kourdistoportocali.comNews DeskΤο δάχτυλο στη σκανδάλη η απάντηση στο τουρκικό θράσος

Ο ρόλος του Στεφανή

Το δάχτυλο στη σκανδάλη η απάντηση στο τουρκικό θράσος

Aρκετά τράβηξε αυτή η αθλιότητα των Τούρκων με τις διαρκείς προκλήσεις και μάλλον έφτασε η ώρα για ένα ταπεινωτικό χτύπημα στον εγωισμό του Ερντογάν

Aρκετά τράβηξε αυτή η αθλιότητα των Τούρκων με τις διαρκείς προκλήσεις και μάλλον έφτασε η ώρα για ένα ταπεινωτικό χτύπημα στον εγωισμό του Ερντογάν. Αρκετά τους ανεχθήκαμε, αρκετά παίξαμε τις στρουθοκαμήλους. Είναι επίσης τεράστια η ευθύνη και των ΜΜΕ για τον σωστό χειρισμό της ελληνοτουρκικής κρίσης. Ας ελπίσουμε ότι δεν θα ξαναζήσουμε τις ίδιες αθλιότητες με την ζωντανή μετάδοση του απόπλου του στόλου μας. Οπως και νάχει όμως τα πράγματα βρίσκονται στη κόψη του ξυραφιού και οι Τούρκοι πρέπει να πάρουν μία σκληρή απάντση.

Για “άσκηση” εθνικής πολιτικής με Π κεφαλαίο από πλευράς της Τουρκίας έκανε λόγο ο βουλευτής της ΝΔ Άγγελος Συρίγος, μιλώντας στον ραδιοσταθμό “Θέμα 104,6”.

“Εκείνο που έγινε χθες ήταν ότι η Τουρκία ανακοίνωσε στην τουρκική εφημερίδα της κυβερνήσεως το αίτημα της κρατικής τουρκικής εταιρίας πετρελαίου για έρευνες σε 24 τεμάχια” νότια της Ρόδου και μέχρι την Κρήτη ανέφερε ο κ. Συρίγος, εξηγώντας ότι η ενέργεια αυτή έρχεται ως συνέχεια του Τουρκολιβυκού Συμφώνου, αλλά και της κατάθεσης χαρτών από πλευράς της Τουρκίας στον ΟΗΕ.

“Αυτή τη στιγμή οι Τούρκοι διαμορφώνουν ένα κλίμα” ανέφερε ο Βουλευτής της ΝΔ, χαρακτηρίζοντας ως δυσανάλογες τις αντιδράσεις από πλευράς των ΜΜΕ. Αντίθετα, “η θέση μου είναι εδώ και πολύ καιρό ότι οι Τούρκοι θα βγουν για έρευνες το αμέσως επόμενο διάστημα, πιθανώς τον Ιούλιο”, τόνισε ο κ. Συρίγος, σχολιάζοντας πως οι γείτονες έχουν επενδύσει 1 δις σε σεισμογραφικά πλοία “και δεν έκαναν την επένδυση, για να τα κρατήσουν στα λιμάνια”. Μάλιστα, ο ίδιος προέβλεψε ότι η τουρκική πλευρά πρώτα θα κάνει σεισμογραφικές έρευνες και μετά θα προσπαθήσει να στείλει γεωτρητικά σκάφη.

Με αυτά τα δεδομένα, “έχει δοθεί το σαφές μήνυμα ότι η Ελλάδα δεν θα επιτρέψει παραβίαση των κυριαρχικών της δικαιωμάτων. Ό,τι σημαίνει αυτό. Τελεία”, ξεκαθάρισε ο Βουλευτής της ΝΔ, επισημαίνοντας ότι υπάρχουν τρόποι για να μπορέσεις να σταματήσεις τις τουρκικές κινήσεις, χωρίς την εμπλοκή πολεμικών πλοίων.

“Στο σημείο”, ωστόσο, “που έχουμε φτάσει η όποια απόφαση πάρουμε κρύβει κινδύνους”, υπογράμμισε ο κ. Συρίγος και προειδοποίησε πως “από το επόμενο χρονικό διάστημα μπαίνουμε σε μια φάση, στην οποία οι Τούρκοι δεν θα μας κάνουν τη χάρη να κάνουν ένα επεισόδιο στην ανατολική Μεσόγειο”, αλλά “το πρόβλημα θα είναι πολυεπίπεδο”, προέβλεψε ο κ. Συρίγος, κάνοντας λόγο για παράλληλες προκλητικές ενέργειες, με εργαλειοποίηση και του προσφυγικού – μεταναστευτικού.

Στο πολύ πιθανό σενάριο θερμού επεισοδίου ο ρόλος του σημερινού υφυπουργού Αμυνας και πρώην επικεφαλής του ΓΕΣ θα είναι κρίσιμος.

Ο Αλκιβιάδης Στεφανής γεννήθηκε τον Οκτώβριο του 1959 στην Αθήνα, έχει καταγωγή από την Λέσβο, εισήχθη στην Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων το 1978, αφού αποφάσισε να εγκαταλείψει τις σπουδές του στις θετικές επιστήμες για να αφοσιωθεί στον Στρατό.

Το διάστημα 2000 με 2002 διετέλεσε ως Υπασπιστής του τότε προέδρου της Δημοκρατίας Κωστή Στεφανόπουλου, ενώ μεταξύ άλλων έχει ολοκληρώσει την εκπαίδευσή του στο Πανεπιστήμιο Άμυνας της Ουάσιγκτον με θέση κατάταξης πρώτη ανάμεσα σε 185 συναδέλφους του απ’όλο τον κόσμο. Είναι ειδήμων στον τομέα της Στρατηγικής Εθνικής Ασφάλειας και της Στρατιωτικής Διπλωματίας.

Είναι ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένος με το ζήτημα των προσφύγων, ενώ στην προσωπική του ζωή είναι λάτρης των δίτροχων μηχανών, των πολεμικών τεχνών και της κόρης του.

Ημερομηνία Γεννήσεως 07 Οκτωβρίου 1959
Τόπος Γεννήσεως Αθήνα
Εκπαίδευση

Απόφοιτος της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων (ΣΣΕ) Τάξης 1982 (Ανθυπίλαρχος).
Παρακολούθησε όλα τα προβλεπόμενα Σχολεία Εκπαίδευσης Αξιωματικών Τεθωρακισμένων.
Παρακολούθησε το Προκεχωρημένο Σχολείο Αξιωματικών Τεθωρακισμένων στις ΗΠΑ (Army Armor School, Fort Knox, Kentucky).
Αποφοίτησε από την Ανωτάτη Σχολή Πολέμου.
Αποφοίτησε από τη Σχολή Εθνικής Αμύνης.
Αποφοίτησε από το Πανεπιστήμιο Εθνικής Άμυνας (National Defense University-NDU) στην Ουάσιγκτον των ΗΠΑ όπου απέκτησε MBA σε «Στρατηγικές Ασφαλείας».

Σταδιοδρομία 3 Μαρτίου 2016 – σήμερα
Διοικητής Γ’ΣΣ/NRDC-GR, κατόπιν απόφασης του ΚΥΣΕΑ.

2015 – 2016

Διευθυντής του Δ΄ Κλάδου στο ΓΕΣ (ΓΕΣ/ΔΔ΄Κ).2014 – 2015
Διοικητής της 95ης Μεραρχίας «ΔΙΑΓΟΡΙΔΩΝ».2012 – 2014
Διευθυντής του Δ΄ Κλάδου στο ΓΕΣ(ΓΕΣ/ΔΔ΄Κ).2011 – 2012
Διοικητής της XXIII Τεθωρακισμένης Ταξιαρχίας «ΔΟΡΥΛΑΙΟ».2010 – 2011
Διευθυντής στη Διεύθυνση Αμυντικού Σχεδιασμού και Προγραμματισμού του ΓΕΣ (ΓΕΣ/ΔΑΣΠ).2009 – 2010
Υποδιοικητής της 50ης Μηχανοκίνητης Ταξιαρχίας Πεζικού «ΑΨΟΣ».2008 – 2009
Πανεπιστήμιο Εθνικής Άμυνας (National Defense University-NDU) στην Ουάσιγκτον των ΗΠΑ.2007 – 2008
Επιτελάρχης στην XXIII Τεθωρακισμένη Ταξιαρχία «ΔΟΡΥΛΑΙΟ».2005 – 2007
Διευθυντής Γραφείου Μετεξέλιξης των Ενόπλων Δυνάμεων στο ΓΕΕΘΑ.2002 – 2005
Αξιωματικός Επιχειρήσεων της Ελληνικής Στρατιωτικής Αντιπροσωπείας στο Διεθνές Στρατιωτικό Επιτελείο του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες.2000 – 2002
Υπασπιστής Στρατού Ξηράς του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας.

1998 – 2000
Διοικητής 98ης Επιλαρχίας Μέσων Αρμάτων.

Προγενέστερες Θέσεις
Εκπαιδευτής στη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων.
Διοικητής Ουλαμού και Ίλης σε Μονάδες Τεθωρακισμένων καθώς και επιτελικές θέσεις Σχηματισμών.

Ξένες Γλώσσες

Αγγλικά

Διαμνημονεύσεις Μετάλλια Του έχουν απονεμηθεί όλα τα προβλεπόμενα για το βαθμό του παράσημα, μετάλλια και διαμνημονεύσεις.

SHARE

Περισσότερα

MORE NEWS DESK