kourdistoportocali.comNews DeskΘρίλερ στο Cleveland με τις εξαφανίσεις 45 παιδιών σε ένα μήνα> 1.072 έχουν δηλωθεί ως αγνοούμενα από την αρχή του έτους

Γράφει ο Joe Hutchison/Dailymail.Com

Θρίλερ στο Cleveland με τις εξαφανίσεις 45 παιδιών σε ένα μήνα> 1.072 έχουν δηλωθεί ως αγνοούμενα από την αρχή του έτους

Στις ΗΠΑ, υπάρχει ένα αυστηρό κριτήριο για το Amber Alert: Οι αρχές πρέπει να πιστεύουν εύλογα ότι έχει γίνει απαγωγή και ότι το παιδί βρίσκεται σε άμεσο κίνδυνο

Ο αριθμός των αγνοούμενων παιδιών και νεαρών φυγάδων από τις οικογένειες τους στο Ohio για το 2023 είναι σχεδόν διπλάσιος από αυτόν των αμερικανικών Πολιτειών με παρόμοιο πληθυσμό, προκαλώντας πανικό μεταξύ των γονέων και της αστυνομίας. Μόνο αυτόν τον μήνα, 45 παιδιά αγνοούνται στην περιοχή του Cleveland. Και αυτά προστίθενται στον συνολικό αριθμό των 1.072 που έχουν δηλωθεί ως αγνοούμενα από την αρχή του έτους.

Από τον Joe Hutchison/Dailymail.Com

Ενώ η πλειονότητα από τότε έχει επιστρέψει στο σπίτι ή δεν έχει καταγραφεί, οι αστυνομικοί λένε ότι πολλά είναι εκείνα που πιθανότατα θα εξαφανιστούν ξανά. Λένε ότι το ποσοστό των παιδιών που εξαφανίζονται και τρέπονται σε φυγή κατά τη διάρκεια του έτους είναι ασυνήθιστα υψηλό.

Το 2022, το Ohio είχε σχεδόν διπλάσιο αριθμό παιδιών σε φυγή από πολιτείες όπως η Georgia, η North Carolina και το Illinois, οι οποίες έχουν πληθυσμό μεταξύ 10 και 12 εκατομμυρίων.

Σύμφωνα με το γραφείο του Γενικού Εισαγγελέα του Ohio, υπάρχουν σήμερα πάνω από 45 ανήλικοι αγνοούμενοι στην ευρύτερη περιοχή του Cleveland. Όλοι έχουν δηλωθεί από την 1η Σεπτεμβρίου. Μαζί με τον συνολικό αριθμό των 1.072 παιδιών που αγνοούνται από τα αγαπημένα τους πρόσωπα στην περιοχή από την αρχή του έτους.

Ενώ η αστυνομία λέει ότι τα περισσότερα είναι πιθανά παιδιά σε φυγή, μάχεται να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις των ανήσυχων γονιών που θέλουν να βρουν τα παιδιά τους. Ο αρχηγός της αστυνομίας του Newburgh Heights, John Majoy, δήλωσε νωρίτερα αυτό το έτος ότι τα κρούσματα αγνοούμενων παιδιών ηλικίας μεταξύ 12 και 17 ετών παραμένουν σε ασυνήθιστα υψηλά επίπεδα.

«Για κάποιο λόγο, το 2023, έχουμε δει πολύ περισσότερα παιδιά να εγκαταλείπουν τα σπίτια τους από όσα βλέπουμε συνήθως, κάτι που είναι ανησυχητικό, εν μέρει, επειδή δεν ξέρουμε τι συμβαίνει με κάποια από αυτά τα παιδιά. Είτε αποτελούν αντικείμενο διακίνησης είτε εμπλέκονται σε δραστηριότητες συμμοριών ή ναρκωτικά».

Η Sherice Snoden, της οποίας ο 15χρονος γιος Keshaun αγνοείται, είπε προχθές σε μια κοινοτική έρευνα για τον εντοπισμό του: «Έχουν περάσει πάνω από σαράντα μέρες χωρίς το παιδί μου. Απλώς τον θέλω πίσω στο σπίτι. Μου λείπει το παιδί μου κάθε μέρα, ανησυχώ, δεν ξέρω αν τρώει ή αν κοιμάται. Απλώς τον θέλω πίσω στο σπίτι».

Ο Majoy είπε στο News5 Cleveland: «Απλά, δεν υπάρχουν αρκετοί αστυνομικοί στους δρόμους προκειμένου να ανταποκριθούν σε όλα αυτά τα περιστατικά. Η συμμετοχή του κόσμου κ,αι της κοινότητας είναι το μεγαλύτερο πλεονέκτημά μας. Δεν μπορούμε να έχουμε καλά αποτελέσματα χωρίς το κοινό».

Μεταξύ των αγννούμενων παιδιών είναι και ο 14χρονος Gideon Hefner, ο οποίος εθεάθη για τελευταία φορά στις 12 Σεπτεμβρίου στο American Township του Ohio. Σύμφωνα με τις αναφορές, φορούσε σκουρόχρωμο πουκάμισο, τζιν παντελόνι, μαύρη μπλούζα και κρατούσε σακίδιο στην πλάτη εκείνη τη στιγμή.

Η Camryn Nicole Golias, 17 ετών, εθεάθη για τελευταία φορά στο Akron του Ohio, τον Σεπτέμβριο του 2023, αλλά εξακολουθεί να αγνοείται. Ομοίως, ο 16χρονος Elijah Hill εξαφανίστηκε στις 20 Σεπτεμβρίου από το Sandusky του Ohio και δεν έχει ξαναφανεί από τότε.

Η Iyahna Graham, 17 ετών, εξαφανίστηκε από το North Canton του Οχάιο, στις 23 Σεπτεμβρίου. Η αστυνομία έχει επίσης συμβουλεύσει ότι εάν εντοπιστεί θα πρέπει να προσεγγιστεί με προσοχή.

Μέρες πριν από την εξαφάνιση της Graham, η Teonnah Thompkins εθεάθη για τελευταία φορά στο Cincinnati του Οχάιο, στις 17 Σεπτεμβρίου, φορώντας μαύρο πουκάμισο, μαύρο παντελόνι και λευκά παπούτσια.

Ο 14χρονος Maurice Hamrick, η 16χρονη Honesty Howell, ο 16χρονος Elijah Hill, και η 17χρονη Chloe Hadley, όλοι εξαφανίστηκαν μέσα σε πέντε ημέρες, ο ένας μετά τον άλλον, νωρίτερα αυτό το μήνα. Ένα παρόμοιο μοτίβο ξεκίνησε τον Μάιο του τρέχοντος έτους, με 27 παιδιά να δηλώνονται αγνοούμενα στην περιοχή στις αρχές του μήνα.

Ο Majoy τόνισε ότι δεν έχει δει ποτέ τόσο μεγάλους αριθμούς αγνοούμενων παιδιών στην 33χρονη καριέρα του. Ενώ ο ίδιος ισχυρίστηκε ότι είναι πιθανό η πλειονότητα των περιπτώσεων να είναι παιδιά σε φυγή και όχι απαγωγές, πρόσθεσε ότι οι έφηβοι είναι αφελείς όσον αφορά ανθρώπους-αρπακτικά, τα οποία μπορεί να είναι «λύκοι με ρούχα προβάτου».

Και, δυστυχώς, τα περισσότερα αγνοούμενα παιδιά δεν ακούγονται στις ειδήσεις, γιατί συνήθως δεν υπάρχει Amber Alert, είπε ο Majoy, περιγράφοντας τις περιπτώσεις ως «σιωπηλά εγκλήματα που συμβαίνουν κάτω από τη μύτη μας».

Στις ΗΠΑ, υπάρχει ένα αυστηρό κριτήριο για την έκδοση Amber Alert: Η αστυνομία πρέπει να πιστεύει εύλογα ότι έχει γίνει απαγωγή και ότι το παιδί βρίσκεται σε άμεσο κίνδυνο σοβαρού σωματικού τραυματισμού ή θανάτου.

Ο Γενικός Εισαγγελέας του Ohio, Dave Yost, είπε στο News5 Cleveland ότι συχνά συμβαίνουν παρατράγουδα σε όλη τη διαδικασία, όπως όσον αφορά την ενημέρωση των αναφορών. «Όλα αυτά έχουν τοπικά προβλήματα αναφοράς που είναι και πάλι συνάρτηση των τοπικών συνθηκών. Κάνουμε το καλύτερο δυνατό για να ενθαρρύνουμε τη συμμόρφωση και να βελτιώσουμε τη βοήθεια για την άρση των φραγμών, αλλά στο τέλος της ημέρας, πρέπει να βασιστούμε στους τοπικούς μας συνεργάτες που ωστόσο δεν μπορούμε να ελέγχουμε συνεχώς.

Φοβάμαι κάθε είδους καταστάσεις που πέφτουν μέσα από τις ρωγμές που περιλαμβάνουν οι υποθέσεις εξαφανισμένων παιδιών. Βασίζομαι στην επιμονή ενός ανήσυχου γονέα περισσότερο από ό,τι σε έναν ταραγμένο γραφειοκράτη του οποίου η δουλειά είναι να τοποθετεί δεδομένα σε έναν υπολογιστή».

Σύμφωνα με τον Yost, το Πανεπιστήμιο του Τολέδο εργάζεται τώρα για τη βελτίωση των συστημάτων συλλογής δεδομένων και αναφοράς σε όλη την πολιτεία. Και συνέχισε: «Οι αρχές επιβολής του νόμου δεν μπορεί να είναι παντού και δεν μπορεί να τα παρακολουθεί όλα. Βασιζόμαστε στους ανθρώπους, τον πληθυσμό, γιατί έχουμε 11,7 εκατομμύρια ζευγάρια μάτια εκεί έξω που μπορούν να προσέχουν».

SHARE

Περισσότερα

MORE NEWS DESK