kourdistoportocali.comNews DeskΣΟΚ! Παιδιά 6-10 ετών και γυναίκες συνόδευαν τους τρομοκράτες της Hamas και έλαβαν μέρος στη σφαγή των κατοίκων του Ισραήλ

Breaking News

ΣΟΚ! Παιδιά 6-10 ετών και γυναίκες συνόδευαν τους τρομοκράτες της Hamas και έλαβαν μέρος στη σφαγή των κατοίκων του Ισραήλ

-'Εδωσαν σε μερικά από τα παιδιά τουφέκια και τα παρακίνησαν να εκτελέσουν ομήρους, κάτι που έκαναν

EILAT, ΙσραήλΟ Eran Smilansky, ένας 28χρονος γεωργός πατάτας, παρακολούθησε παιδιά της Γάζας να πηγαίνουν από σπίτι σε σπίτι στο κιμπούτ του στις 7 Οκτωβρίου. Οι τρομοκράτες της Ηamas ακολουθούσαν. Τα αγόρια γέλασαν καθώς οι ένοπλοι πυροβολούσαν ή απήγαγαν ισραηλινές οικογένειες.

«Ήταν μικρά νέα παιδιά», είπε ο Smilansky, ο οποίος υπερασπίστηκε το σπίτι του από τους τρομοκράτες για περισσότερες από έξι ώρες εκείνη την ημέρα. “Πήγαιναν μπροστά από τους τρομοκράτες, γελούσαν με τους φίλους τους και έδειχναν πολύ ήρεμοι. Θυμάμαι σκέφτηκα, τι στο διάολο;”

Ο Smilansky ήταν ένας από τους δώδεκα επιζώντες της σφαγής του Nir Oz που είπαν στο Washington Free Beacon ότι είδαν αγόρια ή γυναίκες από τη Λωρίδα της Γάζας να λεηλατούν τα kibbutz, να βοηθούν τους ένοπλους τρομοκράτες και προφανώς να διασκεδάζουν.

Τα μικρότερα παιδιά ήταν περίπου 10 ετών, σύμφωνα με αρκετούς από τους επιζώντες, ένας από τους οποίους παρείχε φωτογραφίες μερικών από τις γυναίκες και τα παιδιά που είδε. Οι επιζώντες μίλησαν σε ένα ξενοδοχείο στο Eilat την πόλη-θέρετρο του Ισραήλ στην Ερυθρά Θάλασσα, όπου οι περισσότεροι από αυτούς έχουν μεταφερθεί προσωρινά.

Ενώ η εμπλοκή παιδιών και γυναικών από τη Γάζα στην τρομοκρατική επίθεση της Hamas δεν είναι ευρέως γνωστή υπάρχουν αποδεικτικά στοιχεία σε δημόσια θέα. Ένα διαδικτυακό βίντεο της απαγωγής ενός 12χρονου Ισραηλινού αγοριού από τοNir Oz, του Ισραήλ, φαίνεται να δείχνει ένα αγόρι περίπου της ίδιας ηλικίας από τη Γάζα να συνοδεύει τους απαγωγείς. Αγόρια ήταν μεταξύ του όχλου των κατοίκων της Γάζας που καταγράφηκε να περνούν στο Ισραήλ μετά την παραβίαση των συνόρων από τρομοκράτες της Ηamas. Και ένας φωτορεπόρτερ του Associated Press που συνδέεται με τη Hamas φωτογράφισε ένα αγόρι από τη Γάζα να εισέρχεται στο Kfar Aza, ένα kibbutz περίπου 15 μίλια βόρεια του Nir Oz.

Η Ηamas έχει αξιοποιήσει σχεδόν δύο δεκαετίες κυριαρχίας της στη Γάζα για να οπλίσει μια γενιά Παλαιστινίων ενάντια στο εβραϊκό κράτος, σύμφωνα με αναλυτές. Εκτός από τα παιδιά, εκατοντάδες απλοί κάτοικοι της Γάζας, συμπεριλαμβανομένων των εφήβων, συμμετείχαν στην αιματηρή έξαψη της Hamas στις νότιες ισραηλινές κοινότητες, ανέφερε το Free Beacon.

«Η Ηamas οδήγησε το εκπαιδευτικό σύστημα, τα μέσα ενημέρωσης και τα θρησκευτικά ιδρύματα να κάνουν πλύση εγκεφάλου στα παιδιά, που αποτελούν το ήμισυ του πληθυσμού των 2,2 εκατομμυρίων ανθρώπων της Γάζας», λέει ο Michael Milshtein επικεφαλής του Palestinian Studies Forum στο Κέντρο Moshe Dayan του Πανεπιστημίου του Tel Aviv.

-Οι Ισραηλινοί είχαν την πρώτη τους συνάντηση από κοντά με αυτό το Παλαιστινιακό Gen Z στις 7 Οκτωβρίου.

Όπως οι περισσότεροι από τους επιζώντες του Nir Oz, ο Eyal Barad και η οικογένειά του κρύφτηκαν στο ασφαλές δωμάτιο του σπιτιού τους περίπου από τις 6:30 π.μ. έως ότου ο ισραηλινός στρατός τους εκκένωσε 12 περίπου ώρες αργότερα. Αλλά ο Barad, ένας μηχανικός, είχε μια σπάνια θέα στον έξω κόσμο χάρη σε μια κάμερα ταχύτητας που είχε πρόσφατα ρυθμίσει για να σκάσει τους γείτονές του επειδή οδηγούσαν στο πεζοδρόμιο.

Στη ζωντανή ροή της κάμερας, ο Barad παρακολούθησε τρεις τύπους κατοίκων της Γάζας να περνούν από το σπίτι του: ένστολοι κομάντος της Hamas που έφεραν αυτόματα όπλα, RPG και χειροβομβίδες. Ανεπιτήδευτα ντυμένοι ένοπλοι και με συνηθισμένους άντρες, γυναίκες και παιδιά. Ο Barad είπε ότι οι απλοί κάτοικοι της Γάζας ήταν πολύ περισσότεροι από τους ένοπλους τρομοκράτες. Εκτίμησε ότι είδε τουλάχιστον μια ντουζίνα παιδιά, ηλικίας 10 έως 15 ετών, και 30 γυναίκες από τη Γάζα.

Οι ένοπλοι τρομοκράτες ήταν επικεφαλής, θυμάται ο Barad. Έδιναν εντολές στους απλούς κατοίκου Γάζες και έστελναν τα παιδιά να λεηλατήσουν συγκεκριμένα σπίτια. Κάποια στιγμή, ο Barad είδε μια γυναίκα να τρέχει προς έναν ένοπλο τρομοκράτη και να του δείχνει προς ένα σπίτι.

«Υποθέτω ότι είδε ανθρώπους που ήθελε να πάει να σκοτώσει ή να απαγάγει ή δεν ξέρω τι», είπε ο Barad. “Αλλά μπορώ να πω με 100%  βεβαιότητα ότι οι γυναίκες και τα παιδιά δεν ήταν απλώς αθώοι περαστικοί ή λεηλάτες. Ήταν μέρος της σφαγής. Ήταν μέρος της φρίκης που υπομείναμε εκείνη την ημέρα.”

«Πώς μπορεί ένας γονιός να στείλει ένα παιδί να το κάνει αυτό;» πρόσθεσε ο Barad, ο οποίος έχει τρία μικρά παιδιά. “Θέλω να προστατεύσω τα παιδιά μου όσο περισσότερο μπορώ. Θέλω να προσπαθήσω να τα εμποδίσω να δουν και να συναντήσουν τα φρικτά πράγματα που μπορεί να κάνει αυτός ο κόσμος. Και στέλνουν τα παιδιά τους στην πιο φρικτή κατάσταση στον κόσμο για να πάνε να κλέψουν υλικό?”

Ο γείτονας του Barad απήχθη και τα σπίτια δίπλα του λεηλατήθηκαν και κάηκαν. Ο πεθερός του σκοτώθηκε εκεί κοντά. Αλλά για λόγους που ο Barad δεν καταλαβαίνει, κανείς δεν μπήκε στο σπίτι του.

 

Ενώ η κάμερα ταχύτητας του Barad δεν είχε τη δυνατότητα αποθήκευσης του πλάνα ζωντανής ροής, τράβηξε φωτογραφίες 155 κινούμενων αντικειμένων μεταξύ περίπου 9:30 π.μ. και 10:30 π.μ. Ο Barad μοιράστηκε τις εικόνες με το Free Beacon. Τουλάχιστον πέντε αγόρια από τη Γάζα και δύο γυναίκες από τη Γάζα φαίνονται να οδηγούν κλεμμένα ποδήλατα.

Ο Amotz Bazer, ένας 52χρονος εργάτης σε αγρόκτημα από το Nir Oz, κρυβόταν στο ασφαλές δωμάτιό του με τη γυναίκα του και τις τρεις κόρες του όταν πυροβολήθηκε το παράθυρο της κουζίνας του. Άκουσε τους ένοπλους να σπρώχνουν δύο νεαρά αγόρια από το παράθυρο. Στη συνέχεια τα αγόρια άνοιξαν την εξώπορτα για τους ένοπλους τρομοκράτες.

«Δεν ήταν μεγαλύτεροι από 10», είπε ο Bazer, ο οποίος καταλαβαίνει μερικά αραβικά μετά από δεκαετίες εργασίας δίπλα στους Άραβες στα χωράφια. «Άκουσα τις φωνές τους και έχω παιδιά, οπότε ξέρω».

Πολλά κύματα λεηλατών λεηλάτησαν το σπίτι, αλλά ο Bazer και η οικογένειά του δεν εντοπίστηκαν. Ο Bazer είχε σύρει ένα ντουλάπι μπροστά από το ασφαλές δωμάτιο πριν στριμώξει την πόρτα εκείνο το πρωί.

Η Natali Yohanan, μια 38χρονη καθηγήτρια αγγλικών, είπε ότι σκέφτεται κάθε μέρα τι θα έλεγε αν συναντούσε τη νεαρή γυναίκα από τη Γάζα που λεηλάτησε το σπίτι της. Καθώς η Yohanan στριμώχνονταν στο ασφαλές δωμάτιο με τον σύζυγό της και τα δύο μικρά παιδιά της, η γυναίκα τραγούδησε και χόρευε, ζέστανε τα αποφάγια και έβλεπε τηλεόραση στον καναπέ.

“Άνοιξε το Netflix και το άλλαξε σε αραβικά. Και έμεινε στο σπίτι μου για ώρες, ώρες και ώρες”, είπε η Yohanan. “Ήταν πολύ, πολύ, πολύ ταπεινωτικό για εμάς που ξέραμε ότι αυτή η νεαρή γυναίκα ήταν στο σπίτι μας, ερχόταν και έπαιρνε ό,τι ήθελε. Δεν φοβόταν καν. Αυτό ήταν που ήταν πολύ δύσκολο για εμάς.”

Η Yohanan είπε ότι η γυναίκα συνοδευόταν από μια ομάδα ένοπλων τρομοκρατών. Σέρβιρε στους άντρες ποτά και τους είπε ποια αντικείμενα ήθελε να της κλέψουν. Πήραν τα κοσμήματα, το μακιγιάζ, τα επώνυμα εσώρουχα, τα παπούτσια, τα γυαλιά ηλίου και το διαβατήριο της Yohanan, καθώς και τα παιδικά ρούχα και παιχνίδια της.

“Νομίζω ότι ήταν μια νεαρή μητέρα. Είμαι μια νέα μητέρα”, είπε η Yohanan, της οποίας ο πατέρας και ο σκύλος σκοτώθηκαν στο Kibbutz στις 7 Οκτωβρίου. “Και είναι πολύ δύσκολο για μένα ως μητέρα να σκεφτώ μια γυναίκα που ήρθε στο σπίτι μου και είδε τις φωτογραφίες των παιδιών μου και παρόλα αυτά ήρθαν να κλέψουν και να τρομοκρατήσουν τα παιδιά μου».

Όσο για το τι θα έλεγε στη γυναίκα, η Yohanan είπε: “Θα της έλεγα ότι είναι κλέφτης. Αυτό είναι όλο. Νομίζω ότι πιστεύει ότι υπάρχει τιμή στο να κλέβεις, να είσαι μέρος αυτού που μας έκαναν. Αλλά δεν υπάρχει καμία τιμή σε αυτό». 

Ο Raziel Tamir, 26 ετών, κρυβόταν σε ένα άλσος εσπεριδοειδών λίγα μίλια βόρεια του Nir Oz το πρωί της 7ης Οκτωβρίου. Ο Tamir, ένας εργαζόμενος σε εστιατόριο από το Kiryat Ono, είχε δραπετεύσει από το μουσικό festival Nova στο Re’im του Ισραήλ, μετά από τρομοκράτες εμφανίστηκε και άρχισε να σφαγιάζει τουλάχιστον 260 συμπατριώτες του.

Όταν ο Τamir κοίταξε πίσω προς τον χώρο του festival, αρκετές εκατοντάδες πόδια μακριά, είπε ότι είδε καταδρομείς της Ηamas να κρατούν μια ομάδα Ισραηλινών υπό την απειλή όπλου. Πολλά παιδιά, ηλικίας περίπου 6 έως 10 ετών, βγήκαν στη συνέχεια από ένα φορτηγό φορώντας ρούχα της Ηamas, είπε.

«Μπορούσες να δεις τους ανθρώπους να γονατίζουν και να τους εκλιπαρούν για τη ζωή τους», είπε ο Tamir. «Άκουσα την κραυγή».

Σύμφωνα με τον Tamir, οι τρομοκράτες έδωσαν σε μερικά από τα παιδιά τουφέκια και τα παρακίνησαν να εκτελέσουν ομήρους, κάτι που έκαναν. Οι τρομοκράτες πυροβόλησαν περισσότερους από τους ομήρους και φόρτωσαν τους επιζώντες στο φορτηγό, είπε.

Σε εκείνο το σημείο, είπε ο Tamir, έτρεξε πιο μακριά στο άλσος εσπεριδοειδών, όπου συναντήθηκε με τον φίλο του Alex Kalinin, έναν 27χρονο διευθυντή πωλήσεων από το Yehud του Ισραήλ. Τελικά εντόπισαν ισραηλινά στρατεύματα, τα οποία τους εκκένωσαν σε ασφαλές μέρος.

Ο Kalinin είπε ότι ο Tamir του είπε ότι ήταν μάρτυρας της εκτέλεσης. Αλλά ο Kalinin ήταν ήδη πολύ βαθιά στο άλσος εσπεριδοειδών για να το δει ο ίδιος, συμφώνησαν οι άντρες. Το Free Beacon δεν μπόρεσε να επιβεβαιώσει ότι παιδιά της Γάζας ήταν στο μουσικό φεστιβάλ Nova πόσο μάλλον ότι σκότωσαν Ισραηλινούς κατόπιν εντολής τρομοκρατών της Ηamas.

Ο Milshtein, ο οποίος πριν ενταχθεί στο Πανεπιστήμιο του Τελ Αβίβ ήταν επικεφαλής του Τμήματος Παλαιστινιακών Υποθέσεων στη Διεύθυνση Στρατιωτικών Πληροφοριών του Ισραήλ, είπε ότι ήταν εύλογο ότι η Ηamas είχε χρησιμοποιήσει παιδιά για να εκτελέσει Ισραηλινούς στις 7 Οκτωβρίου. Σημείωσε ότι η Ηamas διδάσκει στα παιδιά να γιορτάζουν τη βία ενάντια στο εβραϊκό κράτος, ξεκινώντας από την προσχολική ηλικία και διοργανώνει καλοκαιρινές κατασκηνώσεις που παρέχουν στρατιωτική εκπαίδευση κατά του Ισραήλ σε περίπου 100.000 παιδιά και εφήβους κάθε καλοκαίρι.

«Αυτή ήταν πάντα η κουλτούρα των Παλαιστινίων», είπε ο Milshtein. «Αυτό που αλλάζει είναι η ικανότητά τους να ενεργούν εναντίον του Ισραήλ».

 

SHARE

Περισσότερα

MORE NEWS DESK