kourdistoportocali.comNews DeskΚινέζος κατάσκοπος στα χέρια των ΗΠΑ το Βαθύ Λαρύγγι της Wuhan;

Τι αναφέρει δημοσίευμα

Κινέζος κατάσκοπος στα χέρια των ΗΠΑ το Βαθύ Λαρύγγι της Wuhan;

Πληροφορίες θέλουν την αποσκίρτηση του Dong Jingwei να είναι η αιτία αλλαγής στάσης του Joe Biden

Η αποσκίρτηση ενός υψηλά ιστάμενου Κινέζου κατασκόπου, στελέχους των μυστικών υπηρεσιών, μπορεί να είναι τελικά η βασική αιτία της αλλαγής στάσης της διακυβέρνησης Biden σχετικά με την πραγματική προέλευση του κορωνοϊού. Ο Dong Jingwei πιστεύεται ότι κατέφυγε κάτω από άκρα μυστικότητα στις ΗΠΑ στις 10 Φεβρουαρίου μαζί την κόρη του, σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες της ιστοσελίδας Spy Talk.

Ο Jingwei ήταν αντιπρόεδρος της κινεζικής Κρατικής Ασφάλειας, πράγμα που σημαίνει ότι αν κάτι τέτοιο έχει συμβεί, πρόκειται για το μεγαλύτερο πλήγμα που έχει υποστεί ποτέ η Κίνα. Πιστεύεται ότι ανέφερε στους Αμερικανούς αξιωματούχους σχετικά με την κατάσταση στο εργαστήριο ιολογίας της Wuhan, από όπου μπορεί να ξεπήδησε ο ιός COVID-19, προκαλώντας την κυβέρνηση Biden να λάβει σοβαρά υπόψη τη θεωρία της «διαρροής εργαστηρίου» πιο σοβαρά.

Ο ίδιος, υπήρξε από το 2018 υπεύθυνος στον τομέα αντικατασκοπείας σύμφωνα με την Spy Talk, ενώ ήταν προηγουμένως επικεφαλής του επαρχιακού υπουργείου ασφαλείας της Hebei και υπεύθυνος για την περιοχή γύρω από το Πεκίνο. Σύμφωνα με πληροφορίες, η αυτομόληση του αναφέρθηκε στη συνάντηση που διεξήχθη τον Μάρτιο στην Αλάσκα μεταξύ του Anthony Blinken, του Υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ και των Κινέζων ομολόγων του.

Ο Δρ. Han Lianchao, πρώην αξιωματούχος του υπουργείου Εξωτερικών της Κίνας, ο οποίος αποσκίρτησε στις ΗΠΑ μετά τη σφαγή της πλατείας Τιενανμέν το 1989, με tweet του την Τετάρτη ανέφερε ότι συζητήθηκε στην Αλάσκα η αυτομόληση του Jingwei, σημειώνει η ιστοσελίδα Spy Talk. Ο Han ισχυρίστηκε ότι ο υπουργός Εξωτερικών της Κίνας και ο επικεφαλής εξωτερικών υποθέσεων του Κομουνιστικού Κόμματος ζήτησαν από τους Αμερικανούς να παραδώσουν τον Jingwei. Ο Blinken αρνήθηκε, ανέφερε ο Han.

«Συνεργάστηκε στενά με τον Zhang Yue, ο οποίος τώρα εκτίει φυλάκιση 15 ετών για διαφθορά», δήλωσε ο Han. Ο Zhang ήταν ο πιο έμπιστος του Ma Jian, πρώην εκτελεστικού υφυπουργού, ο οποίος είναι επίσης στη φυλακή για διαφθορά». Ο Jingwei «εμφανίστηκε τελευταία φορά δημόσια το Σεπτέμβριο του 2020», πρόσθεσε ο Han. Μάλιστα, φωτογραφίες του έχουν διαγραφεί από την κινεζική μηχανή αναζήτησης Baidu, σύμφωνα με πληροφορίες κινέζικων ιστοσελίδων του εξωτερικού.

Ο αποσκίρτηση του Han είναι αδύνατον να επαληθευτεί, αλλά ήταν γνωστός ως ένα «μετριοπαθές στέλεχος, έμπιστος για την ακεραιότητά του», σύμφωνα με τον Νικόλαο Ευθυμιάδη, πρώην στέλεχος του Πενταγώνου, του Υπουργείου Εξωτερικών και εμπειρογνώμονα της CIA.

Ωστόσο, ο Ευθυμιάδης, ένα μη μόνιμο μέλος και ανώτερος συνεργάτης στο Κέντρο Στρατηγικής και Ασφάλειας του Scowcroft του Ατλαντικού Συμβουλίου, προειδοποίησε ότι η πληροφορία πρέπει να εξεταστεί ως φήμη, αυτό δηλαδή που είναι. Πρόσθεσε ότι τέτοιες φήμες «βγαίνουν συνεχώς».

Ο Mollie Saltskog, ανώτερος αναλυτής πληροφοριών στο The Soufan Group, συμφώνησε, λέγοντας ότι ανεπιβεβαίωτες αναφορές εμφανίζονται τακτικά. «Παρόλο που είναι σημαντική και σίγουρα χρήσιμη για τις προσπάθειές μας στον τομέα των πληροφοριών, μια αποσκίρτηση υψηλού επιπέδου δεν θα αλλάξει δραστικά την κατανόηση ή την προσέγγισή μας στην Κίνα», είπε στο Spy Talk. «Εν ολίγοις, εάν είναι αλήθεια, αυτό είναι πιθανώς σημαντικό αλλά όχι ένα κάτι που αλλάζει σημαντικά το παιχνίδι».

Ο συντηρητικός ιστότοπος Red State ανέφερε ότι η Αμερικανική Υπηρεσία Πληροφοριών Άμυνας είχε λάβει πληροφορίες από τον Jingwei ότι το Πεκίνο καλύπτει την έρευνα βιολογικού πολέμου στο εργαστήριο της Wuhan. Ο Δρ. Anthony Fauci, επικεφαλής ιατρικός σύμβουλος του Μπάιντεν, είχε υπερασπιστεί την επένδυση αμερικανικών κεφαλαίων στο κινέζικο εργαστήριο ιολογίας, επιμένοντας ότι η έρευνά τους για κορωνοϊούς ήταν απαραίτητη και ότι θα ήταν «παραίτηση από καθήκον» να μην υποστηρίξει το έργο τους.

Το Red State ανέφερε ότι η απομάκρυνση του Jingwei ώθησε τους Αμερικανούς αξιωματούχους να αμφισβητήσουν την προσέγγιση του Fauci. «Οι πηγές αναφέρουν ότι το επίπεδο εμπιστοσύνης στις πληροφορίες του ανθρώπου που αυτομόλησε είναι αυτό που οδήγησε σε μια ξαφνική κρίση εμπιστοσύνης στον Δρ. Anthony Fauci, προσθέτοντας ότι το προσωπικό του Ινστιτούτου Μολυσματικών Νοσημάτων του Ιατρικού Ερευνητικού Στρατού των ΗΠΑ (USAMRIID), επιβεβαίωσε κάποιες πληροφορίες για τεχνικές λεπτομέρειες που παρέχονται από τον αποστάτη», σημειώνει.

Να σημειώσουμε ότι ο Joe Biden στις 26 Μαΐου διέταξε τις υπηρεσίες πληροφοριών να ερευνήσουν τις δύο θεωρίες σχετικά με την προέλευση της πανδημίας, αν δηλαδή εξελίχθηκε με φυσικό τρόπο στο περιβάλλον και μεταδόθηκε από ζώο σε άνθρωπο ή απελευθερώθηκε από εργαστήριο. Τους έδωσε 90 ημέρες για να κάνουν την αναφορά τους.

SHARE

Περισσότερα

MORE NEWS DESK

TOP LINE

Επικίνδυνα “Ανεμβολίαστοι”;
Ξαφνικά οι υπερορθόδοξες γειτονιές του Ισραήλ εμφανίζονται με λιγότερα κρούσματα την ίδια στιγμή που ο γενικός πληθυσμός βρίσκεται εκ νέου στο έλεος της πανδημίας
EKTAKTO> O Eφιάλτης Επιστρέφει στο Ισραήλ! Πάνω από τα μισά κρούσματα και τα δύο τρίτα των ασθενών σε σοβαρή κατάσταση είναι ασθενείς που έχουν εμβολιαστεί πλήρως!
ΙΣΡΑΗΛ-ΝΕΟ> Το 80% των εμβολιασθέντων δεν μεταδίδει τον ιό, το 20% των εμβολιασθέντων τον μεταδίδει
Παγκόσμιο ΣΟΚ από τον Ugur Sahin (εμβόλιο Pfizer) o οποίος παραδέχεται στη WSJ ότι το εμβόλιο δεν αντιμετωπίζει τη Delta και νίπτει τα χείρας του για τη 3η δόση! Να αποφασίσουν οι κυβερνήσεις και οι πολίτες!
Θετικός στο ιό ο Αδωνις μετά το κορωνοπάρτι του Προεδρικού Μεγάρου;
Πάνω από 1,08 δισ. εμβολιασμένοι μετατρέπονται σε ανεμβολίαστους και ζουν έναν εφιάλτη με τους Μπουρλά και Τσιόδρα εξαφανισμένους
Φθινόπωρο 2019> Tο νοσοκομείο της Wuhan είχε ήδη δύο ορόφους γεμάτους με άρρωστους γιατρούς
Μια βραδιά στο Leverkusen χτύπησαν οι μυστικές υπηρεσίες;
Bhutan> Πως ένα μικρό φτωχό έθνος κατάφερε να έχει μόνο έναν θάνατο από τον κοροναϊό;
Ο φονικός κορωνοϊός SARS (2002) και η μεγάλη εξαπάτηση της Κίνας. Οι ανατριχιαστικές ομοιότητες με το σήμερα
Μετά το Ισραήλ και η Μεγάλη Βρετανία περιγράφει τα εμβόλια σαν “κουτσές πάπιες”