kourdistoportocali.comNews DeskΤο Γουέστερν της Παρανομίας στήνει στα Λιπάσματα ο δήμαρχος Χρήστος Βρεττάκος

Δηλώνει οικολογικά ευαίσθητος

Το Γουέστερν της Παρανομίας στήνει στα Λιπάσματα ο δήμαρχος Χρήστος Βρεττάκος

Τσιμεντώνει αιγιαλό-παραλία και θάλασσα

Καλλιτέχνης στη καταστροφή του Περιβάλλοντος αναδεικνύεται ο δήμαρχος Κερατσινίου-Δραπετσώνας Χρήστος Βρεττάκος.

Ο κ. Βρεττάκος ενώ υποδύεται τον οικολόγο σερίφη την ίδια στιγμή μετατρέπει τον χώρο του πρώην εργοστασίου Λιπασμάτων σε Γουέστερν Παρανομίας.

Χωρίς άδεια της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας και χωρίς να είναι λεβεντόπαιδο σαν τον Αρίστο μπήκε στο μαγαζί και το τσιμεντώνει ανηλέητα.

Τον περιέλαβε λοιπόν η Περιφέρεια και όπου νάναι θα αρχίσει να πουλάει τα οικόσημα του Δήμου για να πληρώνει τα πρόστιμα που μπορεί να φθάσουν ακόμη και τις 500.000 ευρώ ενώ είναι πιθανή η ποινική δίωξη του Δημάρχου αλλά και άλλων εμπλεκόμενων.

Αυτό έγινε λόγω της έλλειψης περιβαλλοντικής αδειοδότησης τμήματος του έργου και επιβεβαιώθηκε με έγγραφο με θέμα «Αυτοψία στον χώρο του πρώην εργοστασίου Λιπασμάτων στον Δήμο Κερατσινίου Δραπετσώνας – Έναρξη διαδικασίας επιβολής διοικητικών κυρώσεων».

Όπως τονίζεται στο έγγραφο, η εκτέλεση έργων χωρίς την απαιτούμενη περιβαλλοντική έγκριση συνιστά παράβαση της κείμενης περιβαλλοντικής νομοθεσίας (άρθρο 4 του Ν.1650/86 όπως τροποποιήθηκε και ισχύει) και επισύρει κυρώσεις στους υπεύθυνους.

Επίσης είναι απορίας άξιον πως υπέγραψαν οι τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου και πως εκτελέστηκαν έργα χωρίς να υπάρχει άδεια της αρχαιολογικής υπηρεσίας;

Τις επόμενες ημέρες αναμένεται και το τελικό (και επίσημο) πόρισμα της Περιφέρειας Αττικής η οποία σημειωτέο ζήτησε στοιχεία από τον Δήμο Κερατσινίου-Δραπετσώνας τα οποία δεν της δόθηκαν.

Σύμφωνα με πληροφορίες τα πρόστιμα ενδέχεται να είναι ετήσια και ενδέχεται να ξεπεράσουν τις 500.000 ευρώ ενώ είναι πιθανή η ποινική δίωξη του Δημάρχου αλλά και άλλων εμπλεκόμενων.

Να θυμίσουμε ότι στις 26 Ιουνίου 2020 το Παρατηρητήριο Διαφάνειας Λιμενικού Συστήματος ζήτησε τη διεξαγωγή ελέγχου νομιμότητας στη διαχείριση της έκτασης ων «Λιπασμάτων» από το Δήμο Κερατσινίου – Δραπετσώνας.

Διαβάσετε ΕΔΩ το έγγραφο του Παρατηρητηρίου

Στις 30 Ιουλίου 2020 το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας ζήτησε από την Περιφέρεια Αττικής να εξετάσει τυχόν παραβάσεις της περιβαλλοντικής νομοθεσίας σε σχέση με έργα που έχουν εκτελεστεί στον χώρο του πρώην εργοστασίου Λιπασμάτων στον Δήμο Κερατσινίου-Δραπετσώνας.

Ο δήμαρχος Κερατσινίου-Δραπετσώνας Χρήστος Βρεττάκος

 

Στις 3 Αυγούστου 2020 η Περιφέρεια Αττικής ζήτησε από τον Δήμο Κερατσινίου – Δραπετσώνας στοιχεία σχετικά με τα έργα που έχουν εκτελεστεί από τον Δήμο στον χώρο του πρώην εργοστασίου των Λιπασμάτων.

Μέχρι την 10η Νοεμβρίου 2020, ήτοι για χρονικό διάστημα μεγαλύτερο των τριών (3) μηνών, ο Δήμος δεν είχε απαντήσει.
H έρευνα της Περιφέρειας Αττικής έδειξε τα παρακάτω:

α) ήδη από τις 17 Δεκεμβρίου 2019 η αρμόδια Κτηματική Υπηρεσία Πειραιά, Νήσων και Δυτικής Αττικής έχει εκδώσει το με αριθμό 260/17-12-2019 πρωτόκολλο άρσης και απομάκρυνσης κτισμάτων, κατασκευών και έργων σε χώρους αιγιαλού-παραλίας και θάλασσας, για το σύνολο των έργων της παραλιακής περιοχής «Λιπάσματα» του Δήμου Κερατσινίου- Δραπετσώνας, τα οποία εμπίπτουν στην ισχύουσα οριογραμμή αιγιαλού. Το Παρατηρητήριο προφανώς θα συνεχίσει να ερευνά ποιοί και με πόσο κρατικό χρήμα προέβησαν σε κατασκευές, που κρίθηκαν κατεδαφιστέες.

β)στις 29 Οκτωβρίου 2020 κλιμάκιο της Περιφέρειας Αττικής διενήργησε αυτοψία στην περιοχή του πρώην εργοστασίου των Λιπασμάτων του Δήμου Κερατσινίου – Δραπετσώνας, προκειμένου να ελέγξει την τήρηση της περιβαλλοντικής νομοθεσίας.

Διαβάστε ΕΔΩ ολόκληρο το σχετικό έγγραφο

Από την αυτοψία αυτή προέκυψαν τα εξής:

β1) οι κατασκευές, στις οποίες αφορά το με αριθμό 260/17-12-2019 πρωτόκολλο άρσης και απομάκρυνσης κτισμάτων, κατασκευών και έργων σε χώρους αιγιαλού-παραλίας και θάλασσας, εξακολουθούν να υφίστανται. Αυτό σημαίνει ότι για χρονικό διάστημα μεγαλύτερο των δέκα (10) μηνών, το πρωτόκολλο αυτό δεν έχει εκτελεστεί.

β2) εντός της ζώνης του διοικητικά καθορισμένου αιγιαλού, υφίστανται έργα, τα οποία υλοποιήθηκαν ΧΩΡΙΣ την απαιτούμενη περιβαλλοντική έγκριση, παράλειψη η οποία συνιστά παράβαση της κείμενης περιβαλλοντικής νομοθεσίας (άρθρο 4 του Ν.1650/86 όπως τροποποιήθηκε και ισχύει) και επισύρει κυρώσεις στους υπεύθυνους, ενώ σύμφωνα με την Περιφέρεια Αττικής “είναι δυνατό να προκαλέσει υποβάθμιση του περιβάλλοντος”…

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Δήμος απάντησε στα παραπάνω λέγοντας ότι δεν τίθεται θέμα παραβίασης της νομοθεσίας και ότι οι τεχνικές υπηρεσίες του δήμου δεν έχουν προβεί σε πολεοδομική ή άλλης φύσεως παράβαση.

SHARE

Περισσότερα

MORE NEWS DESK