kourdistoportocali.comNews DeskValneva SE> Έχει η γαλλική φαρμακοβιομηχανία το "τέλειο" εμβόλιο κατά της covid-19;

Αισιοδοξία

Valneva SE> Έχει η γαλλική φαρμακοβιομηχανία το “τέλειο” εμβόλιο κατά της covid-19;

Ήδη οι μετοχές της αυξήθηκαν έως και 8,4% στο Χρηματιστήριο του Παρισιού

Η Valneva SE, μία σχετικά μικρομεσαία -σε σχέση με τα μεγαθήρια Pfizer, Moderna και Johnson & Johnson- φαρμακοβιομηχανία με έδρα τη Λυών της Γαλλίας, σκοπεύει να ξεκινήσει κλινικές δοκιμές τελικής φάσης ενός υποψηφίου εμβολίου κατά της Covid-19 αυτόν τον μήνα. Ωστόσο, προκαλεί ιδιαίτερη εντύπωση το γεγονός ότι το Ηνωμένο Βασίλειο έχει επενδύσει πάρα πολλά χρήματα στο πλάνο χαμηλής -σχετικά- τεχνολογίας της γαλλικής φαρμακοβιομηχανίας.

Η εταιρεία δήλωσε την Τρίτη στο πρακτορείο Bloomberg ότι η δοκιμή πρώτης φάσης έδωσε πολύ θετικά αποτελέσματα. Ήδη οι μετοχές της Valneva αυξήθηκαν έως και 8,4% στο Χρηματιστήριο του Παρισιού.

Το εμβόλιο χρησιμοποιεί ένα δείγμα του ιού που έχει αδρανοποιηθεί προκειμένου να διεγείρει μια ανοσοαπόκριση χωρίς να προκαλέσει την ασθένεια όπως συμβαίνει με τα άλλα σκευάσματα. Η συγκεκριμένη φαρμακευτική προσέγγιση χρησιμοποιείται εδώ και δεκαετίες στους εμβολιασμούς για την πολιομυελίτιδα και την ηπατίτιδα A. Η Valneva αναφέρει ότι το καθιερωμένο προφίλ ασφάλειας των αδρανοποιημένων εμβολίων μπορεί να επιτρέψει τη χρήση μιας δόσης σε μια ευρύτερη ομάδα ανθρώπων σε σχέση με τα υπόλοιπα σκευάσματα.

Τα αποτελέσματα «παρέχουν νέα ελπίδα ότι ένα εμβόλιο που χρησιμοποιεί έναν ολόκληρο αδρανοποιημένο ιό μπορεί να παρέχει ισχυρή προστασία έναντι των παραλλαγών του κορωνοϊού».

Ο Βρετανός υπουργός υπεύθυνος για τους εμβολιασμούς στο Ηνωμένο Βασίλειο, Nadhim Zawahi, ανέφερε ότι εάν τα δεδομένα της τελικής φάσης είναι θετικά και το εμβόλιο λάβει έγκριση από τις αρχές της χώρας του «αυτό θα είναι ένα ακόμη ισχυρό όπλο στο οπλοστάσιό μας για να νικήσουμε την πανδημία».

Το Ηνωμένο Βασίλειο έχει υπογράψει συμφωνία αξίας 1,4 δισεκατομμυρίων λιρών (1,9 δισεκατομμυρίων δολαρίων) για να λάβει έως και 190 εκατομμύρια δόσεις από το 2021 έως το 2025. Η βρετανική κυβέρνηση επενδύει επίσης στο εργοστάσιο παραγωγής της βιοτεχνολογίας στη Σκωτία, όπου θα κατασκευάζεται το εμβόλιο.

Η εταιρεία μελετά πώς να προσαρμόσει το εμβόλιό της σε παραλλαγές, και εξαιτίας αυτού, η Valneva αναμένει ότι η παράδοση των πρώτων 60 εκατομμυρίων δόσεων θα επεκταθεί στο πρώτο τρίμηνο του 2022.

Το εμβόλιο περιέχει ένα ανοσοενισχυτικό που παρέχεται από την Dynavax Technologies Corp. Τα πρόσθετα είναι ουσίες που χρησιμοποιούνται για τη δημιουργία πιο ισχυρής ανοσοαπόκρισης σε ένα εμβόλιο.

SHARE

Περισσότερα

MORE NEWS DESK

TOP LINE

Oμιχλώδης ανακοίνωση των καθηγητών Μαγιορκίνη-Δημόπουλου για την αποτελεσματικότητα των εμβολίων αυξάνει την αγωνία
Πάνω από 1,08 δισ. εμβολιασμένοι μετατρέπονται σε ανεμβολίαστους και ζουν έναν εφιάλτη με τους Μπουρλά και Τσιόδρα εξαφανισμένους
Ξαφνικά οι υπερορθόδοξες γειτονιές του Ισραήλ εμφανίζονται με λιγότερα κρούσματα την ίδια στιγμή που ο γενικός πληθυσμός βρίσκεται εκ νέου στο έλεος της πανδημίας
Επικίνδυνα “Ανεμβολίαστοι”;
Jerusalem Post> Τι πραγματικά συμβαίνει με την πανδημία; Η ανεξήγητη απουσία συντονισμού μεταξύ των κρατών
Θετικός στο ιό ο Αδωνις μετά το κορωνοπάρτι του Προεδρικού Μεγάρου;
ΕΚΤΑΚΤΟ> Γιατί οι εμβολιασθέντες πρέπει να φοράνε μάσκα. Δες ποιες είναι οι αδιαπέραστες μάσκες της Ισραηλινής εταιρίας Sonovia
ΙΣΡΑΗΛ> O Naftali Bennett δίνει εντολή για 3η δόση Pfizer στους άνω των 60. Δεν υπήρξε ομοφωνία στην επιτροπή
EKTAKTO> H Pfizer παρουσιάζει τη 3η δόση. Στις ηλικίες 65 έως 85 τα επίπεδα αντισωμάτων έναντι της παραλλαγής Delta αυξάνονται έως 11 φορές
Έρχεται η μετάλλαξη Lamda
ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ> Ο Eyal Ofer, ίσως ο πιο πλούσιος Ισραηλινός επιχειρηματίας διακοπάρει με την θαλαμηγό του Olivia O στο Δεσποτικό
EKTAKTO> O Eφιάλτης Επιστρέφει στο Ισραήλ! Πάνω από τα μισά κρούσματα και τα δύο τρίτα των ασθενών σε σοβαρή κατάσταση είναι ασθενείς που έχουν εμβολιαστεί πλήρως!