτής της γης. Υπήρχαν μόνο περίπου 20.000 Εβραίοι στη χώρα εκείνη την εποχή, κυρίως εγκατεστημένοι στις παραδοσιακές πόλεις του Ιουδαϊσμού: Ιερουσαλήμ, Τιβεριάδα, Σαφέντ και Χεβρώνα.

Το 1898, ο Theodor Herzl (ιδρυτής του σύγχρονου Σιωνισμού) συνάντησε τον Γερμανό Αυτοκράτορα Wilhelm II στην κύρια είσοδο του Mikveh Israel κατά τη μοναδική επίσκεψη του Herzl στο Eretz Yisrael.

Αυτή η φωτογραφία τραβήχτηκε στις 28 Οκτωβρίου 1898 έξω από τη γεωργική σχολή στο Mikve Israel όταν ο Kaiser Wilhelm II της Γερμανίας, καβάλα σε έναν λευκό επιβήτορα, με χρυσό κράνος σταμάτησε για μια στιγμή στο δρόμο του προς την Ιερουσαλήμ. Στην άκρη του δρόμου, στεκόταν μια επίσημη φιγούρα με μαύρη γενειάδα: ο Theodor Herzl, ιδρυτής του σύγχρονου Σιωνισμού.

Ο Herzl θεώρησε την αναγνώριση του Kaiser κρίσιμη για τη διεθνή έγκριση του σχεδίου του να επανεγκαταστήσει τους Εβραίους στη γη του Ισραήλ. H μόνη παρατήρηση του Kaiser ήταν: «Η γη χρειάζεται νερό, πολύ νερό».

Για πολλές δεκαετίες (μέχρι την ίδρυση του Κέντρου Ηφαιστείων και της Γεωπονικής Σχολής στο Rechovot) το σχολείο χρησίμευσε ως το ερευνητικό κέντρο για τη χώρα. Οι δάσκαλοί τους έγραψαν τα πρώτα βιβλία μελέτης για τη γεωργία και υπηρέτησαν ως σύμβουλοι πεδίου. Το μεγαλύτερο μέρος της γεωργικής τεχνογνωσίας των πρώτων 50 ετών συγκεντρώθηκε και δημοσιεύτηκε από τη Mikveh Israel.

Αφού τελείωσαν τις σπουδές τους, οι χιλιάδες απόφοιτοι έφυγαν από το Mikveh Israel για να ξεκινήσουν γεωργικούς οικισμούς όλων των ειδών, χωριά, kibbutzim και moshavim, αγροκτήματα και γεωργικές σχολές, ή υπηρετώντας σε διευθυντικές θέσεις ή συνέχισαν τις γεωργικές σπουδές τους σε ιδρύματα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης και πλήρωση θέσεων έρευνας και ανάπτυξης, κλάδους εξαγωγών, marketing και γεωργικής διαχείρισης.

Το 1938–1939, κατόπιν αιτήματος του Youth Aliyah, ένα τμήμα για θρησκευόμενους νέους χτίστηκε για να στεγάσει όσους εγκατέλειψαν τη δυτική Ευρώπη λίγο πριν την έναρξη του Ολοκαυτώματος.

Το χωριό σήμερα έχει περίπου 1.800 μαθητές από την ηλικία των 12 έως την ηλικία των 18 ετών. 800 στο Γενικό τμήμα, 320 στο θρησκευτικό σχολείο, 380 στο γαλλο-ισραηλινό κολέγιο και λύκειο. Περίπου 280 μαθητές είναι οικότροφοι και ο χώρος φιλοξενεί επίσης τέσσερα νηπιαγωγεία Montessori και ολιστικής παιδαγωγικής και ένα δημοτικό σχολείο Montessori.

Το 2007 το Mikve Israel και η Alliance Israélite Universelle εγκαινίασαν ένα πειραματικό διμερές γυμνάσιο Ισραήλ-Γαλλίας, με τους μισούς μαθητές του να σπουδάζουν για το Γαλλικό Baccalauréat και τους μισούς για το Ισραηλινό Bagrut.

Οι γεωργικές εκτάσεις του Mikve Israel καλύπτουν πάνω από 2.200 dunams (από μια γενική έκταση 3.300 dunams). Τα περισσότερα χωράφια αρδεύονται με πηγάδια και περιλαμβάνουν καλλιέργειες αγρού, βιομηχανικές καλλιέργειες, λαχανικά, οπωροφόρα δέντρα, πορτοκαλεώνες και θερμοκήπια. Το σχολείο εκτρέφει επίσης ζώα όπως αγελάδες γάλακτος, κοτόπουλα και μέλισσες, καθώς και βοηθητικά υποκαταστήματα, συμπεριλαμβανομένης της γεωργίας με ηλεκτρονικό υπολογιστή.

Ένα ντουνάμ (0,1 εκτάρια) καλύπτεται από θερμοκήπια. Στόχος του κλάδου παραγωγής θερμοκηπίου είναι να διδάξει τους μαθητές και να τους επιτρέψει να ερευνήσουν θέματα και τεχνολογίες θερμοκηπίου. Ένα σύστημα συλλογής βρόχινου νερού επιτρέπει την αποτελεσματική επαναχρησιμοποίηση του νερού που συλλέγεται από την οροφή για την καλλιέργεια λαχανικών σε θερμοκήπια
Η δραστηριότητα κηπουρικής και εξωραϊσμού πάνω από 100 ντουνάμ (10 εκτάρια) περιλαμβάνει δάση, γκαζόν και αρχιτεκονική κήπου & κήπους αναψυχής και σημεία σε όλο το χωριό. Η κηπουρική και ο εξωραϊσμός συντηρούνται από τους μαθητές που επιβλέπονται και καθοδηγούνται από τον υπεύθυνο αυτού του κλάδου παραγωγής.

Ο βοτανικός κήπος ιδρύθηκε το 1930 με σκοπό την προσαρμογή και τον εγκλιματισμό δέντρων και φυτών στο ισραηλινό κλίμα. Τα φυτά εισήχθησαν από όλο τον κόσμο. Τώρα καλύπτει 70 ντουνάμ (7 εκτάρια).

Η φάρμα γαλακτοκομικών καλύπτει από γενετική, υπολογιστές, αρμεκτήριο και ψύξη, έλεγχο ποιότητας προϊόντων, σίτιση, υγεία κοπαδιών, υγεία μαστών, τεχνητή γονιμοποίηση και εμβρυομεταφορά καθώς και εμφυτεύματα.

Ο στάβλος έχει τις ακόλουθες ράτσες αλόγων ιππασίας: Hanoverian, Holland και ράτσες τέταρτων αλόγων κατάλληλες για όλους τους τύπους ιππασίας: δυτική, αθλητική και θεραπευτική ιππασία.

Photos> Clockwork Orange Magazine

SHARE

Περισσότερα

MORE NEWS DESK