kourdistoportocali.comNews DeskΤηλεοπτικά spots αλά Jacques Séguéla από τον Άκη Σκέρτσο. Αυτά είναι τα ποσοστά που δίνει νέα δημοσκόπηση

Breaking News

Τηλεοπτικά spots αλά Jacques Séguéla από τον Άκη Σκέρτσο. Αυτά είναι τα ποσοστά που δίνει νέα δημοσκόπηση

Στα πρότυπα της εκστρατείας του Φρανσουά Μιτεράν

Πιο συναρπαστικός από τον θρυλικό Jacques Séguéla ο Άκης Σκέρτσος, δεν έχασε την ευκαιρία να επιτεθεί στο ΚΙΝΑΛ (όπως ο Αdonis ωσάν αμείλικτο puma κατασπάραξε τον Κατρούγκαλο) με αφορμή τις δηλώσεις οξυδερκών ΚΙΝΑΛιτών για τις αυξήσεις πάσης φύσεως φόρων!

(Η τεχνική να κυβερνάς με αυξήσεις φόρων και επιδόματα δεν απαιτεί εμπνευσμένους ηγέτες αλλά διαχειριστές πολυκατοικιών)

Σύμφωνα με πληροφορίες του Κουρδιστού Πορτοκαλιού ο Séguéla-Sketsos και καθώς η ΝΔ βρίσκεται στο 42% ετοιμάζει νέο τηλεοπτικό spot στα πρότυπα της εκστρατείας του Φρανσουά Μιτεράν μόνο με εικόνες και ένα νευρώδες soundtrack σε καταιγιστικό ρυθμό με άμεσες επιρροές -στο ταίριασμα φωτογραφιών και ήχου- από το σινεμά της αβάν γκαρντ: η Γαλλική Επανάσταση, ο Nαπολέοντας και η 3η Δημοκρατία μέχρι την υπόθεση Ντρέιφους, την Αντίσταση, τον ΝτεΓκολ και τον Μάη του ’68, καταλήγοντας βεβαίως στον Μιτεράν· 800 πλάνα Ιστορίας σε 90 δευτερόλεπτα.

Ο Séguéla είχε δηλώσει τότε πως «ήταν μια διαφήμιση που προοριζόταν να προβληθεί στους κινηματογράφους, γιατί τότε απαγορευόταν η τηλεοπτική μετάδοση πολιτικών διαφημίσεων».

Ο Séguéla-Skertsos είναι αποφασισμένος να πρωτοτυπήσει ακόμη κι εάν χρειαστεί να κλέψει από τον καλύτερο.

-Δυστυχώς, τα κόμματα της Αντιπολίτευσης, τόσο ο ΣΥΡΙΖΑ όσο και το ΠΑΣΟΚ, δεν φαίνεται να πήραν αυτό το μήνυμα της κάλπης και συνεχίζουν να προκαλούν με την ασάφεια των προγραμμάτων και των δηλώσεων των στελεχών τους.

Ακολουθεί ολόκληρη η δήλωσή του>

Ο Akis που εμφανίστηκε πιο σκληροτράχηλος από ποτέ δήλωσε τα εξής ως απάντηση στους φορομπήχτες ΚΙΝΑΛίτες>

«Στις 21 Μαΐου οι πολίτες ψήφισαν υπέρ του οικονομικού ρεαλισμού και της δημοσιονομικής υπευθυνότητας, υπέρ της σαφήνειας στις προγραμματικές θέσεις των κομμάτων και της συνέπειας λόγων και έργων. Υπέρ, δηλαδή, όσων εκφράζουν το πρόγραμμα της ΝΔ για την επόμενη τετραετία αλλά και τα πεπραγμένα της κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη κατά την προηγούμενη τετραετία.

Ταυτόχρονα, οι πολίτες καταψήφισαν τη δημιουργική ασάφεια που προκαλεί τελικά ανασφάλεια σε πολίτες και επιχειρήσεις, καταψήφισαν τα ακοστολόγητα προγράμματα αλλά και τα επικίνδυνα πειράματα με τους φόρους, τις εισφορές και τα εισοδήματα εργαζομένων και επιχειρήσεων.

Δυστυχώς, τα κόμματα της Αντιπολίτευσης, τόσο ο ΣΥΡΙΖΑ όσο και το ΠΑΣΟΚ, δεν φαίνεται να πήραν αυτό το μήνυμα της κάλπης και συνεχίζουν να προκαλούν με την ασάφεια των προγραμμάτων και των δηλώσεων των στελεχών τους.

Σειρά είχε χθες και σήμερα το ΠΑΣΟΚ που με διαδοχικές τηλεοπτικές εμφανίσεις δυο κορυφαίων στελεχών του και υποψηφίων του ψηφοδελτίου Επικρατείας, του κ. Δουδωνή και της κας Χρονοπούλου, αποκάλυψε χωρίς να εξειδικεύσει τα νεφελώδη και επικίνδυνα φορολογικά του σχέδια.

Οι δυο νέοι «μαρτυριάρηδες» -του ΠΑΣΟΚ αυτή τη φορά- μας αποκάλυψαν τρία μέτρα:

1) την αύξηση του φόρου στα μερίσματα των επιχειρήσεων
2) την έκτακτη φορολόγηση των μεγάλων επιχειρήσεων και
3) την επαναφορά της φορολογίας στις γονικές παροχές.

Τα δυο πρώτα είναι εξόχως προβληματικά διότι πατούν φρένο στην αύξηση ρεκόρ των ιδιωτικών επενδύσεων που έχει σημειωθεί τα τελευταία χρόνια. Αύξηση που αποτελεί μείζον αναπτυξιακό ζητούμενο για να καλύψουμε το μακροχρόνιο επενδυτικό κενό στην ελληνική οικονομία και να δημιουργήσουμε νέες θέσεις εργασίας.

Πέρα όμως από την ανασφάλεια δικαίου και την αποθάρρυνση των επενδύσεων που προκαλούν οι αιφνίδιες αλλαγές στους φορολογικούς συντελεστές, ειδικά η αύξηση της φορολογίας μερισμάτων είναι και μια άδικη πολιτική για τις ελληνικές επιχειρήσεις. Αυτό συμβαίνει διότι οι ξένες επενδύσεις διέπονται ως προς τη φορολογία από τα προβλεπόμενα στις διμερείς συμβάσεις αποφυγής διπλής φορολογίας που συνάπτονται και οι οποίες με τη σειρά τους βασίζονται στο μοντέλο του ΟΟΣΑ όπου προβλέπεται φορολόγηση μερισμάτων με 5%. Άρα θα φορολογούνται περισσότερο τα μερίσματα των ελληνικών επιχειρήσεων αλλά όχι των ξένων που θα εξακολουθούν να φορολογούνται υποχρεωτικά με 5%. Πρόκειται για πρόταση που ενισχύει τελικά τον ξένο ανταγωνισμό και υπηρετεί τον «αφελληνισμό» της ελληνικής οικονομίας.

Η δε πρόταση για έκτακτη φορολόγηση των μεγάλων επιχειρήσεων είναι εντελώς αόριστη ως προς την περίμετρό της και το ύψος των συντελεστών και γι’ αυτό προκαλεί ανασφάλεια και τελικά διαβρώνει την εμπιστοσύνη των επενδυτών στην ελληνική οικονομία.

Σε ό,τι δε αφορά τις γονικές παροχές, ειναι τουλάχιστον αξιοπερίεργο γιατί ένα κόμμα που ισχυρίζεται ότι εκπροσωπεί τους νέους, επιλέγει να βάζει εμπόδιο στο να ξεκινήσουν τη ζωή τους με περισσότερα οικονομικά εφόδια υποχρεώνοντας τους να πληρώνουν φόρους για τη μεταβίβαση της ακίνητης οικογενειακής τους περιουσίας.

Η αναδιανομή περισσότερων ευκαιριών προς τους νέους για να ζήσουν μια καλύτερη ζωή από τις προηγούμενες γενιές αποτελεί μέγιστη προτεραιότητα της Νέας Δημοκρατίας και υπηρετείται από πολλές πολιτικές μεταξύ των οποίων και η κατάργηση της φορολόγησης στις γονικές παροχές.

Σε κάθε περίπτωση, για το ακοστολόγητο και επικίνδυνο οικονομικό πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ θα επανέλθουμε αύριο με ειδικότερη ανακοίνωση ώστε να μην λέγονται αερολογίες».

Τι δείχνει η δημοσκόπηση του τελευταίου 24ώρου>

Νέα Δημοκρατία 42%

ΣΥΡΙΖΑ 19%

ΠΑΣΟΚ 14,5%

ΚΚΕ 7,5%

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ 4,5%

ΠΛΕΥΣΗ ΕΠΕΥΘΕΡΙΑΣ 3%

ΝΙΚΗ 3%

ΜΕΡΑ 2,8%

ΕΠΑΜ-ΣΥΜΜΑΧΙΑ 2%

Η δημοσκόπηση από πηγές τόσο της ΝΔ όσο και του ΚΙΝΑΛ.

SHARE

Περισσότερα

MORE NEWS DESK