kourdistoportocali.comNews DeskTo αφεντικό της Goldman είναι οργισμένος με την τηλεργασία. -Να σταματήσει αυτό το βιολί

Μαχαιριά στους Έλληνες δημοσίους υπαλλήλους

To αφεντικό της Goldman είναι οργισμένος με την τηλεργασία. -Να σταματήσει αυτό το βιολί

-Είναι μια εκτροπή που θα διορθώσουμε το συντομότερο δυνατό

H πανδημία και η εργασία από το σπίτι έδωσαν, ανάμεσα στα άλλα, τη δυνατότητα στους επιχειρηματίες και στους CEO των εταιριών να διαπιστώσουν πόσους αχρήστους υπαλλήλους είχαν προσλάβει στο μεταξύ-άρα και να βαθμολογήσουν την δική τους επάρκεια ως επικεφαλής.

Από τον Ian Ford

Καθώς έχει περάσει ένας χρόνος και πλέον με πολλούς ορκισμένους τεμπέληδες (ανάμεσά τους και οι Έλληνες δημόσιοι υπάλληλοι) να κάνουν πως δουλεύουν από τα σπίτια τους το αφεντικό της  Goldman Sachs, David Solomon, τα πήρε στο κρανίο και όσο αφορά τους εργαζόμενους στη Τράπεζα των Τραπεζών απέρριψε την απομακρυσμένη εργασία ως «νέα κανονικότητα» και τη χαρακτήρισε ως «εκτροπή».

Ο πολύς Solomon είπε ότι η επενδυτική τράπεζα λειτούργησε όλο το 2020 με «λιγότερο από το 10% των ανθρώπων μας» στο γραφείο.

Η επιθυμία του να επιστρέψουν οι εργαζόμενοι στο γραφείο έρχεται σε αντίθεση με πολλές άλλες εταιρείες, οι οποίες έχουν προτείνει ότι η εργασία από το σπίτι θα μπορούσε να γίνει μόνιμη.

To αφεντικό της Goldman υποστηρίζει ότι δεν ταιριάζει στην εργασιακή κουλτούρα στο Goldman Sachs η τηλε-εργασία.  

«Νομίζω ότι για μια επιχείρηση όπως η δική μας, η οποία είναι μια καινοτόμος, και έχει συνεργατική κουλτούρα μαθητείας, αυτό δεν είναι ιδανικό για εμάς. Και δεν είναι φυσιολογικό. Είναι μια παρέκκλιση που θα διορθώσουμε το συντομότερο δυνατό», δήλωσε σε συνέδριο την Τετάρτη.

Συγκεκριμένα δεν έκρυψε την ανησυχία του για μια «τάξη» περίπου 3.000 νέων προσλήψεων, οι οποίοι δεν θα είχαν την «άμεση καθοδήγηση» που χρειάζονται.

«Είμαι πολύ επικεντρωμένος στο γεγονός ότι δεν θέλω μια τάξη νέων εργαζομένων να εργάζονται στη Goldman Sachs το καλοκαίρι από απόσταση».

Αν και πιστεύει ότι η πανδημία βοήθησε στην προώθηση της υιοθέτησης ψηφιακών τεχνολογιών και δημιούργησε τρόπους ώστε η επενδυτική τράπεζα να λειτουργεί πιο αποτελεσματικά, ο ίδιος είναι πεπεισμένος ότι αυτό δεν θα οδηγήσει σε τεράστιες αλλαγές μακροπρόθεσμα. «Δεν νομίζω ότι καθώς βγαίνουμε από την πανδημία, ο συνολικός τρόπος λειτουργίας τ μιας επιχείρησης όπως η δική μας θα είναι πολύ διαφορετικός».

Στο χρηματοοικονομικό τομέα, φαίνεται ότι ο κ. Solomon δεν είναι μόνος. Τον Σεπτέμβριο, ο διευθύνων σύμβουλος της JP Morgan Jamie Dimon είπε ότι η εργασία από το σπίτι είχε αρνητικό αντίκτυπο στην παραγωγικότητα.

Το αφεντικό της Barclays, Jes Staley εξέφρασε επίσης την ελπίδα ότι το εμβόλιο θα επέτρεπε στους υπαλλήλους να επιστρέψουν στο γραφείο.

Οι εταιρείες τεχνολογίας, αντίθετα, φαίνεται να είναι πιο ενθουσιώδεις για την εργασία από το σπίτι.

Η Microsoft, το Facebook και το Twitter έχουν όλοι ανακοινώσει ότι το προσωπικό θα έχει την επιλογή να εργάζεται μόνιμα από το σπίτι. Το Facebook έχει αναφέρει ότι ακόμη και το μισό του προσωπικού του θα μπορούσε να εργαστεί εξ αποστάσεως για πέντε έως δέκα χρόνια.

Ωστόσο, ο γίγαντας των κοινωνικών μέσων ενημέρωσης έχει επίσης υπαινιχθεί  ότι οι απομακρυσμένοι εργαζόμενοι ενδέχεται να λάβουν χαμηλότερη αμοιβή, καθώς τα έξοδά τους θα ήταν λιγότερα μακριά από το Σαν Φρανσίσκο και τη Silicon Valley.

SHARE

Περισσότερα

MORE NEWS DESK

TOP LINE

Νew York Times> Τρόφιμοι γηροκομείου πέθαναν παρότι είχαν εμβολιασθεί με το εμβόλιο της Pfizer
Ο Bill Gates την αποθεώνει αλλά δεν έχουν όλες οι ζωές (των μαύρων) την ίδια αξία
Γιατί η δικτατορία τύπου Πούτιν είναι μονόδρομος για την Ελλάδα. Πάνω από 4.000 ευρώ οι μισθοί στη ΔΕΗ!
Για πρώτη φορά ο Economist μετρά τους πραγματικούς θανάτους παγκοσμίως από Covid-19
Εις το όνομα του πατρός
Eπιτέλους μεταρρυθμίσεις στη σωστή κατεύθυνση. Στο 22% ο φορολογικός συντελεστής
Στη Σχοινούσα ο Βασίλης Κικίλιας συνάντησε τη μούσα των εμβολίων
Mία ανθρώπινη ιστορία στους καιρούς της πανδημίας
Η προπαραλήγουσα ποτέ δεν περισπάται όταν η λήγουσα είναι μακρά
Δρ. Alex Spyropoulos για τα εμβόλια> Ο σπουδαίος Έλληνας γιατρός δίνει απαντήσεις για τις θρομβώσεις
Summer 2021> Θα πεθάνουμε εμείς ή θα πεθάνει ο Τουρισμός. Αυτή είναι η επιλογή
Do you want to buy property in Greece? We are going to tell you where!