kourdistoportocali.comNews DeskΤο Ισραήλ με το 43% του πληθυσμού να έχει κάνει 3 δόσεις εμβολίου δείχνει να τιθασεύει το 4ο κύμα. Δυστυχώς αρκετοί είναι οι νεκροί και ανάμεσα στους εμβολιασθέντες

Η νοσηρότητα στη χώρα συνεχίζει να μειώνεται

Το Ισραήλ με το 43% του πληθυσμού να έχει κάνει 3 δόσεις εμβολίου δείχνει να τιθασεύει το 4ο κύμα. Δυστυχώς αρκετοί είναι οι νεκροί και ανάμεσα στους εμβολιασθέντες

Για να δούμε λοιπόν τι συμβαίνει στο Ισραήλ σύμφωνα με τον απολογισμό που δημοσίευσε η Jerusalem Post

Για να δούμε λοιπόν τι συμβαίνει στο Ισραήλ σύμφωνα με τον απολογισμό που δημοσίευσε η Jerusalem Post.

Στη χώρα το 69% του πληθυσμού έχει κάνει τουλάχιστο μία δόση, το 63% του πληθυσμού έχει δύο δόσεις και το 43% του πληθυσμού έχει κάνει και την 3η δόση.

Το Ισραήλ λοιπόν ξεπέρασε τα 8.000 θύματα του κορονοϊού. Έξι ασθενείς υπέκυψαν στον ιό τις προηγούμενες 24 ώρες, ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας την Τρίτη, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των νεκρών στους 8.010.
Από την αρχή του τέταρτου κύματος τον Ιούνιο, έχουν πεθάνει σχεδόν 1.600 άνθρωποι, η πλειοψηφία τον Αύγουστο και τον Σεπτέμβριο, 631 και 668, αντίστοιχα. Άλλα 224 άτομα έχουν πεθάνει από την COVID-19 από τις αρχές Οκτωβρίου.
Ο αριθμός των θυμάτων κατά το τέταρτο κύμα παρέμεινε σημαντικά χαμηλότερος από ό, τι κατά το προηγούμενο κύμα, όταν ο ιός σκότωσε 1.445 τον Ιανουάριο και 947 τον Φεβρουάριο.

Αλλά οι τελευταίοι τρεις μήνες εξακολουθούν να είναι από τους πιο θανατηφόρους από την έναρξη της πανδημίας πέρυσι.

Τα περισσότερα από τα θύματα ήταν άνω των 60 ετών και δεν έχουν εμβολιαστεί, ανέφερε το υπουργείο.

Τις τελευταίες τέσσερις εβδομάδες, 8 εμβολιασμένα άτομα κάτω των 60 ετών υπέκυψαν στον ιό σε σύγκριση με 46 μη εμβολιασμένα άτομα που πέθαναν. Οι μη εμβολιασμένοι ανήκουν στη μειοψηφία του πληθυσμού.

Μεταξύ των ατόμων άνω των 60 ετών, πέθαναν 117 πλήρως εμβολιασθέντες έναντι 218 που δεν ήταν εμβολιασμένοι.

Από 1,56 εκατομμύρια Ισραηλινοί άνω των 60 ετών, λιγότεροι από 110.000 δεν έχουν εμβολιαστεί και περισσότεροι από 1,2 εκατομμύρια έχουν λάβει τον εμβολιασμό τους.
Εν τω μεταξύ, η νοσηρότητα στη χώρα συνέχισε να μειώνεται την Τρίτη, ανέφερε το υπουργείο Υγείας.
Περίπου 1.483 νέα κρούσματα εντοπίστηκαν τη Δευτέρα, με 1,42% από τους περίπου 105.000 ανθρώπους που εξετάστηκαν να είναι θετικοί. Την περασμένη Δευτέρα, υπήρχαν 2.432 κρούσματα και 3.273 κρούσματα την προηγούμενη εβδομάδα.
Ο αριθμός των ασθενών σε σοβαρή κατάσταση συνέχισε να μειώνεται και μειώθηκε στους 360, περίπου το μισό αριθμό έναν μήνα νωρίτερα.
Επί του παρόντος, το Ισραήλ έχει περίπου 17.000 ενεργά κρούσματα. Στην κορύφωση του τέταρτου κύματος, υπήρχαν πάνω από 80.000.
Η πλειοψηφία των ενεργών φορέων του ιού είναι μαθητές, περίπου 10.000. Από τη Δευτέρα, άλλοι 60.000 μαθητές βρίσκονταν σε καραντίνα αφού εκτέθηκαν σε επαληθευμένο κρούσμα.
Στην κορύφωση του τέταρτου κύματος στις αρχές Σεπτεμβρίου, περισσότερα από 150.000 παιδιά βρίσκονταν σε απομόνωση, είτε επειδή είχαν μολυνθεί από τον ίδιο τον ιό είτε είχαν εκτεθεί σε μολυσμένο άτομο.
Λόγω του συνδυασμού της πτώσης της νοσηρότητας και του περιγράμματος της Πράσινης Τάξης, ο αριθμός μειώνεται αργά.
Στο πλαίσιο του προγράμματος Green Class, οι μαθητές που εκτίθενται σε επαληθευμένο ασθενή δεν χρειάζεται να μπουν αυτόματα σε καραντίνα. Αντίθετα, πρέπει να κάνουν τεστ PCR και εάν είναι αρνητικό, υποβάλλονται σε γρήγορο τεστ αντιγόνου κάθε μέρα για μια εβδομάδα, ακολουθούμενο από τελικό τεστ PCR. Με την προϋπόθεση ότι δεν θα είναι θετικοί σε κανένα στάδιο, μπορούν να συνεχίσουν να παρακολουθούν το σχολείο.

Επί του παρόντος, το πρόγραμμα είναι αποτελεσματικό μόνο σε «πράσινες» περιοχές της χώρας, όπως ορίζεται από το πρόγραμμα φανών του Υπουργείου Υγείας, το οποίο χαρακτηρίζει τους δήμους ως πράσινους, κίτρινους, πορτοκαλί ή κόκκινους, με βάση διάφορες παραμέτρους, συμπεριλαμβανομένης της νοσηρότητας και του ποσοστού εμβολιασμού. Πάνω από τα τρία τέταρτα των Ισραηλινών (78%) ζουν σήμερα σε καθορισμένη πράσινη περιοχή.
Από την επόμενη εβδομάδα, το περίγραμμα θα επεκταθεί σε κίτρινες περιοχές, καλύπτοντας άλλο 20% του πληθυσμού και στα νηπιαγωγεία, ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Naftali Bennett τη Δευτέρα το βράδυ

SHARE

Περισσότερα

MORE NEWS DESK

TOP LINE

ΕΠΙΣΗΜΟ> Ο FDA απελευθέρωσε τις πρώτες 500 σελίδες (από τις 329.000) των εγγράφων για το εμβόλιο της Pfizer. Κυριαρχούν οι “Διαταραχές του νευρικού συστήματος” ανάμεσα στις παρενέργειες
ΒΟΜΒΑ από το επιστημονικό TΗΕ LANCET> Οι εμβολιασμένοι μεταδίδουν περισσότερο τον ιό και ασθενούν πιο βαριά από τους ανεμβολίαστους!
Έφυγε ξαφνικά από τη ζωή ο γνωστός επιχειρηματίας της εστίασης Θωμάς Παπασταύρου
Πανεπιστήμιο του Cardiff> Βρέθηκε ο μηχανισμός που προκαλεί θρομβώσεις από το εμβόλιο της AstraZeneca
At least 69 athletes collapse in one month, many dead
Γερουσιαστής Ralph Norman> Ακούγεται σαν την αρχή ενός πολύ κακού αστείου, πως ένα εμβόλιο που λαμβάνει έγκριση σε 108 ημέρες απαιτεί τώρα 55 χρόνια μόνο για να απελευθερώσει πληροφορίες;
Tucker Carlson> Ζούμε μια τυραννία. Σε εξέλιξη το προαναγγελθέν παγκόσμιο πανδημικό project μείωσης πληθυσμού;
Bill Gates-Πλανήτης Γη, Δεκέμβριος 2021> H δυστοπική σχέση ενός δισεκατομμυριούχου με τις πανδημίες
-Ποτέ δεν υποστήριξα τις εντολές εμβολιασμού, λέει τώρα ο Fauci
ΣΟΚ! Ο ΕΟΔΥ παραδέχεται 20% (δηλαδή στη πραγματικότητα κάπου ανάμεσα στο 60-80%) εμβολιασθέντες ανάμεσα στους διασωληνωμένους και ο ανεκδιήγητος Τσίπρας μιλάει για κουλτούρα εμβολιασμού!
ΙΣΡΑΗΛ> Ο γιατρός που φέρεται να είναι θετικός στην Omicron δεν κατάφερε να κολλήσει ούτε τη σύζυγό του. Συνάντησε δεκάδες ανθρώπους, μόνο ένας ακόμη βρέθηκε θετικός
Οι ορθόδοξοι εβραίοι της Νέας Υόρκης αντιδρούν με την υποχρεωτικότητα των εμβολιασμών στα σχολεία