kourdistoportocali.comNews DeskΤο πήρε απόφαση ο Γιώργος Παπανδρέου> Θα είμαι υποψήφιος- Χρειαζόμαστε Νέα Αλλαγή

Ηγεσία ΚΙΝΑΛ

Το πήρε απόφαση ο Γιώργος Παπανδρέου> Θα είμαι υποψήφιος- Χρειαζόμαστε Νέα Αλλαγή

Νωρίτερα επικοινώνησε τηλεφωνικά με την Πρόεδρο του κόμματος Φώφη Γεννηματά [VIDEO]

Την υποψήφιότητά του ανακοίνωσε επίσημα ο Γιώργος Παπανδρέου μιλώντας για την ανάγκη Νέας Αλλαγής. Απηύθυνε προσκλητήριο ώστε το ΚΙΝΑΛ να ξαναγίνει πρωταγωνιστής των εξελίξεων και ταυτόχρονα καταλύτης για την διαμόρφωση μιας προοδευτικής πρότασης διακυβέρνησης.

Η δήλωσή του έχει ως εξής: «Χρειαζόμαστε μια Νέα Αλλαγή.  Για τους πολίτες και τη χώρα.  Για αυτό η Δημοκρατική Προοδευτική Παράταξη χρειάζεται να ξαναγίνει μεγάλη. 
Να συμπορευτεί με τις άλλες προοδευτικές δυνάμεις στην Ευρώπη και τον κόσμο, που επανέρχονται δυναμικά.

Αποφάσισα να θέσω υποψηφιότητα για την ηγεσία του Κινήματος.  Θα συμβάλω με όλες μου τις δυνάμεις για να ξαναγίνει η παράταξη μας μεγάλη και ισχυρή. Πρωταγωνιστής και πάλι των εξελίξεων. 

Καταλύτης για την διαμόρφωση μιας προοδευτικής πρότασης διακυβέρνησης. Παράταξη ικανή να απαντήσει αποτελεσματικά στη συντήρηση.
Καλώ όλους τους δημοκράτες και προοδευτικούς πολίτες, να μετατρέψουμε αυτήν τη διαδικασία σε γιορτή Δημοκρατίας και συμμετοχής.
Για την απόφασή μου αυτή έχω ενημερώσει την Πρόεδρο μας, Φώφη Γεννηματά και την αρμόδια επιτροπή».

Ο κ. Παπανδρέου αμέσως μετά την επιστροφή του από την Κωνσταντινούπολη μαζί με στενούς του συνεργάτες βρέθηκε στο Ίδρυμα Ανδρέας Παπανδρέου όπου για αρκετή ώρα συσκέπτονταν και μελετούσαν τις τελικές αποφάσεις για την ανακοίνωση του.  Όπως σημείωσε, μεταξύ άλλων, στην δήλωση του «αποφάσισα να θέσω υποψηφιότητα για την ηγεσία του Κινήματος.Θα συμβάλω με όλες μου τις δυνάμεις για να ξαναγίνει η παράταξη μας μεγάλη και ισχυρή».

Νωρίτερα επικοινώνησε τηλεφωνικά με την Πρόεδρο του κόμματος Φώφη Γεννηματά, η οποία νοσηλεύεται εδώ και αρκετές ημέρες στον Ευαγγελισμό. Σύμφωνα με πηγές από το περιβάλλον της του ευχήθηκε «καλή επιτυχία». 

Για αρκετή ώρα, έως ότου βγει η δήλωση του Γιώργου Παπανδρέου, δεν επιτρεπόταν η είσοδος στους δημοσιογράφους. Αρκετή ώρα μετά, αφού ολοκληρώθηκε η μαγνητοσκόπησης της δήλωσης, επετράπη η είσοδος μόνο στους φωτογράφους.

Μέσα στο ΙΑΠ βρίσκονται παλιοί συνεργάτες και υπουργοί της κυβέρνησης Παπανδρέου, όπως ο Γιώργος Πεταλωτής, Φίλιππος Σαχινίδης, Δημήτρης Ρέππας και ο Μιχάλης Καρχιμάκης. 
Λίγο μετά ο Γιώργος Παπανδρέου έφυγε με κατεύθυνση το σπίτι του χωρίς να κάνει δηλώσεις στους δημοσιογράφους.

Την ίδια στιγμή, οι υπόλοιποι διεκδικητές της ηγεσίας συνεχίζουν κανονικά την δραστηριότητά τους – οι Γερουλάνος και Χρηστίδης συνεχίζουν την συλλογή υπογραφών από την «βάση», ενώ ο Ανδρέας Λοβέρδος δήλωσε ότι δεν διανοήθηκε ποτέ το ενδεχόμενο απόσυρσης, προσθέτοντας ότι θέλει να προσφέρει στην Ελλάδα αυτό που δεν διαθέτει – «δηλαδή, αντιπολίτευση», όπως χαρακτηριστικά ανέφερε.

Αργά το μεσημέρι της Τετάρτης, ο Βασίλης Κεγκέρογλου -ο οποίος έχει δηλώσει ότι ενδεχόμενη υποψηφιότητα Παπανδρέου «αλλάζει τα δεδομένα», ανακοίνωσε ότι κατέθεσε στο Κίνημα Αλλαγής 6837 υπογραφές – πολύ πάνω από τις 5.000 που απαιτούνται για την κατοχύρωση της δικής του υποψηφιότητας.

SHARE

Περισσότερα

MORE NEWS DESK

TOP LINE

ΒΟΜΒΑ από το επιστημονικό TΗΕ LANCET> Οι εμβολιασμένοι μεταδίδουν περισσότερο τον ιό και ασθενούν πιο βαριά από τους ανεμβολίαστους!
Έφυγε ξαφνικά από τη ζωή ο γνωστός επιχειρηματίας της εστίασης Θωμάς Παπασταύρου
ΕΠΙΣΗΜΟ> Ο FDA απελευθέρωσε τις πρώτες 500 σελίδες (από τις 329.000) των εγγράφων για το εμβόλιο της Pfizer. Κυριαρχούν οι “Διαταραχές του νευρικού συστήματος” ανάμεσα στις παρενέργειες
Πανεπιστήμιο του Cardiff> Βρέθηκε ο μηχανισμός που προκαλεί θρομβώσεις από το εμβόλιο της AstraZeneca
At least 69 athletes collapse in one month, many dead
Tucker Carlson> Ζούμε μια τυραννία. Σε εξέλιξη το προαναγγελθέν παγκόσμιο πανδημικό project μείωσης πληθυσμού;
Γερουσιαστής Ralph Norman> Ακούγεται σαν την αρχή ενός πολύ κακού αστείου, πως ένα εμβόλιο που λαμβάνει έγκριση σε 108 ημέρες απαιτεί τώρα 55 χρόνια μόνο για να απελευθερώσει πληροφορίες;
Bill Gates-Πλανήτης Γη, Δεκέμβριος 2021> H δυστοπική σχέση ενός δισεκατομμυριούχου με τις πανδημίες
-Ποτέ δεν υποστήριξα τις εντολές εμβολιασμού, λέει τώρα ο Fauci
Οι ορθόδοξοι εβραίοι της Νέας Υόρκης αντιδρούν με την υποχρεωτικότητα των εμβολιασμών στα σχολεία
ΣΟΚ! Ο ΕΟΔΥ παραδέχεται 20% (δηλαδή στη πραγματικότητα κάπου ανάμεσα στο 60-80%) εμβολιασθέντες ανάμεσα στους διασωληνωμένους και ο ανεκδιήγητος Τσίπρας μιλάει για κουλτούρα εμβολιασμού!
ΙΣΡΑΗΛ> Ο γιατρός που φέρεται να είναι θετικός στην Omicron δεν κατάφερε να κολλήσει ούτε τη σύζυγό του. Συνάντησε δεκάδες ανθρώπους, μόνο ένας ακόμη βρέθηκε θετικός