kourdistoportocali.comNews DeskΣτα 10 της εντοπίστηκε με καρκίνο των οστών. Στα 29 της ετοιμάζεται να ταξιδέψει σε τροχιά γύρω από τη γη

Γιατί είναι σπουδαίο κορίτσι η Hayley Arceneaux

Στα 10 της εντοπίστηκε με καρκίνο των οστών. Στα 29 της ετοιμάζεται να ταξιδέψει σε τροχιά γύρω από τη γη

Απλώς πρόκειται να σχεδιάσω ένα αστέρι και το φεγγάρι σε ένα από τα διαβατήριά μου

Τώρα εσείς μπορείτε να είστε υπερήφανοι γιατί η σύντροφός σας παίρνει μέρος στο Survivor ή διάφορα άλλα τηλεσκουπίδια. Η επειδή είναι μοντέλο. Ε, λοιπόν βλαμμένα, διαβάστε την ιστορία της Hayley Arceneaux και κάντε τις συγκρίσεις-εάν έχετε το μυαλό να σκεφθείτε.

Aπό τον Ian Ford

Η Hayley Arceneaux, 29 ετών, ήλπιζε ότι πέρυσι θα ήταν η χρονιά που θα ολοκλήρωνε τον στόχο της να επισκεφτεί και τις επτά ηπείρους πριν φθάσει στα 30. Ωστόσο, δεν θα έχει χρόνο να το κάνει αυτό. Πηγαίνει στο διάστημα!

Η κα Arceneaux, βοηθός γιατρού στο St. Jude Children’s Research Hospital στο Μέμφις, θα είναι ένα από τα τέσσερα άτομα σε έναν πύραυλο SpaceX Falcon 9 που θα εκτοξευθεί από τη Φλόριντα. Πρόκειται για την προγραμματισμένη να ξεκινήσει τέλος του έτους πρώτη αποστολή γύρω από τη γη με πλήρωμα στο οποίο κανείς δεν είναι επαγγελματίας αστροναύτης.

«Ρώτησα,« Θα ​​πάρω σφραγίδα διαβατηρίου για να πάω στο διάστημα; »»είπε η κα Arceneaux. “Αλλά δεν νομίζω ότι θα πάρω κάτι τέτοιο. Απλώς πρόκειται να σχεδιάσω ένα αστέρι και το φεγγάρι σε ένα από τα διαβατήριά μου. ”

Αυτή η αποστολή καθοδηγείται από τον Jared Isaacman, έναν 38χρονο δισεκατομμυριούχο επιχειρηματία και πιλότο, ο οποίος ανακοίνωσε τον Ιανουάριο ότι είχε αγοράσει την εκτόξευση πυραύλων από το SpaceX, τη διαστημική εταιρεία που ξεκίνησε από τον Elon Musk.

Ο κ. Isaacman είπε εκείνη τη στιγμή ότι ήθελε η αποστολή να είναι κάτι περισσότερο από μια επιδίωξη για τους υπερ-πλούσιους και ότι είχε δώσει δύο από τις τέσσερις διαθέσιμες θέσεις στο Νοσοκομείο St. Jude.

Μία από αυτές θα πάει σε έναν τυχαίο νικητή σε έναν διαγωνισμό κληρώσεων για να συγκεντρώσει χρήματα για το νοσοκομείο, το οποίο θεραπεύει τα παιδιά χωρίς χρέωση και αναπτύσσει θεραπείες για παιδικούς καρκίνους και άλλες ασθένειες.

Η άλλη έδρα, είπε ο κ. Isaacman, θα καλυφθεί από έναν πρωτοπόρο επαγγελματία υγείας στο St. Jude, κάποιον που συμβολίζει την ελπίδα. Τη Δευτέρα, αξιωματούχοι του St. Jude και ο κ. Isaacman αποκάλυψαν ότι η κα Arceneaux ήταν το άτομο που είχαν επιλέξει.

Η κα Arceneaux θα μπορέσει να γίνει η νεότερη Αμερικανίδα που ταξιδεύει ποτέ σε τροχιά γύρω από τη γη.

Θα είναι επίσης το πρώτο άτομο με προσθετικό μέρος του σώματος που θα πάει στο διάστημα.

Έφτασε σαν ασθενής στη κλινική St. Jude πριν από σχεδόν 20 χρόνια, και ως μέρος της θεραπείας της για καρκίνο των οστών, οι μεταλλικές ράβδοι αντικατέστησαν τμήματα των οστών στο αριστερό της πόδι.

Στο παρελθόν, αυτό θα την είχε κρατήσει σταθερά στο έδαφος, ανίκανη να ανταποκριθεί στα αυστηρά ιατρικά πρότυπα της NASA για αστροναύτες.

Όμως, η έλευση των ιδιωτικά χρηματοδοτούμενων διαστημικών ταξιδιών άνοιξε τα τελικά σύνορα σε ορισμένους ανθρώπους που είχαν προηγουμένως αποκλειστεί.

Ο Δρ Michael D. Neel-photo πάνω, ο ορθοπεδικός χειρουργός που την παρακολουθεί λέει ότι το γεγονός ότι έχει τεχνητά οστά ποδιών σημαίνει ότι δεν μπορεί να παίξει αθλήματα επαφής στη Γη. Δεν μπορεί όμως να την περιορίσει σε αυτό το ταξίδι SpaceX.

Το 2002 όταν ήταν 10 ετών, οι γιατροί είπαν στην κυρία Arceneaux ότι είχε καρκίνο των οστών.

Μας δείχνει ότι ο ουρανός δεν είναι το όριο», είπε ο Dr. Neel. «Είναι ο ουρανός και πέρα. Νομίζω ότι τα τεχνητά οστά στο μόνο που την εμποδίζουν είναι να παίξει ποδόσφαιρο εκεί πάνω. ”

Η κα Arceneaux δήλωσε ότι ελπίζει να προσφέρει έμπνευση σε ασθενείς στο St. Jude. «Θα μπορούν να δουν έναν επιζών καρκίνου στο διάστημα, ειδικά έναν που έχει αντιμετωπίσει την ίδια ασθένεια με εκείνους».

Η ίδια η κα Arceneaux δεν γνώριζε ότι θα είχε θέση στον πύραυλο μέχρι τις αρχές Ιανουαρίου. Αξιωματούχοι στο νοσοκομείο της είπαν αόριστα ότι υπήρχε μια ευκαιρία για την οποία ήθελαν να μιλήσουν. Σκέφτηκε ότι «ίσως θα ήταν μια διαφήμιση ή ίσως να δώσει μία ομιλία κάπου».

Αντ ‘αυτού, ήταν μια ευκαιρία να γίνει αστροναύτης.

«Αρχικά γέλασα», είπε η κα Arceneaux. «Ήμουν σαν,« Τι; Ναί. Ναι, παρακαλώ, αυτό θα ήταν καταπληκτικό. ”

Στη συνέχεια τους είπα, “Επιτρέψτε μου να μιλήσω με τη μαμά μου.”

Η μαμά της δεν είχε αντίρρηση.

Η κυρία Arceneaux μπήκε στο St. Jude για πρώτη φορά το 2002. Ήταν 10 ετών. Όχι πολύ καιρό πριν, είχε κερδίσει τη μαύρη ζώνη της στο taekwondo, αλλά παραπονέθηκε για πόνο στο πόδι της. Η μητέρα της είδε ένα χτύπημα να προεξέχει πάνω από το αριστερό γόνατο.

Ο παιδίατρος στη μικρή πόλη του St. Francisville, La, όπου έμεναν, όχι μακριά από το Baton Rouge, τους είπε ότι έμοιαζε με καρκινικό όγκο.

«Θυμάμαι ότι ήμουν τόσο φοβισμένη γιατί σε ηλικία 10 ετών, όλοι όσοι ήξερα με καρκίνο είχαν πεθάνει».

Στο St. Jude, οι γιατροί της έκαναν γνωστά τα καλά νέα, ότι ο καρκίνος δεν είχε εξαπλωθεί σε άλλα μέρη του σώματός της.

Η κα Arceneaux πέρασε από χημειοθεραπεία, μια επέμβαση για την εγκατάσταση των προσθετικών οστών των ποδιών και μακρές συνεδρίες φυσικής θεραπείας.

Ακόμη και σε εκείνη τη νεαρή ηλικία, χωρίς μαλλιά εξαιτίας των χημειοθεραπειών, η κα Arceneaux βοηθούσε σε συγκέντρωση χρημάτων για το St. Jude. Την επόμενη χρονιά, η δημόσια ραδιοτηλεόραση της Λουιζιάνα την τίμησε με ένα από τα βραβεία Young Heroes.

«Όταν μεγαλώσω, θέλω να γίνω νοσοκόμα στο St. Jude», είπε σε ένα βίντεο που παρουσιάστηκε στην τελετή το 2003. «Θέλω να γίνω μέντορας για τους ασθενείς. Όταν μπαίνουν στην κλινική θα τους υποδέχομαι λέγοντάς τους «το είχα όταν ήμουν μικρή, και τώρα είμαι καλά».

Πέρυσι, η κα Arceneaux προσλήφθηκε από τον St. Jude. Εργάζεται με παιδιά με λευχαιμία και λέμφωμα, όπως ένα έφηβο αγόρι με το οποίο μίλησε πρόσφατα. «Μοιράστηκα μαζί του ότι έχασα και τα μαλλιά μου», είπε η κα Arceneaux.

«Του είπα:« Μπορείς να με ρωτήσεις ότι θέλεις. Είμαι πρώην ασθενής. Θα σου πω την αλήθεια, ό, τι θέλεις να ξέρεις. “Και με ρώτησε,” Θα μου πείτε πραγματικά την αλήθεια; “Και είπα ναι.”

Η καίρια ερώτησή του: «Είσαι αυτός που πηγαίνει στο διάστημα;» Η κυρία Arceneaux έπρεπε να αποφύγει να απαντήσει. «Είπα,«Λοιπόν, θα δούμε ποιος θα ανακοινωθεί». Ο μικρός όμως έδειχνε να γνωρίζει ότι ήμουν εγώ.

Η κα Arceneaux και ο κ. Isaacman-photo πάνω, έχουν επισκεφτεί την έδρα της SpaceX στην Καλιφόρνια τρεις φορές για να συναντηθούν με μηχανικούς και να αρχίσουν να σχεδιάζουν το ταξίδι. Σε αντίθεση με τις αποστολές που πετά το SpaceX για τη NASA, αυτός δεν θα πάει στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό, αλλά αντ ‘αυτού θα περιστρέφεται γύρω από τη Γη για τρεις ή τέσσερις ημέρες πριν καταλήξει στην ακτή της Φλόριντα.

«Έχει ένα περιπετειώδες πνεύμα», είπε ο κ. Isaacman για την κα Arceneaux. «Και τώρα ταξιδεύει στα αστέρια, κάτι που είναι πολύ ωραίο.»

SHARE

Περισσότερα

MORE NEWS DESK