kourdistoportocali.comNews DeskΘα μπορούσε αυτή να είναι η ώρα του Καραμανλή;

Βreaking news

Θα μπορούσε αυτή να είναι η ώρα του Καραμανλή;

Eβραίοι που επεβίωσαν των στρατοπέδων συγκέντρωσης όπως η Vera Sharav συγκρίνουν το The Great Reset με τον Ναζισμό του Χίτλερ και σημαίνουν συναγερμό

Eβραίοι που επεβίωσαν των στρατοπέδων συγκέντρωσης όπως η Vera Sharav συγκρίνουν το The Great Reset με τον Ναζισμό του Χίτλερ και σημαίνουν συναγερμό.

Βy The Wrong Man

Στο μεταξύ διάχυτη είναι πλέον η αίσθηση στη παγκόσμια κοινότητα ότι ο κατασκευασμένος ιός COVID-19 τη μόνη αποστολή που είχε να επιτελέσει ήταν το άλλοθι των εμβολίων COVID ως εργαλεία ελέγχου και μείωσης του πληθυσμού, γεγονός που σύμφωνα με τα νοσηρά σχέδια των εμπνευστών του The Great Reset  και των κατά τόπους ηγετών που έχουν υπό τον έλεγχό τους θα τους επιτρέψει να εφαρμόσουν την παγκόσμια διακυβέρνηση σε οντότητες που θα μοιάζουν εμφανισιακά με τον άνθρωπο όσο ο σημερινός άνθρωπος με τους Νεάντερταλ.

Αυτά ακριβώς τα λόγια χρησιμοποίησε τα πουλέν του Great Reset Υuval Harari για να περιγράψει τις “οντότητες” που θα κυκλοφορούν στη γη σε μόλις δύο αιώνες από σήμερα.

Πως θα το πετύχουν αυτό; Μα φυσικά με τα εμβόλια. Εμβόλια για τον Covid, εμβόλια για τον ιό των πιθήκων, για την χολέρα, για τη λέπρα και ότι άλλου είδους πανδημία ανασύρουν από το ιστορικό τους αρχείο οι εμπνευστές του σχεδίου.

Στο μεταξύ οι ηγέτες που ελέγχουν ανά τον κόσμο συνθλίβονται ένας μετά τον άλλον και η λαική οργή παγκοσμιοποείται.


Holocaust Survivor Vera Sharav Gives a Stark Warning About The Dangers of ‘The Great Reset’ – powered by sovren.media

Κάτω από αυτές τις συνθήκες το να οδηγηθεί η χώρα σε εκλογές δεν αποτελεί λύση καθώς τόσο ο κ. Τσίπρας, όσο και ο κ. Ανδρουλάκης υπηρετούν την ίδια ατζέντα.

Αυτή του The Great Reset μιας παρανοικής φαληρισμένης elite η οποία με συνταγές που εφήρμοζε ανά τους αιώνες και με εργαλείο τον τρόμο επιχειρεί να εξακολουθήσει να ελέγχει τις εξελίξεις.

Οι πρόωρες εκλογές θα οδηγήσουν στο σχηματισμό μίας τυρρανικής οικουμενικής κυβέρνησης με πρωθυπουργό τον Βενιζέλο ο οποίος θα βγάλει τις σοφιστείες του από τον τόκο.

Αυτό είναι συνταγή διαμελισμού της χώρας και μετατροπή της σε χώρο. Σε αυτές τις κρίσιμες εθνικά στιγμές και καθώς ο Χίος με το Μακελειό αποδεικνύται ικανός να ρίξει μια κυβέρνηση που τη στηρίζουν η Καθημερινή, ο ΣΚΑΙ, το Πρώτο Θέμα, τα Παραπολιτικά κλπ κάποιοι επιχειρηματίες των ΜΜΕ θα πρέπει να αναρωτηθούν για την δυναμική που έχουν τελικά τα θαλασσοδανεισμένα ΜΜΕ τους.

Η Οικουμενική κυβέρνηση ή μία συγκυβέρνηση Τσίπρα-Ανδρουλάκη γιατί ο Κυριάκος δεν μπορεί να κάνει εκλογές με τον Πλεύρη και τους Υγειονομικούς απολυμένους. Αντί για εκλογές θα πάει απευθείας σε ανεμόσκαλα.

Ο Μητσοτάκης θα πρέπει άμεσα να σταματήσει την τυραννία του The Great Reset στη χώρα μας και να αρχίσει να ποντάρει στο γεγονός ότι ήταν ο μόνος που αντιστάθηκε και δέχθηκε τα πυρά ιστορικής οικογένειας.

Στο μεταξύ υπάρχει ένας Έλληνας πολιτικός, για την ακρίβεια ένα βαρύ πολιτικό επώνυμο, αυτό του Κώστα Καραμανλή. Παρότι η πρωθυπουργική του θητεία υπήρξε προβληματική, η Ελλάδα και οι Έλληνες έχουν ανάγκη περισσότερο από ποτέ τις υπηρεσίες του.

Ο Καραμανλής θα πρέπει να κατέβει στις εκλογές επικεφαλής της Εθνικής Παράταξης ή της Εθνικής Ελλάδος και να είναι αυτός που θα βγάλει τη χώρα μας από την Ευρωπαική Ένωση καθώς θα αποκαλύπτεται ο ρόλος των ηγετών της στην επιχείρηση μείωσης του πληθυσμού.

Άλλωστε το συγκλονιστικό editorial από τη Le Figaro το οποίο μετέφρασε από τα Γαλλικά ο Babis Georges Petrakis είχε στείλει ένα μήνυμα αισιοδοξίας και αντίστασης στη παράνοια, τον όλεθρο και τη μείωση του πληθυσμού που επιχειρεί να επιβάλλει με τις πολιτικές της μία παρανοική elite ημίτρελων τους οποίους η εφημερίδα αποκαλεί “νέους βαρβάρους” για να καταλήξει>

-Χωρίς να κατανοούμε ακόμα πλήρως το νόημά της η κατάρρευση που βιώνουμε προαναγγέλλει μια αναγέννηση. Για να πετύχει χρειάζονται τρία πράγματα : νέα ηγεσία, πνευματική και πολιτική. Ενέργεια που μπορούμε να αντλήσουμε από τις χιλιετείς ιστορίες μας και επαναφέροντας ένα υγιές κοινωνικό συμβόλαιο.

Μάλιστα σε μία από τις πιο ενδιαφέρουσες παρατηρήσεις αναφέρει χαρακτηριστικά>

-Υπάρχουν βασικά δύο τρόποι για να ξυπνήσεις έναν λαό που είναι χορτασμένος σε σημείο που να μην μπορεί να κινηθεί και να φοβάται τόσο πολύ να χάσει αυτά που ήδη έχει που δεν θέλει πλέον να ρισκάρει τίποτα και να κερδίσει τίποτα. Ο πρώτος τρόπος είναι να τον σκληραγωγήσεις. Και η συγκυρία προσφέρεται για αυτό. Αυτό το φθινόπωρο και ειδικά αυτό το χειμώνα στην Ευρώπη θα δοκιμαστούμε με τον διπλό αντίκτυπο της απουσίας ρωσικού φυσικού αερίου και του πληθωρισμού που θα εκτοξευθεί ιδιαίτερα στα τρόφιμα. Ο δεύτερος τρόπος είναι να του δώσεις την επιθυμία να σηκωθεί, να αγωνιστεί και να προχωρήσει.

Δημοσιεύουμε εκ νέου το άρθρο της εφημερίδας όπως το απέδωσε ο Babis Georges Petrakis εδώ>

Στις ΗΠΑ ονομάζεται “The Big Quit” (Η μεγάλη παραίτηση) αλλά το φαινόμενο αφορά πια όλες τις χώρες του δυτικού κόσμου. Είναι μια επιδημία εγκατάλειψης και απώλειας διάθεσης για νέες προσπάθειες. Αφορά όλους τους τομείς της οικονομίας από τον κατασκευαστικό μέχρι τον ξενοδοχειακό κλάδο και τις τράπεζες, τις υψηλά αμειβόμενες εργασίες μέχρι τις λιγότερο απαιτητικές. Όλα τα επαγγέλματα με εξαίρεση τον στρατό και τις υγειονομικές υπηρεσίες έχουν επηρεαστεί από αυτήν την επιδημία παραίτησης.
Η «μεγάλη παραίτηση» έχει πάρει την μορφή συλλογικής κατάθλιψης και έχει αγγίξει τις υψηλότερες βαθμίδες των δημοκρατιών μας. Αντιμέτωποι με καταστάσεις και γεγονότα που τους υπερέβαιναν είχαμε απομάκρυνση από το προσκήνιο του Μπόρις Τζόνσον και του Μάριο Ντράγκι. Ο Τζο Μπάιντεν είναι μία σκιά προέδρου, ο Τζάστιν Τριντό προσποιείται ότι κυβερνά με έναν συνασπισμό μειοψηφίας, ο Όλαφ Σολτς ακούει πολύ αλλά δεν αποφασίζει για τίποτα, επικεφαλής ενός συνασπισμού που δεν διαθέτει πολιτική πυξίδα. Ο αποδυναμωμένος Εμανουέλ Μακρόν, ο οποίος δεν μπήκε καν στον κόπο να κάνει προεκλογική εκστρατεία δεν αποτελεί εξαίρεση στον κανόνα. Η πολυδιαφημισμένη κρίση κόπωσης που υπέστη τι ακριβώς υποδήλωνε; Ότι οι πολιτικές ηγεσίες των δημοκρατιών μας βιώνουν μια στιγμή κατάρρευσης, αμφιβολίας, απώλειας νοήματος ;
Φυγή από μια πραγματικότητα που γίνεται όλο και πιο πολύ περίπλοκη. Γιατί να δουλεύουμε περισσότερο αφού το κράτος είναι εκεί για να καλύψει τις βασικές μας ανάγκες ; Γιατί να αποταμιεύουμε αφού δεν θα ξεπληρώσουμε ποτέ τα χρέη μας ; Γιατί να έχουμε και να μεγαλώνουμε παιδιά σε έναν κόσμο που έχει ήδη πάρα πολλά και των οποίων το μέλλον είναι περισσότερο από ποτέ αβέβαιο ; Και τι μπορούν να κάνουν τα οικολογικά μας μέτρα μπροστά στην κλιματική αλλαγή, κύριοι χορηγοί της οποίας είναι η Κίνα, η Ινδία, οι ΗΠΑ και τώρα η Γερμανία με την επιστροφή στον άνθρακα ; Ας καλλιεργούμε ο καθένας τον κήπο του κατέληγε ο Candide του Βολταίρου. Μπράβο μας ! Χρειαστήκαμε δύο χιλιάδες χρόνια ιστορίας για να ψάχνουμε τώρα φτυαράκια και τσουγκράνες στα είδη μαστορέματος.


Πώς να περάσουμε από την «Μεγάλη Παραίτηση» στην ανάταση της Δύσης ; Αυτό είναι το θέμα μας. Ενας οικονομολόγος θα μας έλεγε τα προφανή : να ανασηκώσουμε τα μανίκια, να μεγαλώσουμε την διαφορά μεταξύ αμειβόμενης εργασίας και επιδομάτων, να ανταμείψουμε την προσπάθεια, να ξαναδώσουμε στην εργασία την αξία της, να δώσουμε πάλι νόημα στην κοινωνική χρησιμότητα. Πόσο δύσκολο είναι να καταλάβουμε ότι τα αντίθετα όλων αυτών πρέπει να ξαναγίνουν περιθωριακές επιλογές ; Πόσο δύσκολο είναι να καταλάβουμε ότι κάποιοι δεν πρέπει να παρασιτούν εις βάρος της κοινότητας ; Η κοινωνική συνεισφορά είναι μια δύσκολη ιδέα να γίνει κατανοητή στις μέρες μας ;
Δεν πρέπει να σκάψουμε βαθιά στις ρίζες της δυτικής ιστορίας και ταυτότητάς μας για να βρούμε όλα όσα εκείνα που θα μας επιτρέψουν να ανακάμψουμε ;
Υπάρχουν βασικά δύο τρόποι για να ξυπνήσεις έναν λαό που είναι χορτασμένος σε σημείο που να μην μπορεί να κινηθεί και να φοβάται τόσο πολύ να χάσει αυτά που ήδη έχει που δεν θέλει πλέον να ρισκάρει τίποτα και να κερδίσει τίποτα. Ο πρώτος τρόπος είναι να τον σκληραγωγήσεις. Και η συγκυρία προσφέρεται για αυτό. Αυτό το φθινόπωρο και ειδικά αυτό το χειμώνα στην Ευρώπη θα δοκιμαστούμε με τον διπλό αντίκτυπο της απουσίας ρωσικού φυσικού αερίου και του πληθωρισμού που θα εκτοξευθεί ιδιαίτερα στα τρόφιμα.
Ο δεύτερος τρόπος είναι να του δώσεις την επιθυμία να σηκωθεί, να αγωνιστεί και να προχωρήσει. Να του ξυπνήσεις τις ορέξεις προσφέροντας του φιλοδοξίες. Δεν έχει τίποτε να αντιτάξει η Δύση στην αδηφαγία της Ασίας ; Τίποτα να αντιτάξει στον αφανισμό της ελευθερίας της συνείδησης και στον αφανισμό της ελευθερίας των γυναικών στις μουσουλμανικές δικτατορίες ; Τίποτα να αντιτάξει στην διανθρωπιστική (transhumanist) τρέλα της Silicon Valley ; Τίποτα να αντιτάξει στην ληστρική βία που εκδηλώνεται στην ανατολική και νότια Ευρώπη και σε περιοχές της Αφρικής ; Είναι η μοίρα της Δύσης να επιτρέψει στον εαυτό της να υποδουλωθεί στους νέους βαρβάρους;
Δεν ήρθε η ώρα να πολεμήσουμε, με τα λόγια μας, τις ιδέες μας αλλά και τα όπλα μας αν πρέπει να αμυνθούμε ; Δεν πρέπει να σταματήσουμε να παραχωρούμε έδαφος σε όλες αυτές τις woke υστερίες και τα φαινόμενα της cancel culture ; Πως γίνεται να είμαστε τόσο πολύ χωρίς οίκτο για την ιστορία μας και τόσο επιεικείς με την ιστορία των άλλων ; Ποια χώρα στην ιστορία του κόσμου ξανασηκώθηκε στα πόδια της αν δεν πίστευε και αγαπούσε πρώτα τον ίδιο της τον εαυτό ;
Χωρίς να κατανοούμε ακόμα πλήρως το νόημά της η κατάρρευση που βιώνουμε προαναγγέλλει μια αναγέννηση. Για να πετύχει χρειάζονται τρία πράγματα : νέα ηγεσία, πνευματική και πολιτική. Ενέργεια που μπορούμε να αντλήσουμε από τις χιλιετείς ιστορίες μας και επαναφέροντας ένα υγιές κοινωνικό συμβόλαιο.
Le Figaro
28/7/22

Με αφορμή το άρθρο και ειδικά τη κατάληξή του επιχειρούμε μια προσομοίωση αλά ελληνικά στην αναζήτηση “νέας ηγεσίας, πνευματικής και πολιτικής”.

Ατυχώς για την Ελλάδα εδώ δεν υπάρχει η ελπίδα του νέου. Ίσως η μόνη επιλογή που έχουμε είναι η επιστροφή του πρώην πρωθυπουργού Καραμανλή σε έναν νέο ρόλο-αυτόν την εξόδου της χώρας από την σημερινή Ευρωπαική Ένωση η ηγεσία της οποίας έχει μετατραπεί σε πρόθυμο εργαλείο των “νέων βαρβάρων” και εκτελεί πρόθυμα την παρανοική ατζέντα της μείωσης του πληθυσμού με κάθε μέσο που μια χούφτα παρανοικών επιχειρεί στο δυτικό κόσμο.

Η τελευταία εμφάνιση του Καραμανλή είχε ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Η τυχόν επιστροφή του χωρίς βαρίδια τύπου Αδριανού και λοιπών πολιτικών ανοήτων που όλοι σχεδόν οι πρωθυπουργοί συγκεντρώνουν στις αυλές τους και με αποφασιστικότητα να βγάλει τη χώρα από τη σημερινή Ε.Ε. (εκτός εάν η Ευρώπη απαλλαγεί από την επήρρεια των παρανοικών “νέων βαρβάρων”) θα μπορούσε να είναι μία κάποια λύση για τη χώρα της οποίας οι πολίτες πεθαίνουν ξαφνικά κυριολεκτικά και μεταφορικά ένας μετά τον άλλον.

Ιδού πως είχε σχολιάσει το Κουρδιστό Πορτοκάλι τη τελευταία εμφάνιση Καραμανλή ο οποίος μόνο και μόνο εξαιτίας του επωνύμου θα μπορούσε να εμφυσήσει μία αναγέννηση από την τέφρα του θανάτου που αιωρείται στην ατμόσφαιρα.>

Τον χειροκροτούσαν για σχεδόν 5′ ως αντίδραση στον Κυριάκο. Ο ίδιος κάτι προσπάθησε να ψελλίσει αλλά έντρομος απ΄όσα διαισθάνεται ότι συμβαίνουν στο κόσμο τις μικρές ώρες της νύχτας και καθώς ο παφλασμός των κυμάτων της Ραφήνας συνοδεύει τις σκέψεις του εξήντλησε το ακροατήριο στο γνωστό εθνικό θέμα με τη Τουρκία.

-Με εκπτώσεις σε θέματα εθνικής κυριαρχίας δεν εξαγοράζεται η ειρήνη. Το αντίθετο. Οι εκπτώσεις τέτοιου είδους απλώς μεγαλώνουν την βουλιμία και εντείνουν τις ηγεμονικές επιδιώξεις και τον επεκτατισμό των γειτόνων…Οι ΗΠΑ δεν έχουν κίνητρο για ειρήνη στην Ευρώπη. Η ΕΕ πρέπει να αναλάβει την πρωτοβουλία…

O Kώστας Καραμανλής υποδύεεται ή αγνοεί ότι ΗΠΑ και η Ε.Ε. ταυτίζονται πλήρως. Οσο για μία πίθανή σύγκρουση Ελλάδας-Τουρκίας είναι κάτι παραπάνω από επιθυμητή για ευνόητους λόγους.

Ο κ. Καραμανλής πολύ σωστά κάνει και διαβάζει Κουρδιστό Πορτοκάλι. Διαβάζοντάς μας έχει κάποιες πιθανότητες επιβίωσης.

Ο Joel Kotkin-συνέχισε ο Καραμανλής-, διάσημος οικονομολόγος και κοινωνιολόγος σε άρθρο του στο συντηρητικό περιοδικό “Spectator” τόνιζε στις 7 Ιανουαρίου 2022 : «Η νέα απολυταρχία αναδύεται από μια αδυσώπητη συγκέντρωση πλούτου που έχει δημιουργήσει μια νέα πάμπλουτη ελίτ. Η οικονομική κληρονομιά της τελευταίας δεκαετίας είναι η υπερβολική εταιρική ενοποίηση, μια μαζική μεταφορά πλούτου στο ανώτερο 1% από την μεσαία τάξη».

(Το Κουρδιστό Πορτοκάλι ήταν το μόνο ΜΜΕ που αναφέρθηκε στο συγκεκριμένο άρθρο και φυσικά το αποδώσαμε στα ελληνικά.)

Είναι αλήθεια ότι η κατανομή του πλούτου περιορίζεται διαρκώς σε λιγότερα χέρια και εξωθούνται στο περιθώριο ολοένα και περισσότερες κοινωνικές ομάδες που ανήκουν στα αστικά-μικροαστικά στρώματα-συνέχισε ο κ. Καραμανλής.

“Υγιής όμως δημοκρατία χωρίς κοινωνική συνοχή δεν είναι εφικτή. Προοπτική ηρεμίας και ομαλότητας με αποκλεισμούς και στέρηση της ελπίδας από τους πολλούς για ένα καλύτερο αύριο, είναι όνειρο θερινής νυκτός.

Αφ΄ ετέρου τα όσα διαδραματίζονται στον χώρο της ενημέρωσης. Δεν ήταν ασύνηθες σε καιρό πολέμου η πληροφόρηση σε ένα βαθμό να είναι ελεγχόμενη, το φαινόμενο όμως απροσχημάτιστης προπαγάνδας και διασποράς fake news είναι ανησυχητικό.

Αν σ΄αυτό προστεθούν τα ήδη εξαπλούμενα φαινόμενα του ανεξέλεγκτου λαϊκισμού στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο αυθαίρετος αποκλεισμός της αντίθετης άποψης, η υπερσυσσώρευση ισχύος στην ενημέρωση σε λίγα ιδιωτικά χέρια, η κατάσταση επιδεινώνεται κατά πολύ…”

Καλά, εδώ χάνεται η μπάλα Κώστα, αλλά ας το αφήσουμε αυτό με την έννοια ότι θέλει πολύ μελέτη για να διακρίνεις τα fake news και τις θεωρίες συνομωσίας από μια πραγματική συνομωσία. Είναι και Ιούνιος, έχουν σφίξει και οι ζέστες οπότε συνιστάται το να πάτε αδιάβαστοι στο προορισμό σας.

Ακολουθεί το άρθρο του Τhe Spectator και όπως θα διαπιστώσετε αφήσαμε για το τέλος της ανάρτησης το λόγο που ο Joe Biden έχει πολύ πιο σοβαρά πράγματα να ασχοληθεί από μία καλοδεχούμενη ανάφλεξη Ελλάδας-Τουρκίας η οποία θα συνέβαλε περαιτέρω στην συρρίκνωση του πληθυσμού.

Λοιπόν πάρτε βαθιές ανάσες (θα σας χρειαστούν) και διαβάστε το άρθρο που ακολουθεί. Μπορείτε να το διαβάσετε και απευθείας στα αγγλικά στη Ναυαρχίδα των Συντηρητικών του πλανήτη, o The Spectator.

Σε αυτό το άρθρο αναφέρθηκε ο Κώστας με το θρυλικό επώνυμο Καραμανλής, όπως Ματαφιάς.

Το άρθρο έχει μια βαριά υπογραφή.

Toυ Joel Kotkin. Eίναι αυτός εδώ>

Biography

Described by the New York Times as “America’s uber-geographer,” Joel Kotkin is an internationally-recognized authority on global, economic, political and social trends. His new book, The Human City: Urbanism for the Rest of Us, was published last year by Agate Press. He is co-editor , with Alan Berger of MIT, of the forthcoming book Infinite Suburbia, a book of essays by 52 authors.

Mr. Kotkin is the Presidential Fellow in Urban Futures at Chapman University in Orange, California and Executive Director of the Houston-based Center for Opportunity Urbanism (opportunityurbanism.org). He is Senior Advisor to the Kem C. Gardner Policy Institute. He is Executive Editor of the widely read website www.newgeography.com and writes the weekly “New Geographer” column for Forbes.com. He is a regular contributor to the Daily Beast and Real Clear Politics.

He is the author of seven previously published books, including the widely praised The New Class Conflict (Telos Press), which describes the changing dynamics of class in America.

Other past books include The Next Hundred Million: America in 2050, published by The Penguin Press. The book explores how the nation will evolve in the next four decades. The City: A Global History and Tribes: How Race, Religion and Identity Are Reshaping the Global Economy, were also published in numerous languages including Spanish, Chinese, Korean, Japanese, German and Arabic.

Mr. Kotkin has published reports on topics ranging from the future of class in global cities to the places with the best opportunities for minorities. His 2013 report, “Post- familialism: Humanity’s Futurean examination of the world’s future demography, was published by the Civil Service College of Singapore and Chapman University and has been widely commented on not only in the United States, but in Israel, Brazil, Canada and other countries.

Over the past decade, Mr. Kotkin has completed studies focusing on several major cities, including a worldwide study focusing on the future of London, Mumbai and Mexico City, and studies of New York, Los Angeles, New Orleans, Houston, San Bernardino and St. Louis, among others. In 2010 he completed an international study on “the new world order” for the Legatum Institute in London, UK that traced trans-national ethnic networks, particularly in East Asia. He also has worked in smaller communities, including a report -working with Praxis Strategy Group – on the rise of the Great Plains for Texas Tech University.

Kotkin has finished major studies on Texas urbanism, the future of localism and the re-industrialization of the American heartland for the Center for Opportunity Urbanism. As director of the Center for Demographics and Policy at Chapman, he was the lead author of a major study on housing, and is currently involved in a project about the future of Orange County, CA that will be completed this winter.

(Θα έχει “ρυθμίσει” τους υπηκόους της από τη γέννηση τους έτσι ώστε «να μεγαλώνουν αγαπώντας τη δουλεία τους» και «να μην ονειρεύονται ποτέ μία επανάσταση»)

Welcome to the end of democracy

[A rising tide of money and administrative power defines the rising autocracy]

Λυπάμαι τους ανθρώπους που ζουν σε απολυταρχικά καθεστώτα στη Λατινική Αμερική, τη Μέση Ανατολή, την Αφρική, τη Ρωσία και την Κίνα, αλλά οι ίδιοι αγνοούν σε μεγάλο βαθμό την αυταρχική τάση που αρχίζει να επικρατεί στη Δύση.
Του Joel Kotkin/The Spectator

[Aπόδοση>Κουρδιστό Πορτοκάλι]

Λυπάμαι τους ανθρώπους που ζουν σε απολυταρχικά καθεστώτα στη Λατινική Αμερική, τη Μέση Ανατολή, την Αφρική, τη Ρωσία και την Κίνα, αλλά οι ίδιοι αγνοούν σε μεγάλο βαθμό την αυταρχική τάση που αρχίζει να επικρατεί στη Δύση.

Εδώ, μην περιμένετε μια ωμά αποτελεσματική δικτατορία όπως περιγράφεται στο 1984 του Orwell: Mπορεί να παραμείνουμε, όπως είμαστε τώρα, ονομαστικά πολίτες της Δημοκρατίας, αλλά κυβερνιόμαστε από μια τεχνοκρατική τάξη εξουσιοδοτημένη από μεγαλύτερες δυνάμεις επιτήρησης από αυτές που απολαμβάνουν ακόμη και οι πιο θορυβώδεις δικτατορίες.

Η νέα απολυταρχία αναδύεται από μια αδυσώπητη συγκέντρωση πλούτου που έχει δημιουργήσει μια νέα και υπέροχα πάμπλουτη ελίτ. Πριν από πέντε χρόνια, περίπου τετρακόσιοι δισεκατομμυριούχοι κατείχαν το ήμισυ των περιουσιακών στοιχείων όλου του κόσμου. Σήμερα, μόνο εκατό δισεκατομμυριούχοι κατέχουν αυτό το μερίδιο και η Oxfam υπολογίζει τώρα αυτόν τον αριθμό σε μόλις είκοσι έξι.

Στη σοσιαλιστική Κίνα, το ανώτατο 1% του πληθυσμού κατέχει περίπου το ένα τρίτο του πλούτου όλης της χώρας, από 20% πριν από δύο δεκαετίες. Από το 1978, ο συντελεστής Gini της Κίνας, που μετρά την ανισότητα στην κατανομή του πλούτου, έχει τριπλασιαστεί.

Μια έκθεση του ΟΟΣΑ που δημοσιεύτηκε πριν από την πανδημία της Covid-19 διαπιστώνει ότι σχεδόν παντού, το μερίδιο του λιγότερο πλούσιου εθνικού πλούτου έχει μειωθεί. Αυτές οι τάσεις μπορούν να παρατηρηθούν ακόμη και σε σοσιαλδημοκρατίες όπως η Σουηδία και η Γερμανία. Στις Ηνωμένες Πολιτείες, όπως το έθεσε συνοπτικά ο συντηρητικός οικονομολόγος John Michaelson το 2018, η οικονομική κληρονομιά της τελευταίας δεκαετίας είναι η «υπερβολική εταιρική ενοποίηση, μια μαζική μεταφορά πλούτου στο ανώτερο 1% από τη μεσαία τάξη».

Αυτή η διαδικασία έχει αναπτυχθεί τόσο στην πραγματική όσο και στην ψηφιακή οικονομία. Στη Μεγάλη Βρετανία, όπου οι τιμές της γης έχουν αυξηθεί δραματικά την τελευταία δεκαετία, λιγότερο από το 1% του πληθυσμού κατέχει το ήμισυ του συνόλου της γης. Στην ευρωπαϊκή ήπειρο συνολικά, οι γεωργικές εκτάσεις πέφτουν ολοένα και περισσότερο στα χέρια ενός μικρού στελέχους ιδιοκτητών εταιρειών και των υπερ-πλούσιων.

Στην Αμερική, ο μεγαλύτερος κάτοχος γεωργικής γης είναι ο Bill Gates με 200.000 στρέμματα, ενώ ο Ted Turner και ο John Malone είναι επικεφαλής σε κτήματα άνω των δύο εκατομμυρίων στρεμμάτων ο καθένας, δηλαδή μεγαλύτερων σε έκταση από αρκετές αμερικανικές πολιτείες.

Καθώς η παγκόσμια περιουσία έχει συγκεντρωθεί σε ελάχιστους, οι μικροϊδιοκτήτες δέχονται αυξημένη πίεση. Η Αυστραλία απολάμβανε ιστορικά υψηλά ποσοστά ιδιοκτησίας ακινήτων, αλλά το ποσοστό μεταξύ των εικοσιπέντε έως τριάντα τεσσάρων ετών μειώθηκε από το περισσότερο του 60% το 1981 σε μόλις 45% το 2016. Το ποσοστό των κατοικιών στην Αυστραλία έχει πέσει κατά 10% τα τελευταία είκοσι πέντε χρόνια.

Η Morgan Stanley προβλέπει ότι οι ΗΠΑ σύντομα θα γίνουν κυρίως μια «κοινωνία ενοικιαστών», καθώς οι εταιρείες της Wall Street επιδιώκουν να μετατρέψουν τα σπίτια, τα έπιπλα και άλλα είδη πρώτης ανάγκης σε προϊόντα ενοικίασης.

Η ψηφιακή οικονομία κυριαρχείται ομοίως από μια μικρή ομάδα εταιρειών κολοσσών. Αυτές, ασκούν μαζί τον έλεγχο έως και 90% των κρίσιμων αγορών, όπως βασικών λειτουργικών συστημάτων υπολογιστών, μέσων κοινωνικής δικτύωσης, διαφήμισης στο διαδίκτυο και πωλήσεων βιβλίων.

Καθώς δεν είναι πλέον ικανοποιημένη με τον έλεγχο των αγωγών, η τεχνολογική ολιγαρχία που αυξάνεται, εξαγοράζει παλιά ειδησεογραφικά πρακτορεία και «επιμελείται» τις ειδήσεις σύμφωνα με τα γούστα της. Κυριαρχεί ολοένα και περισσότερο στην mainstream ψυχαγωγία: Η πώληση της MGM στην Amazon είναι απλώς το πιο πρόσφατο παράδειγμα της κατάκτησης και της εδραίωσης στα μέσα επικοινωνίας.

Όπως οι βάρβαροι πρίγκιπες που διαμόρφωσαν τον Μεσαίωνα, οι νέοι ολιγάρχες κατάφεραν να καταλάβουν τα φέουδα τους με μικρή αντίσταση από τις αδύναμες κεντρικές κυβερνήσεις. Η πανδημία επιτάχυνε αυτή τη διαδικασία. Τα lockdown και οι περιορισμοί στην κινητικότητα αποδείχτηκαν ευεργέτημα για εταιρείες τεχνολογίας όπως η Google, των οποίων τα κέρδη διπλασιάστηκαν κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου.

Σε αυτό το άκρως ρυθμιζόμενο περιβάλλον, οι πλούσιοι της τεχνολογίας έχουν γίνει απλώς πλουσιότεροι: Επτά από τους δέκα πλουσιότερους Αμερικανούς προέρχονται από τον τεχνολογικό τομέα. Η Apple, με ορισμένους υπολογισμούς, αξίζει τώρα περισσότερο από ολόκληρη τη βιομηχανία πετρελαίου και φυσικού αερίου. Οι ήδη υπέρ-πλούσιοι έχουν γίνει ακόμα πλουσιότεροι. Μόνο ο Jeff Bezos είδε την καθαρή του περιουσία να εκτινάσσεται κατά περίπου 34,6 δισεκατομμύρια δολάρια (25 δισεκατομμύρια £) τους δύο πρώτους μήνες της πανδημίας, ενώ η εταιρεία του απολαμβάνει συνεχή αύξηση εσόδων και κερδών.

Καθώς η μισθοδοσία των στελεχών στο τομέα της τεχνολογίας έφτασε στη στρατόσφαιρα των οικονομικών μεγεθών, οι μικρές επιχειρήσεις αντιμετωπίζουν αυτό που το Harvard Business Review αποκαλεί «υπαρξιακή απειλή». Οι ειδικοί προειδοποιούν τώρα ότι το ένα τρίτο των μικρών επιχειρήσεων, οι οποίες αποτελούν την πλειοψηφία των αμερικανικών εταιρειών και απασχολούν σχεδόν τους μισούς εργαζόμενους, θα μπορούσαν τελικά να κλείσουν οριστικά.

Εκατοντάδες χιλιάδες έχουν ήδη εξαφανιστεί, συμπεριλαμβανομένων σχεδόν των μισών από όλες τις επιχειρήσεις που ανήκουν σε μαύρους. Ιδιαίτερη ζημιά έχουν υποστεί οι μικροέμποροι κατά μήκος της Main Street και όσοι εργάζονται για αυτούς, όπως οι εργαζόμενοι σε εστιατόρια και στη φιλοξενία.

Η παλιά μεσαία τάξη αγωνίζεται να ανταγωνιστεί τις διαδικτυακές πλατφόρμες. Όπως έκαναν τα μεγάλα καταστήματα για δεκαετίες, η Amazon χρησιμοποιεί τη διαπραγματευτική της δύναμη για να ελαχιστοποιήσει τα ζητήματα της εφοδιαστικής αλυσίδας μισθώνοντας τα δικά της πλοία και χρησιμοποιώντας μοχλεύσεις προκειμένου να εξασφαλίσει αντικείμενα που δεν μπορούν να αποκτήσουν οι μικρότερες εταιρείες.

Παρόμοια ενοποίηση σημειώνει και η περιουσία. Καθώς η ευημερία της μεσαίας τάξης παραπαίει στη Βρετανία, οι πλούσιες σε μετρητά τράπεζες επιδιώκουν να καταβροχθίσουν την αναδυόμενη αγορά σε αναξιοπαθούντα ακίνητα, διαμερίσματα και ακόμη και μονοκατοικίες. Εν τω μεταξύ, τα μεγάλα σπίτια του κεντρικού Λονδίνου αποκαθίστανται σε βικτοριανή χλιδή από Ρώσους, Κινέζους και Άραβες επενδυτές.

Οι πολιτικές για την αλλαγή του κλίματος θα μπορούσαν επίσης να καλλιεργήσουν τη νέα αυτοκρατορία για μια γενιά. Καθώς οι ολιγάρχες της τεχνολογίας και το οικονομικό κατεστημένο εφαρμόζουν την ιδέα του Davos για μια Μεγάλη Επαναφορά, θα αναγκάσουν σε ένα γρήγορο τέλος τα ορυκτά καύσιμα. Υπάρχουν τεράστιες ευκαιρίες για μεγάλες επενδύσεις από υπερπλούσιες εταιρείες και κερδοσκόπους στην «πράσινη οικονομία», όλα δυνατά με φορολογικές ελαφρύνσεις, δάνεια και εγγυημένες πωλήσεις σε κυβερνητικές μονάδες.

Αυτή η κατάσταση υπόσχεται να δημιουργήσει μια νέα σοδειά μεγαδισεκατομμυριούχων όπως ο Elon Musk, ο πλουσιότερος σήμερα άνθρωπος του κόσμου. Στην εποχή των σούπερ-επιδοτήσεων, ένας απρόβλεπτος κατασκευαστής ηλεκτρικών οχημάτων όπως η Rivian, που έχει αμελητέες πωλήσεις και σταθερές απώλειες, μπορεί να αποτιμηθεί υψηλότερα από τη General Motors, η οποία πουλά σχεδόν επτά εκατομμύρια αυτοκίνητα και έχει 122 δισεκατομμύρια δολάρια (90 δισεκατομμύρια £) έσοδα κάθε χρόνο.

Στον Πράσινο Καπιταλισμό, ο Βρετανός μαρξιστής James Heartfield χαρακτηρίζει αυτόν τον «σοσιαλισμό λιτότητας»: Θερισμός κυβερνητικών διαταγμάτων σε αντίθεση με την πραγματική παραγωγή πραγματικών αγαθών. Ωραία δουλειά αν μπορείς να την αποκτήσεις…

Για τη μεσαία και εργατική τάξη, ωστόσο, η Μεγάλη Επαναφορά μπορεί να αποδειχθεί κάπως λιγότερο ελπιδοφόρα, αν όχι καταστροφική. Για τους περισσότερους ανθρώπους, σημειώνει ο Eric Heymann, ανώτερος οικονομολόγος της Deutsche Bank Research, η ταχεία «πράσινη» μετάβαση θα σημάνει «αισθητή απώλεια ευημερίας και θέσεων εργασίας». Η συνειδητή πολιτική της αποανάπτυξης ως μέσου για τη βίαιη μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου θα απαιτήσει να βγουν οι περισσότεροι άνθρωποι από τα αυτοκίνητά τους και να αναγκαστούν να ταξιδεύουν πολύ λιγότερο και να ζουν σε μικροσκοπικά διαμερίσματα.

Η επιβολή θα είναι αναγκαστικά παρεμβατική επίσης. Οι δημιουργοί των συγκεκριμένων σχεδίων στο Ηνωμένο Βασίλειο και αλλού πιέζουν για οικογενειακούς «προϋπολογισμούς άνθρακα». Προσθέστε τεχνολογία επιτήρησης και καταλήγουμε σε κάτι παρόμοιο με το σύστημα «κοινωνικής πίστωσης» της Κίνας, στο οποίο το δικαίωμά σας στην ελεύθερη κυκλοφορία υπόκειται στην έγκριση της κυβέρνησης.

Οι νέοι απειλούνται ιδιαίτερα από αυτές τις αλλαγές καθώς αντιμετωπίζουν ήδη πολύ δυσκολότερες προοπτικές από οποιαδήποτε μεταπολεμική γενιά. Λίγοι περιμένουν τα πράγματα να βελτιωθούν: Στις χώρες με υψηλότερο εισόδημα, περίπου τα δύο τρίτα των ανθρώπων που ερωτήθηκαν από την Pew Research βλέπουν ένα φτωχότερο μέλλον για την επόμενη γενιά. Σύμφωνα με ερευνητές του Equality of Opportunity Project, περίπου το 90% όσων γεννήθηκαν το 1940 μεγάλωσαν για να αποκτήσουν υψηλότερα εισοδήματα από τους γονείς τους.

Το ίδιο ισχύει μόνο για το 50% όσων γεννήθηκαν τη δεκαετία του 1980. Μια πρόσφατη μελέτη της Federal Reserve Bank of St. Louis προειδοποιεί ότι οι millennials κινδυνεύουν να γίνουν μια «χαμένη γενιά» όσον αφορά τη συσσώρευση πλούτου. Για να θέσουμε τα πράγματα στην αληθινή τους πτυχή, περισσότεροι από τους μισούς νέους, σε μια έρευνα σε δέκα χώρες, πιστεύουν ότι ο κόσμος είναι καταδικασμένος από την κλιματική αλλαγή.

Καθώς το κόστος στέγασης και άλλων δαπανών εκτινάσσεται στα ύψη, οι γραμμές ανάμεσα στις κοινωνικές τάξεις σκληραίνουν. Η κληρονομιά ως μερίδιο του ΑΕΠ στη Γαλλία έχει τριπλασιαστεί περίπου από το 1950, με ορισμένους Γάλλους millennials με υψηλότερο εισόδημα να κληρονομούν περισσότερα χρήματα από όσα βγάζουν πολλοί εργαζόμενοι σε μια ολόκληρη ζωή. Η αυξανόμενη σημασία των κληρονομικών περιουσιακών στοιχείων είναι ακόμη πιο έντονη στη Γερμανία, τη Βρετανία και τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Στις ΗΠΑ, μια χώρα που στηρίζεται πολύ στον κληρονομικό πλούτο, τα παιδιά των γονέων που έχουν ιδιοκτησία βρίσκονται σε πολύ καλύτερη θέση προκειμένου να αποκτήσουν τελικά ένα σπίτι (συχνά με τη βοήθεια των γονιών). Στην Αμερική, οι millennials έχουν τρεις φορές περισσότερες πιθανότητες από τους boomers να υπολογίζουν στην κληρονομιά για τη συνταξιοδότησή τους. Μεταξύ της νεότερης γενιάς, ηλικίας δεκαοκτώ έως είκοσι δύο ετών, πάνω από το 60% αναμένει ότι η κληρονομιά θα είναι η κύρια πηγή εισοδήματός τους καθώς γερνούν.

Πώς όμως θα αντιδράσουν στην προοπτική της μόνιμης ενοικιαζόμενης δουλοπαροικίας και, εν τέλει, της απόλυτης εξάρτησης από το κράτος; Μια πρόσφατη έρευνα της Edelman αποκαλύπτει ότι αυξανόμενοι αριθμοί ανθρώπων δεν εμπιστεύονται πλέον τους θεσμούς και δεν πιστεύουν ότι η σκληρή δουλειά αποδίδει. Σε έναν κόσμο που κυριαρχείται από τους λίγους, το σημερινό πρεκαριάτο των εργαζομένων με χωρίς μέλλον και με σύντομες συμβάσεις, και όσων έχουν εγκαταλείψει εντελώς την εργασία τους, θα μπορούσε να γίνει μια οικονομικά λιγότερο χρήσιμη εκδοχή του προλεταριάτου του Μαρξ: Μια μόνιμη υποτάξη για την οποία απαιτείται επιθετική, σχεδόν στρατιωτική αστυνόμευση.

Την ίδια στιγμή, οι μεγάλες εταιρείες τεχνολογίας και οι χρηματοοικονομικοί κολοσσοί -ακόμη και εκείνοι που είναι δύσπιστοι σχετικά με τον ζήλο υπέρ της κλιματικής αλλαγής- βλέπουν την προοπτική των κερδών-ρεκόρ και των αποτιμήσεων σε «αναστάτωση». Η πανδημία επιτάχυνε τη στροφή του λευκού γιακά στην απομακρυσμένη εργασία και η ευρύτερη ζήτηση για αυτοματοποιημένες λύσεις εκτοξεύτηκε στα ύψη. Ένα μέλλον λιγότερο εξαρτώμενο από την ανθρώπινη εργασία ανεβάζει τους τεχνολογικούς ολιγάρχες στο υψηλότερο επίπεδο σε αυτό που ο Λένιν αποκαλούσε «επιβλητικά ύψη» της οικονομίας.

Σε μια ψηφιοποιημένη οικονομία, είναι καλό να ελέγχετε τις κρίσιμες θέσεις. Οι ολιγάρχες το κάνουν έξοχα. Έχουν καταλάβει κυρίαρχα μερίδια βασικών αγορών από την αναζήτηση (Google) έως τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης (Facebook) έως τις πωλήσεις βιβλίων (Amazon). Η Google και η Apple μαζί παρέχουν πάνω από το 95% του λειτουργικού λογισμικού για κινητά, ενώ η Microsoft εξακολουθεί να αντιπροσωπεύει πάνω από το 80% του λογισμικού που τρέχει προσωπικούς υπολογιστές σε όλο τον κόσμο.

Έχω καλύψει τα πεπραγμένα της Silicon Valley για σαράντα πέντε χρόνια. Σήμερα, διαθέτει λιγότερο το υπερανταγωνιστικό, ελεύθερο πνεύμα που γνώριζα, και μοιάζει περισσότερο με τα τραστ των αρχών του εικοστού αιώνα. Ο Mike Malone, ο οποίος έχει ασχοληθεί με τη Silicon Valley όσο κανείς, βλέπει ότι χάνει μεγάλο μέρος του ήθους της. Οι νέοι δεξιοτέχνες της τεχνολογίας, ισχυρίζεται, έχουν μετατραπεί από «παιδιά με μπλε γιακά σε παιδιά των προνομίων» και έχουν απομακρυνθεί από το ήθος παραγωγής που κάποτε έκανε τη Valley τόσο εμπνευσμένη και ισότιμη.

Μια έντονα ανταγωνιστική βιομηχανία έχει ερωτευτεί τη γοητεία «της σιγουριάς» που υποστηρίζεται από τεράστιο κεφάλαιο και μερικές φορές από την ίδια την κυβέρνηση. Ο ανταγωνισμός δεν είναι πλέον κίνητρο για δημιουργικότητα: Οι ανταγωνιστές απλώς εξαγοράζονται.

Ο πλούτος δεν μπορεί να κυβερνήσει από μόνος του. Η αυτοκρατορία χρειάζεται μια τάξη προσηλυτισμού που μπορεί να δικαιώσει τους κυβερνώντες και να σώσει τις ταλαιπωρημένες ψυχές των κατώτερων τάξεων. Στους μεσαιωνικούς χρόνους, η Καθολική Εκκλησία υπηρετούσε αυτόν τον ρόλο, δικαιολογώντας ουσιαστικά τη φεουδαρχική τάξη ως έκφραση της θείας βούλησης. Η σημερινή εκδοχή, ένα είδος ιερατείου ή διανόησης, δεν είναι ως επί το πλείστων θρησκευόμενοι και αποτελείται από άτομα της υψηλής γραφειοκρατίας, του ακαδημαϊκού χώρου και των βιομηχανιών πολιτισμού και μέσων ενημέρωσης.

Η πανδημία προσφέρει όφελος και για αυτήν την τάξη. Η έκτακτη ανάγκη επέτρεψε στις κυβερνήσεις να τους παραχωρήσουν άνευ προηγουμένου εκτελεστικές και διοικητικές εξουσίες όχι μόνο στην κεντρική Γαλλία αλλά ακόμη και στη συνήθως ημιευαίσθητη Μεγάλη Βρετανία και Αυστραλία.

Για ορισμένους, τα lockdown χρησίμευσαν ως «δοκιμαστική πορεία» των απαραίτητων μέτρων της υλοποίησης των προτιμώμενων πολιτικών τους για την κλιματική αλλαγή.

Στο νέο σύστημα, ο πραγματικός ταξικός εχθρός δεν είναι οι υπερβολές των υπερπλούσιων, ή ακόμη και οι σπάταλες δαπάνες της κυβέρνησης: Είναι τα καταναλωτικά πρότυπα των μαζών. Αυτό το βλέπουμε στην ανταπόκριση προοδευτικών μέσων ενημέρωσης και ακόμη και πολιτικών όπως η Alexandria Ocasio-Cortez σε καταγγελίες για το αυξανόμενο κόστος των τροφίμων, του ενοικίου και της ενέργειας, όπου βλέπουν ακόμη και τα απαραίτητα ως εφήμερα και τα προβλήματα της εφοδιαστικής αλυσίδας ως συνέπεια της υπερβολικής κατανάλωσης των μαζών.

Όπως στον Μεσαίωνα, όταν η εκκλησία και το στέμμα ανταγωνίζονταν για ηθική και πολιτική εξουσία, οι γραφειοκρατικές και οι μη εκλεγμένες πηγές εξουσίας δεν συμφωνούν πάντα. Αλλά σε μεγάλο βαθμό, ασπάζονται πολύ παρόμοιες ιδεολογίες, ιδιαίτερα όταν πρόκειται για την επιβολή ελέγχου στις πληροφορίες σχετικά με την πανδημία ή την κλιματική αλλαγή.

Ο Ιταλός κοινωνιολόγος των αρχών του εικοστού αιώνα Robert Michels σημείωσε ότι πολύπλοκα ζητήματα, όπως το κλίμα, για παράδειγμα, ενισχύουν αυτό που ονόμασε «σιδερένιο νόμο της ολιγαρχίας»: Όσο περισσότερο εξαρτάται από την τεχνογνωσία μια κοινωνία, τόσο μεγαλύτερη είναι η ανάγκη για λύσεις που βασίζονται στην ελίτ, οι οποίες παρακάμπτουν τη λαϊκή συμβολή, και τόσο μεγαλύτερη είναι και η δύναμη που θα ασκήσει η ελίτ για να επιτύχει τους στόχους της.

Ο H.G. Wells ονειρευόταν μια «νέα δημοκρατία» που διοικούνταν από λίγους ενάρετους. Οι ψηφιακές ελίτ μας αυτοχρίζονται και διορίζονται από τους συναδέλφους τους της ελίτ στις επιχειρήσεις και τα μέσα ενημέρωσης. Τα καλά μορφωμένα διευθυντικά στελέχη μεγάλων εταιρειών έλκονται φυσικά από την ιδέα μιας κοινωνίας που κυβερνάται από επαγγελματίες ειδικούς με «φωτισμένες» αξίες, δηλαδή από ανθρώπους που μοιάζουν με αυτούς.

Για να αντιμετωπίσουν αυτό που θεωρούν ως υπαρξιακή κρίση, πολλά από τα μέσα ενημέρωσης υποστηρίζουν τη δημιουργία μιας παγκόσμιας τεχνοκρατίας. «Η δημοκρατία είναι ο μεγαλύτερος εχθρός του πλανήτη», υποστήριξε ένα άρθρο στο Foreign Policy, το 2019. Αυτή η εχθρότητα προς τη δημοκρατία ως εμπόδιο στην «πρόοδο», από πάνω προς τα κάτω, συνδυάζεται με μια άλλη πηγή αντιδημοκρατικής δυσπιστίας. Οι άνθρωποι σε όλο τον κόσμο, ιδιαίτερα οι νέοι, δεν ασπάζονται πλέον τη βασική έννοια της αυτοδιοίκησης. Η πλειονότητα των νέων Αμερικανών τάσσεται τώρα υπέρ της μεγάλης κλίμακας κρατικής παρέμβασης στην οικονομία. Άλλωστε, περίπου το ένα τρίτο από αυτούς αυτοαποκαλούνται σοσιαλιστές.

Οι ηγέτες του νέου τύπου καπιταλισμού έχουν υπογράψει μια υπόσχεση για αποπληρωμή των ορυκτών καυσίμων στη μεγάλη αναζήτηση του Net Zero. Αυτό δεν είναι, όπως πιστεύουν οι δεξιοί και οι αριστεροί ακραίοι, μια συνειδητή συνωμοσία. Αντίθετα, προωθείται από τη φυσική επιθυμία των εταιρειών τεχνολογίας για κέρδη που προέρχονται από την αντικατάσταση του κόσμου που εκπέμπει άνθρακα, όπου είναι δυνατόν, και του ακαταμάχητου δέλεαρ για τους επενδυτές και τις εταιρείες μιας τεράστιας, επιδοτούμενης και κρατικής χρηματοδότησης αγοράς.

Τα περισσότερα στελέχη της τεχνολογίας και των οικονομικών δεν είναι ιδεολόγοι. Ούτε είναι, παρά τα φαινόμενα, κοινωνιοπαθείς. Ωστόσο, αισθάνονται δικαιωμένοι λογοκρίνοντας και ακόμη και απονομοποιόντας όχι μόνο τον Donald Trump ή τη New York Post ή τον Bari Weiss, αλλά και τους διαπιστευμένους εμπειρογνώμονες των οποίων οι απόψεις αποκλίνουν από την αποδεκτή γραμμή του προσωπικού του Google, του Facebook και του Twitter, οργανισμών όπου επιβάλλονται ολοένα και περισσότερο. (Η τοποθεσία αυτών των εταιρειών στην περιοχή του κόλπου του Σαν Φρανσίσκο και στην περιοχή Puget Sound, δύο εκ των πιο ανόητα προοδευτικών περιοχών της χώρας, είναι επίσης ένας παράγοντας).

Στην πράξη, αυτό σημαίνει συχνά την εξάλειψη των συντηρητικών απόψεων και όχι μόνο του ακραίου περιθωρίου, σύμφωνα με πρώην εργαζόμενους. Ακαδημαϊκοί ειδικοί όπως η Judith Curry και ο Roger Pielke, με κάπως αντίθετες απόψεις για το κλίμα, αγνοούνται και περιθωριοποιούνται συστηματικά. Σκεπτικιστές όπως ο περιβαλλοντολόγος Mike Shellenberger, ο σύμβουλος του Obama Steven Koonin και ο «σκεπτικιστής περιβαλλοντολόγος» Bjorn Lomborg παραδίδονται σε μεγάλο βαθμό στη λήθη της μνήμης των μέσων κοινωνικής δικτύωσης επειδή περιγράφουν λεπτομερώς τους υπερβολικούς ισχυρισμούς και τις εξευτελιστικές πολιτικές των περιβαλλοντολόγων.

Μας κυβερνά όλο και περισσότερο ένας τέλειος γάμος ταξικής ευκολίας, με περισσότερη δύναμη για τον κλήρο και ολοένα μεγαλύτερες οικονομικές ευκαιρίες για την ολιγαρχία, όλα με το πρόσθετο όφελος να τους ενθαρρύνουμε να αισθάνονται καλά με τον εαυτό τους. Ακόμη και όταν πιέζουν για λιτότητα στις μάζες, ζουν σαν μεσαιωνικοί άρχοντες, επιδίδονται σε πλούσιους γάμους και δημιουργούν κτήματα που θυμίζουν τους Αψβούργους.

Ο Jeff Bezos μόλις ξόδεψε 100 εκατομμύρια δολάρια (80 εκατομμύρια £) σε ένα καταφύγιο στη Χαβάη. Η κόρη του Bill Gates μόλις απόλαυσε έναν γάμο 2 εκατομμυρίων δολαρίων (£ 1,5 εκατομμυρίου).

Ο John Kerry, πρόεδρος και επικεφαλής της ομάδας για το κλίμα του Biden, ωφελούμενος της περιουσίας του ως κληρονόμου, ταξιδεύει με ένα ιδιωτικό τζετ που χρησιμοποιεί τριάντα φορές περισσότερη ενέργεια από το μέσο αμερικανικό όχημα.

Η πράσινη εκδοχή των απολαύσεων μπορεί να τους κάνει να αισθάνονται καλύτερα για τον τεράστιο πλούτο και τις υπερβολές τους, όπως ακριβώς συνέβαινε με τους δολοφόνους και διεφθαρμένους αριστοκράτες του παρελθόντος, ωστόσο, πολλοί προετοιμάζονται επίσης κατά μίας πιθανότητας εξέγερσης του αγρότη. Αυτό περιλαμβάνει τη χρήση ιδιωτικής ασφάλειας, την κατασκευή αποθηκών και την αναζήτηση απομακρυσμένων εκτάσεων στις ΗΠΑ ή στο εξωτερικό, όπως στην αυστηρά ελεγχόμενη Νέα Ζηλανδία.

Ποιο είναι όμως το τελικό παιχνίδι για τους ολιγάρχες και τους συμμάχους τους; Ο δημοσιογράφος τεχνολογίας Gregory Ferenstein πήρε συνέντευξη από 147 ιδρυτές ψηφιακών εταιρειών. Το συμπέρασμά του: «Ένα ολοένα και μεγαλύτερο μερίδιο του οικονομικού πλούτου θα δημιουργηθεί από ένα μικρότερο κομμάτι πολύ ταλαντούχων ή πανέξυπνων ανθρώπων. Όλοι οι άλλοι θα επιβιώσουν με κάποιον συνδυασμό μερικής απασχόλησης και κρατικής βοήθειας».

Σύμφωνα με την εκτίμηση της Silicon Valley, η μάζα των ανθρώπων μπορεί να προσβλέπει στη ζωή ως επιδοτούμενοι καταναλωτές του metaverse του Facebook ή του ονείρου της Google για «εμβυθιστικούς υπολογιστές». Τι θα κάνουμε όμως οι υπόλοιποι; Υπάρχει σαφώς κάποια απογοήτευση με την αναδυόμενη τάξη. Η παγκόσμια εμπιστοσύνη στους θεσμούς, κυρίως στα μέσα ενημέρωσης και στη μεγάλη τεχνολογία, έχει πέσει σε χαμηλή άμπωτη και η οικονομική και γεωπολιτική ανασφάλεια αυξάνεται.

Προσπαθούμε να επιβάλουμε μια πράσινη οικονομία χωρίς να υπάρχει η τεχνολογία ή ακόμη και η ηλεκτρική ενέργεια. Αυτό θα αναγκάσει ορισμένες χώρες να επιστρέψουν στον άνθρακα. Άλλωστε, η Κίνα έχει ήδη εντείνει τη χρήση σταθμών που κινούνται με άνθρακα. Καθώς οι γαλάζιες θέσεις και πολλές δουλειές του λευκού γιακά εξαλείφονται από την αυτοματοποίηση, οι ολιγάρχες και οι σύμμαχοί τους θέλουν να επιβάλουν ένα Καθολικό Βασικό Εισόδημα, για να αποτρέψουν τους αγρότες από το να υποφέρουν υπερβολικά και ενδεχομένως να επαναστατήσουν.

Ωστόσο, πολλοί άνθρωποι δεν θέλουν να δεχτούν μια ζωή επιδοτούμενης εξάρτησης, που γίνεται υποφερτή από το ψηφιακό ισοδύναμο του ψωμιού και των τσίρκων της Ρώμης. Ο χρόνος θα μπορούσε να είναι μικρότερος από όσο νομίζουμε. Οι ολιγάρχες της τεχνολογίας δημιουργούν κάτι παρόμοιο με αυτό που ο Aldous Huxley αποκάλεσε στο Brave New World Revisited ένα «επιστημονικό σύστημα κάστας».

Δεν θα υπάρχει ένα «καλός λόγος», έγραφε ο Huxley το 1958, ώστε «η κρυφή δικτατορία να πρέπει ποτέ να ανατραπεί». Θα έχει “ρυθμίσει” τους υπηκόους της από τη γέννηση τους έτσι ώστε «να μεγαλώνουν αγαπώντας τη δουλεία τους» και «να μην ονειρεύονται ποτέ μία επανάσταση». Θα διατηρεί μια αυστηρή κοινωνική τάξη και θα παρέχει αρκετή εκτροπή μέσω ναρκωτικών, sex και video για να κρατά το τεχνητά στενό μυαλό τους απασχολημένο και χορτασμένο.

Η συγχώνευση της κυβέρνησης με μεγάλες ολιγοπωλιακές εταιρείες και η τεχνολογικά ενισχυμένη συλλογή ιδιωτικών πληροφοριών, επιτρέπουν στις νέες απολυταρχίες να παρακολουθούν τη ζωή μας με τρόπους που θα ζήλευαν ο Μάο, ο Στάλιν ή ο Χίτλερ. Ένα αυξανόμενο κύμα χρήματος και διοικητικής εξουσίας καθορίζει την ανερχόμενη αυτοκρατορία. Εάν εμείς ως πολίτες, ανεξάρτητα από τον πολιτικό μας προσανατολισμό, δεν επαγρυπνούμε, η δημοκρατία μας θα γίνει ένα ολοένα και πιο κούφιο δοχείο.

Αυτό το άρθρο δημοσιεύθηκε αρχικά στην παγκόσμια έκδοση του The Spectator τον Ιανουάριο του 2022

Στο μεταξύ είναι τόσο απροκάληπτη η επιχείρηση μείωσης του πληθυσμού με εργαλείο τα εμβόλια ώστε οι εμπλεκόμενοι φρόντισαν να εξαφανίσουν ακόμη και ένα ισραηλινό spray που ήταν έτοιμο από το καλοκαίρι του 2021.

VANCOUVER, British Columbia & SURREY, England–(BUSINESS WIRE)–Biotech company SaNOtize Research & Development Corp., (SaNOtize), Ashford and St Peter’s Hospitals NHS Foundation Trust in Surrey, UK, and Berkshire and Surrey Pathology Services, UK, announced results of clinical trials indicating that SaNOtize’s Nitric Oxide Nasal Spray (NONS) represents a safe and effective antiviral treatment that could prevent the transmission of COVID-19, shorten its course, and reduce the severity of symptoms and damage in those already infected.

Η Ισραηλινή εταιρία SaNOtize έχει το Spray που σκοτώνει τον ιό μέσα σε 72 ώρες!

Ένα αντι-ιικό ρινικό σπρέι που αναπτύχθηκε στον Καναδά και δοκιμάστηκε στο Ηνωμένο Βασίλειο μπορεί να μειώσει τα ιικά φορτία σε επιβεβαιωμένες περιπτώσεις COVID-19 κατά 95% σε 24 ώρες και 99% σε 72 ώρες, σύμφωνα με δελτίο τύπου που κυκλοφόρησε την Κυριακή 11 Ιουλίου στο Ισραήλ.
Το Spray που κατασκευάζεται από το Ισραήλ μπορεί να χρησιμοποιηθεί έως και πέντε φορές την ημέρα μετά την επαφή με ιούς, σύμφωνα με την ανακοίνωση. Είναι κατάλληλο για παιδιά από 12 ετών και το Υπουργείο Υγείας το ενέκρινε τον Ιανουάριο του τρέχοντος έτους. Θα κυκλοφορήσει την επόμενη εβδομάδα.

“Το Spray που αναπτύξαμε έχει αποδειχθεί όχι μόνο ως αποκλειστής ιών που προκαλεί τη Covid-19 αλλά και ως δολοφόνος”, δήλωσε η Dr Gili Regev, Διευθύνων Σύμβουλος και ιδρυτής της Snotize (της εταιρείας που ανέπτυξε το Spray).
Δεδομένου ότι οι περισσότερες μολύνσεις COVID-19 είναι ρινικές, η SaNOtize πιστεύει ότι αυτός είναι ένας αποτελεσματικός τρόπος για τη μείωση της εξάπλωσης και της μόλυνσης από τη COVID-19. Κατάφερε να καταστείλει τον ιό SARS-CoV-2 μέσα σε δύο λεπτά, συμπεριλαμβανομένων των παραλλαγών Alpha και Gamma, σύμφωνα με την έκδοση. Αυτή τη στιγμή δοκιμάζεται με την παραλλαγή Delta.
Το σπρέι χρησιμοποιεί οξείδιο του αζώτου ως μηχανικό και χημικό φράγμα κατά της ιογενούς λοίμωξης στη μύτη, μέσω της οποίας μία αναπνευστική νόσος όπως η COVID-19 διεισδύει στο σώμα.

Το Spray είναι επίσης αποτελεσματικό έναντι άλλων αναπνευστικών ιών, όπως εκείνων που προκαλούν γρίπη.

Το Κουρδιστό Πορτοκάλι παρουσιάζει αποκλειστικά στην Ελλάδα τη σχετική ανάλυση>

Η κλινική δοκιμή στο Ηνωμένο Βασίλειο επιβεβαιώνει την πρωτοποριακή θεραπεία του SaNOtize για την COVID-19

 • Σε ασθενείς με αυτο-χορηγούμενη εφαρμογή ρινικού ψεκασμού παρατητήθηκε μειώση του ιικού φορτίου SARS-CoV-2 κατά περισσότερο από 95% σε μολυσμένους συμμετέχοντες εντός 24 ωρών από τη θεραπεία και κατά περισσότερο από 99% σε 72 ώρες
 • Η δοκιμή κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η θεραπεία επιτάχυνε την κάθαρση του SARS-CoV-2 με παράγοντα 16πλάσιο έναντι του εικονικού φαρμάκου(placebo)
 • Τυχαία, χωρίς να ξέρει ούτε ο ερευνητής ούτε ο ασθενής, ελεγχόμενη με εικονικό φάρμακο δοκιμή αξιολόγησε 79 επιβεβαιωμένα κρούσματα COVID-19, η πλειονότητα των οποίων έχει μολυνθεί σε μεγάλο βαθμό με τη μετάλλαξη του Ηνωμένου Βασιλείου.
 • Δεν καταγράφηκαν ανεπιθύμητα συμβάντα στην ομάδα

VANCOUVER, British Columbia & SURREY, Αγγλία – (BUSINESS WIRE) – Εταιρεία Biotech SaNOtize Research & Development Corp., (SaNOtize), Ashford and St Peter’s Hospitals NHS Foundation Trust στο Surrey, UK και Berkshire and Surrey Pathology Services, UK , ανακοίνωσε αποτελέσματα κλινικών δοκιμών που δείχνουν ότι το NNOric Oxide Nasal Spray (NONS) της SaNOtize αντιπροσωπεύει μια ασφαλή και αποτελεσματική αντιιική θεραπεία που θα μπορούσε να αποτρέψει τη μετάδοση του COVID-19, να μειώσει την πορεία της και να μειώσει τη σοβαρότητα των συμπτωμάτων και των βλαβών σε αυτούς που έχουν ήδη μολυνθεί.

«Περιμένω να είναι μια σημαντική πρόοδος στην παγκόσμια μάχη ενάντια στις καταστροφικές επιπτώσεις της πανδημίας COVID-19 στους ανθρώπους»

Σε μια τυχαία, χωρίς να ξέρει ούτε ο ερευνητής ούτε ο ασθενής, ελεγχόμενη με εικονικό φάρμακο δοκιμή Φάσης 2, η οποία αξιολόγησε 79 επιβεβαιωμένες περιπτώσεις COVID-19, η έγκαιρη θεραπεία του SaNOtize για την COVID-19 μείωσε σημαντικά το επίπεδο του SARS-CoV-2, συμπεριλαμβανομένων και ασθενών με υψηλό ιικό φορτίο. Η μέση μείωση του ιού στις πρώτες 24 ώρες ήταν 1,352, η οποία αντιστοιχεί σε μείωση περίπου 95%. Μέσα σε 72 ώρες, το ιικό φορτίο μειώθηκε περισσότερο από 99%.

Η πλειονότητα αυτών των ασθενών είχε μολυνθεί με την μετάλλαξη του Ηνωμένου Βασιλείου, η οποία θεωρείται ανησυχητική μετάλλαξη. Δεν καταγράφηκαν ανεπιθύμητα συμβάντα στη δοκιμή στο Ηνωμένο Βασίλειο ή σε περισσότερες από 7.000 θεραπείες που χορηγήθηκαν σε προηγούμενες καναδικές κλινικές δοκιμές.

Η NONS είναι η μόνη νέα θεραπευτική αγωγή που έχει αποδειχθεί μέχρι στιγμής ότι μειώνει το ιικό φορτίο σε ανθρώπους η οποία δεν είναι μονοκλωνική θεραπεία αντισωμάτων. Τα μονοκλωνικά αντισώματα είναι πολύ ειδικά, ακριβά και πρέπει να χορηγούνται ενδοφλεβίως σε κλινικό περιβάλλον.

«Περιμένω ότι θα είναι μια σημαντική πρόοδος στην παγκόσμια μάχη ενάντια στις καταστροφικές επιπτώσεις της πανδημίας COVID-19 στους ανθρώπους», δήλωσε ο Δρ Stephen Winchester, Σύμβουλος Ιατρικός Ιολόγος και Επικεφαλής Ερευνητής αυτής της Κλινικής Δοκιμής του NHS.

Αυτό το απλό φορητό ρινικό spray θα μπορούσε να είναι πολύ αποτελεσματικό στη θεραπεία της COVID-19 και στη μείωση της μετάδοσης. Η δοκιμή μας περιλάμβανε ασθενείς με μια ανησυχητική μετάλλαξη και υψηλό ιικό φορτίο, αλλά έδειξαν ακόμη σημαντικές μειώσεις στα επίπεδα του SARS-CoV-2, οι οποίες θα μπορούσαν να είναι κρίσιμες για την υποστήριξη εμβολίων, την πρόληψη μελλοντικών εστιών και την ασφαλή επανέναρξη οικονομιών. Με απλά λόγια, νομίζω ότι αυτό θα μπορούσε να είναι επαναστατικό. “

Η θεραπεία SaNOtize έχει σχεδιαστεί για να σκοτώνει τον ιό στους ανώτερους αεραγωγούς, αποτρέποντάς τον από την επώαση και την εξάπλωση στους πνεύμονες. Βασίζεται στο νιτρικό οξείδιο (ΝΟ), ένα φυσικό νανομόριο που παράγεται από το ανθρώπινο σώμα με αποδεδειγμένες αντιμικροβιακές ιδιότητες που αποδεικνύεται ότι έχουν άμεση επίδραση στο SARS-CoV-2, τον ιό που προκαλεί την COVID-19. Τα δεδομένα φαρμακολογίας, τοξικότητας και ασφάλειας για χρήση ΝΟ στον άνθρωπο έχουν τεκμηριωθεί εδώ και δεκαετίες. Το μόριο ΝΟ που απελευθερώνεται από το NONS είναι πανομοιότυπο με αυτό που παρέχεται με την αέρια μορφή του για τη θεραπεία της επίμονης πνευμονικής υπέρτασης ή του συνδρόμου Blue Baby σε νεογέννητα μωρά.

Η ευρείας κλίμακας δίκαια παγκόσμια διαθεσιμότητα του NONS θα μπορούσε να αποτελέσει γέφυρα κατά τη διάρκεια της παγκόσμιας παραγωγής και διανομής εμβολίων για να βοηθήσει τους ανθρώπους να είναι ασφαλείς και υγιείς.

Η ευκολία κατασκευής, αποθήκευσης και χρήσης του NONS καθιστά το NONS υποψήφιο για θεραπεία που θα μπορούσε σύντομα να είναι ευρέως διαθέσιμο με χαμηλό κόστος σε εγκαταστάσεις μακροχρόνιας περίθαλψης, υγειονομικής περίθαλψης και εργαζομένων πρώτης γραμμής και του γενικού πληθυσμού.

Εκτός από την παροχή αντιικής θεραπείας στα αρχικά στάδια της λοίμωξης και για εκείνους που δεν έχουν ακόμη εμβολιαστεί, το NONS έχει επίσης αποδείξει ότι θα μπορούσε να μειώσει τη μολυσματικότητα – τη συχνότητα μετάδοσης από ένα μολυσμένο άτομο σε ένα μη μολυσμένο άτομο.

Τα αποτελέσματα της δοκιμής του Ηνωμένου Βασιλείου επιβεβαιώνουν τις πληροφορίες που συγκεντρώθηκαν από τις προηγούμενες δοκιμές Φάσης 2 του SaNOtize στον Καναδά και τις ανεξάρτητες εργαστηριακές δοκιμές στο Ινστιτούτο Ερευνών Αντιϊκών του Πανεπιστημίου της Γιούτα.

«Τώρα που το NONS έχει αποδειχθεί ότι είναι ασφαλές και αποτελεσματικό σε κλινικές δοκιμές, πρέπει να κινηθούμε επειγόντως για να το πάμε στα χέρια του κοινού, όπου μπορεί να βοηθήσει να τερματίσει την πανδημία, να επιταχύνει την επιστροφή στην κανονικότητα και να αποτρέψει το μέλλον ξεσπάσματα της COVID-19 και των παραλλαγών της », δήλωσε ο Δρ Gilly Regev, Διευθύνων Σύμβουλος και συνιδρυτής της SaNOtize. «Ο ανθρώπινος φόρος αίματος αυτής της ασθένειας δεν μπορεί να εκφραστεί απλώς σε αριθμούς και κάθε μέρα συνδυάζει την απογοήτευση, τον φόβο και την απώλεια που πλήττουν εκατομμύρια σε όλο τον κόσμο. Σε συνδυασμό με τη διάθεση εμβολίων, το NONS μπορεί να βοηθήσει τον κόσμο να ξανασταθεί στα πόδια του “

Χωρίς να ξέρει ούτε ο ερευνητής ούτε ο ασθενής(double-blind), ελεγχόμενο με εικονικό φάρμακο, κλινική δοκιμή φάσης 2 – (Λεπτομέρειες)

Αυτή η μελέτη, που διεξήχθη από τους Δρ Stephen Winchester και Dr Isaac John στο Ashford and St. Peter’s Hospitals NHS Foundation Trust, επινοήθηκε για να προσδιορίσει την κλινική αποτελεσματικότητα του NONS για τη θεραπεία της ήπιας λοίμωξης COVID-19. Το βασικό αποτέλεσμα μέτρησης ήταν η διαφορά στο φορτίο RNA SARS-CoV-2 από την έναρξη έως την Ημέρα 6 μεταξύ NONS και βραχιόνων ελέγχου.

«To NONS καταστρέφει τον ιό, εμποδίζει την είσοδο και σταματά την αναπαραγωγή του ιού στη ρινική κοιλότητα, η οποία μειώνει γρήγορα το ιικό φορτίο. Αυτό είναι σημαντικό επειδή το ιικό φορτίο έχει συνδεθεί με τη μολυσματικότητα και τα κακά αποτελέσματα », δήλωσε ο Δρ Chris Miller (στη photo κάτω έχει κάθε λόγο να χαμογελά έχοντας δίπλα του στην συνιδρύτρια της SaNOtize Dr Gili Regev), Διευθύνων Σύμβουλος Επιστημών και συνιδρυτής της SaNOtize.

«Επί του παρόντος υπάρχει έλλειψη αντιικής θεραπείας που να είναι αποτελεσματική έναντι της COVID-19 και των μεταλλάξεών της, μπορεί να αποτρέψει ή να μειώσει την πορεία της νόσου, να μειώσει τη βλάβη, να μειώσει τη σοβαρότητα της COVID-19 και μπορεί να διατεθεί ευρέως και εύκολα στο κοινό. Αυτό κάνει το NONS μοναδικό και του επιτρέπει να ξεχωρίζει από οποιαδήποτε άλλη νέα θεραπευτική εφαρμογή. “

Η μελέτη κατέληξε στο συμπέρασμα ότι το NONS επιτάχυνε την κάθαρση του SARS-CoV-2 κατά 16 φορές σε σχέση με το εικονικό φάρμακο και παρουσιάζει υποστηρικτικά στοιχεία για την επείγουσα χρήση του NONS για πρόληψη ή θεραπεία ασθενών με πρόσφατη ή καθορισμένη SARS-CoV-2 RNA μόλυνση κατά τη διάρκεια αυτής της πανδημίας COVID-19.

Η αυστηρότητα αυτής της δοκιμής και οι δεκαετίες δεδομένων ασφαλείας πίσω από το οξείδιο του αζώτου μας δίνουν πλήρη αυτοπεποίθηση στο αίτημα έγκρισης έκτακτης ανάγκης.

«Είμαστε στην ευχάριστη θέση να διεξαγάγουμε αυτήν την κρίσιμη δοκιμή στο NHS και τώρα ελπίζουμε ότι οι ρυθμιστικές αρχές θα διαδραματίσουν το ρόλο τους στην οπλισμό του κοινού στη μάχη ενάντια σε αυτήν την καταστροφική ασθένεια».

Ποια είναι η SaNOtize

Η SaNOtize Research & Development Corp. είναι μια εταιρεία βιοτεχνολογίας που εδρεύει στο Βανκούβερ, BC που εργάζεται για την εμπορευματοποίηση των πολύπλευρων αντιμικροβιακών ιδιοτήτων ενός νιτρικού οξειδίου παράγεται σε υγρή μορφή. Η εταιρεία έχει αναπτύξει και κατοχυρώσει με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας μια τεχνολογία πλατφόρμας Λύσης Νιτρικού Οξειδίου (NORSTM) για τη θεραπεία και πρόληψη μικροβιακών λοιμώξεων.

Ποιος είναι ο Dr Stephen Winchester MSc MB BS FRCPath

Dr. Winchester is Consultant Medical Virologist at Frimley Health NHS Foundation Trust. Affiliated with Berkshire and Surrey Pathology Services (BSPS). BSPS is a joint contractual venture between Ashford and St Peter’s Hospitals NHS Foundation Trust, Frimley Health NHS Foundation Trust, Royal Berkshire NHS Foundation Trust and Royal Surrey County Hospital NHS Foundation Trust.

Ο Δρ Winchester είναι Σύμβουλος Ιατρικός Ιολόγος στο Frimley Health NHS Foundation Trust. Συνδέεται με τις υπηρεσίες Berkshire και Surrey Pathology (BSPS). Η BSPS είναι μια κοινή συμβατική επιχείρηση μεταξύ των Ashford και St Peter’s Hospitals NHS Foundation Trust, Frimley Health NHS Foundation Trust, Royal Berkshire NHS Foundation Trust και Royal Surrey County Hospital NHS Foundation Trust.

Ποιος είναι ο Robert Wilson

Ο Robert Wilson είναι πρώην υπουργός της κυβέρνησης και μέλος του Κοινοβουλίου για το Ηνωμένο Βασίλειο.

>

ΕΝΑ ΑΚΟΜΗ ΦΑΡΜΑΚΟ 100% ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟ ΜΕ ΤΗΝ ΣΦΡΑΓΙΔΑ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ

Η ισραηλινή εταιρεία βιοτεχνολογίας Bonus BioGroup ανέφερε ένα ποσοστό επιτυχίας 100% στους πρώτους 10 ασθενείς που έλαβαν θεραπεία με το φάρμακό της ως μέρος μιας κλινικής δοκιμής πρώιμου σταδίου στο Rambam Health Care Campus στη Χάιφα.
Η εταιρεία, Bonus BioGroup, παρουσίασε τα προκαταρκτικά ευρήματα της δοκιμής της Φάσης Ι / ΙΙ στο International Society for Cell & Gene Therapy στη Νέα Ορλεάνη την προηγούμενη εβδομάδα και μοιράστηκε τα αποτελέσματα σε μια δήλωση που κυκλοφόρησε στο Χρηματιστήριο του Τελ Αβίβ.

Η Jerusalem Post, η οποία έγραψε πρώτη για τη θεραπεία τον Μάιο του 2020, εξέτασε το PowerPoint που παρουσιάστηκε στο συνέδριο και την επιστολή πέντε σελίδων που στάλθηκε στο Χρηματιστήριο.

Ο διευθύνων σύμβουλος και διευθυντής της εταιρείας, Dr. Shai Meretzki, δήλωσε στη Post ότι η ομάδα εργάζεται τώρα για τη δημοσίευση των αποτελεσμάτων της σε ένα περιοδικό με ομοτίμους ανάμεσα στους κριτές.
Το Bonus’s MesenCure, το οποίο αποτελείται από ενεργοποιημένα μεσεγχυματικά στρωματικά κύτταρα (MSCs) που απομονώνονται από τον λιπώδη ιστό υγιών δοτών, βρέθηκε ότι μειώνει τη φλεγμονή και ανακουφίζει τα αναπνευστικά και άλλα συμπτώματα σε ασθενείς που πάσχουν από απειλητική για τη ζωή αναπνευστική δυσφορία που προκαλείται από τη COVID-19 .
«Μέχρι στιγμής, τα αποτελέσματα της θεραπείας με το φάρμακο MesenCure είναι εξαιρετικά εντυπωσιακά και μια βελτίωση σε σχέση με τα αποτελέσματα άλλων θεραπειών», δήλωσε ο Δρ Shadi Hamoud, κύριος ερευνητής στην κλινική δοκιμή και αναπληρωτής διευθυντής του Department of Internal Medicine E στο Rambam.

Τα αποτελέσματα ήταν τόσο ελπιδοφόρα που το νοσοκομείο εξετάζει ήδη τη χρήση της θεραπείας για άλλες ενδείξεις.
Το Bonus’s MesenCure χορηγήθηκε σε 10 ασθενείς με COVID μεταξύ 45 και 75 ετών, όλοι με σοβαρά συμπτώματα. Ενενήντα τοις εκατό από αυτούς είχαν επίσης συννοσηρότητα.

Τα δεδομένα έδειξαν μείωση 40% στη φλεγμονή των πνευμόνων από τη θεραπεία – από 55% σε 15%, όπως φαίνεται στις ακτινογραφίες του θώρακα, τις πρώτες πέντε ημέρες μετά τη θεραπεία. Ένα μήνα αργότερα, η φλεγμονή των πνευμόνων έφτασε το 1%.
Επιπλέον, οι ασθενείς εμφάνισαν σημαντικά βελτιωμένη αναπνευστική λειτουργία, με τον κορεσμό οξυγόνου στο αίμα να αυξάνεται στο 95% και η λειτουργία του πνεύμονα να επιστρέφει σε σχεδόν εντελώς φυσιολογικά επίπεδα μετά από μόνο έναν μήνα.
Ο Meretzki μοιράστηκε μια εργαστηριακή εικόνα με έναν υγιή πνεύμονα, έναν άρρωστο πνεύμονα και έναν πνεύμονα που έλαβε τη θεραπεία με MesenCure.

«Ο θεραπευόμενος πνεύμονας μοιάζει σχεδόν πανομοιότυπος με τον φυσιολογικό, υγιή πνεύμονα – πλήρης επούλωση, πλήρης πρόληψη βλάβης στον πνεύμονα», δήλωσε ο Meretzki.
Το πιο εντυπωσιακό ήταν ότι οι ασθενείς εξήλθαν από το νοσοκομείο μετά από διάμεση διάρκεια μόνο μιας ημέρας μετά τη θεραπεία.
Και δεν υπήρχαν δυσμενείς επιπτώσεις που σχετίζονται με το MesenCure, ανέφερε η εταιρεία.

Ο Meretzki είπε ότι η δοκιμή παρακολούθησε ασθενείς για 30 ημέρες μετά τη χορήγηση της θεραπείας. Όλα εκτός από ένα είχαν επιβιώσει. Ο ασθενής που πέθανε δεν πέθανε από το COVID-19 αλλά μια σοβαρή προϋπάρχουσα κατάσταση.
Πολλοί ασθενείς με COVID-19 πεθαίνουν λόγω της αύξησης στην παραγωγή φλεγμονωδών μορίων που ονομάζονται κυτοκίνη, παρά του ίδιου του ιού, εξήγησε ο Meretzki. Όταν το ανοσοποιητικό σύστημα εκκρίνει πάρα πολλές κυτοκίνες, μπορεί να εκραγεί η λεγόμενη «καταιγίδα κυτοκίνης». Μια τέτοια υπερβολική ανοσοαπόκριση καταστρέφει τον υγιή πνευμονικό ιστό, οδηγώντας σε σύνδρομο οξείας αναπνευστικής δυσχέρειας ή αποτυχία και τελικά θάνατο.

Ο Meretzki είπε ότι τα MSC είναι κύτταρα που «βρίσκονται σε όλους μας» και είναι υπεύθυνα για τον έλεγχο των ζημιών και για μια ποικιλία καθημερινών δραστηριοτήτων. ”
Όταν ξεκίνησε το ξέσπασμα του κοροναϊού στις αρχές του 2020, το Bonus άρχισε να διερευνά τις δυνατότητες των MSC να μειώσουν πιθανώς την καταιγίδα κυτοκίνης σε ασθενείς με COVID-19.
Η δοκιμή Φάσης II πρόκειται να συνεχιστεί στο Rambam και περιλαμβάνει άλλους 50 ασθενείς. Ωστόσο, λόγω του χαμηλού επιπέδου μόλυνσης στο Ισραήλ, το Bonus έχει υποβάλει αίτηση για έγκριση και για τη διεξαγωγή της δοκιμής στην Ευρώπη, δήλωσε ο Meretzki.
Είπε στη Post ότι η δοκιμή Φάσης II θα πρέπει να ολοκληρωθεί γρήγορα μόλις οι υπόλοιποι ασθενείς εγγραφούν πλήρως

Το Bonus ιδρύθηκε το 2008. Εργάζεται πάνω στα MSCs για μια δεκαετία από τα κεντρικά γραφεία της Χάιφα, όπου ανέπτυξε το βασικό του προϊόν, ένα μοσχεύμα οστικής μηχανικής που βασίζεται επίσης σε MSC.

Dr. Dror Ben David, Dr. Shai Meretzki and Tomer Bronstein

Τα θαύματα της Ισραηλινής Ιατρικής

Στις αρχές του 20ου αιώνα τα λοιμώδη νοσήματα ήταν ανεξέλεγκτα στην περιοχή της Παλαιστίνης. Οι κλινικές που δημιουργήθηκαν από τις ευρωπαϊκές εβραϊκές κοινότητες για παροχή περίθαλψης στον εβραϊκό πληθυσμό της Ιερουσαλήμ, γρήγορα έγιναν νοσοκομεία που επεκτάθηκαν για να καλύψουν τις ανάγκες μιας σύγχρονης πόλης. Το 1912 – έτος ίδρυσης του ιατρικού συλλόγου, υπήρχαν 35 Εβραίοι γιατροί στη χώρα, η πλειοψηφία των οποίων ήταν εξειδικευμένοι στην οφθαλμολογία, την δερματολογία και την παρασιτολογία.

Του Ηλία Πέσσαχ*

Ακολούθως της δήλωσης Μπάλφουρ, ο αριθμός των Εβραίων ιατρών αυξήθηκε απότομα, παράλληλα με τους Εβραίους μετανάστες, μετά από κάθε κύμα δίωξης στην Ευρώπη. Ωστόσο, οι υπηρεσίες υγείας αντί να υποβαθμιστούν όπως θα περίμενε κανείς, βελτιώθηκαν ακόμα περισσότερο στο πλαίσιο της βρετανικής εντολής, με ένα διευρυμένο δίκτυο κλινικών και με μέτρα δημόσιας υγείας, συμπεριλαμβανομένου ενός προγράμματος ανοσοποίησης. Έτσι δημιουργήθηκε μια ιατρική υποδομή, ικανή να αντιμετωπίσει τις πρόσθετες απαιτήσεις της μετανάστευσης και του πολέμου της ανεξαρτησίας, κατά την ίδρυση του κράτους.

Με την ίδρυση του κράτους του Ισραήλ το 1948, αντικαταστάθηκε το υγειονομικό τμήμα της βρετανικής εντολής από το ισραηλινό υπουργείο υγείας, ενώ ιδρύθηκαν περιφερειακά υγειονομικά γραφεία και επιδημιολογική υπηρεσία. Οι δε νοσοκομειακές εγκαταστάσεις, που λειτουργούσαν προηγουμένως υπό βρετανική διοίκηση, αναλήφθηκαν από το κράτος και συστήθηκαν νέα νοσοκομεία και κλινικές στη θέση τους. Παρ’ όλα αυτά, κατά τα τέλη του 1948, μόνο το 53% των Ισραηλινών κατοίκων ήταν ασφαλισμένο και το γεγονός αυτό, μόλις το 1995 άλλαξε επιτυχώς, με την ψήφιση εθνικού νόμου περί ασφάλισης υγείας. Σύμφωνα με το νόμο αυτό, όλοι οι Ισραηλινοί κάτοικοι υποχρεούνται υγειονομικής περίθαλψης έναντι φόρου, σε έναν από τους τέσσερις δημόσιους ασφαλιστικούς οργανισμούς (Clalit, Maccabi, Meuhedet, Leumit), γνωστούς ως Kupat Holim – ενώ περαιτέρω ιατρική κάλυψη (ευρύτερο φάσμα χειρουργικών επεμβάσεων, θεραπειών, φαρμάκων και ασφάλισης στο εξωτερικό) επιτρέπεται με την αγορά ιδιωτικής ασφάλισης υγείας. Επιπλέον, οι νέοι μετανάστες δικαιούνται ένα έτος δωρεάν ασφάλισης υγείας αν δεν εργάζονται, ενώ αν δεν έχουν ακόμη εγγραφεί σε Kupat Holim και έχουν άμεση ανάγκη για υγειονομική περίθαλψη, δικαιούνται κάλυψης από τον δημόσιο Διαμεσολαβητή του υπουργείου υγείας.

Στις αρχές του 21ου αιώνα, το Ισραήλ είχε 27.000 ιατρούς, 47.000 νοσηλευτές, πολύ χαμηλή βρεφική θνησιμότητα (7,5 ανά 1.000 γεννήσεις) και υψηλό προσδόκιμο ζωής (81 έτη κατά μέσο όρο για τις γυναίκες και 78 έτη για τους άνδρες). Εκ τότε, η ιατρική περίθαλψη παρέχεται μέσα από ένα δίκτυο νοσοκομείων και κλινικών συνδεδεμένων με τα διάφορα ταμεία υγείας, το υπουργείο υγείας ή άλλες οργανώσεις, όπως η Hadassah και η Magen David Adom. Επιπλέον, τα νοσοκομεία και οι ιατρικές υπηρεσίες είναι σε θέση και αντιμετωπίζουν καταστάσεις έκτακτης ανάγκης από πολέμους ή τρομοκρατικές επιθέσεις. Πιο συγκεκριμένα, από τα τέλη του 2014 υπάρχουν 85 νοσοκομεία στο Ισραήλ: 44 γενικά νοσοκομεία, 12 νοσοκομεία ψυχικής υγείας, 29 εξειδικευμένα νοσοκομεία γηριατρικής – αποκατάστασης. Από τα γενικά νοσοκομεία, μόνο 20 είναι κρατικά, ενώ τα υπόλοιπα είναι ιδιωτικά – τα περισσότερα κερδοσκοπικών ή φιλανθρωπικών οργανώσεων. Εκτός από τα νοσοκομεία, υπάρχουν και εκατοντάδες δημόσιες κλινικές που διοικούνται από τα Kupot Holim (Clalit 1400 κλινικές, Leumit 320, Maccabi 150, Meuhedet 250). Άλλες τόσες περίπου είναι οι ιδιωτικές κλινικές.

Το Ισραήλ διαθέτει σήμερα, ένα από τα πλέον τεχνολογικά προηγμένα και υψηλής ποιότητας συστήματα υγειονομικής περίθαλψης στον κόσμο. Τα νοσοκομεία είναι εξοπλισμένα με σύγχρονες εγκαταστάσεις και ιατρική τεχνολογία υψηλής ποιότητας, ενώ σε έρευνα του 2014 κατατάχθηκε το ισραηλινό σύστημα, ως το έβδομο πιο αποτελεσματικό στον κόσμο. Ως προς τις ιατρικές υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης, αυτές παρέχονται από την οργάνωση Magen David Adom (MDA), με 1.200 άτομα εξειδικευμένο ιατρικό και παραϊατρικό προσωπικό, 10.000 εθελοντές, 95 σταθμούς, περισσότερα από 700 ασθενοφόρα και 4 άρτια εξοπλισμένα ελικόπτερα. Επιπλέον όλων αυτών των μέσων, παρέχονται ιατρικές υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης και από τις οργανώσεις Hatzalah (δίκτυο ασθενοφόρων, που εξυπηρετεί εβραϊκές κοινότητες σε όλο τον κόσμο) και Zaka (οργάνωση Oρθοδόξων Εβραίων, που εκτός από παροχή ιατρικών υπηρεσιών βοηθά στην αναγνώριση θυμάτων τρομοκρατίας κ.α.).

Ως προς την ιατρική εκπαίδευση και την έρευνα, αποτελούσαν πάντα υψηλή προτεραιότητα, ακόμη και πριν από την ίδρυση του κράτους. Η ιατρική εκπαίδευση σήμερα, διεξάγεται στις τέσσερις ιατρικές σχολές της χώρας, δηλαδή στο εβραϊκό πανεπιστήμιο της Ιερουσαλήμ (ιδρύθηκε το 1949), στο πανεπιστήμιο του Τελ Αβίβ (ιδρύθηκε το 1965), στο πανεπιστήμιο Μπεν Γκουριόν της Νεγκέβ (ιδρύθηκε το 1974), στο πανεπιστήμιο Τέχνιον της Χάιφα (ιδρύθηκε το 1969) και στα νοσοκομεία που συνδέονται με αυτά (Hadassah, Sheba-Tel Hashomer, Rambam, Belinson, κ.α). Η δε πλειοψηφία των ιατρικών ερευνών, εκτελείται στις σχετικές σχολές αυτών των πανεπιστημίων, στο πανεπιστήμιο Μπαρ Ιλάν, που όμως δεν διαθέτει ιατρική σχολή και στο διεθνώς γνωστό Ινστιτούτο Επιστήμης Βάιζμαν. Έτσι σήμερα, περισσότερες από τις μισές διεθνείς ισραηλινές επιστημονικές δημοσιεύσεις, είναι ιατρικές και η ισραηλινή βιομηχανία (περισσότερες από 900 εταιρείες βιοτεχνολογίας και βιοεπιστημών) χρησιμοποιεί αυτή την εκτεταμένη γνώση, για την ανάπτυξη νέων φαρμακευτικών προϊόντων, ιατρικού εξοπλισμού και θεραπειών, καθιστώντας το Ισραήλ παγκόσμιο ηγέτη στην ιατρική. Ενδεικτικά μόνο, το νοσοκομείο Tel Hashomer σήμερα είναι παγκόσμιο κέντρο έρευνας και θεραπείας για τη γυναικεία υπογονιμότητα, τη μεταμόσχευση μυελού των οστών και την έρευνα των βλαστοκυττάρων. Στο ίδιο νοσοκομείο, τέθηκαν τα θεμέλια για την κλινική γενετική στη χώρα και οργανώθηκε το εθνικό κέντρο παιδιατρικής ογκολογίας.

Έχοντας πει τα παραπάνω, το Ισραήλ αναδύεται σήμερα και ως δημοφιλής προορισμός για ιατρικούς τουρίστες. Από το 2010 και ακολούθως, περισσότεροι από 30.000 αλλοδαποί ταξιδεύουν κάθε χρόνο στη χώρα για ιατρικές διαδικασίες – και ο αριθμός αυτός διαρκώς αυξάνεται, αποδίδοντας έσοδα εκατοντάδων εκατομμυρίων δολαρίων. Οι πιο πολλοί ιατρικοί τουρίστες πηγαίνουν στο Ισραήλ, επειδή οι διαδικασίες που επιδιώκουν δεν είναι διαθέσιμες στις χώρες καταγωγής τους. Άλλοι, ιδιαίτερα από τις ΗΠΑ, επιλέγουν το Ισραήλ επειδή μπορούν να λάβουν ποιοτική θεραπεία με πολύ χαμηλότερο κόστος. Επιπροσθέτως των 30.000 και πλέον αλλοδαπών ιατρικών τουριστών, είναι και χιλιάδες κάτοικοι των παλαιστινιακών εδαφών, οι οποίοι αναζητούν ιατρική περίθαλψη στο Ισραήλ. Αυτοί αποτελούν τον παλαιστινιακό ιατρικό τουρισμό και η ιατρική περίθαλψή τους καταβάλλεται από την παλαιστινιακή Αρχή ή από ισραηλινά προγράμματα όπως το «Save the Children», που ιδρύθηκε από το Κέντρο Πέρες για την ειρήνη (και που παρέχει δωρεάν ιατρική περίθαλψη από ισραηλινούς ιατρούς σε παλαιστινιακά παιδιά). Στο σημείο αυτό πρέπει να τονισθεί, πως όλοι οι Άραβες πολίτες του Ισραήλ ανήκουν στο ίδιο ακριβώς σύστημα υγειονομικής περίθαλψης, με αυτό των υπολοίπων πολιτών της χώρας. Αντίθετα, τον Ιανουάριο του 2009 κατά τη διάρκεια του πολέμου της Γάζας, η παλαιστινιακή Αρχή δεν δίστασε να ακυρώσει την οικονομική κάλυψη όλων των Παλαιστινίων στα ισραηλινά νοσοκομεία, ακόμα και των χρόνιων ασθενών και εκείνων που έχρηζαν πολύπλοκης φροντίδας, που δεν υπάρχει στα παλαιστινιακά εδάφη. Τέλος, από τον Αύγουστο του 2013, τα ισραηλινά νοσοκομεία παρέχουν δωρεάν θεραπεία και σε πολλούς Σύριους πολίτες. Οι ασθενείς αυτοί φτάνουν με στρατιωτικό ασθενοφόρο και τα νοσοκομεία καλούν τον ισραηλινό στρατό να τους μεταφέρει πίσω, όταν θεραπευτούν.

Επίλογος

Ξεκινώντας πολύ πριν από την ανεξαρτησία του 1948 και κατά τις επόμενες επτά δεκαετίες, το Ισραήλ δημιούργησε ένα αποτελεσματικό δημόσιο σύστημα υγειονομικής περίθαλψης, με εξαιρετικά αποτελέσματα για την υγεία και τη συνολική επιβίωση των Ισραηλινών πολιτών. Κατά τα πιο πρόσφατα 70 χρόνια από την ίδρυση του Ισραήλ, οι Ισραηλινοί γιατροί όχι μόνο ανταποκρίθηκαν επιτυχώς στην πρόκληση τεράστιων ιατρικών προβλημάτων σε μια διαρκώς εμπόλεμη χώρα, αναπτυσσόμενη και με ανομοιογενή πληθυσμό, αλλά συνέχισαν και την αρχαία εβραϊκή ιατρική παράδοση μέσα από συναρπαστικές ιατρικές ανακαλύψεις (επισυνάπτεται χρονοδιάγραμμα), καθώς και με τη διδασκαλία και την παροχή βοήθειας οπουδήποτε και σε οποιονδήποτε τους ζητήθηκε. Η υγεία λοιπόν, με την ευρύτερη δυνατή έννοια, πιστεύω μπορεί να αποτελέσει πεδίο καταπολέμησης του αντισημιτισμού διεθνώς, και κυρίως, γέφυρα ειρήνης και συμφιλίωσης μεταξύ του Ισραήλ και των γειτόνων του.

Χρονοδιάγραμμα με μερικές μόνο από τις συναρπαστικές ιατρικές ανακαλύψεις, στα 70 χρόνια ιατρικής στο Ισραήλ

 • ΑΜΝΙΟΠΑΡΑΚΕΝΤΗΣΗ (1956): Γίνεται για πρώτη φορά στο Ινστιτούτο Βάιζμαν, για τη διάγνωση πιθανών γενετικών ανωμαλιών ή προγεννητικών λοιμώξεων στην ανάπτυξη εμβρύων.
 • ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑΚΑ ΑΙΜΟΠΟΙΗΤΙΚΑ ΚΥΤΤΑΡΑ (1963): Για πρώτη φορά αναπτύσσονται στο εργαστήριο φυσιολογικά αιμοποιητικά κύτταρα. Η ανακάλυψη αυτή οδηγεί στην ανάπτυξη θεραπευτικών σκευασμάτων, που αυξάνουν τα λευκά αιμοσφαίρια σε καρκινοπαθείς που υποβάλλονται σε χημειοθεραπεία.
 • ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΧΡΟΝΙΑΣ ΜΥΕΛΟΓΕΝΟΥΣ ΛΕΥΧΑΙΜΙΑΣ (1981): Στο Ισραήλ γίνονται οι πρώτες έρευνες στις μοριακές διεργασίες, που οδηγούν στη χρόνια μυελογενή λευχαιμία (ΧΜΛ). Οι μοριακές διεργασίες που ανακαλύφθηκαν, θα οδηγήσουν στα τέλη της δεκαετίας του ΄90 στην ανάπτυξη του Gleevec – φαρμάκου που παρέχεται σε ασθενείς με ΧΜΛ σε όλο τον κόσμο και έχει αλλάξει τη φυσική (θανατηφόρα ως τότε) πορεία της νόσου.
 • ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΣΚΛΗΡΥΝΣΗΣ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣ (1996): Η ισραηλινή φαρμακευτική εταιρία Teva Pharmaceuticals, εισάγει το Copaxone. Το φάρμακο αυτό αποτελεί μέχρι και σήμερα την κορυφαία θεραπεία της σκλήρυνσης κατά πλάκας παγκοσμίως, βοηθώντας στη μείωση των υποτροπών της νόσου και μετριάζοντας την εκφυλιστική εξέλιξή της.
 • PILLCAM (1998): Η ισραηλινή φαρμακευτική εταιρία Given Imaging, αναπτύσσει το PillCam – μία ειδική κάψουλα, η οποία με τις ισχυρές κάμερες που διαθέτει «φωτογραφίζει» καρέ καρέ το παχύ έντερο, αναζητώντας πιθανές βλάβες.
 • ΜΑΣΤΟΓΡΑΦΙΑ (2003): Αναπτύσσεται στο νοσοκομείο Χαντασά. Είναι ένα σύστημα μαγνητικής τομογραφίας, ειδικό στον εντοπισμό και τη διάγνωση του καρκίνου του μαστού, χωρίς την ανάγκη επώδυνων επεμβατικών διαδικασιών.
 • ΘΕΡΑΠΕΙΑ PARKINSON (2006): Εγκρίνεται στις ΗΠΑ το ισραηλινής ανακάλυψης φάρμακο Azilect. Το Azilect επιβραδύνει σημαντικά την εξέλιξη της νόσου του πάρκινσον σε νέο-διαγνωσθέντες ασθενείς, αυξάνοντας τη μακροζωία της λειτουργίας του σώματος και του εγκεφάλου και βελτιώνοντας την ποιότητα ζωής για εκατομμύρια ασθενείς παγκοσμίως.
 • ΤΕΧΝΗΤΙΚΟ ΧΕΡΙ (2009): Ομάδα ερευνητών του πανεπιστημίου του Τελ Αβίβ, τοποθετούν ένα τεχνητό χέρι ευρωπαϊκού σχεδιασμού στο ακρωτηριασμένο άκρο Ισραηλινού. Το χέρι αυτό, εκτός από τη διεξαγωγή περίπλοκων δραστηριοτήτων, συμπεριλαμβανομένης της γραφής, για πρώτη φορά δίνει τη δυνατότητα στον άνθρωπο-φορέα να νιώσει τα δάχτυλά του.
 • ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΠΑΡΑΠΛΗΓΙΚΩΝ (2011): Εγκρίνεται στις ΗΠΑ, η κλινική χρήση της ReWalk, ενός βιονικού εξω-σκελετού που αναπτύχθηκε από την ισραηλινή εταιρία Argo Technologies και που επιτρέπει σε παραπληγικούς να σταθούν, να περπατήσουν και να ανεβαίνουν σκάλες.
 • ΚΡΥΟΘΕΡΑΠΕΙΑ ΟΓΚΟΥ ΜΑΣΤΟΥ (2011): Η ισραηλινή εταιρία IceCure Medical, εγκαινιάζει το IceSense 3, μια συσκευή που καταστρέφει καλοήθεις όγκους του μαστού με την έγχυση πάγου. Η διαδικασία είναι γρήγορη, ανώδυνη και αναμένεται σύντομα να έχει χρήση και σε κακοήθεις όγκους.
 • ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΝΕΑΝΙΚΟΥ ΔΙΑΒΗΤΗ (2012): Αναπτύσσεται το DiaPep277. Ένα «ισραηλινό» εμβόλιο, που ρυθμίζει σημαντικά τον διαβήτη τύπου Ι (νεανικό διαβήτη) σε νέο-διαγνωσθέντες ασθενείς.

Πηγή: Ηλίας Πέσσαχ*, Άλεφ 70, Ιούλιος-Αύγουστος-Σεπτέμβριος 2018

*Ηλίας Πέσσαχ, MD, PhD, Αιματολόγος Μετεκπαιδευθείς στο Tel Hashomer (Ισραήλ) και στο Royal Marsden (Μ. Βρετανία), Ακαδημαϊκός Υπότροφος ΕΚΠΑ και Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, Επιστημονικός Συνεργάτης Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου.

[athjcom.gr]*
Το Twitter λογοκρίνει τον Ισραηλινό Διευθυντή Εμβολίων για τον COVID-19 που τραυματίστηκε από την Pfizer.

Ο καθηγητής Shmuel Shapira MD MPH, ο οποίος υπηρέτησε ως Διευθυντής του Ισραηλινού Ινστιτούτου Βιολογικής Έρευνας μεταξύ 2013 και 2021 υποστήριξε ότι το ξέσπασμα της ευλογιάς των πιθήκων συνδέεται με εμβόλια mRNA.

Ο καθηγητής Shmuel Shapira, M.D., MPH, υπηρέτησε ως Γενικός Διευθυντής του Ισραηλινού Ινστιτούτου Βιολογικής Έρευνας (IIBR) μεταξύ 2013 και 2021, όπου ηγήθηκε της προσπάθειας του Ισραήλ να αναπτύξει ένα εμβόλιο κατά του κορωνοϊού.

Ο καθηγητής Shapira είναι επίσης ο ιδρυτής και επικεφαλής του Τμήματος Στρατιωτικής Ιατρικής της Ιατρικής Σχολής του Εβραϊκού Πανεπιστημίου και του Ιατρικού Σώματος IDF.

Είναι Ανώτερος Ερευνητής στο Διεθνές Ινστιτούτο Αντιτρομοκρατίας (ICT) στο Πανεπιστήμιο Reichman στο Ισραήλ.

Ο Shapira υπηρέτησε στο παρελθόν ως Αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής του Ιατρικού Οργανισμού Hadassah και ως Διευθυντής της Σχολής Δημόσιας Υγείας Hadassah του Εβραϊκού Πανεπιστημίου.

Είναι Πλήρης Συνταγματάρχης (Απ.) στις Αμυντικές Δυνάμεις του Ισραήλ (IDF) και υπηρέτησε ως Επικεφαλής του Κλάδου Τραύματος του IDF.

Έχει δημοσιεύσει περισσότερα από 110 επιστημονικά άρθρα με κριτές και είναι ο συντάκτης των Essentials of Terror Medicine, Best Practice for Medical Management of Terror Incidents και Medical Response to Terror Threats.

Την περασμένη εβδομάδα, το Twitter λογοκρίνει τον καθηγητή Shapira -ο οποίος τραυματίστηκε σωματικά μετά το τρίτο του εμβόλιο Pfizer- και τον ανάγκασε να αφαιρέσει μια ανάρτηση που έλεγε: «Οι περιπτώσεις ευλογιάς πιθήκων ήταν σπάνιες για χρόνια. Τα τελευταία χρόνια καταγράφηκε μία περίπτωση στο Ισραήλ. Είναι καλά τεκμηριωμένο ότι τα εμβόλια mRNA επηρεάζουν το φυσικό ανοσοποιητικό σύστημα. Ένα ξέσπασμα ευλογιάς πιθήκων μετά από μαζικό εμβολιασμό κατά του Covid-19. Δεν είναι τυχαίο”

Ο ίδιος επέκρινε το Genesis Prize για τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Pfizer

By TOI staff 19 January 2022, 2:48 pmUpdated: Today, 1:09 pm

Ο καθηγητής Shmuel Shapira, πρώην επικεφαλής του Βιολογικού Ινστιτούτου του Υπουργείου Άμυνας, αποκαλεί τα εμβόλια της Pfizer μέτρια και αναποτελεσματικά σε βάθος χρόνου, ενώ επικρίνει την Ισραηλινή Genesis Prize για το βραβείο που απένειμε στον CEO της Pfizer. O Iσραηλινός έχει δίκιο να διαμαρτύρεται. Πάμε να δούμε την ιστορία του.

Ο πρώην επικεφαλής ανάπτυξης του πειραματικού εμβολίου κατά του κορωνοϊού του Ισραήλ άσκησε κριτική την Τετάρτη κατά της απόφασης να απονεμηθεί το διάσημο Βραβείο Genesis στον διευθύνοντα σύμβουλο της Pfizer, Albert Bourla.

Μιλώντας στο Twitter, ο καθηγητής Shmuel Shapira, πρώην επικεφαλής του Ισραηλινού Ινστιτούτου Βιολογικής Έρευνας (IIBR) του Υπουργείου Άμυνας, χαρακτήρισε την απόφαση «παθητική».

Ονόμασε επίσης το εμβόλιο του φαρμακευτικού γίγαντα COVID-19 «μέτριο» και αποτελεσματικό μόνο «βραχυπρόθεσμα».

«Υπάρχουν πολύ πιο εξέχοντες Ισραηλινοί επιστήμονες», είπε ο Shapira σε συνέντευξή του στο Chanel 12.

«Είναι ο Διευθύνων Σύμβουλος μιας εταιρείας που δεν το έκανε αυτό από την καλοσύνη της καρδιάς της, αλλά απλώς για να συγκεντρώσει δισεκατομμύρια», είπε. «Είναι ένα μέτριο εμβόλιο — εμβολιάσθηκα τρεις φορές και αρρώστησα. Πολλοί άνθρωποι μολύνθηκαν αφού εμβολιάστηκαν. Το να ονομάζουμε ένα εμβόλιο μέτριο, ως αποτελεσματικό είναι αρκετά γενναιόδωρο».

Ο Shapira είπε ότι κατανοούσε γιατί το Ισραήλ έσπευσε να υπογράψει συμφωνία με την Pfizer για το εμβόλιο της στην αρχή της πανδημίας, αλλά ότι «μακροπρόθεσμα τα εμβόλιά τους αποδείχτηκαν λιγότερο αποτελεσματικά».

«Υπάρχουν άλλα εμβόλια που είναι πολύ πιο αποτελεσματικά. Υπάρχουν χώρες με χαμηλότερα ποσοστά εμβολιασμού που άντεξαν [την πανδημία] μια χαρά», είπε.
Ερωτηθείς εάν τα σχόλιά του προήλθαν από την πικρία για το ότι το Ισραήλ δεν ενστερνίστηκε πλήρως το εμβόλιο του Βιολογικού Ινστιτούτου, ο Shapira απέρριψε την πρόταση, προσθέτοντας ότι το εμβόλιο αποδείχτηκε καλό, αλλά «ήταν η γραφειοκρατία που μας εμπόδισε».
«Το εμβόλιο του ινστιτούτου ήταν πολύ επιτυχημένο και ακόμη και τώρα δοκιμάζεται», είπε. «Οι πιο πρόσφατες δοκιμές δείχνουν ότι είναι επίσης αποτελεσματικό έναντι της παραλλαγής Omicron. Η γραφειοκρατία μας έχει απογοητεύσει επανειλημμένα».


Το ταξίδι για την ανάπτυξη του ισραηλινού εμβολίου BriLife ήταν ανώμαλο και έχει μείνει σημαντικά πίσω από αυτό των διεθνών ανταγωνιστών του.

Το IIBR χρησιμοποιήθηκε στις αρχές της πανδημίας, τον Φεβρουάριο του 2020, για την ανάπτυξη ενός εμβολίου και φαινόταν να σημειώνει σημαντική πρόοδο έως ότου οι προσπάθειες επιβραδύνθηκαν (γιατί άραγε;) και το Ισραήλ ξεκίνησε την εκστρατεία μαζικού εμβολιασμού κυρίως με το Pfizer-BioNTech τον περασμένο Δεκέμβριο.
Η έγκριση αρκετών διεθνών εμβολίων και η εκστρατεία ταχείας εμβολιασμού του Ισραήλ έθεσαν ερωτήματα σχετικά με την ανάγκη για ένα εγχώριο εμβόλιο που θα ήταν έτοιμο για διανομή πολύ μετά τους ανταγωνιστές της.

Τον περασμένο Μάιο, ο Shapira παραιτήθηκε από τη διεύθυνση του Βιολογικού Ινστιτούτου, σε μια αιφνιδιαστική εξέλιξη που έθεσε υπό αμφισβήτηση το μέλλον της τοπικής επιχείρησης εμβολιασμού. Σε ένα νέο βιβλίο, ισχυρίστηκε ότι υπήρξαν επίσης σοβαρές κρατικές παρεμβάσεις, ανεξήγητες ρυθμιστικές καθυστερήσεις και κάποιο επίπεδο «δολιοφθοράς». Τον Ιούλιο, το IIBR (Israel Institute of Biological Research) ανακοίνωσε ότι είχε υπογράψει μνημόνιο κατανόησης με την NRx Pharmaceuticals που διαπραγματεύεται στο Nasdaq για την ολοκλήρωση κλινικών δοκιμών του εγχώριου εμβολίου.

Στα προηγούμενα επεισόδια>

No two cities have counted more with mankind than Athens and Jerusalem
Winston Churchill

Διαβάζοντας NEW YORK TIMES, Economist , TIMES, CNN, Bloomberg, Kαθημερινή, ΣΚΑΙ και Protothema ο πλήρως εμβολιασμένος Ηλίας Νικολακόπουλος αποχαιρέτησε τον μάταιο ετούτο κόσμο, o επίσης εμβολιασμένος Kωνσταντίνος Τζούμας που είχε νικήσει τον καρκίνο έφυγε από καρδιακό επεισόδιο, ενώ ο επίσης εμβολιασμένος αλλά και υποψιασμένος Νικήτας Κακλαμάνης-ως γιατρός- πήρε νωρίς χαμπάρι το έμφραγμα και τη γλίτωσε.

Δύο ώρες και 60 χλμ μακριά από την Αθήνα, στην Ιερουσαλήμ την ίδια στιγμή ο CEO της Pfizer Αlbert Bourla ελάμβανε το Genesis Prize από τον Ισραηλινό Πρόεδρο Isaac Herzog ενώ έξω από το χώρο της εκδήλωσης συγκεντρωμένοι Ισραηλινοί του φώναζαν

-Δολοφόνε, δολοφόνε, δολοφόνε…Criminal, criminal, criminal…

Τι είναι τελικά ο Αlbert Bourla;

Ένας ήρωας που σώζει την ανθρωπότητα από μία φυσικής προέλευσης πανδημία ή ακούσια συμμέτοχος σε ένα έγκλημα κατά της ανθρωπότητας όπου ένας κατασκευασμένος ιός πετάχθηκε εναντίον της για να ακολουθήσουν στη συνέχεια τα εμβόλια που στόχο έχουν τον έλεγχο των βιομετρικών δεδομένων των ανθρώπων.

Δλδ τον έλεγχο της διάρκειας του βίου τους;

Ποια είναι η πραγματικότητα; Μήπως έχουμε να κάνουμε με μία θεωρία συνωμοσίας ή με μια πραγματική συνωμοσία;

Καθώς λοιπόν Ελλάδα και Ισραήλ βαδίζουν ολοταχώς σε πρόωρες εκλογές τα πολιτικά κόμματα ανησυχούν για το ποιος θα είναι ο επόμενος Νικολακόπουλος.

Ο Albert Bourla, Διευθύνων Σύμβουλος και πρόεδρος της Pfizer, αποδέχθηκε το φετινό ετήσιο Βραβείο Genesis $1 εκατομμυρίου στην Ιερουσαλήμ το βράδυ της Τετάρτης, ανακοινώνοντας ότι θα δωρίσει τα κεφάλαια σε ένα προγραμματισμένο Μουσείο Ολοκαυτώματος στη Θεσσαλονίκη, στην Ελλάδα, όπου γεννήθηκε.

Greek President Katerina Sakellaropoulou (R) awards the medal of the Golden Cross of the Order of the Redeemer, to Pfizer President and CEO Albert Bourla (L), at a special ceremony at the Presidential Palace, Athens, Greece. [ALEXANDER BELTES/EPA]

Ο Bourla, ο γιος των επιζώντων του Ολοκαυτώματος, οδήγησε την εταιρεία του να αναπτύξει το εμβόλιο Pfizer-BioNTech κατά του COVID-19 σε μόλις εννέα μήνες.

Σχεδόν 20 εκατομμύρια ζωές εκτιμήθηκε (;) ότι σώθηκαν από τα εμβόλια κατά του COVID-19 κατά τον πρώτο χρόνο που έγιναν διαθέσιμα.

Οργισμένοι Ισραηλινοί διαδηλώνουν έξω από το Θέατρο της Ιερουσαλήμ κατά του CEO της Pfizer

Το ετήσιο βραβείο, που απονέμεται από το 2014, απονέμεται σε «εξαιρετικά άτομα για τα εξαιρετικά επαγγελματικά τους επιτεύγματα, τη συνεισφορά τους στην ανθρωπότητα και τη δέσμευσή τους στις εβραϊκές αξίες»-μεταδίδουν οι Times του Ισραήλ.

Σε μια λαμπερή τελετή στην οποία συμμετείχαν περίπου 900 καλεσμένοι, συμπεριλαμβανομένου του προέδρου Isaac Herzog και της συζύγου του, Michal, ο Bourla θυμήθηκε τους γονείς του, ανάμεσα σε μόλις 2.000 επιζώντες του Ολοκαυτώματος μεταξύ ενός προπολεμικού εβραϊκού πληθυσμού στην πόλη των 50.000 κατοίκων.

Αναφέρθηκε στη μητέρα του Sara, η οποία σώθηκε από ένα εκτελεστικό απόσπασμα με μια δωροδοκία δευτερόλεπτα πριν την πυροβολήσουν, επειδή επηρέασε την πορεία της ζωής του επιμένοντας πάντα ότι τίποτα δεν ήταν αδύνατο.

(Aυτό ακριβώς πιστεύουμε κι εμείς)

Επαινώντας τον Βοurla για τα επιτεύγματά του, ο Herzog είπε: «Δεν τον πτόησαν τα υψηλά διακυβεύματα, οι αρνητές, oι θεωρίες συνωμοσίας ή η πολιτική. Πίστευε στο εμβόλιο και επένδυσε κάθε ουγγιά του εαυτού του για να πραγματοποιήσει αυτό που φαινόταν τότε μια τραβηγμένη φαντασία. Το εμβόλιο αναπτύχθηκε με ταχύτητα ρεκόρ, χρησιμοποιώντας την τεχνολογία του αύριο για να συγκρατήσει με επιτυχία μια καταστροφική πανδημία».

Το Ισραήλ ήταν μια από τις πρώτες χώρες που εμβολίασε τον πληθυσμό του κατά του COVID-19, χρησιμοποιώντας το εμβόλιο της Pfizer.

Σημειώνοντας την περηφάνια του που είναι και Εβραίος και Έλληνας πολίτης, ο Bourla ευχαρίστησε το Ισραήλ, το οποίο επισκέφτηκε για πρώτη φορά πριν από 45 χρόνια, για την παροχή εκτενών δεδομένων στην εταιρεία του σχετικά με την ασφάλεια του εμβολίου.

Το Genesis Philanthropy Group ιδρύθηκε πριν από δέκα χρόνια από τους ολιγάρχες Mikhail Fridman και German Khan με καταγωγή από την Ουκρανία και τον Petr Aven με τη ρωσική καταγωγή. Παρείχε μια μόνιμη δωρεά 100 εκατομμυρίων δολαρίων για την ίδρυση του Ιδρύματος Genesis Prize.


Και οι τρεις άντρες αποχώρησαν από το διοικητικό συμβούλιο του Genesis Philanthropy Group τον Μάρτιο μετά από κυρώσεις της Δύσης για τις σχέσεις τους με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν μετά τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.

Ένας εκπρόσωπος του Ιδρύματος Genesis Prize τόνισε ότι η GPF ήταν μια «πλήρως ανεξάρτητη ισραηλινή εταιρεία κοινής ωφέλειας» και ότι «άτομα ή οντότητες που υπόκεινται σε κυρώσεις» δεν έπαιξαν κανένα ρόλο σε αυτό.

 

Στα προηγούμενα επεισόδια>

Μετά από 40.000 νεκρούς εξαιτίας μίας κατασκευασμένης πανδημίας έρχεται η ανακοίνωσή του ΣΥΡΙΖΑ να μας επαναβεβαιώσει το πραγματικό πρόσωπο του κ. Τσίπρα: «Η οποιαδήποτε προσωπική στοχοποίηση πολιτικών προσώπων, όπως συμβαίνει στην περίπτωση του υπουργού Υγείας, είναι πράξη απαράδεκτη. Υπουργοί και βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ έχουν βρεθεί αντιμέτωποι με αυτές τις πρακτικές τις οποίες ακόμα και σήμερα η ΝΔ αρνείται να καταδικάσει».


Σημειώνουμε ότι για πάνω από ένα χρόνο και σχεδόν καθημερινά Ισραηλινοί πολίτες διαδήλωναν έξω από τη κατοικία του πρώην πρωθυπουργού Νετανιάχου για μάλλον ανύπαρκτα σκάνδαλα συγκριτικά με τις εντυπωσιακές επιδόσεις των Ελλήνων πολιτικών.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ την οποία θα ακολουθούσε συνοδευτικό τιτίβισμα της κ. Ακρίτα:

Η οποιαδήποτε προσωπική στοχοποίηση πολιτικών προσώπων, όπως συμβαίνει στην περίπτωση του υπουργού Υγείας, είναι πράξη απαράδεκτη.

Υπουργοί και βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ έχουν βρεθεί αντιμέτωποι με αυτές τις πρακτικές τις οποίες ακόμα και σήμερα η ΝΔ αρνείται να καταδικάσει.

Στο προηγούμενο επεισόδιο>

Πάνω από 40.000 Ελληνικές οικογένειες περιμένουν κάποιον δικό τους που δεν θα επιστρέψει ποτέ στο σπίτι.


Χιλιάδες από αυτές τις σκιές που σαλεύουν στο αιώνιο σκοτάδι έχουν και τη δική σας υπογραφή. Της οικογένειας Πλεύρη-δια μέσω της υποχρεωτικότητας και των απολύσεων.

30.000 και πλέον είναι οι νεκροί ενός κατασκευασμένου ιού COVID-19 o οποίος προαναγγέλθηκε και κατασκευάστηκε για να ελεγχθούν τα βιομετρικά δεδομένα των ανθρώπων μέσω των επίσης προκατασκευασμένων εμβολίων. Εκτός από τους 30.000 νεκρούς του προκατασκευασμένου ιού έχουμε και 10.000 νεκρούς από τις παρενέργειες των άθλιων εμβολίων τα έγγραφα της αδειοδότησης των οποίων η Pfizer επιχείρησε να τα κρατήσει σε εμπάργκο για 90 χρόνια αλλά χάρη στον νεαρό Εβραίο δικηγόρο της Νέας Υόρκης Aaron Siri (ο θαυμασμός μου και η αγάπη μου στον Εβραικό λαό είναι δεδομένα) τα έγγραφα με τις θανατηφόρες παρενέργειες των εμβολίων της που η ίδια αναγκάσθηκε να καταγράψει άρχισαν να βλέπουν το φως της δημοσιότητας.

Θα ακολουθούσε ο επίσης Εβραικής καταγωγής σπουδαίος καθηγητής του Columbia University, Jeffrey Sachs, ο οποίος επίσης μίλησε για κατασκευασμένο ιό COVID-19.

Συμμετοχή στο έγκλημα κατά της ανθρωπότητας έχουν και δήθεν κορυφαίοι Έλληνες επιστήμονες οι οποίοι έσπευσαν ήδη από τον Ιανουάριο του 2020 να υπογράψουν έρευνα για την δήθεν φυσική προέλευση του ιού. Ένας από αυτούς ενέπλεξε και τον αθώο αρχικά Κυριάκο στο έγκλημα που βρίσκεται σε εξέλιξη.

O νεαρός Εβραίος δικηγόρος Aaron Siri που μετά από δικαστική αγώνα ανάγκασε τον FDA να δημοσιοποιεί τις πρώτες σελίδες από τα 400.000 έγγραφα που η PFIZER επιχείρησε να διατηρήσει σε εμπάργκο για 90 χρόνια!


Ο Έλληνας πρωθυπουργός σε ένα από τα διαγγέλματά του είπε ότι το εμβόλιο είναι το κατά κεφαλήν χρέος του Έλληνα υπονοώντας και το χρέος των 400 δις της χώρας μας. Αλλά πέρα από το ελληνικό και το παγκόσμιο χρέος των 400 τρις ήταν οι νοσηροί εγκέφαλοι που κατέστρωσαν το σχέδιο του ελέγχου και της μείωσης του πληθυσμού διά μέσω της κατασκευασμένης πανδημίας.

Ο Κυριάκος λοιπόν αιφνιδιασμένος και έντρομος άρχισε να ακολουθεί τις οδηγίες. Κι εάν ο σημερινός Έλληνας πρωθυπουργός είχε αρχικά άγνοια του εγκλήματος κατά της ανθρωπότητας ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης κ. Τσίπρας, ο οποίος μίλησε για κουλτούρα εμβολίου την οποία πρέπει αν αποκτήσουν οι Ελληνες πολίτες, από που δέχθηκε ταχύρρυθμα μαθήματα; Για τον ανύπαρκτο Ανδρουλάκη έχουμε ήδη κάνει τις επισημάνσεις μας.

O επίσης Εβραικής καταγωγής καθηγητής του Columbia University, Jeffrey Sachs μίλησε για κατασκευασμένο ιό COVID-19

O νεαρός Θάνος Πλεύρης σε δράση την ώρα που η συγχωρεμένη μητέρα του έκανε συλλογή από ακίνητα

 

Το άθλιο σχέδιο του ελέγχου και της μείωσης του πληθυσμού υπηρετήθηκε μέσα από την τρομολαγνεία συγκεκριμένων ΜΜΕ.

Εσείς λοιπόν κ. Πλεύρη που χθες βράδι δηλώσατε ανήσυχος για την οικογένειά σας η οποία ποτέ δεν θα πεινάσει ακόμη και εάν χρειαστεί να εκποιήσει τα 32 ακίνητα που κληρονομήσατε από τη μητέρα σας, η οποία όταν εσείς κυκλοφορούσατε (παρέα με τον Βορίδη) με τσεκούρια εκείνη συγκέντρωνε ακίνητα (το διαχρονικό πάθος του Έλληνα) παρότι ο εντολέας σας υποστηρίζει ότι δεν θα μας ανήκει τίποτε και θα είμαστε ευτυχείς-γύρευε τι είδους μεθαδόνη εμπεριέχουν (ανάμεσα στα άλλα) τα σκευάσματά τους-θα πρέπει να αναλογισθείτε πως ζούνε οι οικογένειες των υγειονομικών που απολύσατε για να δείξετε τους βαθμούς της θανάσιμης υπακοή σας.


Λοιπόν έχουμε 40.000 ελληνικές οικογένειες που περιμένουν ένα μέλος τους που δεν θα επιστρέψει ποτέ στο σπίτι.

Χιλιάδες από αυτές τις απώλειες κουβαλάνε τη σφραγίδα του τρόμου και της υποχρεωτικότητας που φέρνει και τη δική σας υπογραφή κι αυτό μάλιστα τη στιγμή που ο Ένας είχε μιλήσει για “παραστράτημα-εκτροπή” και είχε ζητήσει πολύ νωρίς να σταματήσει όλο αυτό…

Υπάρχει νέος Χίτλερ στον πλανήτη; Κι εάν ναι ποιοι είναι οι συνεργοί του; Την ύπαρξη ενός νέου Χίτλερ στον πλανήτη φωτογραφίζουν Εβραίοι επιζήσαντες του Αουσβιτς καθώς ένας κατασκευασμένος ιός COVID-19 έρχεται να επιβάλει τα εμβόλια ελέγχου και μείωσης του πληθυσμού. Οι ιστορικές μνήμες των ανθρώπων που επέζησαν της Κόλασης ξυπνούν.

TO ΞΥΠΝΗΜΑ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΚΗΣ ΜΝΗΜΗΣ

Vera Sharav in her home.

Καθώς και ο πλήρως εμβολιασμένος Ηλίας Νικολακόπουλος έφυγε ξαφνικά, καθώς ο κλοιός σφίγγει παγκοσμίως για τους εμπνευστές του σχεδίου ελέγχου και μείωσης του πληθυσμού η ιστορική μνήμη ξυπνάει σε ανθρώπους που έχουν βιώσει το Ολοκαύτωμα. Ανάμεσά τους δύο σπουδαίες Εβραίες> Η επιζώσα του Ολοκαυτώματος Vera Sharav και η Tamarah Benima, μία εξέχουσα και ειλικρινής 71χρονη μεταρρυθμιστής ραβίνος από το Άμστερνταμ.

– Η ίδια λέει στους Εβραίους που έσπευσαν πρώτοι να εμβολιαστούν>

«Μην επαναλάβετε το μοιραίο λάθος του να ακούτε τυφλά τους καλυμμένους προδότες σας και να περπατάτε προς τη σφαγή. Ξυπνήστε τώρα».

>

Η επιζώσα του Ολοκαυτώματος εκφώνησε σε μια συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις Βρυξέλλες τη παρακάτω ομιλία>

Ένα ζωτικό μάθημα από το Ολοκαύτωμα είναι ότι η γενοκτονία διευκολύνθηκε από την παγκόσμια σιωπή, την αδιαφορία και την αδυναμία παρέμβασης. Το Ολοκαύτωμα ξεκίνησε όταν η προσωπική ελευθερία, τα νόμιμα και τα πολιτικά δικαιώματα παραμερίστηκαν.

Ο συγγραφέας Primo Levi, ένας Ιταλός Εβραίος που επέζησε του Άουσβιτς, προειδοποίησε: «Συνέβη. Επομένως μπορεί να συμβεί ξανά. Μπορεί να συμβεί παντού».

Ως επιζών του Ολοκαυτώματος, με τρομάζουν όσοι ελέγχουν την αφήγηση του Ολοκαυτώματος. Αρνούνται τη συνάφεια του Ολοκαυτώματος με τις τρέχουσες διακρίσεις και με τα όλο και πιο επιθετικά και κατασταλτικά διατάγματα.

Αυτοί οι αυτόκλητοι φρουροί λογοκρίνουν και φιμώνουν όσους μιλούν. Αρνούμενοι την πραγματική σημασία του Ολοκαυτώματος με τη σημερινή καταστολή, οι συγκεκριμένοι αυτόκλητοι φρουροί είναι αρνητές του Ολοκαυτώματος.

Ο Elie Wiesel, ένας επιζών του Άουσβιτς και βραβευμένος με Νόμπελ, θεωρείται ως η φωνή των θυμάτων. Δήλωσε: «Η αδιαφορία και η σιωπή των ανθρώπων οδήγησαν στο Ολοκαύτωμα. Το να μένεις σιωπηλός και αδιάφορος είναι η μεγαλύτερη αμαρτία όλων».

Σήμερα, οι επιζώντες είναι συγκλονισμένοι από τα τρομοκρατικά, διχαστικά και μεροληπτικά μέτρα κατά μίας μειονότητας. Οι φρικιαστικές σκηνές περιλαμβάνουν αστυνομικούς με μαύρες στολές που επιτίθενται βάναυσα σε διαδηλωτές σε ευρωπαϊκές πόλεις, στην Αυστραλία και, ναι, στο Ισραήλ. Αυτές είναι οδυνηρές υπενθυμίσεις για το πρελούδιο του Ολοκαυτώματος στο οποίο οι Ναζί:

Χρησιμοποίησαν τα ψυχολογικά όπλα του φόβου και της προπαγάνδας για να επιβάλουν ένα καθεστώς γενοκτονίας:
Οι δαιμονισμένοι Εβραίοι ως φορείς ασθενειών, που είναι και η αιτία της δυστυχίας τους.
– Συστηματικά εξαφανισμένα ηθικά πρότυπα και αξίες.
– Καταστροφή της κοινωνικής συνείδησης ​​στο όνομα της δημόσιας υγείας.

Τα σημερινά αρπακτικά χρησιμοποιούν επίσης τον φόβο και την προπαγάνδα για να διατηρήσουν μια κατάσταση άγχους και ανικανότητας. Ο στόχος —τότε και τώρα— είναι πανομοιότυπος: Οι άνθρωποι να γίνουν υπάκουοι και να ακολουθούν τις οδηγίες χωρίς αντιστάσεις.


Η παγκόσμια επίθεση στις ελευθερίες μας και στο δικαίωμά μας στην αυτοδιάθεση διευκολύνεται από τα όπλα της ιατρικής. Τότε και τώρα, το ιατρικό κατεστημένο παρέχει ένα κάλυμμα νομιμότητας στη μαζική ιατρική δολοφονία.

Οι Ναζί κήρυξαν τα άτομα με αναπηρία «ακατάλληλα για ζωή». Τα 1.000 γερμανικά βρέφη και μικρά παιδιά που ήταν τα πρώτα θύματα ιατρικών φόνων στον κόσμο δολοφονήθηκαν στην πραγματικότητα στα νοσοκομεία.

Το 2020, οι παγκόσμιες κυβερνήσεις κήρυξαν κατάσταση έκτακτης ανάγκης και εξέδωσαν θανατηφόρες ιατρικές υπαγορεύσεις:

– Τα νοσοκομεία έλαβαν εντολές να μην περιθάλπουν ηλικιωμένους από γηροκομεία. Το αποτέλεσμα ήταν μία μαζική ιατρική δολοφονία, την οποία η Σουηδία αποκάλεσε «ενεργητική ευθανασία».
– Τα νοσοκομεία του Ηνωμένου Βασιλείου χρησιμοποίησαν θανατηφόρες δόσεις του φαρμάκου Midazolam για να δολοφονήσουν ιατρικά τους ηλικιωμένους, ένα φάρμακο που συνεχίζουν να χρησιμοποιούν.
– Οι κατευθυντήριες γραμμές των νοσοκομείων των ΗΠΑ εξακολουθούν να ζητούν από τους ηλικιωμένους να λαμβάνουν ελάχιστες θεραπείες.
– Απαγορεύεται στους γιατρούς στη Δυτική Ευρώπη και τις ΗΠΑ να συνταγογραφούν υπάρχουσες, αδειοδοτημένες, ασφαλείς και αποτελεσματικές θεραπείες που σώζουν ζωές για ασθενείς με COVID.

Σήμερα, η ανθρωπότητα απειλείται από τους παγκόσμιους κληρονόμους των Ναζί. Ο πραγματικός ιός που συνεχίζει να μολύνει αυτά τα αρπακτικά είναι η Ευγονική, ένα σύνολο πεποιθήσεων και πρακτικών που στοχεύουν στη βελτίωση της γενετικής ποιότητας του πληθυσμού.

Μια έκθεση της Επιτροπής των ΗΠΑ για το Ολοκαύτωμα, υπό την προεδρία του Elie Wiesel, σημείωσε: «… η τάση να αντιγράψουμε τη ναζιστική επιλογή και να εξοντώσουμε ξανά εκατομμύρια ανθρώπους παραμένει μια αποτρόπαια απειλή».

Στόχος των σύγχρονων Ναζί είναι η μείωση του παγκόσμιου πληθυσμού. Οι παγκόσμιοι ολιγάρχες είναι αποφασισμένοι να αποκτήσουν τον απόλυτο έλεγχο των παγκόσμιων πόρων, φυσικών, οικονομικών και ανθρώπινων.

Vera Sharav in her home

Βρισκόμαστε σε μια καταστροφική διασταύρωση της ανθρώπινης ιστορίας.

Η επιζήσασα του Άουσβιτς, Mariann Turski, Πολωνή δημοσιογράφος, ρωτήθηκε αν θα μπορούσε να συμβεί ξανά ένα Ολοκαύτωμα. Απάντησε: «Θα μπορούσε να συμβεί. Εάν παραβιάζονται τα πολιτικά δικαιώματα, εάν τα δικαιώματα των μειονοτήτων δεν γίνονται σεβαστά και καταργούνται».

Προέτρεψε όλους, «υπερασπιστείτε το σύνταγμα, υπερασπιστείτε τα δικαιώματά σας, υπερασπιστείτε τη δημοκρατία σας. Τα δικαιώματα των μειονοτήτων πρέπει να προστατεύονται… Δεν πρέπει να είστε αδιάφοροι όταν οποιαδήποτε μειονότητα αντιμετωπίζει διακρίσεις».

Ο Dietrich Bonnhoeffer, ένας εξαιρετικός Γερμανός προτεστάντης υπουργός κατά τη διάρκεια του ναζιστικού καθεστώτος, δήλωσε: «Η σιωπή μπροστά στο κακό είναι από μόνη της κακό. Το να μην μιλάς σημαίνει “μιλάς”. Το να μην ενεργείς σημαίνει “ενεργείς”».

Ο Ραβίνος Michoel Green μόλις δημοσίευσε μια επείγουσα έκκληση ότι είναι «ή ώρα να εξιλεωθείτε για το Ολοκαύτωμα μην επιτρέποντάς το να επαναληφθεί». Ο Green προτρέπει σε όλους να μην υπακούουν στις εντολές των τυράννων και να μην περιθωριοποιούν και διώκουν μειονότητες. Και λέει στους Εβραίους: «Μην επαναλάβετε το μοιραίο λάθος του να ακούτε τυφλά τους καλυμμένους προδότες σας και να περπατάτε προς τη σφαγή. Ξυπνήστε τώρα».

Μην παραπλανηθείτε. Οι ανεμβολίαστοι δεν είναι ο εχθρός. Το πρώτο βήμα στην ολισθηρή πλαγιά προς τη γενοκτονία είναι ο στιγματισμός μιας μειονότητας. Η σιωπή προκαλεί διαρκώς αυξανόμενους κατασταλτικούς περιορισμούς. Αν θέλουμε να επιβιώσουμε ως ελεύθεροι άνθρωποι, πρέπει να μιλήσουμε ενάντια στις διακρίσεις. Δεν πρέπει να μείνουμε ποτέ ξανά σιωπηλοί, ούτε σήμερα, ούτε αύριο, ούτε ποτέ.

ΟΛΛΑΝΔΙΑ> Η Tamarah Benima, μία εξέχουσα ραβίνος, σήμανε επίσης συναγερμό

Οι συγκρίσεις πολλαπλασιάζονται τους τελευταίους μήνες σε όλη την Ευρώπη και πέρα ​​από αυτήν, συμπεριλαμβανομένης της χρήσης κίτρινων αστεριών στις διαμαρτυρίες κατά των περιορισμών του ιού.

Σύμφωνα με τους The Times of Israel η Tamarah Benima, μία εξέχουσα και ειλικρινής 71χρονη μεταρρυθμιστής ραβίνος από το Άμστερνταμ, έκανε τη σύγκριση στη διάρκεια ομιλίας της στη βόρεια ολλανδική πόλη Leeuwarden.

«Οι επιστήμονες σε όλο τον κόσμο προφανώς επέτρεψαν τον τελευταίο ενάμιση χρόνο να οδηγηθούν σε ολοκληρωτική σκέψη», είπε για την πανδημία της COVID-19, που ξεκίνησε τον Δεκέμβριο του 2019. Ό,τι δεν ταιριάζει με την προοπτική τους πρέπει να αποσιωπηθεί».

Όσοι εμπλέκονται στην επιβολή μέτρων δημόσιας υγείας για τον COVID-19 «έχουν τις καλύτερες προθέσεις», πρόσθεσε η Benima. «Αλλά ως Εβραία έχω να πω πως αυτό που συνέβη στη ναζιστική Γερμανία είναι μια προειδοποίηση για μένα. Όσοι ήταν στην εξουσία είχαν όλοι τις καλύτερες προθέσεις. Όπως όταν κήρυξαν τους Εβραίους κινδύνο για τη «δημόσια υγεία». Επίσης όταν κήρυξαν πόλεμο ενάντια στον «ιό» εκείνης της εποχής. Επομένως, μην παίζετε με τη φωτιά παραμερίζοντας τους ανθρώπους στην κοινωνία μας ως «κίνδυνο για τη δημόσια υγεία», όπως κάνει τακτικά ο υπουργός Υγείας Hugo De Jonge».

SHARE

Περισσότερα

MORE NEWS DESK