kourdistoportocali.comNews DeskRobert F. Kennedy Jr.> O Biden είναι απειλή για τη δημοκρατία. Oύτε εκείνος, ούτε ο Trump πρόκειται να επιλύσουν την κρίση χρέους η οποία είναι υπαρξιακή για τη χώρα

Συνέντευξη στο CNN

Robert F. Kennedy Jr.> O Biden είναι απειλή για τη δημοκρατία. Oύτε εκείνος, ούτε ο Trump πρόκειται να επιλύσουν την κρίση χρέους η οποία είναι υπαρξιακή για τη χώρα

- Ο σημερινός Πρόεδρος χρησιμοποιεί ομοσπονδιακές υπηρεσίες για να λογοκρίνει τον πολιτικό λόγο

Ο ανεξάρτητος υποψήφιος για την αμερικανική προεδρία Robert F. Kennedy Jr. υποστήριξε τη Δευτέρα ότι ο πρόεδρος Joe Biden αποτελεί μεγαλύτερη απειλή για τη δημοκρατία από τον πρώην Πρόεδρο Donald J. Trump.

Το επιχείρημά του, στην εκπομπή «Erin Burnett OutFront» του CNN, επικεντρώθηκε στο μπλοκάρισμα που υπέστη στις πλατφόρμες μέσων κοινωνικής δικτύωσης κατά τη διάρκεια της κυβέρνησης Biden, το οποίο χαρακτήρισε ως προσπάθεια «λογοκρισίας του πολιτικού λόγου» και υπονόμευσης της Πρώτης Τροποποίησης του Συντάγματος.

«Υποστηρίζω ότι ο Πρόεδρος Biden είναι πολύ χειρότερη απειλή για τη δημοκρατία, και ο λόγος για αυτό είναι ότι ο Πρόεδρος Biden είναι ο πρώτος υποψήφιος στην ιστορίαο πρώτος πρόεδρος στην ιστορία που χρησιμοποίησε τις ομοσπονδιακές υπηρεσίες για να λογοκρίνει τον πολιτικό λόγο, να λογοκρίνει αντίπαλό του», είπε.

Ο Kennedy επεσήμανε την απομάκρυνσή του από τις πλατφόρμες μέσων κοινωνικής δικτύωσης, την οποία αποδίδει σε πιέσεις από την κυβέρνηση Biden, ως απόδειξη των προσπαθειών του προέδρου να λογοκρίνει τον πολιτικό λόγο.

Ο λογαριασμός του Kennedy στο Instagram ανεστάλη το 2021 «για επανειλημμένη κοινή χρήση απορριπτικών ισχυρισμών σχετικά με τον κοροναϊό ή τα εμβόλια», αλλά αποκαταστάθηκε πέρυσι λίγο μετά την ανακοίνωση της προεδρικής του εκστρατείας. Η Meta, η μητρική εταιρεία του Instagram, ανέφερε την υποψηφιότητα του για τον Λευκό Οίκο ως αιτία για την αποκατάσταση του λογαριασμού του Kennedy σε μια δήλωση της.

Στην ίδια συνέντευξη, ο Kennedy αναγνώρισε ότι η προσπάθεια του Trump να ανατρέψει τα αποτελέσματα των προεδρικών εκλογών του 2020 «αποτελεί ξεκάθαρα απειλή για τη δημοκρατία», αλλά διατήρησε την πεποίθησή του ότι ο Biden είναι η μεγαλύτερη απειλή. «Πιστεύω ότι αποτελεί απειλή για τη δημοκρατία η αμφισβήτηση (του Trump) —η προσπάθεια να ανατρέψουμε τις εκλογές είναι ξεκάθαρα απειλή για τη δημοκρατία», ανέφερε ο ίδιος. «Αλλά το ερώτημα είναι ποιος είναι χειρότερος κίνδυνος για τη δημοκρατία; Και αυτό που θα έλεγα είναι… δεν πρόκειται να απαντήσω σε αυτήν την ερώτηση. Αλλά μπορώ να υποστηρίξω ότι είναι ο Πρόεδρος Biden, καθώς η Πρώτη Τροποποίηση, Erin, είναι η πιο σημαντική».

«Δεν πρόκειται να υπερασπιστώ τον Πρόεδρο Trump σε αυτό και ήταν φρικτό. Και υπάρχουν πολλά πράγματα που έχει κάνει ο Πρόεδρος Trump που είναι φρικτά», πρόσθεσε.

Στη συνέντευξη, ο Kennedy ελαχιστοποίησε τους πιθανούς κινδύνους αμφισβήτησης της ακεραιότητας των εκλογών, όπως έκανε σε προηγούμενες προεδρικές εκλογές, αλλά είπε ότι είναι σημαντικό για τους ψηφοφόρους που πιστεύουν ότι οι εκλογές κλάπηκαν να μην διώκονται για τις πεποιθήσεις τους. «Οι άνθρωποι που λένε ότι οι εκλογές ήταν κλεμμένες… δεν πρέπει να κάνουμε παρίες αυτούς τους ανθρώπους. Δεν πρέπει να τους δαιμονοποιούμε. Δεν πρέπει να τους υβρίζουμε. Αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να πούμε, ας μαζευτούμε όλοι μαζί, Ρεπουμπλικάνοι και Δημοκρατικοί, και να διορθώσουμε το εκλογικό σύστημα», είπε.

Ο 70χρονος Kennedy ξεκίνησε αρχικά την προεδρική του εκστρατεία ως Δημοκρατικός αμφισβητώντας τον Biden στις προκριματικές εκλογές πέρυσι, πριν θέσει υποψηφιότητα ως ανεξάρτητος τον Οκτώβριο. Τον περασμένο μήνα, ανακοίνωσε τηm 38χρονη δικηγόρο Nicole Shanahan ως υποψήφια για αντιπρόεδρο σε προεκλογική συγκέντρωση στο Όκλαντ της Καλιφόρνια.

Στη συνέντευξη του στο CNN, ο Kennedy αποκάλεσε τον Biden «φίλο για 40 χρόνια για εμένα και την οικογένειά μου», και είπε ότι δεν ανησυχεί για την υποστήριξη της οικογένειας του, προσθέτοντας ότι αισθάνεται «αγαπημένος από εκείνους» παρά τις όποιες πολιτικές διαφορές τους.

Τα σχόλια του Kennedy έρχονται αφού μέλη της ευρύτερης οικογένειάς του, συμπεριλαμβανομένων μερικών από τα αδέρφια του, γιόρτασαν την Ημέρα του Αγίου Πατρικίου στον Λευκό Οίκο τον περασμένο μήνα και μοιράστηκαν την υποστήριξή τους στον Biden σε ανάρτηση τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Ο Kennedy είπε στην Burnett τη Δευτέρα ότι μεγάλωσε διαφωνώντας τακτικά με τα μέλη της οικογένειάς του και ότι εξακολουθεί να αγαπά τα μέλη της οικογένειάς του που υποστηρίζουν τον Biden για πρόεδρο. «Έχω μια μεγάλη οικογένεια, περίπου 105 ξαδέρφια την τελευταία φορά που μετρήσαμε», είπε ο ίδιος. «Εχω μια μεγαλη οικογενεια. Δεν ξέρω κανέναν στην Αμερική που να έχει οικογένεια που να συμφωνεί μαζί του σε όλα».

«Προέρχομαι από μια οικογένεια, από ένα περιβάλλον όπου γυρνούσαμε σπίτι το βράδυ, τρώγαμε δείπνο με τον πατέρα μου και εκείνος ξεκινούσε συζητήσεις μεταξύ μας και ήμασταν –με τον ίδιο τρόπο που ήταν ο πατέρας μου μαζί μου. Και θα μπορούσαμε να διαφωνήσουμε σε θέματα, και θα μπορούσαμε να διαφωνήσουμε με το πάθος και την ενημέρωση, αλλά ακόμα αγαπούσαμε ο ένας τον άλλον. Και αγαπώ τον Rory. Αγαπώ την οικογένειά μου. Νιώθω ότι με αγαπούν».

Ο Kennedy σημείωσε επίσης ότι ορισμένα μέλη της οικογένειάς του υποστηρίζουν την εκστρατεία του, συμπεριλαμβανομένης της νύφης του Amaryllis Fox Kennedy, της διευθύντριας της εκστρατείας του, και του πρώτου του ξαδέλφου Anthony Shriver, ο οποίος είπε ότι εργάζεται επίσης για την εκστρατεία του.

Ο Kennedy ανέφερε ότι πιστεύει πως ούτε ο Biden ούτε ο Trump θα προωθήσουν στόχους πολιτικής που θέλει εκείνος να έχουν προτεραιότητα, όπως το εθνικό χρέος και η μείωση του αμυντικού προϋπολογισμού των ΗΠΑ. «Δεν νομίζω ότι ούτε ο Πρόεδρος Trump ούτε ο Πρόεδρος Biden πρόκειται να λύσουν την κρίση χρέους σε αυτή τη χώρα, η οποία είναι υπαρξιακή. Δεν νομίζω ότι κανένας από τους δύο θα μας βγάλει από ξένους πολέμους, αυτόν τον εθισμό που έχουμε στους αιώνιους πολέμους», είπε.

«Η ευκαιρία είναι για μένα να αλλάξω πραγματικά τη φύση της διακυβέρνησης σε αυτή τη χώρα, να αποκαταστήσω τη δημοκρατία, να αποκαταστήσω την ηθική εξουσία του έθνους μας στο εξωτερικό, να διαθέτουμε μια εξωτερική πολιτική που να μην βασίζεται στον πόλεμο ή την προβολή στρατιωτικής ισχύος στο εξωτερικό, αλλά στην προβολή οικονομικής ισχύος και της ηθικής δύναμης. Οι πιθανότητες να συμβεί αυτό είναι πολύ μεγάλες και πολύ σημαντικές για να εγκαταλείψω αυτόν την εκστρατεία», πρόσθεσε.

SHARE

Περισσότερα

MORE NEWS DESK