kourdistoportocali.comNews DeskTρεις ισραηλινές startups που επικεντρώνονται στο καθαρό νερό πρόκειται να πιλοτάρουν τις τεχνολογίες τους στην Αφρική

Breaking News

Tρεις ισραηλινές startups που επικεντρώνονται στο καθαρό νερό πρόκειται να πιλοτάρουν τις τεχνολογίες τους στην Αφρική

Είναι οι EZMEMS, NanoClear Water Solutions και SoLED

Τρεις νεοφυείς ( startups) επιχειρήσεις καθαρού νερού κερδίζουν τον διαγωνισμό πιλοτικής εφαρμογής της τεχνολογίας τους στην Αφρική.

Η EZMEMS, η NanoClear Water Solutions και η SoLED θα συνεργαστούν με την Innovation Africa, της οποίας τα ηλιακά πάνελ αντλούν νερό από υπόγειους υδροφόρους ορίζοντες και το καθαρίζουν για τους χωρικούς, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Sue Surkes στους Times του Ισραήλ.

Τρεις ισραηλινές startups εταιρείες που επικεντρώνονται στο καθαρό νερό πρόκειται να πιλοτάρουν τις τεχνολογίες τους στην Αφρική μαζί με την Innovation Africa, έναν ισραηλινό μη κερδοσκοπικό οργανισμό με έργα σε δέκα από τις χώρες της ηπείρου.

Οι τρεις κέρδισαν δεκάδες άλλους διαγωνιζόμενους για να κερδίσουν έναν διαγωνισμό που διοργανώνεται από κοινού από την Innovation Africa και την DeserTech.

Είναι οι EZMEMS, NanoClear Water Solutions και SoLED.

Η τεχνολογία πολλαπλών ανιχνεύσεων της EZMEMS μπορεί να ενσωματωθεί σε συστήματα νερού για να παρέχει δεδομένα σχετικά με την απόδοση και την ασφάλεια.

Η NanoClear Water Solutions, η οποία επικεντρώνεται σε μια προσέγγιση με βάση τη φύση για τον καθαρισμό του νερού, έχει αναπτύξει ένα πορώδες νανοκεραμικό υλικό με ωφέλιμα βακτήρια.

Η SoLED δημιούργησε μια συσκευή απολύμανσης νερού βασισμένη σε UV LED που τροφοδοτείται από το ηλιακό φως και μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε χώρους με περιορισμένη ή καθόλου ηλεκτρική ενέργεια. Είναι δημιουργία της καθηγήτριας Hadas Mamane του Πανεπιστημίου του Τελ Αβίβ και της υποψήφιας διδάκτορα Dana Pousty.

Η Innovation Africa έχει ολοκληρώσει περισσότερα από 900 έργα ηλιακής ενέργειας και νερού σε δέκα αφρικανικές χώρες, σύμφωνα με την ιστοσελίδα της, επηρεάζοντας τις ζωές εκατομμυρίων Αφρικανών.
Η Innovation Africa χρησιμοποιεί ισραηλινή τεχνολογία για να καθαρίσει το νερό από μολυσμένες πηγές προς όφελος των αφρικανικών χωριών.

Η Innovation Africa συγκεντρώνει κεφάλαια μέσω ιδιωτών χορηγών για να φέρει ηλιακά πάνελ σε αφρικανικά χωριά. Ο οργανισμός, που ιδρύθηκε και διευθύνεται από την Sivan Ya’ari, έχει σκιαγραφήσει τρεις σκοπούς για τα έργα του: να φωτίσει τα σχολεία έτσι ώστε οι μαθητές να μπορούν να σπουδάζουν για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, καθώς και τα σπίτια των δασκάλων και των διευθυντών, να τροφοδοτούν τις κλινικές για να λειτουργούν 24 ώρες το 24ωρο και να λειτουργούν μια ποικιλία μηχανημάτων που εξαρτώνται από την ηλεκτρική ενέργεια και να αντλεί νερό από υπόγειους υδροφόρους ορίζοντες και να το φιλτράρει πριν το κατευθύνει κατά μήκος των σωλήνων στις βρύσες των χωριών.

Η Reut Yahav-Spitzer, ειδικός στην ποιότητα του νερού στο Innovation: Africa, δήλωσε: «Δεν ήμασταν ιδιαίτερα αισιόδοξοι για αυτή τη διαδικασία στην αρχή, καθώς νομίζαμε ότι γνωρίζαμε ήδη το ισραηλινό οικοσύστημα. Ωστόσο… εκπλαγήκαμε όταν βρήκαμε μερικές πολλά υποσχόμενες τεχνολογίες που μπορούν να εφαρμοστούν στους ιστότοπούς μας. Το υδάτινο οικοσύστημα του Ισραήλ έχει πολλά να προσφέρει και η DeserTech μας βοήθησε να συνεργαστούμε στενά με διαφορετικούς επιχειρηματίες για να οικοδομήσουμε γόνιμες συνεργασίες».

Η DeserTech είναι μια ισραηλινή πλατφόρμα για κλιματικές τεχνολογίες προσαρμοσμένες σε ξηρά και ερημικά κλίματα. Με έδρα την πόλη Beersheba του Negev, είναι μια κοινή πρωτοβουλία του Merage Foundation Israel, του Israel Innovation Institute, του Υπουργείου Προστασίας του Περιβάλλοντος και του Πανεπιστημίου Ben Gurion του Negev.

Σε ένα ξεχωριστό έργο, η DeserTech συνεργάζεται με τον Παγκόσμιο Μηχανισμό της Σύμβασης των Ηνωμένων Εθνών για την Καταπολέμηση της Ερημοποίησης και τις 11 αφρικανικές χώρες που ηγούνται του κινήματος «Μεγάλο Πράσινο Τείχος».

Το Great Green Wall είναι μια πρωτοβουλία υπό την ηγεσία της Αφρικής με στόχο την αποκατάσταση 100 εκταρίων (πάνω από 385.000 τετραγωνικά μίλια) υποβαθμισμένης γης σε όλη την περιοχή του Σαχέλ έως το 2030, δημιουργώντας εκατομμύρια θέσεις εργασίας και δεσμεύοντας 250 εκατομμύρια τόνους διοξειδίου του άνθρακα από την ατμόσφαιρα.

Η Sivan Cohen Shachari, διευθυντής της κοινότητας DeserTech, δήλωσε ότι συνεργαζόμενοι ισραηλινοί οργανισμοί όπως η DeseTech και η Innovation Africa θα μπορούσαν να αξιοποιήσουν την ισραηλινή τεχνολογία για να φέρουν βιώσιμη ζωή σε ξηρά κλίματα και να τοποθετήσουν την περιοχή Negev ως παγκόσμιο κόμβο για αυτές τις τεχνολογίες.

 

SHARE

Περισσότερα

MORE NEWS DESK