kourdistoportocali.comNews DeskΣυγκλονιστικά στοιχεία στις 31 χαμένες επιστολές του πατέρα του Αδόλφου Χίτλερ

Ντοκουμέντα

Συγκλονιστικά στοιχεία στις 31 χαμένες επιστολές του πατέρα του Αδόλφου Χίτλερ

Η μόνη φορά που ο Αδόλφος εξέργηθηκε κατά του πατέρα του ήταν όταν αρνήθηκε να γίνει δημόσιος υπάλληλος

Ένας Γερμανός ιστορικός που αναηζτά για χρόνια το παρελθόν μίας από τις πιο μισητές προσωπικότητες στην ιστορία της ανθρωπότητας, του Αδόφλου Χίτλερ, ισχυρίζεται σε ένα νέο βιβλίο ότι ο πατέρας του ήταν αυταρχικός, έντονα πολιτικοποιημένος, θεωρούσε τον εαυτό του υπεράνω των άλλων και είχε διαρκή -κακή- επίδραση στο γιο του.

Ο Roman Sandgruber, ομότιμος καθηγητής στο Πανεπιστήμιο του Linz, αναφέρει ότι τα παραπάνω στοιχεία προέκυψαν από την ενδελεχή μελέτη 31 επιστολών που έγραψε ο Alois Hitler στον άνθρωπο που του πούλησε ένα αγρόκτημα το 1895, περίπου στα έκτα γενέθλια του Adolf Hitler.

Ο Sandgruber υποστηρίζει ότι ενώ πολλοί ιστορικοί πιστεύουν ότι ο Alois είναι ένας απλός αγρότης, που περνούσε τις ώρες του σε ταβέρνες και ήταν ένας τεμπέλης μελισσοκόμος, στην πραγματικότητα ήταν ένας πολύ πιο περίπλοκος και απαίσιος χαρακτήρας που απολάμβανε να του λένε πως ήταν παντογνώστης.

Ο Alois ασχολούνταν με τη μελισσουργία επειδή είχε φιλοδοξίες να γίνει «μεγαλοαγρότης» έτσι ώστε να ξεχωρίζει από όλους τους άλλους εκεί που περνούσε σχεδόν όλη την ημέρα του, στις ταβέρνες, γιατί ήταν τα μέρη που μπορούσε να ασκήσει πολιτική, λέει ο Sandgruber.

Προσθέτει δε ότι ενώ ο Alois ήταν το απόλυτο αφεντικό στην οικογένειά του, ήταν επιφυλακτικός με την εξουσία και αντιτάχθηκε στην επιρροή της εκκλησίας στην πολιτική.

Πολλά από αυτά τα χαρακτηριστικά μεταβιβάστηκαν στον δεύτερο γιο του, τον Αδόλφο, ο οποίος -παρά τις πράξεις εφηβικής εξέγερσης- επηρεάστηκε βαθιά από αυτήν την ανατροφή, λέει ο Sandgruber.

Τα αποτελέσματα της έρευνάς του αποτελούν τη βάση ενός νέου βιβλίου, του πατέρα του «Hilter: Πώς ο γιος έγινε δικτάτορας».

Ο Alois γεννήθηκε το 1837 με το επώνυμο Schicklgruber στο Strones της Κάτω Αυστρίας, ως ο νόθος γιος της αγρότισσας Maria Schicklgruber.

Η μητέρα του πέθανε όταν ήταν εννέα ετών, αφήνοντάς τον να ανατραφεί από τον αδελφό του πατέρα του, Johann Hiedler, γεωργό.

Μετά από μια σύντομη καριέρα ως υποδηματοποιός, ο Alois προσλήφθηκε στο στρατό ως τελωνειακός αξιωματούχος, όπου εργάστηκε για 40 χρόνια. Τελικά, έφτασε ως τη θέση του του επιθεωρητή τελωνείων, όπου και η καριέρα του σταμάτησε επειδή δεν είχε τα προσόντα να προχωρήσει περαιτέρω.

Είχε τρεις συζύγους, η πρώτη, η Anna Glasl-Hörer, ήταν η πλούσια κόρη ενός άλλου τελωνειακού υπαλλήλου και 14 ετών μεγαλύτερη από εκείνον όταν παντρεύτηκαν το 1873.

Το ζευγάρι χώρισε και ο Alois ξαναπαντρεύτηκε τη Franziska Matzelsberger που ήταν 24 χρόνια μικρότερη του και η οποία γέννησε τον μεγαλύτερο γιο του, Alois Jr, το μεγαλύτερο αδερφό του Adolf Hitler.

Η Franziska πέθανε από πνευμονία δύο μόλις χρόνια αργότερα και ο Alois παντρεύτηκε την 24χρονη Klara Polzl, η οποία ήταν μητέρα του Adolf Hitler και η οποία από τα 16 της χρόνια εργάζονταν ως υπηρέτρια.

Klara Polzl

Ο Sandgruber ισχυρίζεται ότι το περιεχόμενο των επιστολών τον έκανε επίσης να επανεξετάσει τη ζωή της Klara. Σε μία από τις επιστολές του, ο Alois Hitler αναφέρει ότι είχε τον «απαραίτητο ζήλο και κατανόηση για να εργάζεται ως οικονόμος οικογενειών».

Oι Hitler μετακόμιζαν συχνά λόγω της δουλειάς του Alois, με τον Sandgruber να αναφέρφει ότι κατά τα πρώτα 18 χρόνια της ζωής του Adolf έζησαν σε 18 διαφορετικές διευθύνσεις.

Δύο από αυτά τα σπίτια βρίσκονταν στο Urfahr, κοντά στην αυστριακή πόλη Linz και ο Sandgruber υποστηρίζει ότι η οικογένεια ενοικίασε ένα από αυτά από τον «πιθανώς πλουσιότερο Εβραίο της [πόλης]».

Ο ερευνητής πιστεύει ότι το γεγονός αυτό μπορεί να προξένησε στον Adolf αισθήματα αντισημιτισμού, αν και άλλοι ιστορικοί πιστεύουν πως συνέβη αργότερα όταν ζούσε στη Βιέννη.

Περιγράφοντας την οικογενειακή ζωή του Alois, ο Sandgruber αναφέρει στο περιοδικό «Der Speigel» ότι «ήταν εξαιρετικά αυταρχικός πατέρας και χτυπούσε συχνά το γιο του Adolf. Αυτό ήταν κάτι που συνέβαινε πολύ εκείνη την εποχή, αλλά είναι πολύ πιθανό ότι ο Alois Hitler να είχε ξεφύγει από τα όρια».

Οι τιμωρίες του στον νεαρό Adolf φαίνεται να έγιναν ιδιαίτερα έντονες αφού ο μεγαλύτερος γιος του έφυγε από το σπίτι και αργότερα συνελήφθη επειδή ήταν κλέφτης.

Ως σημάδι της επιρροής του Alois στον γιο του, ο Sandgruber σημειώνει ότι η γραφή των δύο ανδρών είναι σχεδόν πανομοιότυπη, υποδηλώνοντας ότι ο γιος αντέγραψε τον πατέρα του.

Η μόνη φορά που ο Adolf εξέργηθηκε κατά του πατέρα του ήταν όταν αρνήθηκε να γίνει δημόσιος υπάλληλος και προτίμησε να ακολουθήσει καριέρα ως καλλιτέχνης, λέει ο Sandgruber.

Alois Hitler

Μετά από τέσσερις δεκαετίες στην τελωνειακή υπηρεσία, ο Alois αποσύρθηκε στο Hafeld της άνω Αυστρίας όπου, χρησιμοποιώντας τα χρήματα της Klara, αγόρασε ένα αγρόκτημα 20 στρεμμάτων από έναν οικοδόμο, τον Josef Radlegger, με τον οποίο αντάλλαξε τις 31 επιστολές.

Ωστόσο, μετά από μόλις δύο χρόνια, ο Alois αναγκάστηκε να πουλήσει το ακίνητο όταν του αρνήθηκαν τραπεζικό δάνειο.

Εκείνη που βρήκε τα γράμματα ήταν η εγγονή του Josef κρυμμένα σε σοφίτα πριν από πέντε χρόνια και στη συνέχεια τα έδωσε στον Sandgruber.

Παρά τις προσπάθειες του Alois να μετατραπεί σε «μεγαλοαγρότης», τελικά απέτυχε με τον Sandgruber να σημειώνει ότι υπερεκτίμησε πολύ τον εαυτό του και την σχεδόν ανύπαρκτη εκπαίδευση του. Λίγα χρόνια αργότερα έπεσε νεκρός ενώ επισκέφτονταν μία ταβέρνα.

«Τα νέα ευρήματα δίνουν μια εντελώς διαφορετική άποψη για την παιδική ηλικία του Adolf Hitler και του πατέρα του», κατέληξε ο Sandgruber.

Αδόλφος Χίτλερ

SHARE

Περισσότερα

MORE NEWS DESK

TOP LINE

Νew York Times> Τρόφιμοι γηροκομείου πέθαναν παρότι είχαν εμβολιασθεί με το εμβόλιο της Pfizer
Γιατί η δικτατορία τύπου Πούτιν είναι μονόδρομος για την Ελλάδα. Πάνω από 4.000 ευρώ οι μισθοί στη ΔΕΗ!
Εις το όνομα του πατρός
Ο Bill Gates την αποθεώνει αλλά δεν έχουν όλες οι ζωές (των μαύρων) την ίδια αξία
Για πρώτη φορά ο Economist μετρά τους πραγματικούς θανάτους παγκοσμίως από Covid-19
Eπιτέλους μεταρρυθμίσεις στη σωστή κατεύθυνση. Στο 22% ο φορολογικός συντελεστής
Στη Σχοινούσα ο Βασίλης Κικίλιας συνάντησε τη μούσα των εμβολίων
Mία ανθρώπινη ιστορία στους καιρούς της πανδημίας
Η προπαραλήγουσα ποτέ δεν περισπάται όταν η λήγουσα είναι μακρά
Summer 2021> Θα πεθάνουμε εμείς ή θα πεθάνει ο Τουρισμός. Αυτή είναι η επιλογή
Δρ. Alex Spyropoulos για τα εμβόλια> Ο σπουδαίος Έλληνας γιατρός δίνει απαντήσεις για τις θρομβώσεις
Do you want to buy property in Greece? We are going to tell you where!