kourdistoportocali.comNews DeskTIME>Η Εurobank πρωταγωνιστεί στην αναγέννηση της Ελλάδας

Μεγάλη δικαίωση του επίμονου Πρεμ Γουάτσα αλλά και της διοίκησης της Εurobank

TIME>Η Εurobank πρωταγωνιστεί στην αναγέννηση της Ελλάδας

Στο αφιέρωμα του TIME παρουσιάζονται επίσης οι επιχειρήσεις: Ελλάκτωρ, Καράτζης, Σαράντης, BSB, Πλαίσιο, Ιντερσαλόνικα, Μασούτης, Νιτσιάκος, ΒΙΟΚΟΣΜΟΣ, PrometalBakli, Αραμπατζής και Μουστάκας

Πρόκειται για μία μεγάλη δικαίωση του επίμονου Πρεμ Γουάτσα αλλά και της διοίκησης της Εurobank η οποία τα τελευταία χρόνια έχοντας επιδείξει εξαιρετικά αντανακλαστικά οδηγεί την τράπεζα στην νέα εποχή.

Καθώς υπάρχουν χρηματοπιστωτικά ιδρύματα που βρίσκονται σε μία διαρκή περιδίνηση εξαιτίας υποθέσεων διαφθοράς και σκανδάλων τα οποία πυροδοτούν ένα νέο κύκλο αποκαλύψεων το έγκριτο περιοδικό TIME στην έκδοση Φεβρουαρίου σε 12σέλιδο αφιέρωμα, με τίτλο “GREECE Back on Track”, για την Ελλάδα και τις ελληνικές επιχειρήσεις, αναδεικνύει το στρατηγικό πλάνο εκκαθάρισης των NPLs που υλοποιεί η Eurobank , -επιλέγοντας την τράπεζα ανάμεσα από τις ελληνικές τράπεζες.

Στο αφιέρωμα του TIME παρουσιάζονται επίσης οι επιχειρήσεις: Ελλάκτωρ, Καράτζης, Σαράντης, BSB, Πλαίσιο, Ιντερσαλόνικα, Μασούτης, Νιτσιάκος, ΒΙΟΚΟΣΜΟΣ, PrometalBakli, Αραμπατζής και Μουστάκας.

Με τίτλο Investing for Growth, το αφιέρωμα του TIME στη Eurobank ξεχωρίζει τον υψηλό δείκτη κεφαλαιακής επάρκειας της Τράπεζας, στο 18,7%, που την κατατάσσει ως την καλύτερα κεφαλαιοποιημένη των τεσσάρων ελληνικών συστημικών τραπεζών. Η συγχώνευση με την Grivalia Properties, όπως αναφέρει το άρθρο του περιοδικού, ενίσχυσε την κεφαλαιακή θέση της Τράπεζας κατά περίπου 1 δισ. ευρώ και άνοιξε τον δρόμο για τη μείωση των μη εξυπηρετούμενων δανείων της στο 15% το 2020.

“Ήταν ένα μεγάλο βήμα εμπρός, που μας επιτρέπει να εστιάσουμε στις βασικές μας προτεραιότητες που είναι να χρηματοδοτήσουμε την Οικονομία, να βοηθήσουμε τους πελάτες μας να επωφεληθούν από την ανάπτυξη της χώρας και να ικανοποιήσουμε τις ανάγκες των πελατών μας, τόσο ιδιωτών, όσο και επιχειρήσεων”, αναφέρει ο Διευθύνων Σύμβουλος της Eurobank, Φωκίων Καραβίας. Η Eurobank, σημειώνει το περιοδικό, προσφέρει πλήρες φάσμα τραπεζικών υπηρεσιών σε επιχειρήσεις και καταναλωτές εδώ και σχεδόν 30 χρόνια.

Στα τέλη του 2018, τα καθαρά της κέρδη ανήλθαν σε 220 εκατ. ευρώ και οι συνολικές της καταθέσεις σε 5,7 δισ. ευρώ. Με την ολοκλήρωση του σχεδίου δραστικής μείωσης των NPLs, οι μέτοχοι της Τράπεζας, – στους οποίους περιλαμβάνονται ο όμιλος Fairfax Financial Holdings του Prem Watsa και ορισμένοι επενδυτές από την Β. Αμερική, – θα μπορούν να υπολογίζουν σε ομαλοποίηση της κερδοφορίας που θα στοχεύει σε περίπου 10% Return on Equity από την τρέχουσα, κιόλας, χρονιά.

To αφιέρωμα του TIME κάνει αναφορά στον πρωταγωνιστικό ρόλο της Eurobank στη χρηματοδότηση εμβληματικών έργων, όπως το project του Ελληνικού, συνολικής επένδυσης 8 δις. ευρώ και δυνητικά το μεγαλύτερο έργο αστικής ανάπτυξης στην Ευρώπη.

Παράλληλα, όπως επισημαίνει το περιοδικό, η Eurobank εστιάζει στο πώς θα ικανοποιήσει μία από τις πιο πιεστικές ανάγκες των ιδιωτών πελατών της: την απόκτηση και διατήρηση της κατοικίας τους. Καθώς οι τιμές των οικιστικών ακινήτων ανεβαίνουν, η Eurobank έχει λανσάρει σειρά στεγαστικών προϊόντων, ενθαρρύνοντας την απόκτηση κατοικίας.

Τέλος, το αφιέρωμα του TIME επισημαίνει τον ψηφιακό μετασχηματισμό της Eurobank και τον στόχο της διοίκησής της να καταστήσει την Τράπεζα την πιο εξελιγμένη ψηφιακή τράπεζα στη Νοτιοανατολική Ευρώπη.

“Η Eurobank συμβάλλει ταυτόχρονα και κάτι άλλο στην αναγέννηση της χώρας και αυτό είναι η εμπιστοσύνη”, καταλήγει το αφιέρωμα, με τον CEO της Eurobank, Φωκίωνα Καραβία, να δηλώνει ότι η αποκατάσταση της εμπιστοσύνης πρέπει να είναι ο θεμέλιος λίθος για την ανάκαμψη της Ελλάδας.

Η Eurobank είναι η προφανής επιλογή για όποιον διεθνή επενδυτή θέλει να επωφεληθεί από την ανάκαμψη της ελληνικής Οικονομίας. Είμαστε η Τράπεζα με τη μεγαλύτερη διεθνή παρουσία και σε επίπεδο λειτουργικής παρουσίας στην περιοχή και σε όρους εταιρικής κουλτούρας”, λέει ο κ. Καραβίας, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στο υψηλού επιπέδου στελεχιακό δυναμικό της και στην εκτός Ελλάδος παρουσία της Eurobank.

“Η διεθνής μας παρουσία αποτελεί “κλειδί” της επιτυχίας μας για τη διαφοροποίηση των πηγών εσόδων της Τράπεζας και δημιουργεί έναν πιο ισχυρό επενδυτικό οργανισμό για τους μετόχους μας. Υπ΄ αυτή την έννοια, ανοίγουμε τον δρόμο για την Ελλάδα ως σύνολο”, καταλήγει ο CEO της Eurobank.

 

 

SHARE

Περισσότερα

MORE NEWS DESK

TOP LINE

Νοσοκομειακοί γιατροί προς όλους τους Έλληνες>Εάν δεν αντιδράσετε θα πεθάνετε. Σας λένε ψέμματα
Γιατί ο Κυριάκος και όχι ο Τσιόδρας έσωσε τους Έλληνες από τα χειρότερα
Να πως θα πάρουμε τις ζωές μας πίσω. Σχέδιο εξόδου με δοκιμαστική πόλη τα Ιωάννινα
Πρόωρες εκλογές χωρίς κάλπη, αντιπρόεδρος και υπερυπουργός Εθνικής Ανασυγκρότησης ο Σαμαράς
Η αναλογία αριθμού θανάτων προς τον αριθμό κρουσμάτων δεν είναι ευνοϊκή για την Ελλάδα
-Kε καθηγητά, ποιοι κατασκεύασαν αυτή τη μηχανή θανάτου με το απρόσμενο λογισμικό;
Σωριάζονται ζωές και επιχειρήσεις καθώς ακούνε τον Τσιόδρα να τους λέει ότι έρχεται νέο κύμα Covid-19 το Φθινόπωρο
EKTAKTO> Ανατίναξαν το ATM αλλά τα χαρτονομίσματα ήταν βαμμένα πράσινα!
Στο Λαύριο κατέπλευσαν τελικά οι σκαφάτοι του Σύριζα
H Eλλάδα μπροστά σε μία νέα κατάρρευση;
Ασφυξία στις τράπεζες και νέο μνημόνιο με υπογραφή Κυριάκου η στρατηγική Τσίπρα
ΕΚΤΑΚΤΟ>O Stelios τρέμει την κατάρρευση της easyJet