kourdistoportocali.comNews DeskΤα συστατικά μιας καλοστημένης συνομωσίας και οι επακόλουθες θεωρίες της

Βreaking news

Τα συστατικά μιας καλοστημένης συνομωσίας και οι επακόλουθες θεωρίες της

Γιατί η έρευνα για την προέλευση της COVID-19 «θα άνοιγε ένα κουτάκι με σκουλήκια» αν συνεχιζόταν

Οι Αντιεμβολιαστές είναι πολύ χρήσιμοι. Τους είχαμε ανάγκη και τους δημιουργήσαμε. Οι αντιεμβολιαστές και ο θόρυβος που κάνουν είναι ένα ακόμη εργαλείο στη συγκάλυψη της προέλευσης του ιού. Μια προέλευση μείζονος σημασίας για την οποία δεν υπήρξαν διαδηλωτές σε κανένα δρόμο, σε καμία πλατεία του κόσμου. Πόσοι από τα δισεκατομμύρια των πολιτών εκεί έξω διαδήλωσαν για να μάθουν την προέλευση του αρχικού ιού που προκάλεσε την πανδημία όταν βρισκόταν σε εξέλιξη μια πρωτοφανής και προφανής και αποδεδειγμένη επιχείρηση συγκάλυψης της όταν ο Peter Daszak με επιστολή του στο The Lancet εξαφάνιζε κάθε είδους αναφοράς σε εργαστηριακό ιό.

Βy Blade Runner

Με τη γνωστή επιστολή του στο The Lancet στην 6η παραπομπή της οποίας φιγουράρει η μελέτη 5 Ελλήνων καθηγητών-ανάμεσά τους ο κ. Σωτήρης Τσιόδρας-ο κ. Daszak φρόντισε και πέτυχε να εξοβελίσει κάθε αναφορά στην εργαστηριακή φύση του ιού η οποία είτε αφορούσε ατύχημα είτε συνειδητή εκτόξευση αυτόματα θα ανήγαγε την πανδημία σε έγκλημα κατά της ανθρωπότητας, ακούσιο ή εκούσιο.

Παρά τις ελεγχόμενες διαδικτυακές πλατφόρμες οι αντιεμβολιαστές και ο χρήσιμος θόρυβός τους βρήκε φιλόξενο έδαφος. Τουλάχιστο αρχικά μια και αξιοποιήθηκε για να συγκαλυφθεί η προέλευση και η αποστολή του ιού. Κι όσο βρωμάει εργαστήριο ο ιός, άλλο τόσο βρωμάει κεντρικό “managment” το πανδημικό project.

Πέρασαν περίπου 27 μήνες από τη μέρα που ένας εργαστηριακός ιός επιτέθηκε με φιλοδοξίες στη παγκόσμια κοινότητα για να καταλήξει στη συνέχεια σχεδόν αποκλειστικός δυνάστης των δημοκρατικών ελευθεριών του δυτικού κόσμου.

Η συγκάλυψη της εργαστηριακής φύσης του ιού, θα μπορούσε να πει κανείς ότι υπήρξε το πιο δυνατό σημείο των εμπνευστών του πανδημικού project οι οποίοι τα τελευταία 24ωρα περιμένουν με αδημονία την απόφαση του Ανωτάτου Συνταγματικού Δικαστηρίου των ΗΠΑ από την οποία θα εξαρτηθεί το πως θα συνεχιστεί το project τους.

Η αμηχανία της αναμονής είναι έκδηλη σε τέτοιο βαθμό που τόσους μήνες τώρα δεν μπορούν να αποφασίσουν σε ποια κατηγορία θα εντάξουν την μετάλλαξη Οmicron όσο αφορά την επικινδυνότητά της, οπότε κάθε εβδομάδα ακούμε και κάτι άλλο όσο αφορά την δυναμικότητα της μετάλλαξης-που κατά πάσα πιθανότητα δεν είναι η μοναδική που κυκλοφορεί και δεν εννοούμε τη γνώριμή μας Delta- από τα κατά τόπους φερέφωνά τους.

Η αγωνία για την απόφαση του Δικαστηρίου των ΗΠΑ διανθίζεται από την αγωνία της διαχείρισης των σχεδόν χιλιάδων στομάτων που θα μπορούσαν να σπάσουν και να αρχίσουν να μιλάνε για το πως οργανώθηκε όλο αυτό το project που στοχεύει με εργαλείο τον τρόμο να κάνει πραγματικότητα την ομολογημένη επιθυμία κάποιων να  αλλάξουν τον κόσμο.

O ιος SARS-CoV-2, εκτός των άλλων, εκτός από την εργαστηριακή του προέλευση βρωμάει και την ηλικία των εγκεφάλων οι οποίοι βρίσκονται στη δύση της ζωής τους και πιθανόν της κυριαρχίας τους.

Κανείς νέος άνθρωπος, σχεδόν κανείς που δεν θα είχε πατήσει τα 80 δεν θα έπαιρνε την απόφαση να προκαλέσει ένα ακόμη κακό ιστορικών διαστάσεων στην ανθρωπότητα προκαλώντας στον εαυτό του και στις ακόμη και σπάνιες κοινωνικές επαφές του “τεχνικά” προβλήματα.

Στη προκειμένη περίπτωση δεν μιλάμε για το προφανές, την εμπλοκή της ΜΚΟ του Peter Daszak στα πειράματα του Εργαστηρίου της Wuhan και σε άλλα εργαστήρια των HΠΑ με τη χρηματοδότηση του Fauci.

Aλλά για όσους έχουν την δύναμη να δίνουν τις εντολές συγκάλυψης της προέλευσης ενός ιού την αποστολή παρασκευής του οποίου είχαν αναλάβει και φέρει σε πέρας συγκεκριμένες ομάδες επιστημόνων όπως εκείνη του καθηγητή Ralfh Baric στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια.

Ο συγκεκριμένος καθηγητής που ήταν μανούλα στα gain of function πειράματα πολύ νωρίς το 2020 είχε πει σε συνέντευξή του ότι η ομάδα του έχει το φάρμακο για τη COVID-19 και τις μεταλλάξεις της.

Αμέσως μετά εξαφανίστηκε κάθε αναφορά σε φάρμακα, εξαφανίστηκε ακόμη και ένα ισραηλινοκαναδικό spray το οποίο μάλιστα είχε χρηματοδοτήσει και ο Warren Buffet το οποίο σκότωνε τον ιο μέσα σε 72 ώρες. Συνέβαιναν τόσα πολλά μέρα με τη μέρα που βρωμούσαν συγκάλυψη τόσο της προέλευσης του ιού όσο και της εξαφάνισης κάθε πολλά υποσχόμενου φαρμάκου.

Στο γήπεδο του τρόμου είχαν ριχτεί πλέον μόνο τα εμβόλια και αλίμονο ο λόγος δεν ήταν το κέρδος των εταιριών. Δεν κατασκευάστηκε ένας σατανικός δολοφονικός ιός που μακροπρόθεσμα σε όσους δεν σκοτώνει αφήνει νευρολογικές, εγκεφαλικές, κλπ αναπηρίες γι αυτό το κέρδος.

Ο απώτερος στόχος των εγκεφάλων του πανδημικού project ήταν ο σε βάθος χρόνου έλεγχος και κυρίως η μείωση του παγκόσμιου πληθυσμού και φυσικά η διακυβέρνησή του. Αυτό βρωμούσε από την αρχή και μήνα με το μήνα βρωμούσε πιο πολύ. Αλλά για να πετύχεις την τέλεια συνομωσία γεγονός που είναι αδύνατο χρειάζεσαι πέρα από τους πρόθυμους και τους τέλειους.

Την απολυτότητα της αριστείας ενός εκάστου αλλά εδώ το project μπάζει όπως επίσης και το γεγονός ότι ουδεμία Monte Carlo μέθοδος μπορεί να προβλέψει ότι ένας τρελαμένος ηγέτης θα κάνει 17 τηλεφωνήματα σε ένα 24ωρο για να παραγγείλει εκείνος πρώτος τα εμβόλια.

Είναι η απόπειρα κατάλυσης του (δυτικού) κόσμου και της εκ νέου δημιουργίας του όπως τον οραματίζονται οι εμπνευστές του πανδημικού project oι οποίοι έχουν την δύναμη να κουρδίζουν τους ηγέτες και να τους μετατρέπουν σε τυραννικούς εντολείς υποχρεωτικών αέναων εμβολιασμών με διαρκώς πολλά υποσχόμενες δόσεις, και επιπλέον boosterάτες δόσεις και ειδικά εμβόλια για την εργαστηριακή Omicron όπως προαναγγέλουν και την εργαστηριακή Z, Χ, τις ουκ έστιν αριθμός εργαστηριακές μεταλλάξεις που θα τις αντιμετωπίζουν διαρκώς νέα εμβόλια και νέα τρυπήματα και ούκ έστιν αριθμός τρυπημάτων ώσπου να γίνεις Οντότητα του Harari η μεζές για νυχτερίδες.

Κι όταν κανείς ενώνει τις τελείες και δείχνει προς το μέρος τους ρίχνουν στο τραπέζι το υπερόπλο της θεωρίας συνομωσίας. Εάν το σκεφτείς είναι συναρπαστικό να μπορείς στα 80+ να πρωταγωνιστείς σε θεωρίες συνομωσίας που σου δίνουν θεικές ή σατανικές διαστάσεις.

Αυτό είναι ελιξήριο ζωής και παντοδυναμίας που σε κρατάει ζωντανό καθώς οι άλλοι πεθαίνουν.

Ο δε φόβος που προκαλείς είναι αφροδισιακός άσε που το project ως γεγονός καταγράφεται στην ιστορία. Αναγάγεται δηλαδή σε ιστορικό γεγονός. Αυτό είναι ένα από τα “μυστικά” σε μια καλοστημένη πραγματική συνομωσία. Να προκαλείς ιστορικά γεγονότα. Να προκαλείς ιστορικών διαστάσεων γεγονότα.

Το άλλο είναι να μπορείς να είσαι στο πλευρό του θύτη αλλά και του θύματος. Οι πιο σατανικές συνομωσίες στην ιστορία της ανθρωπότητας που στη συνέχεια έρχεται να τις σκεπάσει το άλλοθι των θεωριών συνομωσίας , τις οποίες ο ίδιος φροντίζεις να διαρρέουν, είναι όταν μπορείς να είσαι με το θύμα και το θύτη. Να δημιουργείς τέρατα και θύματα.

Έτσι γράφεται η Ιστορία με εργαλείο τον τρόμο. Έτσι γράφτηκε τουλάχιστο έως σήμερα. Αλλά να που η ανεξέλεγκτη έκρηξη της τεχνολογίας είναι σκέτος μπελάς για μας που βρισκόμαστε σε μεγαλύτερες ηλικίες. Σκέτος μπελάς για έναν γέρικο σκύλο που πρέπει να μάθει νέα κόλπα. Και με την τεχνολογία δεν ξέρεις ποτέ, τι ποιος και από που μπορεί να σου πεταχθεί. Η τεχνολογία είναι σκέτος μπελάς για τους γέρικους σκύλους που πρέπει να μάθουν νέα κόλπα.

Πάμε τώρα στα πιο πεζά αλλά εξίσου θανατηφόρα>

 

Τι σημαίνει η εργαστηριακή προέλευση του ιού;

Οταν έχεις να κάνεις με εργαστηριακούς ιούς οι οποίοι δεν έχουν τέλος και στο παιγνίδι της παρασκευής των μεταλλάξεων μπορεί να εμπλακεί οποιοσδήποτε φορέας από οποιοδήποτε κράτος η ιδιωτικό οργανισμό αντιλαμβάνεται κανείς ότι έχουμε μπει ήδη σε ένα τούνελ θανάτου τόσο της δημοκρατίας όσο και φυσικής και ψυχικής εξόντωσης των ανθρώπων για να αρχίσουμε φτου και από την αρχή.

Το να απορρίπτεις τον σατανικό και από ανθρώπινο χέρι φτιαγμένο ιό, το να απορρίπτεις τις μάσκες και τις αποστάσεις, όταν πάσης φύσεως εργαστήρια μπορούν να παράξουν πάσης φύσεως παραλλαγή του ιού, σε έναν ιδεατό περιβάλλον για τέτοιου είδους πειραματισμούς, είναι θανάσιμη ανοησία.

Αν για παράδειγμα ο αρχικός ιός είχε κατασκευαστεί από τη χρηματοδοτούμενη από τον Fauci ΜΚΟ του Peter Daszak, όπως δείχνουν τα έγγραφα του Αμερικανικού Πενταγώνου, είναι δηλαδή δυτικής προέλευσης, θα μπορούσε η μετάλλαξη Omicron, η μετάλλαξη X, ή Ζ, να έχει κατασκευαστεί από αντίπαλα στρατόπεδα τα οποία έχουν στην διάθεσή τους όλα τα ντοκουμέντα για να κρατάνε στο χέρι τη Δύση.

Είναι λοιπόν εγγενής ανοησία να αμφισβητείς την ύπαρξη ενός σατανικού ιού που βρωμάει εργαστήριο και ανθρώπινο χέρι.

Από την άλλη εάν δεν εντοπίσεις την ύπαρξη, τη γέννηση του προβλήματος (του ιού) πως θα τον αντιμετωπίσεις; Αυτό αναρωτιέται δύο χρόνια τώρα το Κουρδιστό Πορτοκάλι και με μεγάλη μας ικανοποίηση βλέπουμε σήμερα κάποια μεγάλα διεθνή ΜΜΕ να επανέρχονται στο θέμα της προέλευσης.

Όσοι σιωπούν έχουν τους λόγους τους και παράλληλα την ψευδαίσθηση ότι θα αποτελέσουν “εξαίρεση” όπως οι Εβραίοι που πίστευαν ότι δεν θα τους ακουμπήσει ο Χίτλερ και κατέληξαν στο Αουσβιτς.

Για να δούμε τα τελευταία νέα από το χορό των αποκαλύψεων όπως τα παρουσιάζει ο Τyler Durden/ΖeroHedge για να διαπιστώσουμε τι σημαίνει εξαφάνιση φαρμάκων και διαρκής προσπάθεια εξοβελισμού κάθε αναφοράς στην εργαστηριακή προέλευση του ιου>

[ΑΝΑΝΕΩΜΕΝΟ]: Καθώς όλο και περισσότερες πληροφορίες έρχονται στο φως της δημοσιότητας από τα στρατιωτικά έγγραφα που διέρρευσε η ιστοσελίδα της ακτιβιστικής οργάνωσης Project Veritas, σε ένα από αυτά υπάρχει μία πολύ ενδιαφέρουσα αναφορά που υποστηρίζει την Ιβερμεκτίνη ως θεραπεία για την Covid-19: «Η ιβερμεκτίνη (που αναγνωρίστηκε ως θεραπευτική τον Απρίλιο του 2020) δρα σε όλες τις φάσεις της νόσου επειδή αναστέλλει την αναπαραγωγή του ιού και ρυθμίζει την ανοσολογική απόκριση».

Θα επιβεβαιώσει ή θα διαψεύσει τη συγκεκριμένη αναφορά η Υπηρεσία Προηγμένων Αμυντικών Ερευνητικών των ΗΠΑ (DARPA);

Δείτε το έγγραφο παρακάτω:

Το Project Veritas απέκτησε στρατιωτικά έγγραφα που περιέχονταν σε ένα διαβαθμισμένο σύστημα [ΕΔΩ – και ΕΔΩ – και ΕΔΩ] που δείχνουν πώς η ΜΚΟ EcoHealth Alliance είχε προσεγγίσει την Υπηρεσία Προηγμένων Αμυντικών Ερευνητικών των ΗΠΑ (DARPA) τον Μάρτιο του 2018 αναζητώντας χρηματοδότηση για τη διεξαγωγή έρευνας Gain Of Function σχετικά με τους κορωνοϊούς που μεταδίδονται από νυχτερίδες.

Η πρόταση, με τίτλο Project Defuse, απορρίφθηκε από την DARPA τότε λόγω ανησυχιών για την ασφάλεια και επειδή παραβίαζε το μορατόριουμ που είχε τεθεί από τις αρχές στης ΗΠΑ για τα πειράματα Gain Of Function.

Ωστόσο, σύμφωνα με τα έγγραφα, το Εθνικό Ινστιτούτο Αλλεργιών και Λοιμωδών Νοσημάτων (NIAID), υπό τη διεύθυνση του Δρ. Fauci, προχώρησε με την έρευνα στη Wuhan της Κίνας και σε πολλές άλλες τοποθεσίες στις ΗΠΑ.

[ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ. – Ιαν. 10, 2022] Το Project Veritas απέκτησε έγγραφα που δεν έχουν δημοσιευτεί ξανά σχετικά με την προέλευση της COVID-19, την έρευνα για τα πειράματα Gain Of Function, τα εμβόλια, τις πιθανές θεραπείες που έχουν αποσιωπηθεί και την προσπάθεια της κυβέρνησης να αποκρύψει όλα τα παραπάνω.

Τα εν λόγω έγγραφα προέρχονται από μια έκθεση της Υπηρεσίας Προηγμένων Αμυντικών Ερευνητικών των ΗΠΑ (DARPA), τα οποία ήταν καμουφλαρισμένα σε ένα άκρως απόρρητο ψηφιακό αποθηκευτικό χώρο (Drive). Η DARPA είναι μια υπηρεσία του Υπουργείου Άμυνας των ΗΠΑ υπεύθυνη για τη διευκόλυνση της έρευνας στην τεχνολογία με πιθανές στρατιωτικές εφαρμογές.

Το Project Veritas έλαβε επίσης μια ξεχωριστή αναφορά που απευθύνονταν στον Γενικό Επιθεωρητή του Υπουργείου Άμυνας, γραμμένη από τον Joseph Murphy, Ταγματάρχη του σώματος πεζοναυτών, πρώην συνεργάτη της DARPA. Η αναφορά σημειώνει ότι η ΜΚΟ EcoHealth Alliance προσέγγισε την DARPA τον Μάρτιο του 2018, αναζητώντας χρηματοδότηση για τη διεξαγωγή πειραμάτων Gain Of Function για κορωνοϊούς που μεταδίδονται από νυχτερίδες. Η πρόταση, με το όνομα Project Defuse, απορρίφθηκε από την DARPA λόγω ανησυχιών για την ασφάλεια και επειδή παραβίαζε το μορατόριουμ που είχε τεθεί από τις αρχές στης ΗΠΑ για τα πειράματα Gain Of Function.

Σύμφωνα με τα έγγραφα, η NIAID, υπό τη διεύθυνση του Δρ. Fauci, προχώρησε με την έρευνα στη Wuhan της Κίνας και σε πολλές άλλες τοποθεσίες των ΗΠΑ (Διαβάστε περισσότερα)

Εδώ είναι η απάντησή στην ερώτηση που έθεσε ο James O’Keefe. Στο αρχικό pdf για την ερευνητική παύση του 2014 για την οπλοποίηση των ιών SARS υπήρχε μια σημαντική υποσημείωση [LINK]:

Χρονοδιάγραμμα:

17 Οκτωβρίου 2014 – ΗΠΑ – Η χρηματοδότηση του SARS για τη δημιουργία ενός βιολογικού όπλου διακόπηκε λόγω του ακραίου κινδύνου πανδημίας. Ωστόσο, η παύση επέτρεψε σε οργανισμούς της κυβέρνησης των ΗΠΑ να συνεχίσουν τη χρηματοδότηση εφόσον αποφάσιζαν ότι «η έρευνα ήταν  επειγόντως απαραίτητη για την προστασία της δημόσιας υγείας ή της εθνικής ασφάλειας». [ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ]

Από το 2014 έως το 2020 το Πεντάγωνο συνέχισε να χρηματοδοτεί την έρευνα στη Wuhan της Κίνας. Ο φόβος της ανακάλυψης μίας τέτοιας σχέσης θα εξηγούσε γιατί πολλοί κορυφαίοι αξιωματούχοι του υπουργείου Άμυνας των ΗΠΑ ήταν εναντίον της κυβέρνησης Trump [ένα κλίμα που επιδεινώθηκε μετά την έναρξη της πανδημίας COVID]. [ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ]

Μάιος 2016 – [Έτος Εκλογών] – «Μετά από διεξοδική συζήτηση και εκτεταμένη συνεισφορά από εγχώριους και διεθνείς ενδιαφερόμενους φορείς, το NSABB [Εθνικό Επιστημονικό Συμβουλευτικό Συμβούλιο για τη Βιοασφάλεια] εξέδωσε τις συστάσεις του. Το κεντρικό εύρημα του NSABB είναι ότι οι μελέτες που αναμένεται να ενισχύσουν το Πιθανό Πανδημικό Παθογόνο (PPP) έχουν πιθανά οφέλη για τη δημόσια υγεία, αλλά ενέχουν επίσης σημαντικούς κινδύνους. Η NSABB συνέστησε τέτοιες μελέτες να δικαιολογούν πρόσθετο έλεγχο πριν χρηματοδοτηθούν». Ο Anthony Fauci συμμετέχει στο NSABB.

♦ 9 Ιανουαρίου 2017 – [Τέσσερις ημέρες μετά τη συνάντηση του Οβάλ Γραφείου της Susan Rice με τους Obama, Biden, Comey, και άλλους] – Η κυβέρνηση Obama επανεξουσιοδοτεί τη χρηματοδότηση για τη δημιουργία βιολογικών όπλων τύπου SARS. «Η υιοθέτηση αυτών των συστάσεων θα ικανοποιήσει τις απαιτήσεις για την άρση του τρέχοντος μορατόριουμ σε ορισμένες έρευνες βιοεπιστημών που θα μπορούσαν να ενισχύσουν τη λοιμογόνο δύναμη ή/και τη μεταδοτικότητα ενός παθογόνου παράγοντα για την παραγωγή ενός πιθανού πανδημικού παθογόνου (ενισχυμένου PPP)». [LINK]

Δεδομένων των εναλλακτικών λύσεων, των εξαιρέσεων και της εύλογης άρνησης των συνεπειών, που ενσωματώθηκαν στην αρχική καθοδήγηση του μορατόριουμ το 2014, επετράπη επιχειρησιακά στο τμήμα άμυνας να συνεχίσει να χρηματοδοτεί την έρευνα βιολογικών όπλων στη Wuhan της Κίνας. Η απαγόρευση του 2014 ήταν ένα μορατόριουμ χρηματοδότησης μόνο κατ’ όνομα. Ωστόσο, φαίνεται ότι η χρηματοδότηση των ΗΠΑ για την έρευνα στη Βόρεια Καρολίνα σταμάτησε.

Αυτό που εγκρίθηκε εκ νέου το 2017, λίγο πριν από την ανάληψη των καθηκόντων του Προέδρου Trump, ήταν η ανάγκη χρήσης της «εθνικής ασφάλειας» ως δικαιολογίας για τη συνέχιση της έρευνας. Φαίνεται επίσης ότι η χρηματοδότηση του SARS ως βιολογικού όπλου εντός των ΗΠΑ (Βόρεια Καρολίνα) επιτράπηκε και πάλι.

ΑΝΑΦΟΡΕΣ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ: – 2017 – Οδηγίες πολιτικής από την κυβέρνηση Obama2014 – σύνδεσμος pdf της Παύσης Χρηματοδότησης ΈρευναςΕθνική Συμβουλευτική Επιτροπή Επιστημών (Wiki)Χρηματοδότηση του Πενταγώνου για την έρευνα SARS, από το 2013 έως το 2020.

Εάν πάρετε ως δεδομένο ότι το Πεντάγωνο δεν θα ξόδευε ποτέ χρήματα για την ανάπτυξη ενός βιολογικού όπλου στην Κίνα (Εργαστήριο Wuhan), εκτός κι αν είχε ήδη αναπτύξει αυτό το όπλο από μόνο του (Εργαστήριο Βόρειας Καρολίνας), τότε τα ερώτημα σχετικά με την απελευθέρωση αυτού του όπλου στον πλανήτη αρχίζει να διαμορφώνεται.

Θυμηθείτε, το State Department εξέταζε την προέλευση της Covid-19 έως ότου ο Joe Biden σταμάτησε την έρευνα και ανακατεύθυνε την αρμοδιότητα στις Υπηρεσίες Πληροφοριών. Ουσιαστικά, ο Biden παρέδωσε την ευθύνη της έρευνας στο τέταρτο σκέλος -σε εξουσία- της κυβέρνησης. Δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι μετά από μερικούς μήνες εκείνοι είπαν ότι τα αποτελέσματά τους ήταν «ασαφή».

[Απόσπασμα] – […] Σε μια συνάντηση στο State Department, αξιωματούχοι που επιδιώκουν να απαιτήσουν διαφάνεια από την κινεζική κυβέρνηση αναφέρουν ότι τους είπαν ρητά να μην ερευνήσουν τα πειράματα Gain Of Function του Ινστιτούτου Ιολογίας της Wuhan, επειδή θα ήταν ανεπιθύμητη η στροφή της προσοχής στις κρατικές χρηματοδοτήσεις των ΗΠΑ.

Σε ένα εσωτερικό σημείωμα που έλαβε το περιοδικό Vanity Fair, ο Thomas DiNanno, πρώην αναπληρωτής βοηθός γραμματέας του Γραφείου Ελέγχου Όπλων, Επαλήθευσης και Συμμόρφωσης του State Department, ανέφερε ότι το προσωπικό από δύο γραφεία, το δικό του και το Γραφείο Διεθνούς Ασφάλειας και Μη Διάδοσης, είχε «ειδοποιηθεί ώστε οι επικεφαλής του γραφείου του» να μην συνεχίσουν την έρευνα για την προέλευση της COVID-19 «γιατί «θα άνοιγε ένα κουτάκι με σκουλήκια» αν συνεχιζόταν.

[…] Στα τέλη Μαρτίου, ο πρώην διευθυντής του Κέντρου Ελέγχου Νοσημάτων Robert Redfield έγινε δέκτης θανατηφόρων απειλών από συναδέλφους του, αφού είπε στο CNN ότι πίστευε ότι η COVID-19 προήλθε από εργαστήριο. «Με απείλησαν και με εξοστράκισαν επειδή υποστήριξα μια άλλη θεωρία», είπε ο Redfield στο Vanity Fair. «Το περίμενα από τους πολιτικούς. Δεν το περίμενα από την επιστήμη». (Διαβάστε περισσότερα)

♦ Ουάσιγκτον (CNN) – «Η ομάδα του προέδρου Joe Biden διέκοψε μια στενά ελεγχόμενη προσπάθεια του State Department, η οποία ξεκίνησε στο τέλος της διακυβέρνησης Trump, προκειμένου να αποδειχθεί ότι ο κορωνοϊός προήλθε από κινεζικό εργαστήριο με δικαιολογία την ποιότητα της έρευνας, σύμφωνα με τρεις πηγές που γνωρίζουν τα σχετικά της απόφασης.

Η ύπαρξη της έρευνας του State Department και ο τερματισμός της την άνοιξη από την κυβέρνηση Biden έρχεται στο φως εν μέσω του ενδιαφέροντος για το εάν ο ιός θα μπορούσε να είχε διαρρεύσει από εργαστήριο της Wuhan, το οποίο συνδέεται με τον κινεζικό στρατό. Η κυβέρνηση Biden ελέγχεται επίσης για τις προσπάθειες της να προσδιορίσει εάν η κινεζική κυβέρνηση είναι υπεύθυνη για τον ιό.

♦ «Την Τετάρτη, ο Biden εξέδωσε δήλωση στην οποία αναφέρεται ότι διέταξε τις Υπηρεσίες Πληροφοριών των ΗΠΑ να διπλασιάσουν τις προσπάθειές τους για τη διερεύνηση της προέλευσης της πανδημίας Covid-19 και να του παραδώσουν μία αναφορά σε 90 ημέρες». (ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ)

♦ [ΟΥΑΣΙΝΓΚΤΟΝ DC] – Οι υπηρεσίες πληροφοριών απέτυχαν να προσδιορίσουν οριστικά την προέλευση του κορωνοϊού μετά από έρευνα 90 ημερών που διέταξε ο Πρόεδρος Biden, αλλά οι ειδικοί διίστανται σχετικά με το γιατί.

Μια έκθεση από το Γραφείο του Διευθυντή της Εθνικής Πληροφορίας (ODNI) διαπίστωσε ότι οι αξιωματούχοι δεν ήταν σε θέση να αποφανθούν για το εάν ο ιός διέφυγε από ένα εργαστήριο ή αν εξαπλώθηκε στους ανθρώπους μέσω ενός μολυσμένου ζώου. Αλλά το τελικό συμπέρασμα στο οποίο κατέληξαν οι υπηρεσίες των 85 δισεκατομμυρίων δολαρίων το χρόνο ήταν ότι δεν θα μπορούσαν να εντοπίσουν την προέλευση του ιού εάν η Κίνα δεν συνεργαζόταν πλήρως. (ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ)

Διαβάστε το υπόλοιπο ρεπορτάζ εδώ.

SHARE

Περισσότερα

MORE NEWS DESK