kourdistoportocali.comNews DeskΣοκάρει η αποκάλυψη του VΑΝITY FAIR> Μην αγγίζετε τη διαρροή από το εργαστήριο της Wuhan γιατί θα ανατιναχθούν και οι ΗΠΑ!

Ραγδαίες εξελίξεις

Σοκάρει η αποκάλυψη του VΑΝITY FAIR> Μην αγγίζετε τη διαρροή από το εργαστήριο της Wuhan γιατί θα ανατιναχθούν και οι ΗΠΑ!

Η EcoHealth Alliance και ο ιδρυτής της Peter Daszak συνεργάζονται με την Shi Zhengli

Σύμφωνα με μία νέα, αποκαλυπτική έκθεση-βόμβα που δημοσιεύει το περιοδικό Vanity Fair, μεγαλοστελέχη καριέρας, όπως τα ονομάζει, του αμερικανικού υπουργείου εξωτερικών «προειδοποίησαν» αξιωματούχους να μην ερευνήσουν το ενδεχόμενο διαρροής της COVID-19 από το εργαστήριο ιολογίας της Wuhan, φοβούμενοι ότι θα φέρουν στο φως στοιχεία για τη χρηματοδότηση των ΗΠΑ σε πειράματα Gain-of-function όπου γινόντουσαν εκεί.

Ο Thomas DiNanno, πρώην αναπληρωτής βοηθός γραμματέας του Γραφείου Ελέγχου, Επαλήθευσης και Συμμόρφωσης του Υπουργείου Εξωτερικών, σε ένα memo που δημοσίευσε το περιοδικό την Πέμπτη, εξέφραζε την ανησυχία του για αυτές τις προειδοποίησεις.

Ο DiNanno έγραφε ότι προσωπικό από δύο γραφεία, το δικό του και το Γραφείο Διεθνούς Ασφάλειας, «είχαν λάβει την προειδοποίηση να μην συνεχίσουν έρευνες σχετικά με την προέλευση της COVID-19» επειδή θα «άνοιγε το κουτί της Πανδώρας».

Σε μία συνάντηση στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ, αξιωματούχοι είπαν σε συναδέλφους τους ρητά να μην αναζητήσουν περισσότερα στοιχεία για την έρευνα στο Ινστιτούτο Ιολογίας της Wuhan (WIV), καθώς αυτό θα έδινε μία ανεπιθύμητη δημοσιότητα στα αμερικάνικα φορολογικά ταμεία που υποστήριζαν το έργο.

Το Gain-of-function είναι ένας αμφιλεγόμενος τομέας ερευνών που -μεταξύ των άλλων- περιλαμβάνει τη συλλογή επικίνδυνων ιών και τη γενετική τροποποίησή τους ώστε να είναι πιο θανατηφόροι, προκειμένου να μελετηθούν οι κίνδυνοι μελλοντικών εστιών.

Μάλιστα, ο Richard H. Ebright, καθηγητής του Rutgers, έχει συγκρίνει τα αποτελέσματα των ερευνών Gain-of-function με το σαν να «ψάχνεις για διαρροή αερίου με ένα κουτί σπίρτα που επιχειρείς να ανάψεις».

Thomas DiNanno

 

Η νέα έκθεση, που εξετάζει το τι συνέβη στο παρασκήνιο σχετικά με τις έρευνες για την προέλευση της COVID, ακολουθεί νέα στοιχεία που έχουν προκύψει προκειμένου να υποστηριχθεί η θεωρία ότι η πανδημία του κορωνοϊού μπορεί να έχει διαρρεύσει από το WIV, δημιουργώντας ερωτήματα σχετικά με το γιατί αυτή η πιθανότητα δεν διερευνήθηκε διεξοδικά από την αρχή.

«Η ιστορία του γιατί στελέχη της κυβέρνησης των ΗΠΑ δεν ήταν τόσο περίεργα, όσο πολλοί από εμάς πιστεύουν ότι θα έπρεπε να ήταν, είναι εξαιρετικά σημαντική», δήλωσε ο David Feith, πρώην αναπληρωτής βοηθός υπουργός Εξωτερικών στο γραφείο της Ανατολικής Ασίας, στο Vanity Fair.

Σε συζήτηση του, ο DiNanno περιέγραφε το πώς η διερεύνηση της θεωρίας διαρροής στο εργαστήριο ανατρέπονταν συνεχώς σε κάθε βήμα, με εχθρικό και ανταγωνιστικό τεχνικό προσωπικό να τον προειδοποιεί να μην ανοίξει το «κουτί της Πανδώρας».

Τα πράγματα ήρθαν στο προσκήνιο σε μια συνάντηση στις 9 Δεκεμβρίου, όταν συναντήθηκε το προσωπικό του Στέιτ Ντιπάρτμεντ για να συζητήσει το τι θα μπορούσε ή θα έπρεπε να αναφέρει δημόσια το τμήμα για το Ινστιτούτο ιολογίας της Wuhan (WIV).

Σύμφωνα με ανθρώπους που ήταν στη συνάντηση, ο Christopher Park, διευθυντής του Προσωπικού Βιολογικής Πολιτικής του Στέιτ Ντιπάρτμεντ στον τομέα Διεθνούς Ασφάλειας, δεν θα έπρεπε να πει τίποτα που να δείχνει τον ρόλο της κυβέρνησης των ΗΠΑ στην φερόμενη ως έρευνα Gain-of-function.

Ο Park, διορισμένος από τον Trump, όπως και ο DiNanno, είχε εμπλακεί στην άρση ενός μορατόριουμ της αμερικανικής κυβέρνησης σχετικά με τη χρηματοδότηση έρευνας Gain-of-function από το 2017. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Park δεν ήταν ο μόνος που εξέφρασε ανησυχίες σχετικά με την έρευνα, εγείροντας τελικά ερωτήματα σχετικά με τη χρηματοδότηση των ΗΠΑ.

Καθώς η ομάδα διερεύνησε το σενάριο διαρροής εργαστηρίου αλλά και άλλες πιθανότητες, τα μέλη της ενημερώθηκαν επανειλημμένα να μην ανοίξουν το «κουτί της Πανδώρας», δήλωσαν τέσσερις πρώην αξιωματούχοι του υπουργείου Εξωτερικών στο Vanity Fair. Οι προειδοποιήσεις «μύριζαν σαν συγκάλυψη», είπε ο DiNanno, «και δεν πρόκειται να γίνω μέρος αυτής».

Δεν είναι σαφές πόση χρηματοδότηση από την αμερικανική κυβέρνηση προορίζονταν για το Ινστιτούτο Ιολογίας της Wuhan, αλλά τουλάχιστον κάποια ποσά από αυτά διοχετεύονταν μέσω ενός μη κερδοσκοπικού οργανισμού που ονομάζεται EcoHealth Alliance. Μέχρι το 2018, η EcoHealth Alliance είχε συγκεντρώσει έως και 15 εκατομμύρια δολάρια ετησίως από μια σειρά ομοσπονδιακών υπηρεσιών, συμπεριλαμβανομένου του Υπουργείου Άμυνας, της Εσωτερικής Ασφάλειας και του Οργανισμού Διεθνούς Ανάπτυξης των ΗΠΑ, σύμφωνα με τα φορολογικά στοιχεία.

Η EcoHealth Alliance και ο ιδρυτής της Peter Daszak συνεργάζονται με την Shi Zhengli, την ιολόγο του Ινστιτούτο Ιολογίας της Wuhan, γνωστής ως «γυναίκα-νυχτερίδα», για περισσότερα από 15 χρόνια.

Ο 55χρονος -γεννημένος στη Βρετανία- Daszak είναι ο πρόεδρος της EcoHealth Alliance και στις πρώτες ημέρες της πανδημίας ήταν ο άνθρωπος που υποστήριζε με θέρμη, υπό το μανδύα της «επιστημονικής συναίνεσης», ότι η θεωρία του εργαστηρίου-διαρροής του κορωνοϊού ήταν αδύνατη.

Ο Daszak όχι μόνο υπέγραψε, αλλά ηγήθηκε μιας επιστολής που υπεγράφη από 27 επιστήμονες, μέσω της οποίας απορρίπτονταν η θεωρία διαρροής από το εργαστήριο και η οποία δημοσιεύθηκε στις 19 Φεβρουαρίου 2020 στο ιατρικό περιοδικό The Lancet. Διαρροή ηλεκτρονικών μηνυμάτων αργότερα αποκάλυψε ότι ενθάρρυνε άλλους συναδέλφους του που κάνουν έρευνες Gain-of-function να μην υπογράψουν την επιστολή, προκειμένου να αποκρύψουν τη σύνδεση.

Στην επιστολή αναφέρονταν ότι οι επιστήμονες δεν είχαν «ανταγωνιστικά συμφέροντα», αλλά είναι ξεκάθαρο ότι ο Daszak είχε, καθώς μια εργαστηριακή διαρροή ήταν πιθανό να ανατρέψει ολόκληρο το πεδίο δράσης του, ενώ μια ζωική προέλευση του κορωνοϊού θα δικαιολογούσε το έργο της ζωής του.

Το Vanity Fair εκφράζει επίσης στο άρθρο του σοβαρές ανησυχίες σχετικά με την ασφάλεια και τη συντήρηση στις εγκαταστάσεις του WIV που χειρίζονται εκατοντάδες στελέχη κορωνοϊών νυχτερίδας. Το 2019, σε άρθρο του, ο Yuan Zhiming, επιστήμονας του ινστιτούτο, ζητούσε περισσότερη χρηματοδότηση, καθώς περιέγραφε εκτεταμένες ελλείψεις στην εκπαίδευση βιοασφάλειας στα εργαστήρια βιολογικής ασφάλειας 3 της Κίνας.

Η Κίνα διαθέτει δεκάδες εργαστήρια BSL-3, αλλά μόνο ένα BSL-4, το Ινστιτούτο ιολογίας της Wuhan, αν και σκοπεύει να κατασκευάσει μισή ντουζίνα περισσότερα. Ο Yuan ανέφερε ότι «τα περισσότερα εργαστήρια στερούνται εξειδικευμένων διαχειριστών και μηχανικών βιοασφάλειας».

Έγραφε επίσης: «Το κόστος συντήρησης είναι γενικά χαμηλό και δεν υπάρχει ενδιαφέρον για αυτό. Αρκετά υψηλού επιπέδου [εργαστήρια BSL-3] έχουν ανεπαρκή λειτουργικά κεφάλαια για πειράματα ρουτίνας, αλλά και για σημαίνουσες διαδικασίες… Ορισμένα εργαστήρια BSL-3 λειτουργούν με εξαιρετικά ελάχιστο λειτουργικό κόστος ή σε ορισμένες περιπτώσεις με κανένα».

Ωστόσο, τον περασμένο Ιούλιο, ο Yuan ισχυρίστηκε στην κινεζική κρατική τηλεόραση ότι τα πρωτόκολλα ασφαλείας είναι τόσο αυστηρά στο WIV που «δεν μπορεί να πετάξει ούτε ένα κουνούπι στο κτίριο χωρίς άδεια».

SHARE

Περισσότερα

MORE NEWS DESK

TOP LINE

Λίστα ΣΟΚ με νεκρούς αθλητές μετά τον εμβολιασμό δικαιώνει(;) την επιλογή του Στέφανου Τσιτσιπά. Πλήρως εμβολιασθέντες και τα πρώτα κρούσματα της sexy εργαστηριακής Βotswana
Γιατί ο ΠΟΥ παρέκαμψε δύο γράμματα του ελληνικού Αλφάβητου προκειμένου να ονομάσει Omicron την παραλλαγή της Botswana
Βill Gates και Yuval Harari διαψεύδουν τον Καθηγητή Ηλία Μόσιαλο. Η καλύτερη επένδυση και οι ψεκασμένοι
To ευρηματικό σχόλιο του Στέφανου Κασιμάτη για τη Φώφη τον μετέτρεψε αίφνης σε Σερβετάλη των οξυδερκών ΚΙΝΑΛιτών
AstraZeneca, Pfizer/ΒioNTech, Moderna έχουν ήδη έτοιμα τα εμβόλια για την Omicron ενώ η παγκόσμια κοινότητα αναμένει την εκτυφλωτική Omega
ΙΣΡΑHΛ-Πανεπιστήμιο Ariel> Ακτινοβολία μπορεί να σκοτώσει τον κορωνοϊό σε επιφάνειες μέσα σε 2 δευτερόλεπτα
Ας ετοιμασθούμε ενωμένοι να αντιμετωπίσουμε τη τουρκική πολεμική επίθεση
O Kυριάκος στην Ήπειρο> Η Ελλάδα μετατρέπεται σε ένα μεγάλο εργοτάξιο
Η συναρπαστική Βotswana mutation με 10 μεταλλάξεις στη πρωτεΐνη ακίδας θα σας καθηλώσει στους δέκτες σας. Ισως χρειαστούν νέα εμβόλια
Καλώς ήλθες στη μεγαλύτερη άσκηση επιβίωσης του Παγκόσμιου Netflix. Μάθε πως οργανώνεται το Ισραήλ
Η Ιστορία της Omicron
Πλήρως εμβολιασθέντες όσοι έχουν εντοπιστεί με τη sexy Βotswana. Έκτακτο διάγγελμα του Ισραηλινού πρωθυπουργού