kourdistoportocali.comNews DeskTι είπε ο Γιάννης Βαρδινογιάννης στους μετόχους για την έκτακτη φορολόγηση και τους πολιτικούς

Breaking News

Tι είπε ο Γιάννης Βαρδινογιάννης στους μετόχους για την έκτακτη φορολόγηση και τους πολιτικούς

Είναι λάθος να ξυπνά κάποιος και να κουρεύει κέρδη. Με τον κορωνοϊό κανείς δεν ήρθε να μας πει για τα κέρδη που χάσαμε

Παρέμβαση για το θέμα της έκτακτης φορολόγησης και συνολικά για το θέμα της φορολόγησης των εταιρειών έκανε ο εκτελεστικός αντιπρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Motor Oil-σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Χρήστου Κολώνα στον Οικονομικό Ταχυδρόμο.

Ο κ. Γιάννης Βαρδινογιάννης ερωτηθείς από τους μετόχους για την έκτακτη φορολόγηση των εταιρειών ενέργειας και τον όρο υπερκέρδη απάντησε: «Τα κέρδη που φορολογήθηκαν ήταν της Motor Oil. Είναι λάθος ο όρος υπερκέρδη. Ο σωστός όρος είναι απρόσμενα κέρδη», είπε και συνέχισε: «Η Ευρώπη αποφάσισε να φορολογηθούν τα κέρδη αυτά, τα οποία αντιστοιχούν στο 40% με 45% των συνολικών κερδών. Η μεγάλη κερδοφορία δεν αποτελεί αισχροκέρδεια. Τα κέρδη μας ήρθαν από εξαγωγές. Το 85% των πωλήσεων μας προέρχεται από εξαγωγές. Ήταν κέρδη εκτός Ε.Ε.», εξήγησε ο κ. Βαρδινογιάννης δικαιολογώντας τη φορολόγηση: «Τα κέρδη τα φέραμε στην Ελλάδα Ήταν μία φορολόγηση που επέβαλαν και δικαίως».

Ο αντιπρόεδρος και CEO της Motor Oil έκανε επίσης γνωστό: «Και είχαμε προτείνει στην κυβέρνηση να επιστρέψουμε τα κέρδη στοχευμένα και όχι με τον τρόπο που έγινε τώρα».

Ταυτόχρονα ο μεγαλομέτοχος της Motor Oil είπε για την έκτακτη φορολόγηση: «Λάθος να κατατάσσουμε τα υπερκέρδη στην αισχροκέρδεια. Είναι λάθος να ξυπνά κάποιος και να κουρεύει κέρδη. Με τον κορωνοϊό κανείς δεν ήρθε να μας πει για τα κέρδη που χάσαμε.

Αν θέλουν οι πολιτικοί να χρησιμοποιήσουν άλλον όρο. Τα υπερκέρδη είναι λάθος. Εμείς προσφέρουμε στην Ελλάδα.

Αν θέλουν οι πολιτικοί ας αυξήσουν τους συντελεστές φορολόγησης».

Νωρίτερα ο Αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος του Ομίλου Motor Oil, Πέτρος Τζαννετάκης, κατά την τοποθέτησή του στη Γενική Συνέλευση τόνισε ότι «με ορίζοντα το 2030 προχωράμε στο μεγαλύτερο επενδυτικό πλάνο ενεργειακής μετάβασης στη Νοτιοανατολική Ευρώπη, που αποτυπώνει τις στρατηγικές μας προτεραιότητες. Είμαστε απόλυτα προσηλωμένοι στην επίτευξη μιας ασφαλούς ενεργειακής τροφοδοσίας, την επιτάχυνση της ενεργειακής μετάβασης, καθώς και βιώσιμες αποδόσεις για τους μετόχους».

Σχετικά με την πράσινη μετάβαση και τις στρατηγικές συνεργασίες που συνάπτει ο Όμιλος, ο κ. Τζαννετάκης τόνισε πως καθώς οι προτεραιότητες του κλάδου, αλλά και του κόσμου στον οποίο ζούμε αλλάζουν, η εταιρεία αναδιαμορφώνει το επιχειρηματικό της πλάνο αφουγκραζόμενη τις ανάγκες και θέτοντας τα απαραίτητα θεμέλια για νέες μορφές ενέργειας μέσα από νέες εταιρείες και στρατηγικές επενδύσεις. Πρόκειται, όπως σημείωσε, για ένα πλάνο που στοχεύει στη δημιουργία ενός μεγάλου εύρους προϊόντων αλλά και υπηρεσιών που επιταχύνουν την πράσινη μετάβαση και καθιστούν τον Όμιλο μία ολοκληρωμένη εταιρεία ενέργειας.

«Η βιώσιμη ανάπτυξη του Ομίλου μας, αποτελεί προτεραιότητα του επιχειρησιακού μας πλάνου και μοντέλου εδώ και πολλά χρόνια. Μάλιστα, η επόμενη ημέρα του Ομίλου έχει μπει σε φάση στρατηγικού προγραμματισμού πολύ καιρό πριν υλοποιηθεί το πρώτο έργο ή ακόμα και η πρώτη επένδυση. Σήμερα βλέπουμε τους καρπούς της δουλειάς και της προετοιμασίας χρόνων», τόνισε.

Τέλος ο κ. Τζαννετάκης επισήμανε πως η διαδρομή 50 ετών του Ομίλου Μotor Oil αποτελείται από σπουδαίους σταθμούς, συνεχή εξέλιξη στους κλάδους της Ενέργειας, προσαρμογή στις ανάγκες των καταναλωτών. Με την έννοια της σύμπνοιας βαθιά χαραγμένη στο DNA του Ομίλου, παρά τον παγκόσμιο πλέον χαρακτήρα και τις εξαγωγές σε πάνω από 70 χώρες, η Motor Oil συνεχίζει να λειτουργεί με τις αξίες της οικογενειακής επιχείρησης. Η έντονη εμπιστοσύνη στους ανθρώπους της, η συνέπεια, ο σεβασμός, το μέτρο, η συνέχεια, συνέπεια, σταθερότητα, η ποιότητα και η αξιοπιστία χαρακτηρίζουν κάθε επιχειρηματικό πλάνο και στρατηγική κίνηση, όπως υπογράμμισε.

Η γενική συνέλευση των μετόχων ενέκρινε τη διανομή μερίσματος ύψους 1,6 ευρώ ανά μετοχή (ήδη έχει διανεμηθεί προμέρισμα 0,4 ευρώ).

 

SHARE

Περισσότερα

MORE NEWS DESK