kourdistoportocali.comNews DeskΣαρωτικές απολύσεις στο CNN> "Κόψιμο" παρουσιαστών, τέλος στο ζωντανό πρόγραμμα του HLN, ανακατατάξεις παντού

Ημέρα Κρίσης

Σαρωτικές απολύσεις στο CNN> “Κόψιμο” παρουσιαστών, τέλος στο ζωντανό πρόγραμμα του HLN, ανακατατάξεις παντού

Ο ειδησιογραφικός οργανισμός θα περιορίσει τους εξωτερικούς συνεργάτες και τους ανταποκριτές του CNN International

Το CNN πραγματοποίησε την Πέμπτη σαρωτικές απολύσεις και εφάρμοσε μια σειρά αλλαγών που επηρεάζουν πολλαπλά τμήματα σε ολόκληρο τον ειδησεογραφικό οργανισμό, συμπεριλαμβανομένου του τερματισμού της ζωντανής ροής στο καλωδιακό HLN.

Σύμφωνα με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της εταιρείας, Chris Licht, μέσω υπομνήματος προς τους υπαλλήλους, «οι αλλαγές που κάνουμε είναι απαραίτητες και θα μας κάνουν πιο δυνατούς και σε καλύτερη θέση για να τοποθετούμε μεγάλα στοιχήματα στο μέλλον χωρίς το φόβο της αποτυχίας», ανέφερε ο ίδιος.

Οι απολύσεις, οι οποίες ξεκίνησαν την Τετάρτη και αναμένεται να επηρεάσουν εκατοντάδες εργαζόμενους, είχαν ολοκληρωθεί σε μεγάλο βαθμό μέχρι το απόγευμα της Πέμπτης. Ένας εκπρόσωπος του CNN αρνήθηκε να πει πόσοι υπάλληλοι απολύθηκαν, αλλά οι περικοπές στόχευαν αρκετούς τομείς της εταιρείας, συμπεριλαμβανομένων ορισμένων τηλεοπτικών προσώπων αλλά και μελών της διοίκησης.

Η σειρά των αλλαγών, που ήρθαν αφού ο Licht διεξήγαγε μια πολύμηνη ανασκόπηση της επιχείρησης του CNN, καθώς ανέλαβε τον Μάιο ως επικεφαλής του δικτύου, περιελάμβανε κυρίως το τέλος του ζωντανού προγράμματος στο καλωδιακό κανάλι HLN, το μακροχρόνιο αδελφό κανάλι του CNN. Ο Licht είπε ότι, από τις 6 Δεκεμβρίου, το CNN «δεν θα παράγει πλέον ζωντανό πρόγραμμα για το HLN».

Αντίθετα, το HLN θα μεταδίδει ταυτόχρονα το «CNN This Morning» και, ο Licht ανέφερε ότι ο προγραμματισμός του θα υπάγεται στην αρμοδιότητα της Kathleen Finch, στελέχους προγραμματισμού της Warner Bros. Discovery, μητρικής εταιρείας του CNN.

«Θέλω να αφιερώσω λίγο χρόνο για να ευχαριστήσω τη Robin Meade –δεν είναι μόνο μια εξαιρετικά δημοφιλής παρουσιάστρια, αλλά και μια από τις μακροβιότερες πρωινές οικοδέσποινες στην ιστορία», έγραψε ο Licht στο υπόμνημά του. «Σε ορισμένους τομείς, θα βασιστούμε περισσότερο στους δημοσιογράφους μας στο CNN», έγραψε ο Licht. «Συνολικά, θα συνεχίσουμε τη σχέση μας με εξωτερικούς συνεργάτες, κυρίως με εκείνους που είναι ειδικοί σε θέματα που διευρύνουν και διαφοροποιούν τις απόψεις που μεταφέρουμε στο κοινό μας».

Ο Licht ανέφερε ότι οι αλλαγές θα περιλαμβάνουν και το CNN International («την αναδιοργάνωση ορισμένων από τις ομάδες και τα γραφεία του»). Και είπε, με ισχύ αμέσως, ότι η εκπομπή του CNN International στις 5 μ.μ. ET «θα αντικατασταθεί από μια ταυτόχρονη εκπομπή του CNN US για εκείνη τη μισή ώρα».

Το CNN en Español, ανέφερε ο Licht θα κινηθεί για να διαφοροποιήσει το κοινό του πέρα από τις ειδήσεις. Ο Licht ανέφερε ότι το CNN θα συνεχίσει να παράγει ειδήσεις για το κανάλι, αλλά «θα προσπαθήσει να αναπτύξει μια πολύ πιο ισχυρή ψηφιακή πλατφόρμα για το CNNE με στόχο να κυκλοφορήσει το 2024». Η Licht τέλος ανακοίνωσε ότι πολλά άλλα τμήματα θα υπαχθούν σε αναδιάρθρωση, συμπεριλαμβανομένων της σύνταξης ειδήσεων, της έρευνας, του δημιουργικού μάρκετινγκ και του προγραμματισμού όσον αφορά τις ΗΠΑ.

Robin Meade

«Γροθιά στο στομάχι»

Όταν ξεκίνησαν οι απολύσεις την Τετάρτη, ο Licht περιέγραψε τη διαδικασία ως μια «γροθιά» στο δίκτυο, αναφέροντας στους υπαλλήλους ότι «είναι απίστευτα δύσκολο να πεις αντίο σε οποιοδήποτε μέλος της ομάδας του CNN».

Οι εργαζόμενοι στην εταιρεία προετοιμάζονταν με αγωνία για τις απολύσεις από τη στιγμή που ο Licht τους ενημέρωσε τον περασμένο μήνα ότι οι «ανησυχητικές» αλλαγές πλησιάζουν.

Οι απολύσεις έρχονται καθώς οι εταιρείες μέσων μαζικής ενημέρωσης πλήττονται από αντίθετους οικονομικούς ανέμους οι οποίοι έχουν γονατίσει τον τομέα της διαφήμισης. Ο Licht σημείωσε τον Οκτώβριο, όταν προανήγγειλε μεγάλες περικοπές, ότι υπάρχει «ευρεία ανησυχία για τις παγκόσμιες οικονομικές προοπτικές» και ότι το CNN «πρέπει να συνυπολογίσει αυτόν τον κίνδυνο στον μακροπρόθεσμο σχεδιασμό του».

Άλλοι οργανισμοί μέσων ενημέρωσης έχουν επίσης περικόψει τα κόστη καθώς προσπαθούν να σταθούν καλύτερα στο θυελλώδες οικονομικό κλίμα. Η Disney ανέφερε την περασμένη εβδομάδα ότι η εταιρεία έπρεπε να αναδιαρθρωθεί και η AMC Networks ανακοίνωσε την Τρίτη ότι θα περικόψει το 20% του προσωπικού της. Εταιρείες μέσων κοινωνικής δικτύωσης όπως η Meta, οι οποίες παρομοίως βασίζονται στα έσοδα από διαφημίσεις, έχουν επίσης προβεί σε απολύσεις τους τελευταίους μήνες.

Το CNN, το οποίο εξακολουθεί να παρουσιάζει κέρδη εκατοντάδων εκατομμυρίων δολαρίων, γλίτωσε από τις περικοπές που προκάλεσαν τον όλεθρο στη βιομηχανία κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Πριν από φέτος, οι τελευταίες σημαντικές περικοπές που είχαν γίνει στον οργανισμό ήταν το 2018, όταν λιγότεροι από 50 άνθρωποι έχασαν τις δουλειές τους καθώς η εταιρεία αναδιάρθωσε την ψηφιακή της επιχείρηση.

Οι περικοπές στον οργανισμό έρχονται επίσης μετά τη συγχώνευση της πρώην μητρικής εταιρείας του CNN, WarnerMedia, νωρίτερα αυτό το έτος με το Discovery. Η συγχώνευση είχε μόλις ολοκληρωθεί τον Απρίλιο, όταν η εταιρεία ανακοίνωσε ότι κλείνει την υπηρεσία ροής CNN+ έναν μήνα μετά την πρεμιέρα της της.

SHARE

Περισσότερα

MORE NEWS DESK