kourdistoportocali.comNews DeskΤουλάχιστον για 10 χρόνια ακόμα οι εμβολιασμοί κατά Covid-19> Άγνωστη η διάρκεια ανοσίας των εμβολιασμένων

Τι δείχνουν τα στοιχεία

Τουλάχιστον για 10 χρόνια ακόμα οι εμβολιασμοί κατά Covid-19> Άγνωστη η διάρκεια ανοσίας των εμβολιασμένων

Τον επόμενο μήνα τα αποτελέσματα της πρώτης μεγάλης μελέτης για την ανάμειξη των εμβολίων

Οι άνθρωποι ενδέχεται να χρειάζονται έναν ετήσιο εμβολιασμό κατά της Covid-19 τα επόμενα 10 χρόνια, σύμφωνα με τον επικεφαλής της δημόσιας υγείας της Βρετανίας.

Προειδοποιώντας ότι η χώρα πρέπει να αρχίσει να σχεδιάζει με βάση το μέλλον, ο Chris Hopson ανέφερε συγκεκριμένα ότι τα εμβόλια «πιθανότατα» θα χρειάζονται «σε ετήσια βάση για, δεν ξέρω, τουλάχιστον πέντε, έξι, επτά, οκτώ, εννέα, 10 χρόνια». Κάλεσε επίσης την κυβέρνηση να δώσει στην υπηρεσία υγείας χρόνο για να σχεδιάσει πιθανές εκστρατείες εμβολιασμού κατά της Covid-19 για να τις μετατρέψει σε «κανονικές επιχειρήσεις» αντί για «λύσεις έκτακτης ανάγκης».

«Τα εμβόλια γρίπης ξεκινούν τον Σεπτέμβριο, οπότε αν πρόκειται να κάνουμε εμβολιασμό στο ένα χέρι και ένα άλλο εμβόλιο στο άλλο, πρέπει πραγματικά να το γνωρίζουμε αρκετά γρήγορα», είπε στο Times Radio. Τα σχόλιά του έρχονται μετά την υπόσχεση του Matt Hancock ότι θα εκπονήσει σχέδια για την εκστρατεία εμβολιασμού Covid για το φθινόπωρο τις επόμενες εβδομάδες.

Ο Βρετανός υπουργός Υγείας ανέφερε ότι οι αξιωματούχοι περιμένουν τα αποτελέσματα μιας δοκιμής που χρηματοδοτήθηκε από την κυβέρνηση για το εάν η ανάμειξη και η αντιστοίχιση διαφορετικών σκευασμάτων παρέχει καλύτερη προστασία. «Όταν γνωρίζουμε τα αποτελέσματα αυτής της [μελέτης], τότε θα εκθέσουμε τα πλήρη σχέδια για το πρόγραμμα του φθινοπώρου», δήλωσε ο Matt Hancock στο BBC Breakfast.

Chris Hopson

Τα ευρήματα αναμένονται από τη δοκιμή Cov-Boost ύψους 19,3 εκατομμυρίων £ τις επόμενες εβδομάδες, με έναν από τους επιστήμονες πίσω από τη μελέτη να λέει ότι τα αποτελέσματα ενδέχεται να μην έχουν φιλτραριστεί μέχρι τα τέλη Αυγούστου.

Οι ειδικοί πιστεύουν ότι δύο δόσεις εμβολίου είναι εξαιρετικά αποτελεσματικές για τουλάχιστον έξι μήνες και πιθανώς πολύ περισσότερο, αλλά δεν γνωρίζουν ακόμη τον ακριβή χρόνο καθώς οι έρευνες είναι πολύ καινούριες.

Οι αξιωματούχοι πιστεύεται ότι θα εγκρίνουν μία τρίτη δόση εμβολίου σε ηλικιωμένους και ευάλωτους για τους οποίους τα εμβόλια παραδοσιακά φθείρονται, καθώς η Βρετανία θα μετακινείται στους ψυχρότερους μήνες, περίοδο που η Covid είναι ευκολότερο να εξαπλωθεί. Αλλά θέλουν να μάθουν αν, για παράδειγμα, η χορήγηση δόσης Pfizer σε έναν ασθενή που έχει λάβει δύο τρυπήματα AstraZeneca θα μπορούσε να τους δώσει ακόμη καλύτερη ανοσία, όπως συμβαίνει με τα εμβόλια για άλλους ιούς.

Εκτός από τα σκευάσματα AZ, Pfizer και Moderna, οι επιστήμονες του Πανεπιστημίου του Σαουθάμπτον εξετάζουν επίσης εμβόλια των Novavax, Johnson & Johnson, Valneva και CureVac. Έχουν εξετάσει ήδη χιλιάδες πλήρως εμβολιασμένους Βρετανούς για τη μελέτη, η οποία θα καταγράψει τυχόν παρενέργειες και τα επίπεδα αντισωμάτων των εθελοντών προκειμένου να ελεγχθεί εάν η επιπλέον δόση προσέφερε επιπλέον προστασία.

Η βρετανική κυβέρνηση έχει ξοδέψει περίπου 15 δισεκατομμύρια λίρες συνολικά για τα εμβόλια κατά της Covid και για τους εμβολιασμούς από το NHS. Έχει ήδη προμηθευτεί περισσότερες από 500 εκατομμύρια δόσεις, αρκετές για να εμβολιάσει όλη τη χώρα πολλές φορές, κάποιες από τις οποίες προορίζονται για το αναμνηστικό πρόγραμμα εμβολιασμού.

SHARE

Περισσότερα

MORE NEWS DESK

TOP LINE

Επικίνδυνα “Ανεμβολίαστοι”;
Ξαφνικά οι υπερορθόδοξες γειτονιές του Ισραήλ εμφανίζονται με λιγότερα κρούσματα την ίδια στιγμή που ο γενικός πληθυσμός βρίσκεται εκ νέου στο έλεος της πανδημίας
EKTAKTO> O Eφιάλτης Επιστρέφει στο Ισραήλ! Πάνω από τα μισά κρούσματα και τα δύο τρίτα των ασθενών σε σοβαρή κατάσταση είναι ασθενείς που έχουν εμβολιαστεί πλήρως!
ΙΣΡΑΗΛ-ΝΕΟ> Το 80% των εμβολιασθέντων δεν μεταδίδει τον ιό, το 20% των εμβολιασθέντων τον μεταδίδει
Παγκόσμιο ΣΟΚ από τον Ugur Sahin (εμβόλιο Pfizer) o οποίος παραδέχεται στη WSJ ότι το εμβόλιο δεν αντιμετωπίζει τη Delta και νίπτει τα χείρας του για τη 3η δόση! Να αποφασίσουν οι κυβερνήσεις και οι πολίτες!
Θετικός στο ιό ο Αδωνις μετά το κορωνοπάρτι του Προεδρικού Μεγάρου;
Πάνω από 1,08 δισ. εμβολιασμένοι μετατρέπονται σε ανεμβολίαστους και ζουν έναν εφιάλτη με τους Μπουρλά και Τσιόδρα εξαφανισμένους
Φθινόπωρο 2019> Tο νοσοκομείο της Wuhan είχε ήδη δύο ορόφους γεμάτους με άρρωστους γιατρούς
Μια βραδιά στο Leverkusen χτύπησαν οι μυστικές υπηρεσίες;
Bhutan> Πως ένα μικρό φτωχό έθνος κατάφερε να έχει μόνο έναν θάνατο από τον κοροναϊό;
Ο φονικός κορωνοϊός SARS (2002) και η μεγάλη εξαπάτηση της Κίνας. Οι ανατριχιαστικές ομοιότητες με το σήμερα
Μετά το Ισραήλ και η Μεγάλη Βρετανία περιγράφει τα εμβόλια σαν “κουτσές πάπιες”