kourdistoportocali.comNews DeskΤρεις παράξενες συμπτώσεις> Έκρηξη προπανίου στην Ελευσίνα, κόλαση φωτιάς σε εργοστάσιο στις ΗΠΑ, έκρηξη σε αγωγό αερίου στην Κίνα

Εκτακτη είδηση

Τρεις παράξενες συμπτώσεις> Έκρηξη προπανίου στην Ελευσίνα, κόλαση φωτιάς σε εργοστάσιο στις ΗΠΑ, έκρηξη σε αγωγό αερίου στην Κίνα

Τρία φαινομενικά άσχετα γεγονότα βάζουν σε σκέψεις τους αληθινά συνειδητοποιημένους αναγνώστες

Τρία φαινομενικά άσχετα γεγονότα, που συμβαίνουν σε διαφορετικά σημεία του πλανήτη, βάζουν σε σκέψεις τους πραγματικά συνειδητοποιημένους αναγνώστες.

Πριν από λίγη ώρα, κόκκινος συναγερμός σήμανε στην πυροσβεστική για φωτιά σε φορτηγό βυτιοφόρο στην Ελευσίνα και συγκεκριμένα στα Νεόκτιστα Ασπροπύργου κοντά στα διυλιστήρια. To βυτιοφόρο μετέφερε προπάνιο, ενώ ακούγονται εκρήξεις. Έχει δοθεί εντολή για προληπτική εκκένωση της ευρύτερης περιοχής. Μάλιστα στάλθηκε στους πολίτες μήνυμα από το 112. Το μήνυμα ανέφερε στους πολίτες: «Καταφύγετε σε κλειστό κτήριο τώρα. Κλείστε τα παράθυρα και μείνετε μακριά από υαλοπίνακες. Πυρκαγιά σε βιομηχανική εγκατάσταση, κίνδυνος έκρηξης». Άμεσα στο σημείο έσπευσαν ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής, οι οποίες ενισχύθηκαν. Για την κατάσβεση της φωτιάς επιχειρούν 42 πυροσβέστες με 17 οχήματα, 2 ελικόπτερα και ένα ελικόπτερο ως συντονιστικό.

Λίγα 24ωρα νωρίτερα, η αστυνομία στο Ιλινόις είχε διατάξει υποχρεωτικές εκκενώσεις καθώς μία τεράστια πυρκαγιά μαίνονταν σε εργοστάσιο χημικών. Η φλόγα ξέσπασε σε μια εγκατάσταση που ανήκει στην Chemtool Incorporated στο Rockton. “Η Rockton Fire διέταξε την υποχρεωτική εκκένωση για την περιοχή νότια του Chemtool λόγω της βιομηχανικής πυρκαγιάς”, ανέφερε σε δήλωση η αστυνομική υπηρεσία του Rockton.

Σε μια ανάρτηση στο Facebook, οι αρχές της περιοχής συμβούλεψαν τους κατοίκους να αποφύγουν τη Διαδρομή 2 και το East Rockton Road “έτσι οι ώστε οι πυροσβεστικές δυνάμεις από άλλες κοινότητες να μπορούν να ανταποκριθούν γρήγορα στην πυρκαγιά του Chemtool”. Η Trisha Diduch, διαχειριστής σχεδιασμού και ανάπτυξης για το Rockton, δήλωσε ότι εκτιμά ότι περίπου 1.000 άτομα επηρεάζονται από την εντολή εκκένωσης και η περιοχή στο κέντρο της πόλης, η οποία απέχει περίπου ένα μίλι από το εργοστάσιο, εκκενώνεται. Η οδηγία είναι για εκκένωση σε ακτίνα 1 μιλίου, είπε.
Η Chemtool είναι ο μεγαλύτερος κατασκευαστής λιπαντικών στην Αμερική. Κατασκευάζει λιπαντικά, λιπαντικά προϊόντα και άλλα υγρά σύμφωνα με την ιστοσελίδα της.

“Η ανησυχία μας αυτή τη στιγμή είναι για την ασφάλεια όλων των υπαλλήλων μας και της γύρω κοινότητας.” Η εταιρεία είπε ότι θα μοιραστεί πρόσθετες λεπτομέρειες όπως έγινε γνωστό. Δεν γνωρίζουμε ακόμη τι προκάλεσε αυτό το συμβάν, αλλά θα συνεργαστούμε με τις τοπικές αρχές και με τη δική μας ομάδα διαχείρισης κινδύνων για να προσδιορίσουμε τι συνέβη και να εντοπίσουμε τυχόν διορθωτικές ενέργειες “, ανέφερε η εταιρία.

Η τεράστια έκρηξη έρχεται λίγες ώρες μετά από μία κόλαση φωτιάς σε τμήμα αγωγού φυσικού αερίου σε πόλη της κεντρικής Κίνας όπως μετέδωσε το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο CCTV και το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Νέα Κίνα. Τουλάχιστον 12 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και άλλοι 100 και πλέον τραυματίστηκαν. Συνολικά 144 άνθρωποι απομακρύνθηκαν από το σημείο μετά τη φονική έκρηξη στην πόλη Σιγιάν της επαρχίας Χουμπέι, σύμφωνα με το CCTV. Η έκρηξη είχε αποτέλεσμα να καταρρεύσει κτίριο σε αγορά τροφίμων, όπως μετέδωσαν τοπικά μέσα ενημέρωσης.
Σύμφωνα με το CCTV, τα νοσοκομεία στη Σιγιάν απηύθυναν έκκληση στους πολίτες να κάνουν εσπευσμένα ανακοινώσεις για δωρεά αίματος.

SHARE

Περισσότερα

MORE NEWS DESK