kourdistoportocali.comNews DeskTHE TELEGRARH-UK> Το εμβόλιο της Pfizer συνδέεται και με την παράλυση του Bell

Eίναι μία σπάνια κατάσταση που χτυπά απροσδόκητα το πρόσωπο ενός ασθενούς

THE TELEGRARH-UK> Το εμβόλιο της Pfizer συνδέεται και με την παράλυση του Bell

Σύμφωνα με έκθεση της Εθνικής Υπηρεσίας Υγείας του Ηνωμένου Βασιλείου (NHS)

Με μία ακόμα παρενέργεια, αν και επίσης σπάνια, συνδέεται το εμβόλιο των Pfizer/BioNTech, σύμφωνα με έκθεση της Εθνικής Υπηρεσίας Υγείας του Ηνωμένου Βασιλείου (NHS).

Οι ερευνητές αναφέρουν λεπτομερώς την περίπτωση ενός 61χρονου άνδρα στην Αγγλία που έλαβε και τις δύο δόσεις του εμβολίου και παρουσίασε συμπτώματα της λεγόμενης παράλυσης του Bell. Μετά από κάθε δόση, ο ασθενής ανέπτυξε παράλυση του προσώπου, με τη δεύτερη φορά να είναι πιο σοβαρή, συμπεριλαμβανομένης της αδυναμίας να κλείσει πλήρως το αριστερό του μάτι-σύμφωνα με το ρεπορτάζ του The Telegraph.

Η ομάδα του NHS λέει ότι πιστεύεται ότι είναι η πρώτη τεκμηριωμένη υπόθεση δύο ξεχωριστών περιπτώσεων παράλυσης του προσώπου που συμβαίνουν μετά από κάθε δόση ενός εμβολίου κατά του κορωνοϊού, αλλά υποστηρίζουν ότι είναι ένα πολύ σπάνιο περιστατικό. Η παράλυση του Bell είναι μια κατάσταση που χτυπά απροσδόκητα το πρόσωπο ενός ασθενούς, ο οποίος εμφανίζει ξαφνική μυϊκή αδυναμία ή παράλυση που προκαλείται στο μισό του προσώπου που να φαίνεται να γέρνει, οδηγώντας σε μονόπλευρα χαμόγελα και ένα μάτι που αρνείται να κλείσει.

Συνήθως είναι μια προσωρινή κατάσταση, με τα τυπικά συμπτώματα να βελτιώνονται μέσα σε λίγες εβδομάδες, με πλήρη ανάρρωση σε έξι μήνες. Ένας μικρός αριθμός ασθενών θα έχει κάποια συμπτώματα για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα ή θα δει μια επανεμφάνιση της κατάστασης αργότερα στη ζωή του.

Ενώ οι ακριβείς αιτίες της κατάστασης είναι άγνωστες, οι επιστήμονες υποθέτουν ότι προκαλείται από υπερβολική αντίδραση του ανοσοποιητικού συστήματος του σώματος, το οποίο οδηγεί σε φλεγμονή ή πρήξιμο, που βλάπτει το νεύρο που ελέγχει την κίνηση του προσώπου. Μία πρόσφατη μελέτη συνέδεσε τη συχνότητα εμφάνισης περιπτώσεων παράλυσης του Bell με κίνδυνο 0,02% για εμβολιασμένα άτομα.

Στις κλινικές δοκιμές της Φάσης III, τρία περιστατικά παράλυσης του Bell τεκμηριώθηκαν σε τέσσερις εθελοντές που έλαβαν το εμβόλιο Pfizer-BioNTech και τρεις που έλαβαν το πλασματικό εμβόλιο.
Επιπλέον, υπήρξαν μεμονωμένες αναφορές ατόμων που ανέφεραν την παράλυση του προσώπου μετά τη λήψη του εμβολίου.

Στις αναφορές περιστατικών BMJ, γιατροί ανέλυσαν την περίπτωση του συγκεκριμένου  άντρα, ο οποίος ήταν χωρίς προηγούμενο ιστορικό παράλυσης νεύρων του προσώπου. Είχε αρκετές υποκείμενες καταστάσεις όπως υψηλό ΔΜΣ, υψηλή αρτηριακή πίεση, υψηλή χοληστερόλη και διαβήτη τύπου 2. Πέντε ώρες μετά τη λήψη της πρώτης δόσης του εμβολίου Pfizer-BioNTech κατά της COVID-19, ανέπτυξε αδυναμία του προσώπου στη δεξιά πλευρά και απευθύνθηκε στο τοπικό τμήμα έκτακτης ανάγκης την επόμενη μέρα.

Του δόθηκε πρεδνιζολόνη, ένα στεροειδές για τη θεραπεία πολλών διαφορετικών φλεγμονωδών καταστάσεων, για περίοδο τεσσάρων εβδομάδων και η παράλυση του προσώπου επιλύθηκε. Έξι εβδομάδες μετά τη λήψη της πρώτης δόσης, ο άντρας έλαβε τη δεύτερη του εμβολίου Pfizer-BioNTech. Δύο ημέρες αργότερα, ανέπτυξε ένα πιο σοβαρό επεισόδιο της παράλυσης του Bell στην αριστερή πλευρά του προσώπου του με συμπτώματα όπως δυσκολία στην κατάποση και αδυναμία να κλείσει πλήρως το αριστερό του μάτι. Του δόθηκε επίσης πρεδνιζολόνη και δύο εβδομάδες αργότερα, κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής παρακολούθησης, είπε ότι τα συμπτώματά του είχαν βελτιωθεί σημαντικά και ότι σχεδόν επέστρεψε στο φυσιολογικό. Και οι δύο δόσεις του εμβολίου χορηγήθηκαν στον αριστερό του βραχίονα.

«Η εμφάνιση των επεισοδίων αμέσως μετά από κάθε δόση εμβολίου υποδηλώνει έντονα ότι η παράλυση του Bell συνδέεται με το εμβόλιο Pfizer-BioNTech, αν και η αιτιώδης σχέση δεν μπορεί να αποδειχθεί», έγραψαν οι συγγραφείς της έκθεσης. «Ο ασθενής έχει λάβει οδηγίες να συζητήσει τη λήψη μελλοντικών εμβολίων mRNA με γιατρό, κατά περίπτωση, λαμβάνοντας υπόψη τον κίνδυνο έναντι του οφέλους από τη λήψη κάθε εμβολίου».

SHARE

Περισσότερα

MORE NEWS DESK

TOP LINE

Επικίνδυνα “Ανεμβολίαστοι”;
Ξαφνικά οι υπερορθόδοξες γειτονιές του Ισραήλ εμφανίζονται με λιγότερα κρούσματα την ίδια στιγμή που ο γενικός πληθυσμός βρίσκεται εκ νέου στο έλεος της πανδημίας
ΙΣΡΑΗΛ-ΝΕΟ> Το 80% των εμβολιασθέντων δεν μεταδίδει τον ιό, το 20% των εμβολιασθέντων τον μεταδίδει
EKTAKTO> O Eφιάλτης Επιστρέφει στο Ισραήλ! Πάνω από τα μισά κρούσματα και τα δύο τρίτα των ασθενών σε σοβαρή κατάσταση είναι ασθενείς που έχουν εμβολιαστεί πλήρως!
Παγκόσμιο ΣΟΚ από τον Ugur Sahin (εμβόλιο Pfizer) o οποίος παραδέχεται στη WSJ ότι το εμβόλιο δεν αντιμετωπίζει τη Delta και νίπτει τα χείρας του για τη 3η δόση! Να αποφασίσουν οι κυβερνήσεις και οι πολίτες!
Θετικός στο ιό ο Αδωνις μετά το κορωνοπάρτι του Προεδρικού Μεγάρου;
Πάνω από 1,08 δισ. εμβολιασμένοι μετατρέπονται σε ανεμβολίαστους και ζουν έναν εφιάλτη με τους Μπουρλά και Τσιόδρα εξαφανισμένους
Φθινόπωρο 2019> Tο νοσοκομείο της Wuhan είχε ήδη δύο ορόφους γεμάτους με άρρωστους γιατρούς
Bhutan> Πως ένα μικρό φτωχό έθνος κατάφερε να έχει μόνο έναν θάνατο από τον κοροναϊό;
Μια βραδιά στο Leverkusen χτύπησαν οι μυστικές υπηρεσίες;
Ο φονικός κορωνοϊός SARS (2002) και η μεγάλη εξαπάτηση της Κίνας. Οι ανατριχιαστικές ομοιότητες με το σήμερα
Μετά το Ισραήλ και η Μεγάλη Βρετανία περιγράφει τα εμβόλια σαν “κουτσές πάπιες”