kourdistoportocali.comNews DeskΤο νέο success story της Ford> Ποια ηλεκτρικά αυτοκίνητα; Τα βενζινοκίνητα και τα οχήματα με γκάζι συνεχίζουν να πουλούν σαν τρελά

Γράφει ο Peter Valdes-Dapena/CNN Business

Το νέο success story της Ford> Ποια ηλεκτρικά αυτοκίνητα; Τα βενζινοκίνητα και τα οχήματα με γκάζι συνεχίζουν να πουλούν σαν τρελά

Η Ford έχει την ευκαιρία να κερδίσει σε πωλήσεις από οδηγούς που δεν είναι έτοιμοι να κάνουν την αλλαγή, τόνισε ο Kumar Galhotra, πρόεδρος της Ford Blue

Όταν ο διευθύνων σύμβουλος της Ford, Jim Farley, χώρισε την επιχείρηση επιβατικών οχημάτων της εταιρείας σε δύο μέρη, ένα για ηλεκτρικά αυτοκίνητα και το άλλο για βενζινοκίνητα οχήματα, ο Farley ανέλαβε επικεφαλής της επιχείρησης ηλεκτρικών αυτοκινήτων, ένα τμήμα που ονομάστηκε Model e. Αυτό που υπέθεσαν τότε πολλοί αναλυτές του κλάδου ήταν ότι το άτομο που θα διεύθυνε τα αυτοκίνητα εσωτερικής καύσης θα ήταν εκεί για να επιβλέπει απλά μία κατηγορία αυτοκινήτων που πεθαίνει τα τελευταία χρόνια.

Από τον Peter Valdes-Dapena/CNN Business

Μόνο που δεν είναι ακριβώς έτσι τα πράγματα, τόνισε ο Kumar Galhotra, πρόεδρος του Ford Blue, του τμήματος οχημάτων εσωτερικής καύσης της Ford. Αντίθετα, είπε, ανθεί. «Ξοδεύω πολύ από τον χρόνο και τις επενδύσεις μας για να επεκτείνω την ικανότητα [παραγωγής] για όλα τα Ford Blue οχήματά μας», είπε στο CNN Business. «Λοιπόν, για μένα, η Ford Blue είναι μια ιστορία ανάπτυξης».

Βασικά, κρατώντας σταθερά το πόδι στο γκάζι του κόσμου της εσωτερικής καύσης, η Ford επωφελείται από πελάτες που χάνουν την πρόσβαση σε οχήματα που κινούνται με φυσικό αέριο από άλλες αυτοκινητοβιομηχανίες, ακόμη και ενώ η ίδια η Ford κυκλοφορεί νέα μοντέλα EV. Η αυτοκινητοβιομηχανία έχει αποφασίσει να εξυπηρετεί τέτοιους πελάτες, τόνισε ο Galhotra.

Την ίδια στιγμή, ωστόσο, ο Stellantis, ο πολυεθνικός όμιλος κατασκευής αυτοκινήτων, που ιδρύθηκε τον Ιανουάριο του 2021 βάσει μιας διασυνοριακής συγχώνευσης 50% – 50% μεταξύ του ιταλο-αμερικανικού ομίλου Fiat Chrysler Automobiles και του γαλλικού ομίλου PSA, ανακοίνωσε ότι θα σταματήσει την παραγωγή του κουπέ Dodge Challenger και του στενά συνδεδεμένου με αυτό Dodge Charger το 2023.

«Σε αυτό το συγκεκριμένο τμήμα, στη Mustang, παρόλο που μπορεί στο μέλλον να συρρικνωθεί, υπάρχουν πολλές εικασίες ότι οι ανταγωνιστές μας μπορεί να το εγκαταλείψουν νωρίτερα», είπε. «Έτσι, παρόλο που το τμήμα του κλάδου συρρικνώνεται, εμείς μπορούμε να αναπτυχθούμε».

Σε αντίθεση με την GM, η οποία έχει δηλώσει δημόσια ότι σχεδιάζει να πουλά μόνο οχήματα με μηδενικές εκπομπές έως το 2035, η Ford δεν έχει ορίσει ημερομηνία λήξης για την κατασκευή και την πώληση οχημάτων που κινούνται με φυσικό αέριο. Ενώ η Ford είχε κάποια επιτυχία με ηλεκτρικά οχήματα όπως τα Mustang Mach-E και F-150 Lightning, πουλά παράλληλα μοντέλα που κινούνται με φυσικό αέριο στα ίδια τμήματα της αγοράς. Και η Ford πουλάει επίσης υβριδικά και plug-in υβριδικά μοντέλα, ενώ η GM έχει πει ότι θα μεταβεί κατευθείαν στα EV.

Η Ford έχει επικεντρώσει το ενδιαφέρον σε τρεις κατηγορίες αυτοκινήτων με φυσικό αέριο που περιλαμβάνουν όλα τα μοντέλα, είπε ο Galhotra. Πρόκειται για δυνατά οχήματα όπως τα SUV εκτός δρόμου Mustang και Bronco, SUV γενικής χρήσης όπως τα Ford Escape και Explorer και, φυσικά, φορτηγά όπως η σειρά F και το Maverick. Σε αυτές τις κατηγορίες, είπε, η Ford βρίσκει ακόμα νέες περιοχές ενδιαφέροντος για εξερεύνηση, όπως με το Bronco και το Maverick, ένα μικρό φορτηγό με μηχανική παρόμοια με αυτή ενός αυτοκινήτου. Και τα δύο είναι μοντέλα που παρουσιάστηκαν πρόσφατα σε τμήματα που η Ford δεν ανταγωνιζόταν πριν και τα πάνε καλά.

«Δεν μπορούμε να πουλήσουμε άλλα Mavericks», είπε ο Galhotra. «Είμαστε εντελώς sold out».

Η πλειοψηφία των πελατών τόσο για το Bronco όσο και για το μικρότερο Bronco Sport είναι νέοι στη Ford, είπε. Περίπου το 60% των αγοραστών του Ford Bronco δεν είχαν πρόσφατα στην κατοχή τους κάποιο άλλο Ford.

Για να συνεχίσει να βλέπει τις πωλήσεις να αυξάνονται, ο Galhotra είπε ότι η Ford δεν θα σταματήσει να δαπανά και να επεκτείνει τις διάφορες σειρές μοντέλων της. Το Bronco είναι ήδη μια οικογένεια μοντέλων, συμπεριλαμβανομένου του πλήρους μεγέθους SUV Bronco και του μικρότερου Bronco Sport. Καθένα έχει επίσης μια ποικιλία ειδικών εκδόσεων όπως τα μοντέλα Heritage. Η Ford χρησιμοποίησε επιτυχώς παρόμοια στρατηγική με τη Mustang, δημιουργώντας φαινομενικά ατελείωτες παραλλαγές, από την 4κύλινδρη Ecoboost Mustang αξίας 27.000 δολαρίων έως την Shelby GT 500 των 760 ίππων των 80.000 δολαρίων.

Σαφώς, κάποια στιγμή, τα οχήματα εσωτερικής καύσης θα καταργηθούν σταδιακά, παραδέχεται ο Galhotra. Αλλά δεν είναι ξεκάθαρο πότε θα γίνει αυτό και, καθώς άλλες αυτοκινητοβιομηχανίες στρέφονται προς την προσφορά μόνο ηλεκτρικών οχημάτων, η Ford έχει την ευκαιρία να κερδίσει σε πωλήσεις από οδηγούς που δεν είναι έτοιμοι να κάνουν την αλλαγή, είπε ο Galhotra. Ταυτόχρονα, φυσικά, η Ford θα προσφέρει και επιλογές ηλεκτρικών οχημάτων για όσους είναι έτοιμοι, είπε.

SHARE

Περισσότερα

MORE NEWS DESK