kourdistoportocali.comNews DeskΌλα όσα πρέπει να γνωρίζεις είτε είσαι εμβολιασμένος είτε όχι

Θηρίο ενήμερο

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις είτε είσαι εμβολιασμένος είτε όχι

Τουλάχιστο δεν θα πεθάνουμε από πλήξη

Πολλοί καθημερινοί άνθρωποι πιστεύουν ότι τα εμβόλια COVID θα εμποδίσουν τη μόλυνση τους από Covid-19. Ωστόσο, αυτό δεν είναι αλήθεια και δεν ήταν ποτέ αλήθεια. Τα εμβόλια δεν εμποδίζουν να μολυνθείτε από τον ιό. Επίσης, δεν εμποδίζουν το να μεταδώσετε οι ίδιοι τον ιό σε άλλους. Έχουν υπάρξει πάρα πολλές περιπτώσεις της λεγόμενης «διαπεραστικής» λοίμωξης, όπου ούτως ή άλλως πολίτες με διπλό εμβολιασμό προσβάλλονται από την COVID. Κι αυτό δεν είναι καθόλου ασυνήθιστο.

Γράφει ο James Rickards
Authored by James Rickards via DailyReckoning.com
Posted by Tyler Durden to zerohedge.com

Υπάρχουν ακόμη νέα στοιχεία ότι σε άτομα που έχουν λάβει και τις δύο δόσεις εμβολίων και προσβάλλονται από την COVID δημιουργούνται τεράστια ιικά φορτία στη μύτη και τις ρινικές κοιλότητες τους, με αποτέλεσμα να γίνονται υπερμεταδότες και να μολύνουν άλλους.

Τα εμβόλια κάνουν κάτι;

Ναι, είναι αποτελεσματικά στη μείωση των σοβαρών συμπτωμάτων της COVID. Μειώνουν επίσης το ποσοστό θνησιμότητας μεταξύ εκείνων που μολύνονται. Αυτό είναι επωφελές για τους πιο ευάλωτους, συμπεριλαμβανομένων εκείνων άνω των 70 ετών και όσων πάσχουν από παχυσαρκία, εμφύσημα, διαβήτη και άλλες καταστάσεις που σχετίζονται με θανατηφόρα περιστατικά λόγω COVID. Τούτου λεχθέντος, δεν υπάρχει σχεδόν κανένας λόγος για τα παιδιά, τους εφήβους και γενικά υγιή άτομα στα 20 ή ακόμη και στα 30 τους να κάνουν το εμβόλιο.

Μεταξύ όλων των ατόμων, εμβολιασμένων και μη εμβολιασμένων, το παγκόσμιο ποσοστό επιβίωσης είναι 99,2%. Μεταξύ των ατόμων κάτω των 70 ετών, το ποσοστό επιβίωσης είναι 99,97%. Το ποσοστό επιβίωσης για τα παιδιά είναι 99,995%.

Το αίνιγμα του Ισραήλ

Τα δεδομένα δείχνουν ότι οι περισσότερες με τα μεγαλύτερα ποσοστά εμβολιασμών έχουν τα περισσότερα κρούσματα και θανάτους ανά εκατομμύριο ανθρώπους, ενώ χώρες με μικρότερα ποσοστά έχουν τα λιγότερα κρούσματα και θανάτους ανά εκατομμύριο. Τέτοιες χώρες, σαν το Ισραήλ, παρέχουν χρήσιμα στοιχεία για την υψηλή ή τη χαμηλή αποτελεσματικότητα αυτών των εμβολίων. Το Ισραήλ είναι μία από τις πιο χώρες με τα υψηλότερα ποσοστά κάλυψης στον κόσμο, με πάνω από το 60% του πληθυσμού να είναι πλήρως εμβολιασμένο και σχεδόν το 100% των ηλικιωμένων. Αλλά το τελευταίο διάστημα η χώρα βιώνει μια μαζική αύξηση των λοιμώξεων, συμπεριλαμβανομένων των περιπτώσεων μεταξύ των πλήρως εμβολιασμένων.

Η ισραηλινή κυβέρνηση έχει επίσης στοιχεία σύμφωνα με τα οποία η αποτελεσματικότητα των εμβολίων μειώνονται στο ελάχιστον μετά από έξι μήνες ή και λιγότερο και έχει ξεκινήσει ήδη τρίτη δόση εμβολίων για όλους. Το πρόβλημα, φυσικά, είναι ότι και η τρίτη δόση θα παρουσιάσει χαμηλή αποτελεσματικότητα μετά από κάποιους μήνες, οπότε θα χρειαστεί και μια τέταρτη, μία πέμπτη ή έκτη δόση.

Και με κάθε νέα δόση έρχεται ένας νέος κίνδυνος επικίνδυνων παρενεργειών, συμπεριλαμβανομένης της μικρής αλλά πραγματικής πιθανότητας θανάτου. Οι εμβολιασμένοι θα ενισχύονται για το υπόλοιπο της ζωής τους και ο ιός δεν θα εξαφανιστεί.

Πόσες ζωές θα μπορούσαν να είχαν σωθεί;

Εν τω μεταξύ, αποτελεσματικές θεραπείες, συμπεριλαμβανομένης της ιβερμεκτίνης, της υδροξυχλωροκίνης, της βιταμίνης D, του ψευδαργύρου και άλλων φθηνών φαρμάκων, αγνοούνται από τα ιατρικά ιδρύματα. Πόσοι άνθρωποι πέθαναν επειδή τους απαγορεύτηκε η πρόσβαση σε αυτές τις θεραπείες, ειδικά νωρίς στον κύκλο της νόσου, όταν η θεραπεία είναι πιο αποτελεσματική; Είναι αδύνατο να το πούμε, αλλά θα μπορούσαν να είναι εκατοντάδες χιλιάδες.

Μία νέα μελέτη από την Εθνική Υπηρεσία Υγείας του Ηνωμένου Βασιλείου και μια καναδική εταιρεία βιοτεχνολογίας αποκάλυψε ότι ένα ρινικό σπρέι οξειδίου του αζώτου μείωσε το ιικό φορτίο της SARS-CoV-2 κατά 95% εντός 24 ωρών και 99% εντός 72 ωρών. Εάν ολοκληρωθούν οι περαιτέρω δοκιμές, η έγκαιρη θεραπεία με ένα παρόμοιο φθηνό θεραπευτικό φάρμακοι θα μπορούσε να μειώσει τα σοβαρά περιστατικά. Αλλά δεν έχει σημασία. Οι αρχές υγείας θα συνεχίσουν να προωθούν το αφήγημα ότι μόνο ο καθολικός εμβολιασμός θα σταματήσει τον ιό.

Ο πανικός των ΜΜΕ

Τα μέσα μαζικής ενημέρωσης συνεχίζουν να υπερεπνέουν για «κρούσματα» αλλά αγνοούν το γεγονός ότι τα ποσοστά θανάτων έχουν μειωθεί από τον Ιανουάριο. Όταν κάποιος αναφέρει τα 38 εκατομμύρια Αμερικανούς που έχουν επιβιώσει από την COVID και έχουν ήδη αντισώματα, τότε η ανοσία της αγέλης είναι ήδη εδώ. Τα στοιχεία δείχνουν ότι τα άτομα που είχαν COVID μεταξύ Ιανουαρίου και Φεβρουαρίου 2021 και ανάρρωσαν έχουν 13 φορές υψηλότερη ανοσία στην παραλλαγή Delta από όση παρέχουν τα εμβόλια.

Βρισκόμαστε στο στάδιο όπου μπορούμε να μάθουμε να ζούμε με την COVID όπως κάνουμε με πολλές άλλες ενδημικές ασθένειες όπως η εποχική γρίπη. Δεν υπάρχει λόγος φόβου. Αλλά οι αρχές δημόσιας υγείας επιμένουν ότι αυτά τα άτομα με φυσική ανοσία πρέπει επίσης να εμβολιαστούν. Η πολιτική αυτή δεν είναι «επιστήμη». Οι πολιτικές μηδενικού COVID που έχουν ακολουθήσει πολλές κυβερνήσεις είναι εντελώς εξωπραγματικές. Ο ιός πάει όπου θέλει. Οι μόνες πραγματικές λύσεις είναι η υπομονή, η ανοσία της αγέλης και οι αποτελεσματικές θεραπείες.

Ήρθε επιτέλους η ώρα να σταματήσουμε να ζούμε με το φόβο και να αρχίσουμε να αντιμετωπίζουμε την COVID ως μια ενδημική ασθένεια που θα είναι μαζί μας για μεγάλο χρονικό διάστημα, όπως η εποχική γρίπη ή ο διαβήτης. Δυστυχώς, οι κυβερνητικές αρχές εξακολουθούν να επιμένουν ότι μπορούν να ελέγξουν την κατάσταση με διαταγές και μέτρα.

Οι καραντίνες δεν πέτυχαν. Γιατί θα λειτουργήσουν τώρα;

Τα στοιχεία είναι σαφή ότι οι μάσκες δεν αποδίδουν και τα lockdown δεν λειτουργούν (αλλά καταστρέφουν). Κυρίως ιοι καραντίνες, δεν σταματούν την εξάπλωση του ιού επειδή κρατούν τους ανθρώπους σε εσωτερικούς χώρους όπου ο ιός μπορεί να εξαπλωθεί πιο εύκολα. Από την άλλη, η υπαίθρια δραστηριότητα είναι απαραίτητη για καθαρό αέρα, ψυχική και σωματική υγεία και άσκηση. Οι άνθρωποι θα βρουν έναν τρόπο να συγκεντρωθούν και να αλληλεπιδράσουν ακόμη και με κανόνες καραντίνας. Αυτό σημαίνει ότι τα lockdown επιβάλλουν όλο το οικονομικό κόστος με κάποια, ελάχιστα οφέλη για τη δημόσια υγεία.

Αυτό αναγνωρίστηκε σε μια εργασία το 2006 από τον D.A. Henderson, τον μεγαλύτερο ιολόγο και επιδημιολόγο του 20ού αιώνα που ηγήθηκε της επιτυχούς προσπάθειας για την εξάλειψη της ευλογιάς και κέρδισε το Αμερικανικό Προεδρικό Μετάλλιο της Ελευθερίας. Είπε ότι τα lockdown δεν λειτουργούν και ανέφερε λεπτομερείς λόγους για τους οποίους συμβαίνει αυτό. Δυστυχώς, το βραβευμένο έργο του αγνοήθηκε από πολιτικούς που ήθελαν να φανούν ότι κάνουν κάτι.

Ο Biden επαναλαμβάνει το λάθος του Trump

Οι αξιωματούχοι υγείας δεν έπρεπε ποτέ να έχουν λόγο στον τομέα της οικονομίας. Αυτό ήταν ένα τεράστιο λάθος από τον Trump και έγινε χειρότερο από τον Biden. Οι ανοσολόγοι απόλαυσαν κάποια οφέλη από τα lockdown, αλλά αυτά θα είχαν έρθει ούτως ή άλλως επειδή κάθε ιογενές ξέσπασμα τρέχει μια προβλέψιμη πορεία 8-10 εβδομάδων. Αυτό που αγνόησαν οι ειδικοί ήταν το κόστος από πλευράς θανάτων εξαιτίας αυτοκτονιών, υπερβολικής κατανάλωσης αλκοόλ, κατάχρησης ναρκωτικών, ενδοοικογενειακής βίας, κατάθλιψης, άγχους και άλλων δυσλειτουργικών συμπεριφορών

Τα οφέλη της πολιτικής για τη δημόσια υγεία ήταν ελάχιστα, αλλά το οικονομικό, κοινωνικό και ψυχολογικό κόστος ήταν μεγάλο και εξακολουθεί να πληρώνεται. Εν τω μεταξύ, η ώθηση για καθολικό εμβολιασμό συνεχίζεται, παρά τις ενδείξεις ότι δεν είναι αποτελεσματικός και απαραίτητος όπως ισχυρίζονται οι κυβερνήσεις. Η κοινωνία μετατρέπεται γρήγορα σε μια κουλτούρα δύο επιπέδων εμβολιασμένων και μη εμβολιασμένων.

Στη Wall Street, όπου τα ποσοστά εμβολιασμού φτάνουν το 90% σε κάποιες επιχειρήσεις, οι μη εμβολιασμένοι αντιμετωπίζονται σαν λεπροί. Ένας επενδυτικός τραπεζίτης είπε: «Εάν είστε κάποιος που δεν έχει εμβολιστεί, θεωρείστε χαμένος». Ακόμη και οι εταιρείες που δεν απαιτούν πλήρη εμβολιασμό για να επιστρέψουν οι εργαζόμενοι στην εργασία τους, αναγκάζουν τους μη εμβολιασμένους να υποβάλλονται σε εβδομαδιαία τεστ, να κάθονται μακριά από τους συναδέλφους τους και να φορούν μάσκες, ενώ οι άλλοι είναι χωρίς μάσκα.

Εμβόλιο βουντού

Πρόκειται για ηλίθιους κανόνες. Και πάλι, ο εμβολιασμός δεν σταματά τη μόλυνση. Δεν σταματά την εξάπλωση. Ένα πλήρως εμβολιασμένο άτομο μπορεί να κολλήσει την COVID και να τη μεταδώσει σε άλλους. Οι μη εμβολιασμένοι έχουν τόσο πολύ να φοβηθούν όσον αφορά την προσβολή της νόσου από τον εμβολιασμένο όσο και το αντίστροφο. Υπάρχουν πολλοί λόγοι για να μην λάβει κάποιος το εμβόλιο, συμπεριλαμβανομένου του να είστε μεταξύ των 38 εκατομμυρίων Αμερικανών που έχουν αναρρώσει από τον ιό και να έχετε ισχυρότερη προστασία αντισωμάτων από τον εμβολιασμένο. Αλλά και εκείνοι αντιμετωπίζονται επίσης σαν λεπροί. Αυτή η διάκριση δεν θα κάνει τίποτα προκειμένου να επιβραδύνει την εξάπλωση της ασθένειας, αλλά θα κάνει πολλά για να διασπάσει την κοινωνία. Οι επενδυτές μπορούν να κατανοήσουν σωστά τις διακρίσεις για τον εμβολιασμό ως ένα ακόμη εμπόδιο στην παραγωγικότητα και την οικονομική ανάπτυξη.

Αλλά οι κυβερνήσεις θα συνεχίσουν να επιβάλλουν αξίες χωρίς αξία και οι οικονομίες θα συνεχίσουν σε τροχιά αργής ανάπτυξης.

SHARE

Περισσότερα

MORE NEWS DESK

TOP LINE

Los Angeles Times> Aφού πρώτα έχουν εμβολιαστεί εκατομμύρια άνθρωποι με 3η δόση, τώρα οι επιστήμονες αναρωτιούνται εάν θα ήτο φρόνιμο να περιμένουμε εμβόλιο αποκλειστικά για τη μετάλλαξη Delta
O πάντα συναρπαστικός mr Jumbo, εκτιμά ότι το 2021 είναι μία  χαμένη χρονιά ενώ δεν βλέπει βελτίωση ούτε το 2022
Αιφνιδιαστική παραίτηση του επικεφαλής της Bundesbank
Το πήρε απόφαση ο Γιώργος Παπανδρέου> Θα είμαι υποψήφιος- Χρειαζόμαστε Νέα Αλλαγή
Kαθώς ο Bill Gates συνόδευε την κόρη του Jennifer στον γάμο της, το CNN “ξέθαβε” νέες καταγγελίες σε βάρος του
Σε κατάσταση συναγερμού ξανά η εμβολιασμένη Βρετανία> Στο 10% η νέα υπό-παραλλαγή του κορωνοϊού AY.4.2
Έρευνα-βόμβα της Daily Telegraph> Οι 26 από τους 27 επιστήμονες που υπέγραψαν την επιστολή του Lancet για τον κορωνοϊό είχαν κάποια (μεγάλη ή μικρή) σχέση με το εργαστήριο της Wuhan. O αμφιλεγόμενος Σωτήρης Τσιόδρας
To THEOPHANO FOUNDATION βράβευσε το ζεύγος των επιστημόνων που ανέπτυξε το πρώτο εμβόλιο ενάντια στον κορονοϊό
Το Ισραήλ με το 43% του πληθυσμού να έχει κάνει 3 δόσεις εμβολίου δείχνει να τιθασεύει το 4ο κύμα. Δυστυχώς αρκετοί είναι οι νεκροί και ανάμεσα στους εμβολιασθέντες
Πρώτo κρούσμα της μετάλλαξης Delta AY.4.2  διαγνώστηκε στο Ισραήλ
-Δεν είναι η πρώτη ατυχία που είχα στη ζωή μου…Ελπίζω να είναι η τελευταία…
Deutsche Welle> Είναι ο Putin και η Gazprom πίσω από την ενεργειακή κρίση;