kourdistoportocali.comNews DeskΘΡΙΛΕΡ με αμερικανικό F-35 που βούτηξε στη θάλασσα της Νότιας Κίνας καθώς επιχειρούσε προσγείωση στο αεροπλανοφόρο USS Carl Vinson [VIDEO]

Βreaking news

ΘΡΙΛΕΡ με αμερικανικό F-35 που βούτηξε στη θάλασσα της Νότιας Κίνας καθώς επιχειρούσε προσγείωση στο αεροπλανοφόρο USS Carl Vinson [VIDEO]

Aγωνία μην πέσει στα χέρια της Κίνας

Το Πολεμικό Ναυτικό επιβεβαίωσε το βίντεο που εμφανίστηκε πρόσφατα δείχνει συντριβή F-35 στη Θάλασσα της Νότιας Κίνας
Βy Tyler Durden/ZeroHedge
Παρασκευή, 28 Ιανουαρίου 2022 – 03:18 μ.μ

Το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ επιβεβαίωσε ότι μια εικόνα και ένα βίντεο που εμφανίστηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αυτή την εβδομάδα που δείχνουν την προσγείωση ενός προηγμένου stealth μαχητικού F-35C είναι αυθεντικά. Συνετρίβη και προφανώς ξέφυγε από το αεροπλανοφόρο USS Vinson και προσγειώθηκε στη Θάλασσα της Νότιας Κίνας τη Δευτέρα.

Το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ εργάζεται για το τρομακτικό έργο της ανάκτησης του αεροσκάφους μετά το «ατύχημα προσγείωσης» που τραυμάτισε επτά άτομα συνολικά, συμπεριλαμβανομένου του πιλότου που εκτινάχθηκε επιτυχώς και έξι ναυτών που πιθανώς τραυματίστηκαν στο θάλαμο πτήσης.

“Το πλοίο εκτίμησε ότι το βίντεο και η φωτογραφία που καλύφθηκαν από τα μέσα ενημέρωσης σήμερα τραβήχτηκαν στο USS Carl Vinson”, δήλωσε ο  Hayley Sims, αξιωματικός δημοσίων υποθέσεων του 7ου Στόλου, οποίος παραδέχθηκε καθυστερημένα το περιστατικό. Είπε ότι οι εικόνες, μία από τις οποίες δημοσιεύτηκε στο Reddit, τραβήχτηκαν από το αερομεταφορέα «κατά τη διάρκεια της συντριβής». Εδώ είναι πλέον επιβεβαιωμένο αυθεντικό βίντεο…

Το CNN ήταν το πρώτο που ανέφερε την επιβεβαίωση της γνησιότητας των εικόνων από το Πολεμικό Ναυτικό, γράφοντας ότι «Το πολεμικό αεροπλάνο 100 εκατομμυρίων δολαρίων προσέκρουσε στο θάλαμο πτήσης του αεροπλανοφόρου 100.000 τόνων και στη συνέχεια έπεσε στο νερό καθώς ο πιλότος του εκτινάχθηκε, είπαν αξιωματούχοι του Πολεμικού Ναυτικού. Έξι ναύτες στο Vinson τραυματίστηκαν».

“Ένα βίντεο δείχνει το F-35 να προσγειώνεται στο αεροπλανοφόρο, αλλά αποκόπτεται πριν το αεροπλάνο προσκρούσει στο θάλαμο πτήσης”, αναφέρει το CNN με βάση τις δηλώσεις του Πολεμικού Ναυτικού. «Το Πολεμικό Ναυτικό είπε νωρίτερα αυτή την εβδομάδα ότι η ζημιά στο Vinson ήταν μόνο επιφανειακή και ότι αυτό και η αεροπορική πτέρυγα του αερομεταφορέα ξεκίνησαν ξανά τις κανονικές τους λειτουργίες».

Παρακάτω είναι η επιβεβαιωμένη πλέον αυθεντική φωτογραφία που πρωτοεμφανίστηκε στα social media. Το F-35 επιπλέει στο νερό με το πιλοτήριο ανοιχτό και αμέσως μετά βυθίστηκε στον βυθό της Θάλασσας της Νότιας Κίνας…

Πολύπλοκες επιχειρήσεις ανάκτησης του Πολεμικού Ναυτικού βρίσκονται σε εξέλιξη, ειδικά δεδομένου ότι οι ΗΠΑ δεν θέλουν η στενά φυλασσόμενη και μυστική τεχνολογία stealth να πέσει στα χέρια της Κίνας.

Αμερικανικές στρατιωτικές πηγές ανέφεραν νωρίτερα την εβδομάδα ότι παραμένει ζωτικής σημασίας «κανείς άλλος να μην μπορεί να πιάσει τα χέρια του στο αεροπλάνο» – χωρίς αμφιβολία μια έμμεση αναφορά στην Κίνα, η οποία έχει έντονη στρατιωτική παρουσία στην περιοχή.

Σύμφωνα με στρατιωτικό απόσπασμα των ΗΠΑ:

Οι ΗΠΑ αντιμετωπίζουν επί του παρόντος την πρόκληση να τραβήξουν τα συντρίμμια από τα αμφισβητούμενα ύδατα της Θάλασσας της Νότιας Κίνας για να ανακτήσουν την αμερικανική τεχνολογία, καθώς και να βεβαιωθούν ότι κανένας άλλος δεν μπορεί να πάρει τα χέρια του στο αεροπλάνο. «Οι προσπάθειες σχεδιασμού συνεχίζονται για την ανάκτηση του F-35», δήλωσε στο Insider εκπρόσωπος του 7ου Στόλου.

Οι ειδικοί λένε ότι η Κίνα θα ήθελε σχεδόν σίγουρα να αποκτήσει το F-35, ένα εξαιρετικά ικανό μαχητικό αεροσκάφος πέμπτης γενιάς που χρειάστηκε πολλά χρόνια και σημαντική χρηματοδότηση για την έρευνα και την ανάπτυξη.

Ο λευκός καπνός που φαίνεται στο τέλος του σύντομου κλιπ της συντριβής πιστεύεται ότι είναι η στιγμή που εκτινάχθηκε ο πιλότος.


Ο κατασκευαστής stealth F-35 Lockheed Martin είχε ανακοινώσει τον περασμένο Αύγουστο, όταν το USS Vinson είχε αναχωρήσει από το Σαν Ντιέγκο: “Αυτή η ανάπτυξη σηματοδοτεί την πρώτη φορά στην ιστορία της ναυτικής αεροπορίας των ΗΠΑ που ένα μαχητικό stealth strike έχει αναπτυχθεί επιχειρησιακά σε ένα αεροπλανοφόρο”, ανέφερε. .

Αυτή είναι η δεύτερη συντριβή ενός F-35 μέσα σε λίγους μήνες στη θάλασσα. Τον περασμένο Νοέμβριο, ένα βρετανικό αεροσκάφος F-35 stealth συνετρίβη στη Μεσόγειο Θάλασσα κατά τη διάρκεια πτήσεων ρουτίνας από το αεροπλανοφόρο HMS Queen Elizabeth.

Τα μαχητικά F-35 υπολογίζονται στα 135 εκατομμύρια δολάρια, με τεχνολογία αιχμής και ραντάρ. Το αμφιλεγόμενο πρόγραμμα που εποπτεύεται από το Κογκρέσο ήταν εξαιρετικά δαπανηρό.

SHARE

Περισσότερα

MORE NEWS DESK