kourdistoportocali.comNews DeskΤρόμος στα 15.000 πόδια για 241 επιβάτες Boeing 777> Κινητήρας άρχισε να διαλύεται

Παρακολουθείστε το βίντεο

Τρόμος στα 15.000 πόδια για 241 επιβάτες Boeing 777> Κινητήρας άρχισε να διαλύεται

Πόσο ασφαλή είναι πλέον τα "σκουριασμένα" από την πανδημία αεροσκάφη; Διαβάστε την έρευνα [ΕΙΚΟΝΕΣ]

Τον απόλυτο τρόμο έζησαν οι 241 επιβάτες Boeing 777 πάνω από το Ντένβερ του Κολοράντο όταν ένας από τους κινητήρες του αεροσκάφους εξερράγη στα 15.000 πόδια και οι ίδιοι παρακολουθούσαν από το παράθυρο την εξέλιξη της πυρκαγιάς στο αριστερό φτερό. Η πτήση της United Airlines με προορισμό τη Χαβάη πραγματοποίησε τελικά αναγκαστική προσγείωση λίγο μετά την απογείωση από το αεροδρόμιο.

Μάλιστα, σε βίντεο που κυκλοφόρησε ακούγεται ο τρομοκρατημένος πιλότος να ζητά από τον έλεγχο της εναέριας κυκλοφορίας να αφήσει το αεροσκάφος να γυρίσει πίσω, προτού προσγειωθεί με ασφάλεια.

Οι επιβάτες ανέφεραν ότι αισθάνθηκαν ξαφνικά έντονη ζέστη και πολλοί πίστεψαν ότι εκείνη ήταν η τελευταία τους στιγμή. Από θαύμα δεν αναφέρθηκαν τραυματισμοί ούτε μεταξύ των επιβαινόντων αλλά ούτε και στο έδαφος όπου έπεσαν τεράστια κομμάτια του κινητήρα.

Ένας ιδιοκτήτης σπιτιού στο προάστιο του Ντένβερ Μπράιμφιλντ, στο Κολοράντο, ανέφερε σε τηλεοπτικό κανάλι ότι έφτιαχνε ένα σάντουιτς στην κουζίνα όταν έπεσαν συντρίμμια του κινητήρα στη στέγη και προσγειώθηκαν μόλις τρία μέτρα μακριά.

Το Boeing 777-200, το οποίο εκτελούσε προγραμματισμένη πτήση για τη Χονολουλού στη Χαβάη, επέστρεψε πίσω στο Ντένβερ και προσγειώθηκε με ασφάλεια στις 13:30 τοπική ώρα εχθές, περίπου 30 λεπτά μετά την απογείωση του.

Το 26 ετών Boeing 777 τροφοδοτείται από δύο κινητήρες Pratt & Whitney PW4000. Οι ερευνητές θα επικεντρωθούν τώρα σε αυτό που προκάλεσε την έκρηξη του κινητήρα στο αεροπλάνο.

Ο εκπρόσωπος της United ανέφερε πως «Η πτήση 328 από το Ντένβερ προς τη Χονολουλού υπέστη βλάβη στον κινητήρα λίγο μετά την αναχώρηση, επέστρεψε με ασφάλεια στο Ντένβερ. Δεν υπάρχουν αναφερόμενοι τραυματισμοί στο αεροσκάφος και θα μοιραστούμε περισσότερες πληροφορίες όταν αυτές θα είναι διαθέσιμες».

Πριν από μερικές εβδομάδες το ΚΟΥΡΔΙΣΤΟ είχε αναφερθεί με ρεπορτάζ σε μία πολύ ανησυχητική έρευνα σχετικά με τις επιπτώσεις της πανδημίας στις αερομεταφορές. Διαβάστε το ρεπορτάζ:

Τρόμος στον αέρα> Εκατοντάδες πιλότοι παραδέχονται πως ξέχασαν να πετούν

Σοκάρουν αναφορές στο Σύστημα Αναφοράς Ασφάλειας της NASA σύμφωνα με τις οποίες δεκάδες πιλότοι αεροπορικών εταιρειών των ΗΠΑ ανέφεραν ότι κάνουν «λάθη» επειδή είναι «σκουριασμένοι» μετά την επιστροφή τους στην υπηρεσία λόγω της πανδημίας, ανέφερε παρατηρητής του οργανισμού. Ως γνωστόν, τα αεροπορικά ταξίδια έχουν τη χαμηλότερη ζήτηση τους τελευταίους μήνες εξαιτίας της COVID-19, η οποία έβαλε λουκέτο σε πολλές διεθνείς πτήσεις καθώς οι χώρες προσπάθησαν να περιορίσουν τον ιό.

Τα λάθη περιλαμβάνουν τις διαδικασίες κατά την απογείωση, τις απόπειρες προσγείωσης ενός αεροπλάνου υπό θυελλώδεις ανέμους, η επιλογή λάθος διαδρόμου ακόμα και τη διαδικασία λειτουργίας του μηχανισμού προστασίας που εμποδίζει το πάγωμα των αισθητήρων υψομέτρου και ταχύτητας αέρα. Μέχρι στιγμής, δεν έχουν αναφερθεί περιστατικά που έχουν τραυματίσει επιβάτες αλλά όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά.

Ενώ οι ειδικοί της αεροπορίας λένε πως είναι σίγουροι για την ασφάλεια των πτήσεων, προειδοποιούν για την ανάγκη να επιστρέψουν οι πιλότοι στην εργασία τους μετά από μήνες για να λάβουν επιπλέον εκπαιδευτικές συνεδρίες, με ορισμένες αεροπορικές εταιρείες των ΗΠΑ να έχουν αρχίσει ήδη να τις παρέχουν. Αξιωματικός, ο οποίος δεν ενεργοποίησε το σύστημα απόψυξης, ανέφερε σε έναν εμπειρογνώμονα της NASA ότι «επειδή δεν είχα πετάξει για μήνες, ένιωσα “σκουριασμένος”. Μπορεί να θυμόμουν τα πάντα, αλλά στην πραγματικότητα θα έπρεπε να είχα πάρει λίγο χρόνο για να επανεξετάσω τις τυπικές διαδικασίες λειτουργίας».

Υπήρξε επίσης πιλότος ο οποίος παραδέχθηκε στους Los Angeles Times ότι προσγειωθηκε σε λάθος διάδρομο, ένας άλλος ότι απενεργοποίησε κατά λάθος τον αυτόματο πιλότο και ένας τρίτος πως έκανε μια ασυνήθιστα απότομη στροφή μετά από εσφαλμένη ανάγνωση οργάνων στο πιλοτήριο. Σε κάθε περίπτωση, οι πιλότοι και οι πρώτοι αξιωματικοί έριξαν την ευθύνη στην απουσία πρακτικής εξάσκησης.
Τον Σεπτέμβριο, ένας πρώτος αξιωματικός σε εμπορικό τζετ ανέφερε ότι εκτίμησε εσφαλμένα την υψομετρική απόσταση από το διάδρομο κατά τη διάρκεια της προσγείωσης με αποτέλεσμα το αεροπλάνο να κατέβει πολύ χαμηλά. Ωστόσο, αντί να ματαιώσει την προσγείωση και να κάνει έναν κύκλο γύρω από το αεροδρόμιο προκειμένου να κάνει ακόμα μία προσπάθεια και την ασφαλέστερη επιλογή, πραγματοποίησε αλλαγές της τελευταίας στιγμής για την προσγείωση.

Κατά τη διάρκεια ενός άλλου περιστατικού τον Οκτώβριο, ένας πιλότος ξέχασε να ανάψει το φως της στάθμευσης, ανβαφέροντας ότι «πέρασαν 40 ημέρες από την τελευταία πτήση μου». Ο ίδιος προσέθεσε ότι «πετάμε λιγότερο, οπότε πρέπει να είμαστε ακόμη πιο προσεκτικοί και με καλύτερη συγκέντρωση στη λεπτομέρεια».
Το Σύστημα Αναφοράς Ασφάλειας της Αεροπορίας της NASA αναπτύχθηκε έτσι ώστε οι πιλότοι και άλλα μέλη του πληρώματος αεροπορικών εταιρειών να μπορούν να αναφέρουν ανώνυμα μηχανικές δυσλειτουργίες και ανθρώπινα σφάλματα χωρίς φόβο αντιποίνων από κατασκευαστές αεροπλάνων ή τη διαχείριση αεροπορικών εταιρειών.

Οι εμπειρογνώμονες των αεροπορικών εταιρειών έχουν από καιρό αναγνωρίσει ότι όταν οι πιλότοι είναι αδρανείς για μεγάλα χρονικά διαστήματα οι δεξιότητές τους μειώνονται γρήγορα και είναι επιρρεπείς σε σφάλματα, όπως η πτήση με μεγάλες ταχύτητες ή η το μεγάλο ύψος κατά την προσγείωση ή ξεχνώντας ακόμα και να λάβουν άδεια από τον πύργο ελέγχου εναέριας κυκλοφορίας πριν κατέβουν σε χαμηλότερο υψόμετρο. Αν και η Ομοσπονδιακή Διοίκηση Αεροπορίας (FAA) απαγορεύει στους πιλότους να πετούν εμπορικό τζετ εάν δεν έχουν πραγματοποιήσει τρεις απογειώσεις και τρεις προσγειώσεις, σε αεροπλάνο ή σε προσομοιωτή, τις τελευταίες 90 ημέρες, πέρσι τροποποίησε αυτή την προϋπόθεση δύο φορές, δίνοντας στους πιλότους περισσότερη ευκολία.

Τον Απρίλιο και τον Μάιο, ο αριθμός των ημερήσιων απογειώσεων στις ΗΠΑ μειώθηκε σε περίπου 75% κάτω από τα επίπεδα προ πανδημίας.

SHARE

Περισσότερα

MORE NEWS DESK

TOP LINE

Οι “καλοί γονείς” και τα κανάλια στέλνουν “εμπόρευμα” στους Λιγνάδηδες και στο Ντουμπάι
Γιώργος Παππάς> Τι έχουν πετύχει έως τώρα οι εμβολιασμοί, τι δεν σχεδιάσαμε στον εμβολιασμό, και τα υγειονομικά διαβατήρια
Το πείραμα του τρόμου> Δείτε πως μεταδίδεται ο κορωνοϊός σε κομμωτήρια και νοσοκομεία
Ένας πράκτορας στο σκοτεινό κόσμο των παιδεραστών
Το Ισραήλ λοκάρει πετρελαιοφόρο της ναυτιλιακής Μαρτίνου ως ύποπτο για τεράστια οικολογική καταστροφή
Οι σκληροί δεν χορεύουν. Ο Ζούλιας αποκαλεί επαγγελματία ηλίθιο τον Κούγια!
Όταν ο Κουφοντίνας προσέφερε ένα κουτί γλυκά στον Χρήστο Μάτη και μετά τον πυροβόλησε
Πιο τρομακτικός απ’ όλους ο καλιφορνέζικος “σούπερ-κορωνοϊός”
Οι 120 Μέρες των Σοδόμων>Γιατί αίφνης οι Γάλλοι αποκαλούν εθνικό θησαυρό έργο του Ντε Σαντ
Συγκλονιστικός ο David Attenborough στον ΟΗΕ> Δεν υπάρχει επιστροφή για τον πλανήτη
UPS Eλλάδα>Ψηφιακός μεσαίωνας ή καψόνι;
Ο Fassbinder‎ του Μεταξουργείου