kourdistoportocali.comNews DeskΘρίλερ με πλοίο που προκάλεσε τεράστια οικολογική καταστροφή στις ακτές του Ισραήλ

Κίνδυνος για τα συστήματα αφαλάτωσης

Θρίλερ με πλοίο που προκάλεσε τεράστια οικολογική καταστροφή στις ακτές του Ισραήλ

Ακόμη και θαλάσσιο κήτος ξέβρασε νεκρό η θάλασσα

To Iσραήλ είναι αποφασισμένο να εντοπίσει το πλοίο από το οποίο σημειώθηκε διαρροή πετρελαίου με αποτέλεσμα τεράστια οικολογική καταστροφή στις ακτές της Μεσογείου. Ακόμη και θαλάσσιο κήτος ξέβρασε νεκρό η θάλασσα.

Οι εικόνες σοκάρουν.

Στο σημείο βρέθηκε και ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπένζαμιν Νετανιάχου.

Η περιβαλλοντική ζημία που προκλήθηκε από τη διαρροή πίσσας και επηρέασε περίπου 160 χλμ. της ακτογραμμής του Ισραήλ φαίνεται να είναι τεράστια, ανέφεραν ειδικοί στη Jerusalem Post την Κυριακή.

Ο  Νετανιάχου ανακοίνωσε ότι η κυβέρνηση θα εγκρίνει έναν προϋπολογισμό για τον καθαρισμό των παραλιών και ότι έχει έρθει σε επαφή με τις αιγυπτιακές αρχές για την προώθηση νέων κανονισμών για τη ρύπανση από τα πλοία.

«Με εντυπωσίασε πολύ το πνεύμα υπευθυνότητας των πολιτών που ήρθαν να καθαρίσουν τις παραλίες. Αντιπροσωπεύουν ένα παράδειγμα και ένα πρότυπο», δήλωσε ο Νετανιάχου, περιοδεύοντας στην περιοχή με την υπουργό Περιβάλλοντος Γκίλα Γκαμίελ και πολλούς δήμαρχους των πόλεων που επλήγησαν από τη διαρροή . «Πρέπει να προστατεύσουμε τις παραλίες μας, τη χώρα μας, το περιβάλλον μας».

Για αρκετές ημέρες, ποσότητες πίσσας από μια άγνωστη πηγή σκέπασαν τις παραλίες του Ισραήλ. Η κατάσταση επιδεινώθηκε δραματικά το Σάββατο.

Ενώ αυτή τη στιγμή η πηγή της ρύπανσης είναι άγνωστη, οι αρχές πιστεύουν ότι πιθανότατα προήλθε από διαρροή πετρελαίου ή φυσικού αερίου από ένα πλοίο που περνούσε από τις ακτές του Ισραήλ.


Photo by Kobi Gideon / GPO

H Gila Gamliel  είπε ότι το Ισραήλ κάνει τα πάντα για να εντοπίσει το πλοίο. «Το ηθικό μας καθήκον προς το κοινό και το περιβάλλον είναι να εντοπίσουμε εκείνους που είναι υπεύθυνοι για την ρύπανση», δήλωσε.

«Στόχος μας είναι να καθαρίσουμε όσο πιο γρήγορα γίνεται τις ακτές και τη θάλασσα. Πρέπει να κοιτάξουμε το μέλλον – αυτό το επεισόδιο και άλλα περιστατικά σε όλο τον κόσμο μάς διδάσκουν πόσο αναγκαίο είναι να απαλλαγούμε από τα ρυπογόνα καύσιμα και να κινηθούμε σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. ”

«Νομίζω ότι η καταιγίδα που είχαμε πριν από λίγες μέρες ενίσχυσε την επίδραση που βλέπουμε σήμερα στις παραλίες», δήλωσε ο καθηγητής Colin Price, επικεφαλής της Σχολής Περιβαλλοντικών Σπουδών του Porter στο Πανεπιστήμιο του Τελ Αβίβ. «Οι δυνατοί άνεμοι και τα τεράστια κύματα κατάφεραν να σπρώξουν όλη την πίσσα και το λάδι στις παραλίες. Χωρίς την καταιγίδα, μπορεί να ήταν λιγότερο επιζήμια για τις ακτές-αλλά θα είχε παραμείνει στη θάλασσα ”

Εξήγησε ότι οι βραχυπρόθεσμες ζημιές είναι ήδη εμφανείς, και περιλαμβάνουν τον άμεσο αντίκτυπο στις θαλάσσιες χελώνες, τα πουλιά, τα ψάρια και τις παραλίες.

«Μακροπρόθεσμα, η ζημιά μπορεί να είναι λιγότερο εμφανής», πρόσθεσε. “Θα χρειαστούν χρόνια για να επιστρέψουμε στο φυσιολογικό.”

Τόνισε ότι πολλά ζώα και φυτά κινδυνεύουν να επηρεαστούν, κατά μήκος των αμμόλοφων των παραλιών, καθώς και στις ρηχές λίμνες. «Όσον αφορά την υδρόβια οικολογία, πιστεύω ότι οι εικόνες που βλέπουμε είναι αρκετά αυτονόητες. Είναι φρικτό για τη θαλάσσια ζωή », δήλωσε ο περιβαλλοντικός μικροβιολόγος του Πανεπιστημίου Ben-Gurion, Δρ Edo Bar-Zeev.

«Θα συνεχίσουμε να βρίσκουμε αυτήν την ουσία στις ισραηλινές παραλίες για αρκετό καιρό, και η πίσσα θα συνεχίσει να απελευθερώνει τον άνθρακα που περιέχει πίσω στον ωκεανό».

Ενώ οι κίνδυνοι για τη δημόσια υγεία εξακολουθούν να αξιολογούνται, ο Bar-Zeev διαβεβαίωσε το κοινό ότι η κατάσταση δεν θα επηρεάσει το πόσιμο νερό που παράγεται από τις μονάδες αφαλάτωσης που λειτουργούν κατά μήκος των ακτών του Ισραήλ.

«Δεν προβλέπω, σε καμία περίπτωση, ότι η ουσία του πετρελαίου θα περάσει στο πόσιμο νερό μας», είπε, επισημαίνοντας ότι η διαδικασία αντίστροφης όσμωσης που χρησιμοποιείται για την αφαλάτωση του θαλασσινού νερού φιλτράρει σχεδόν τα πάντα.

Ωστόσο, η διαρροή ενδέχεται να προκαλέσει λειτουργικά προβλήματα στις εγκαταστάσεις. «Σε πολλές περιπτώσεις, η οργανική ρύπανση που διαδίδεται στο νερό εμποδίζει το σύστημα αφαλάτωσης», δήλωσε ο Μπαρ-Ζέεφ. “Αυτό μπορεί επομένως να γίνει ζήτημα, αλλά και πάλι, δεν είναι ζήτημα υγείας.”

SHARE

Περισσότερα

MORE NEWS DESK

TOP LINE

Στο Ισραήλ αυτή τη στιγμή διακυβεύεται η Ελευθερία της Ευρώπης η οποία δέχεται επίθεση από το Ισλάμ του σκότους
Ο αγχωμένος CEO της Pfizer, ο ψύχραιμος Τούρκος και ο επικεφαλής της Moderna που ξεπούλησε τις μετοχές του
H Σιγκαπούρη, κράτος-υπόδειγμα στην αντιμετώπιση της πανδημίας, επιστρέφει στα lockdown
Σοκαρισμένος ο διάσημος παρουσιαστής Bill Maher και χιλιάδες άλλοι εμβολιασθέντες καθώς εμφανίζονται θετικοί στον ιό!
Global Health Governance μέσω Εμβολίων. Σατανικό σχέδιο ή θεωρία συνωμοσίας;
To τρομακτικό μυστικό που δεν άντεξε η Μelinda; O Gates το 2015 προανήγγειλε την πανδημία και την ίδια χρονιά επένδυσε σε εμβόλια mRNA
ΣΟΚ στις ΗΠΑ> 8 μέλη των New York Yankees θετικοί στον ιό παρότι είχαν εμβολιασθεί πλήρως!
Prem Watsa> Έχετε μακράν την καλύτερη κυβέρνηση στην Ευρώπη
Επείγουσα προειδοποίηση για την ινδική παραλλαγή κορωνοϊού> 10.000 στα νοσοκομεία μέσα σε ένα μήνα
Μεγάλη (εμβολιαστική) μπάλα από τους Στέφανο Μάνο-Διανέλο Γεωργούδη
Γερμανοί υποστηρίζουν ότι βρήκαν την αιτία της πρόκλησης θρόμβων από τα εμβόλια
Πως τα θύματα του Παιδόφιλου Epstein “ακουμπάνε” τον Φιλάνθρωπο Gates